Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nič me ne veseli, je samomor edina rešitev?

Nič me ne veseli, je samomor edina rešitev?

Nike ima nek slogan.

Odgovor na objavo uporabnika
Nesmisel, 08.08.2025 ob 03:38

KrEna2025, tvoj odgovor je nekaj najlepšega, kar sem kdajkoli prebral. Si kot ljubeča mati, ki je začutila bolečino svojega otroka in točno ve, kako ga lahko pomiri in kaj mu mora svetovati. Blagor tvojim otrokom, če jih imaš oz. ko jih boš imela. Vsekakor bom prebral predlagano čtivo, ker ti absolutno zaupam in verjamem na besedo. Najbolj me je zadela tvoja diagnoza o odvisnosti od trpljenja. Odlično si ocenila, kje je največja težava. Mislim, da je vse skupaj zelo povezano z mojo tendenco do sabotiranja samega sebe, vzroki zanjo pa so globoko v podzavest zarezane prikrite travme. Najlepša hvala za obliž na rane. Tudi jaz verjamem vate. Prosim, oglasi se še kaj, že zato, da vem, da nisva izgubila stika zaradi moje malo daljše odsotnosti.

duševni bolnik, najbolje narediti križ čez tablete in psihiatre ter se pogumno podati v svet. Iščeš dobre ljudi, dokler jih ne najdeš. Potem pa naprej gradiš svoje življenje. Samo pogum je treba zbrati. Jaz se počasi pobiram, ne vem, od kod je prišla ta energija. Kar sama od sebe.

Samo malo, tudi ti si zadela v polno, to sekiranje zaradi vsake najmanjše malenkosti počrpa iz tebe vso življenjsko energijo. Vedno bolj to začenjam razumeti in energija se mi samodejno vrača. Hvala ti, objem.

stik s seboj in A ne pozabljaš na nekaj, ja, bolje se moram integrirati v življenje, malo odriniti skrbi, narediti nekaj zase, si privoščiti kaj lepega, pa bo volja do življenja nazaj. High five.

Sicer ne vem kdo si ampak glede na tvoje pisanje se mi zdo, da si v zivljenju ze veliko stvari sel cez. ponavadi razmisljajo o samomoru tisti, ki so veliko trpljenja sli cez v zivljenju, je pa se veliko drugih stvari seveda.

si se kdaj vprasal kok mocna oseba si, glede na stvari, ki si jih verjetno sel cez v zivljenju? pa mogoce nihce ne ve za njih? nekateri bi popadal kot domine, ce bi sli en procent tega cez, kar si ti sel.

ti se pa drzis. pa se vedno nisi obupal? potem izvoli krono, ker manj si ne zasluzis. ze to je najvecja zmaga.

drugace pa nisi na tem svetu zato, da trpis. niti zato, da te nekdo drug resujeje.

pomaga ze. resiti se pa moras sam, in ko bos to odkril, v sebi, tisto moc, ki jo lahko obrnes iz trpljenja, ko bos na to pripravljen. takrat bos se enkrat zmagal. ker si vec kot sposoben.

jaz gledam, da edino ko obupas, takrat si porazen.

seveda, to v tvojem primeru ne morem govoriti. in verjamem da ima vsak svoje filozofije in prepricanja, glede na karakter.

ampak ne glede na vse grdo na tem svetu, obstajajo dobri ljudje in nekaj v tebi, kar ti se vedno ne da, da obupas. tistemu sledi. nisi zato tukaj, da spreminjas druge ampak da spreminjas sebe. iz dneva v dan. ze najmanjsa malenkost, te lahko pelje v cist drugo razmisljanje in pocutje

vse to govorjenje si verjetno mislis da je bla bla bla, ampak to je moj nacin in ce lahko vsaj malo pomagam s tem, sem vesela

ker drugega ne morem narediti. verjemi pa da to pisem iz razlicnih izkusenj.

i like to see people happy ! ne pa na dnu, you’re not meant to be down

Imaš prav, KR ENO že dolgo spremljam in je res odlična enkratna oseba- poslušaj jo

KrEna2025, 27.07.2025 ob 23:51

Pa se ne bi smel tako podcenjevati.

Že ob branju tvojih tekstov se čuti tvoje človeške razsežnosti in globine. Poln si najvišjih čustev  hvaležnosti, spoštovanja, iskrene želje po pristni ljubezni. In tudi dovolj intelugenten in razgledan si, da dobro veš, kako si lahko pomagaš. Ali vsaj to, da pomoč obstaja. In da zdaleč nisi edini, ki ga mučijo črne misli, identične tvojim.

Mene so podobni vzgibi, osmisliti to, navidezno nesmiselno žitje iz dneva v dan vodili v poglabljanje v filozofijo in stare svete spise vseh celin. Močno ti to priporočam.

Če pa si kolikor toliko dober v angleščini ali nemščini, pa ti na srce polagam avtorja Robert Anton Wilsona, knjigo (‘učbenik življenja v času kvantne fizike’, bi lahko rekla, z dobršno mero zdravega humorja na najvišji lizerarni ravni, čeprav je avtor  priznan teoretik s jordami ameriških sledilcev, je pa žal že pokojen): The New Prometeus, v nemščini Der Neue Prometeus, več prevodov, več izdaj; angleška izdaja je kot pdf. na internetu za dol potegnit.

Če boš zbral koncentracijo in vsak dan prebral par strani, boš po dveh poglavjih izgubil absolutno vso voljo do smrti  garantiram in govorim iz lastnih izkušenj. Jaz je nisem rabla niti do konca prebrat, pa sem doživela ‘spreobrnjenje’  sem se ‘obrnila k življenju’, sem dobila voljo do moči, da lahko živim to kruto, najkrutejše, pa vendarle v svoji srži čarobno in globoko smiselno Življenje. Preden se nisi ‘soočil s Svojim Bogom’, se sploh še ne poznaš in si nimaš pravice soditi niti se napacno soditi, kakor napačno nepomembno sodiš samega sebe. Premalo se poznaš, premalo, dosti premalo poznaš svoje in občečloveško bistvo in namen Življenja, predvsem svojega, da bi dajal sodbe in ocene o smiselnosti in nesmiselnosti (svojega) življenja. Tega ti res ne bi govorila, če ne bi bila prepričana, da utemeljuješ svojo nepomembnost zgolj zaradi preteklih travm, ki jih opevaš skozi samotno vztrajanje v trpljenju kot načinu procediranja oziroma čustvenega obdelovanja vsakršnih miselnih vsebin. Lahko bi rekli, da si postal odvisen od trpljenja, zato po defoltu zavračaš vsakršno ‘zdravljenje’ in abstinenco, ker si namreč odvisen od trpljenja. In kakor vsako odvsjanje, zahteva tudi ta idvisnost abstinenco. Kar je seveda najtežje.

Sicer so ti zgoraj vsi predlagali fobre stvari, ampak jaz ti osebno predpišem tritedenski post, postênje z razredčenimi sokovi, najmanj tri tedne, ob tem pa ostani aktiven, predvsem s dprehodi v gozd.

Če boš vse to naredil, boš boljši človek, kot večina od nas.

Če pa boš nekega dne vendarle izgubil vse moči, ker nisi storil nobenega koraka k ozaveščanju svojega bivanja na tem planetu, v tem ciklu … potem pa, dragi človeški brat na tem planetu: buon voyage, kamorkoli si že namenjen (to si le razčisti, kam želiš).

Sicer pa mislim, da si okoli 42 let star, in to je eno najbolj zahtevnih obdobij v življenju moškega, po starodavni indijski filozofiji življenja. Najverjetneje tudi to pogojuje tvoja premišljevanja o (ne-)smislu življenja, saj pri teh letih moški doživljajo neke vrste menopavzo. Zna bit, da boš poletel, ko se izkotališ iz sedanje lupine, oklepa, ki ti zatemnjuje svetlobo svobode. Enkrat se boš odločil, da odvržeš oklep. Potem ga boš moral vedno znova odvreči, dokler ga ne boš odvrgel za vselej, tako ali drugače.

– verjamem vate

KrEna2025.

Bi bila pripravljena deliti izkusnjo, osebno 1:1 da “odprem oči”?

Samo malo, 27.07.2025 ob 23:58

Glede Omege svetujem izbrati znamko Now foods in glede vitamina D pa znamko Healthy origins, ampak moraš dobit nekje tudi več magnezija in selena, ki spodbuja scitnico! Ker je nestabilno delovanje ščitnice lahko razlog poklapanosti in apatije. In vsak dan pest oreščkov, zaradi magnezija in ostalih mineralov, ki skrbijo za razpoloženje. In ne pozabi veliko hoditi in počakaj vsaj 5 do 6  tednov, da začutiš izboljšanje, ne more prej!

Pa ne sekiraj se toliko, da ti je vse brezveze, vem ti to ne pomaga, ampak več nas je in sw borimo vsak dan. Nekje na eni točki smo pač sami sebe iztrošili in se izpraznili….. Zdaj pa je čas za napolnite baterij, da bo električni tok imel razlog za srce z veseljem poganjat!

Samo ne sekiraj se! Delajo to kar ti paše in kar je dobro zate in da veš, da ti ne škodi! Ne sekiraj se zaradi porazov, izgub in krivde, nehaj si k srcu gnati toliko. Veseli se tega, kar pa je bilo dobro in ko ti včasih gre odlično! Saj nisi vedno bil tak..

Zelo zanimiv, razmišljujoč post, sem vas že enkrat prej bral, ko ste omenjali Wilsona, domnevam da mislite na njegovo knjigo Prometheus Rising, že zelo dolgo jo imam na seznamu, ampak ni nikoli prišla na vrsto, lahko morda poveste kaj več o tem, kako je vplivala na vas, do kakšnih uvidov vas je pripeljala?

Nisem to jaz v  zvezi  z  Wilsonom. Samo  verjamem  v neravnovesje kemije v  telesu in da se  lahko življennje napravi vsaj znosno z jemanjem C, B, D vitamina in selena, cinka, magnezija. To pa. Drugače pa nisem med pametnimi za knjige.

sori @samomalo, @krena2025 sem imel namen replicirat:

Zelo zanimiv, razmišljujoč post, sem vas že enkrat prej bral, ko ste omenjali Wilsona, domnevam da mislite na njegovo knjigo Prometheus Rising, že zelo dolgo jo imam na seznamu, ampak ni nikoli prišla na vrsto, lahko morda poveste kaj več o tem, kako je vplivala na vas, do kakšnih uvidov vas je pripeljala?

Nesmisel, 25.07.2025 ob 13:38

Niti ena stvar na tem svetu me ne veseli in me nikoli ni. Rajši pa umrem, kot da bi se silil v nekaj, česar nočem. Komaj se vlačim iz dneva v dan, energije nimam nobene, ciljev tudi ne. Antidepresivi mi ne pomagajo. Rad bi samo še zaspal in se nikoli več zbudil. Ne spadam na ta svet.

Glej, imaš pač neko motnjo v možganih, katere ne morejo pozdraviti niti zdravila.  Vitaminčki in olja ti ne bodo pomagala, s tem se ne ne moreš slepiti.  Če ne gre, pač ne gre.

Mati Narava poskrbi, da se ohranjajo rastlinske in živalske vrste, ki nimajo močno deformiranih genov. Ljudje pa smo začeli posegati v Naravo z zdravili, ki nekaterim pomagajo, drugim pa ne.  Tebi pač ne pomagajo.  Nimaš kaj.

darwin849, 08.08.2025 ob 19:23

Glej, imaš pač neko motnjo v možganih, katere ne morejo pozdraviti niti zdravila.  Vitaminčki in olja ti ne bodo pomagala, s tem se ne ne moreš slepiti.  Če ne gre, pač ne gre.

Mati Narava poskrbi, da se ohranjajo rastlinske in živalske vrste, ki nimajo močno deformiranih genov. Ljudje pa smo začeli posegati v Naravo z zdravili, ki nekaterim pomagajo, drugim pa ne.  Tebi pač ne pomagajo.  Nimaš kaj.

Darwin, “zdravila” niso zdravila, to je sintetika ki niti slučajno ne zdravi, prav vsaka ima stranske učinke, ki povzročijo novo bolezen, zato ZA VSAKO BOLEZEN ROZCA RASE. Še 70 let nazaj so zdravniki sami delali zdravila- ZDRAVILA dokler mafija židovska ni ugrabila medicine in zdaj zdravniki ne znajo več delati brez židov in njihovih strupov

afee, 08.08.2025 ob 09:35

KrEna2025 lepo si napisala, vendar je skrajno neodgovorno, da človeku, ki je psihično na tleh, predlagaš post. Prvič, post je za zelo psihično stabilne in zdrave ljudi, trotedenski je lahko že zelo kritičen. V času posta pridejo na plan vsa potlačena čustva, ves čustveni gnoj in greznica in marsikdo je že po postu pristal na psihiatriji, ker se mu je po postu odtrgalo do konca. Eno, ki jo poznam, je po trotedenskem postu dobila shizofrenijo, prej ni imela večjih psihičnih težav. 

Post ima lahko tako resne psihične posledice?

Ta tema je odprta z namenom zavajati duševno bolne ljudi, s čim si lahko pomagajo.  Skratka, kupujte knjige, kupujte vitamine, olja, minerale, kačjo slino, tigrovo spermo, cbd, thc, in vse, kar vam ponujajo zdravilci in ostali troli, ki živijo od vašega denarja in prazne glave.

Pa kupujte od teh šarlatanov, berite knjige šarlatanov, se filajte z vsemogočim sranjem.  Ampak potem ne jokajte, kako so vas nategnili.

Normalen človek ne potrebuje vse te navlake, s katero vas posiljujejo določene osebe in njihova naveza, ki jim ploska in jim pritrjuje.

Te troll teme niso tako nedolžne, kot zgledajo na prvi pogled.  In bodo imele posledice, slej kot prej.

Prav bi bilo, da preiskovalni organi poiščejo in izprašajo avtorja o namenu takšnega pisanja.

Vsak clovek ki omenja besedo samomor je resno bolan v glavi in potrebuje strokovno pomoc, ljudi ob sebi in psihoterapijo. Ko enkrat razmisljas o samomoru je ze zdavnaj vlak odpeljal za zdravljenje z naravo in vitamini in knjigami. Haloo?? Ubiti sebe? Pa to ni hec da bomo tle malo kramljali o tem. Tako kot je prejsnji post omenil bi te bilo potrebno poiskati in ti nudit nujno zdravnisko pomoc. Ko imas avtomobilsko nesreco je poskodovano fizicno telo. Enako imas ti poskodovano psiho in custvovanje. Poisci si pomoc!

Uradna medicina me tako zdravi, da postajam vedno večji bolnik. Bolj me zdravijo bolj sem bolan. Nekaj je očitno narobe s to medicino.

Jaz sem tudi v tem obdobju. In verjamem da je to samo obdobje. Slabo leto pač. Pa mi nič ne manjka. V bistvu me je sram, da se tako počutim, ko pa imam vse. Počutim se nehvaležno in sebično. Ampak prisilit se pa tut ne morem da bi bila dobre volje. Lahko se pa prisilim v to da preberem kako knjigo, grem v naravo. Da sem sama s seboj. Ker prijateljici tega ne morem zaupat. Sem ji razkrila nedavno nazaj en delček tega, pa mi je dala ogaben odziv. Da pretiravam.

Sem že razmišljala o samomoru, priznam. Ampak zakaj bi takoj, ko nam gre nekaj slabo samo končali življenje? Treba je včasih malo trpet. Zato, da potem ceniš vesele trenutke iz srca.

Jajx, 08.08.2025 ob 20:21

Vsak clovek ki omenja besedo samomor je resno bolan v glavi in potrebuje strokovno pomoc, ljudi ob sebi in psihoterapijo. Ko enkrat razmisljas o samomoru je ze zdavnaj vlak odpeljal za zdravljenje z naravo in vitamini in knjigami. Haloo?? Ubiti sebe? Pa to ni hec da bomo tle malo kramljali o tem. Tako kot je prejsnji post omenil bi te bilo potrebno poiskati in ti nudit nujno zdravnisko pomoc. Ko imas avtomobilsko nesreco je poskodovano fizicno telo. Enako imas ti poskodovano psiho in custvovanje. Poisci si pomoc!

Emm, kdo bo pa financiral iskalno akcijo in zdravljenje?

Jaz, recimo, ne plačujem več zdravstvenega zavarovanja. Če me zgrabi slepič, samo počakam, da me pobere. Niti slučajno ne grem na urgenco, da mi bodo potem zaračunali tisočake! In od kod naj jih vzamem, če še za zavarovanje nimam?

No, in zdaj naj me medicinske službe še iščejo in prepeljejo v obravnavo?? In kdo bo to plačal? No, jaz ne. Še celo prišparam jim z odvzemom svojega življenja!

https://youtu.be/iJgti1K5A9g?si=H1BaSBFwv9p-ibF5
Avtor, potrudi se in poglej video dr. Berga, enega od mojih najljubših zdravilcev na Youtubu. Vse kar pove, ima smisel, vsaj zame. Še jogurt (l Reuteri)si sedaj delam sama, npr., pa sem res precej lene sorte. Youtube, Chatgpt itd., ti nudi neskončne možnosti raziskovanja, ponuja ti različne možnosti, kako priti k sebi. Meni je zdaj boljše, pa sem bila ravno tako precej brezvoljna. Pa še angleščina mi gre zdaj super, pa sem starejša gospa. Trenutno se s Chat gpt učiva japonsko. Ker jo vsekakor mislim obiskati v bližnji prihodnosti.

Komaj čakajo, a ne, 08.08.2025 ob 21:59

Emm, kdo bo pa financiral iskalno akcijo in zdravljenje?

Jaz, recimo, ne plačujem več zdravstvenega zavarovanja. Če me zgrabi slepič, samo počakam, da me pobere. Niti slučajno ne grem na urgenco, da mi bodo potem zaračunali tisočake! In od kod naj jih vzamem, če še za zavarovanje nimam?

No, in zdaj naj me medicinske službe še iščejo in prepeljejo v obravnavo?? In kdo bo to plačal? No, jaz ne. Še celo prišparam jim z odvzemom svojega življenja!

Osnovno zavarovanje ima vsak klošar, plačuje mu ga država preko CSD, pa tudi dodatnega.  Zato mi ni jasno kaj napletaš.

pa ja, 09.08.2025 ob 15:12

Osnovno zavarovanje ima vsak klošar, plačuje mu ga država preko CSD, pa tudi dodatnega.  Zato mi ni jasno kaj napletaš.

Seveda ne veš!

Saj tudi za vsakega, ki naredi samomor, nikoli ne vedo, “zakaj ga je”!

No, jaz pač vem.

In a naj ti razlagam? Lej, imaš zgoraj razloženo, da nimam niti (ja, niti!) osnovnega zdravstvenega zavarovanja. In tvoj odziv? “Ne vem, kaj napletaš.”

A zdaj razumete, da samomorov ne more nihče preprečiti točno zaradi takih “ne-vem-kaj-napletaš” pametnjakovičev!

No ne laži. ker ti država rubežnike pošlje kot jih je meni invalidu. in dodate – jebi se v plenico na podstrešju staršev.

XX, 09.08.2025 ob 16:01

No ne laži. ker ti država rubežnike pošlje kot jih je meni invalidu. in dodate – jebi se v plenico na podstrešju staršev.

Ne, nič ti ne pošlje rubežnikov. Samo obvestijo te, da imaš zavarovanje ustavljeno, dokler ne plačaš.

Nesmisel, 27.07.2025 ob 23:04

Pozdravljeni, hvala vsem za vaše odgovore, zaenkrat sem še živ.

Vitamin In Omega, bil sem že na pregledu krvi, res mi je manjkalo vitamina D, sem ga nadomestil, ampak to ni spremenilo praktično ničesar. Načeloma jem dovolj raznoliko hrano, da bi moral imeti zadostno zalogo vseh potrebnih snovi. Mislim, da so moje težave povečini psihogenega izvora in jih z različnimi aditivi k prehrani ne bom rešil. Gibanje pa je drugo, ampak v svojem stanju težko dam karkoli od sebe.

lloyd, kronično trpljenje je potrebno prekiniti. Na silo, če ne gre drugače. Zato sem velik zagovornik zakona o evtanaziji in upam, da bo čim prej sprejet.

Anonimno 3270, lahko se slečem do golega in odkotalim po Triglavu, pa ne bom čutil nič več povezanosti z naravo. Enostavno čutim, da ne spadam na ta svet. Počutim se celo krivega, da sem sploh živ. Ljudem sem samo v napoto.

tu sem zate, nedavno sem si nadel četrti križ. Čutim, da si empatična oseba. Pošiljam ti lepe misli, kolikor mi jih je še ostalo.

hr5h, pri meni verjetno težja oblika obojega, torej depresije in tudi anksioznosti. Preteklost je kot orjaški mlinski kamen, ki mi ne pusti dihati. Prihodnost pa kot nepremostljiv zid, ki zastira še zadnje sončne žarke upanja. Za omenjene tehnike se moraš sestaviti vsaj toliko, da lahko čisto osnovno funkcioniraš, jaz pa sem daleč od te točke. Seveda delam vse narobe, mislim, da je to očitno. Ne znam živeti življenja, ker se sovražim, si ne zaupam, imam nizko samopodobo. Težko ohranjam vezi z ljudmi, težave imam z zaupanjem. Svet se mi zdi umazan in zloben. Strah me je.

anonimno665, tudi tebi hvala za lepe želje. Vsekakor ni lahko, zame verjetno nemogoče. Upanje izginja.

Sem prebrala tvoj post.. običajno ne komentiram, sem pa tudi v preteklosti pisala dostikrat na ta forum in iskala uteho pri neznancih, ki me niso obsojali.

Tudi meni ni pomagala nobena telovadba, aditivi, joga, hobiji, dodatki itd.,  dokler nisem ugotovila, da je problem psihičnega izvora. Leta in leta sem iskala rešitev zunaj sebe – nova poznanstva, potovanja, dokazovanje v službi, zapravljanja, fitnes… Ugotovila sem tudi, zakaj sem od najstniških let preobilna in ne morem prenehati s prenajedanjem. Zato, ker se s hrano tolažim, ker ne vem, kako naj se drugače. Danes sem na točki, ko se vsega skupaj zavedam. Od tu naprej pa me čaka težja pot.

Od nekdaj se počutim, kot da ne spadam na ta svet, ne razmišljam kot večina, težko se poistovetim, vrstniki so mi v 90%  drugačni. Partnerske zveze mi ne uspevajo, ker imam težave z zaupanjem.  Vglavnem življenja ne dojemam kot “veselja” ampak kot da je življenje “težko”. Ker nisem poznala mehanizmov, kako nam drugačnim preživeti.

Dokler me ni dobesedno rešila knjiga, ki mi je prišla v roke: Pravijo, da sem preveč občutljiva. Mi je razjasnila moje delovanje in razmišljanje v preteklosti in lažje mi je živeti- ker končno razumem moj značaj.

Srečno, lp

Te je sesula nesrečna ljubezen? Morda si ta, ki hodi z moškimi, pa si nesrečno zaljubljen v vezano žensko. Pišeš zelo lepo kot je on pisal. Počakaj do zaključka te polne lune. Jutri bo boljše. Že v ponedeljek bo boljše, ko bo polna luna padala. Si pa res nagnjen k melanholiji in če ne moreš izživeti romantike in melanholije, pa k depresiji v primeru pplne lune in slabega vremena in neuspeha.

Pri tem te verjetno dobro rešuje tvoj smisel za humor. Ne bodi sam te dneve!

Poletje je tricky in posebno, ko pride jesenska megla. Rabiš dobro družbo in  da z drugimi deliš zaupnosti in se dobro imaš.

Ne samevaj! Za ljudi brez otrok je še težje…

Lahko greš k psihiatru un dobiš zdravila, zakaj pa ne.

Bila na podobnem, 09.08.2025 ob 17:14

Sem prebrala tvoj post.. običajno ne komentiram, sem pa tudi v preteklosti pisala dostikrat na ta forum in iskala uteho pri neznancih, ki me niso obsojali.

Tudi meni ni pomagala nobena telovadba, aditivi, joga, hobiji, dodatki itd.,  dokler nisem ugotovila, da je problem psihičnega izvora. Leta in leta sem iskala rešitev zunaj sebe – nova poznanstva, potovanja, dokazovanje v službi, zapravljanja, fitnes… Ugotovila sem tudi, zakaj sem od najstniških let preobilna in ne morem prenehati s prenajedanjem. Zato, ker se s hrano tolažim, ker ne vem, kako naj se drugače. Danes sem na točki, ko se vsega skupaj zavedam. Od tu naprej pa me čaka težja pot.

Od nekdaj se počutim, kot da ne spadam na ta svet, ne razmišljam kot večina, težko se poistovetim, vrstniki so mi v 90%  drugačni. Partnerske zveze mi ne uspevajo, ker imam težave z zaupanjem.  Vglavnem življenja ne dojemam kot “veselja” ampak kot da je življenje “težko”. Ker nisem poznala mehanizmov, kako nam drugačnim preživeti.

Dokler me ni dobesedno rešila knjiga, ki mi je prišla v roke: Pravijo, da sem preveč občutljiva. Mi je razjasnila moje delovanje in razmišljanje v preteklosti in lažje mi je živeti- ker končno razumem moj značaj.

Srečno, lp

Katera knjiga?

Knjiga Pravijo, da sem preveč občutljiva

Pravijo, da sem preveč občutljiva

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close