Najdi forum

NIAGARA

V juliju gremo z družino v NYC. Tam dobimo camper in se odpravimo proti Niagari. Zdaj pa me zanima,če je morda kdo že bil tam na kakšnih “agriturismih”. Baje jih naj bi bilo veliko.
Hvala za pomoč.

ariturizmi v ameriki ? ne vem , trenutno se bolj vrtim po sloveniji , lepo da ne greste na kubo , z sabo vzamite kamero in z malo sreče vam bojo posnetke objavili na kakšni lokalni tv.

Amerika je v redu destinacija , ni pa med najcenejšimi , lepo se imejte

Midva za dragim sva pred 4 leti bila v NY, potem pa sva šla z najetim avtomobilom do Niagarskih slapov. Nameravala sva še naprej, pa sva žal imela v predmestju Niagara Falls prometno nesrečo, tako da sva se morala klavrno vrniti v NY. V bližini Niagara Falls nisem opazila nobenih agriturizmov, kvečjemu so raznorazni moteli.
Mislim, da imate en dan, kvečjemu morda dva dni, če greste še na ogled s kanadske strani, kjer je, BTW, razgled lepši in spektakularnješi, povsem dovolj.

Pozdravljena Mimika!
Jaz sem bila tam pred 5 leti in je bilo res božansko. Kakih agroturizmov nismo videli, čeprav so bili v skupini tudi agronomi in bi jih že “izvohali”. Mi smo potovali po SV ZDA 2 tedna, potem pa še 2 tedna po SV Kanade. Moram povedati, da se ZDA s Kanado ne morejo primerjati. Kanada je čudovita, ljudje so ful prijazni. Tudi Slovence smo srečali in ti so nas kar častili s kosilom in kartami za zabaviščni in živalski (ki je baje v lasti Slovenca).
Ša kaj te zanima? Vprašaj!
Lep pozdrav!

Ja to sem pa slišala, da zabaviščni park ima v lasti neki Slovenec in da je zelo prijazen do Slov. turistov. Baje je čisto blizu Niagarskih slapov.Sem pa ravno našla oziroma dobila neke linke za obiskat določe kraje. Veliko je vinskih cest, kar nas tudi zanima. Hvala za enkrat.

Zelo me zanima, kaj si ogledati blizu Niagarskih slapov in okoli Montreala. Mogoce kdo ve za kakšno preverjeno prenočišče v okolici Niagarskih slapov oz. Toronta.

lp Viki

Jaz sem bila na Niagarskih pred 2 leti. Tam smo bili samo en dan, kar mislim, da je več kot dovolj. Šli smo na Maid of the Mist (ladjica, ki te pelje med slapove), pa potem smo še šli tudi nekam pod slap . Ful impresivno! Zvečer smo šli pa še na kanadsko stran (kar peš, ker greš samo čez most), kjer je veliko boljši razgled (ponoči so slapovi osvetljeni z različnimi barvami).
Aja, mimogrede še to – če vas zanimajo zabaviščni parki, priporočam CEDAR POINT – največji zabaviščni park na svetu. Nahaja se blizu Clevelanda v Ohiu. Sem delala tam 5 mesecev, tak da če koga zanima kaka informacija…

Lepši pogled na Niagarske slapove je vsekakor iz Kanadske strani. Imaš tudi opcijo it z dvigalom na nivo padca vode iz slapov. Po nekem rovu greš potem na tri izhode, eden nekje na sredini slapov, eden na skrajnem robu. Potem še z ladjico Maid of the mist v skoraj sredino slapov. Pri obeh opcijah dobiš ob blagajni, ko plačaš vstopnino, palerino.
Blizu same lokacije Niagarskih slapov imaš še zabaviščni park Marineland. Lastnik je, kot so že povedali ostali, Slovenec, Jo(ž)e Holer, doma iz Prekmurja. Vstopnina je okoli 36 CAD, notri imaš potem vse oglede in vožnje zastonj. Imajo dober vlak smrti, trajanje cca 4 minute, 4x okoli sebe, 2x v tunel. In pa na enem hribu 3 stolpi, Sky screammer, dvignejo in spuščajo te gor in dol, v nekaj sekundah 130 m… malo prostega pada, pa spet gor. z vrha imaš krasen razgled na okolico in na kraj, kjer se nahajajo slapovi. Ob določenih urah, na karti ki jo prejmeš ob vstopu imaš vse napisano, pa imaš še točke v areni z orkami, tjulni, delfini, Notri tudi majhen živalski vrt.
Nižje ob toku reke Niagare pa imaš še eno znamenitost, ko reka zelo ostro zavija na desno skoraj pod kotom 90 stopinj. Na svoji poti je voda naletela na neprehodne kamnine in si je morala svojo strugo oblikovati drugje. Tukaj je ustvarila en krasen bazen, kjer se voda vrtinči (whirpool), nad tem bazenom pa imaš tudi možnost it z “gondolo” na drugo stran in nazaj, pod imenom Spanish Aerocar. Vsekakor še izkoristi možnost ogleda mesta Niagara on the Lake, za katerega pravijo da je najlepše mesto v tem delu Kanade. Mesto pa stoji ob izlivu reke Niagare v Ontarijsko jezero.

Če imaš možnost, da poznaš vsaj kakšne Slovence preko “daljne žlahte” ali svoje okolice, pa le poskušaj priti v stik z njimi. Izseljenci so zelo veseli, ko jih nekdo iz rodne Slovenije obišče, z njimi spregovori o aktualnih dogodkih, mu daš kakšno darilce.. Skratka, Slovenci se po raznih mestih družijo v Slovenskih klubih, kjer oživljajo del naše tradicije, imajo kar nekajkrat na leto razne fešte in prireditve.

Če te še kaj zanima, kar vprašaj.
Lp

Strinjam se z zgoraj napisanim.
Niagarski slapovi so prekrasni. Sprehajalna pot ob njih je lepo urejena za sprehajanje in občudovanje slapov ( govorim o kanadski strani ).
Ladjica Maid of the mist je enkratno doživetje, ki ga ne velja zamuditi.
Sicer pa mislim da je 1 dan za Niagarske slapove več kot dovolj.
Mestece Niagara-on-the-lake je, kot tudi že povedano, lepa točka za pol-dnevni izlet.

Letos je tam baje bolj suša!

Hvala za odgovore. Viki

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close