neželeni učinki ultopa?
Zaradi zgage sem dobila Ultop 20mg. Pogledala sem si stranske učinke tule http://si.draagle.com/#!/drug/bmf/?sub=80&group=99999 , pa mi ni jasno, če lahko ima eno tako zdravilo res toliko vseh mogočih stranskih učinkov? Sem gledala potem še za druga zdravila, pa imajo tudi precej. Ne vem no, a se to samo zavarujejo tako, da vse to napišejo al kaj…
Lej, saj če ti bo delal težave, ti bodo pa še kaj predpisali za odpravljanje težav, seveda s kakšnimi drugačnimi stranskimi učinki … zato pa ljudje kar naenkrat dobijo po 4, 5 vrst zdravil. (sorry, mal sem sarkastična)
Če imaš možnost, potem raje poišči dobro alternativo in prosi zdravnika za kaj manj agresivnega kot ultop.
Ultop je jedel moj oče dve leti pred smrtjo (in zraven še 8 drugih zdravil).
Hočem ti reči, če nimaš resnih težav, potem premisli.Če so pa težave resne, da te močno ovirajo, potem pa seveda ni dileme, začneš z zdravili in delaš na tem, da jih boš rabila čim manj časa.
Vprašaj zdravnika, če ultop dejasnko zdravi ali samo uravnava težave. To je namreč bistvena razlika v zdravilih.
Srečno!
Jaz sem po Ultopu dobila hudo tahikardijo, pulz mi je narasel na 180, še pritisk se mi je dvignil na 160/110, pa sem mlada, da ne bo kdo mislil, in nikoli prej nobenih težav s tem, imam bolj nizek pritisk drugače. Pa neko čudno drisko sem dobila, kašasto blato…So mislili, da imam Chronovo bolezen, jaz sem pa že takoj vedela, da je to od zdravil, saj se je pojavilo kmalu po začetku jemanja. Nobene preiskave niso pokazale nič, zdravilo pa sem zamenjala za Nolpazo. Razen glavobola in občasnih težav z napihnjenostjo po njej nisem imela drugih stranskih učinkov. Sem imela gastritis in preveč kisline, zato sem tablete morala jesti kar 5 mesecev, pa še vedno se mi spomladi/jeseni te težave ponavljajo. Tako da so zdravila kljub stranskim učinkom bolj ali manj stalnica. Žal…
Ni pa rečeno da bo tudi pri tebi tako, vsak pač drugače prenaša.
Ta zdravila povzročajo različne stranske učinke in seveda ni nujno, da se le ti izrazijo pri vsakem posamezniku.
Poznam nekoga s hiatalno kilo in Gerbom, ki se mu je po 15 letih jemanja ultopa ter kasneje zaviralcev protonske črpalke pojavila huda polipoza želodca.
V google vtipkajte “fundic gland polyposis” and proton pump inhibitors, pa se prepričajte sami.
Moja hčerka jemlje Lansul, ki je nekaj podobnega kot Ultop. Začeti je jemala, ko je bila stara dobri 2 leti in ga jemlje že več kot 4 leta. Ves ta čas nobenih težav zaradi zdravila. Edino kar je problematično je to, da ga ne moremo opustit. Čim ga neha jemat, se spet pojavi vnetje želodca. Dokler ga jemlje nima nobenih težav, ko preneha, smo pa spet na začetku. Čez en mesec ima ponovno gastroskopijo. Upam, da zgruntajo kaj, da se tega vnetja za vselej rešimo. Sicer ji kapsul ni problem jemat, ampak če bi se dalo, bi bili pa radi kdaj brez zdravil… sicer njen gastroenterolog pravi, da naj bi bilo zdravilo varno tudi pri dolgotrajnem zdravljenju… ampak vseeno…
Ima kdo kako idejo, kaj bi še lahko poskusili? Mala ima kronično vnetje želodca in požiralnika, GERB, intoleranco na laktozo, intoleranco na fruktozo pa še kaj bi se našlo 🙁
Forum je zaprt za komentiranje.