Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › nezaupanje do ukc ljubljana

nezaupanje do ukc ljubljana

Me zanima če bi se tko mislila, če bi se to dogajalo tvoji mami.
In ne, bolnika po operaciji možganov se tretji dan ne pošlje domov nikoli in nikjer.[/quote]

Karkoli bi se dogajalo, bi se jaz vse zmenila tam.
Ne bi pisala na forume.
Tukaj ne poznamo vseh strani, zato moramo probleme reševati tam, kjer nastajajo.
Imam dovolj dolg jezik, da vse vprašam in se zmenim.
Zakaj ste pa tam tiho kot ene riti, tule gor pa jamrate in vpijete?
Če vprašaš tam, ti pojasnijo svojo plat zgodbe.Misliš da so oni tam vsemogočni?
Niso, kot ti nisi v svoji službi!
Na žalost je tako.Da smo vsi samo ljudje, tudi oni v službah, pa četudi medicinskih.Pa še vse je povezano z denarjem .[/quote]

In zakaj ne bi smela o svoji izkušnji pisat na forumu?
Sem povedala, da mi je žal, da takrat nisem bolj ostro nastopila in zahtevala pojasnila.
Ni pa to vedno tako enostavno. Na OI sem 3 dopoldneve zapored čakala na maminega zdravnika, prosila za kakšno informacijo, pojasnilo, pogovor… Zdravnika ni bilo niti v času, ko je imel rezerviran čas za svojce. Klicala sem ga po telefonu ob za to določenih urah. Nobenega zdravnika nisem uspela dobit, mami je prej umrla. Tebi je to normalno??

Te gastroenterologr z japljeve bi jaz vse v vrsto postavil in poatrelil. Gnide od gnid! Arogantni, nerazgledani, znajo zdravit pa bolezni, vse kar je redko, je za njih prevec. Lahko je predstojnika Stabuca sram! Da o prostorih ne govorim. Ljudje z driskami in bolecinami na skupnih sposranih mrzlih wcjih! Obup!

Čudno jaz sem začela pred kratkim hoditi v Kc na gastro(poliklnika).Čez sem do sedaj dala prvi pregled ,zelo hitro sem imela odvzem krvi in blato potem takoj dobila datume za dodatke preiskave zdaj čakam na to.Ampak sem čisto zadovoljna do zdaj zdravnik ok prijazen,isto v laboratoriju sem še klepetala.Kako bo pa naprej pa ne vem ampak prvi vtisi so dobri

Danes je novi direktor UKC dejal na Rtv Slo, da imajo jezikovne bariere, da novačijo kader iz tujine. Meni se pa zdi, da si vsak državljan Republike Slovenije zasluži, da z njim zdravnik ali sestra komunicira v tekoči slovenščini. Meni se kot pacientu zdi res čudno, ko človek poslušam človeka, ki se v polomljeni slovenščini trudi, pa ga ne razumem kaj hoče povedati.

Lahko gre Slovenec delat v Nemčijo v zdravstvo brez da bil imel C2 nivo? Ne more.

Sploh pa to novačenje iz bivših revnejših držav se mi ne zdi ravno moralno in fer, saj potem te države, ki so kader vzgojile in ga usposobile, ostanejo brez kadra.

Ko Slovenija vzgoji zdravnika, dipl zdravstvenika, avtomehanika itd… je do države fer, da ji kadre prevzame Avstrija ali katerakoli druga država. Meni se to ne zdi korektno in če je to smisel potem se bodo na dolgi rok vsi ljudje na svetu preselili v najbolj severno državo in je problem rešen. Po drugi strani pa naši mladi čakajo meseca, leta na zaposlitev v zdravstvu… Poznam nekoga ki je 3 lete čakal na specializacijo… A za tujce se vedno najde mesto. Bravo.

Uvoženi slabo govorijo slovensko, pa še po izkušnjah imajo višji/arogantnejši odnos kot domači zdravstveni delavci.

Če je to pot novega vodstva, da bodo uvažali kader, potem je vseeno tudi, če direktor UKC Lj postane nekdo ki je iz druge države… Bo uvožen direktor hitreje uredil avtobuse uvoženega kadra tako kot to počnejo podjetja, ki za težja fizična dela plačujejo minimalca… Naši pa na borzi.

Odgovor na objavo uporabnika
dež počasi pada, 28.02.2016 ob 09:56

Kar sem jaz opazila v bolnišnicah pri starejših bolnikih je to , da so povečini izredno nekomunikativni.
Mislijo, da so prišli v bolnišnico trpet.
Medtem ko drugi med seboj komunicirajo, izmenjujejo mnenja , starejši samo poslušajo in so tiho…Vse jim je dobro, ne znajo izraziti svojega mnenja in posledično drugi ljudje ne dobijo fit backa, kako je z njimi…

Dež pada počasi in ti, očitno, kaplja na možgane. Dež je kisel. Posledica so skisani možgani.

Strokovni direktor tako zgleda da je od drugje, mogoče bo pa on lažje uredil direktno povezavo Sarajevo, Zagreb, Beograd, Skopje-> Ljubljana.

Res je.Popolnoma res.Dobro napisano!

Ker mislijo, da so bolnišnice tisto, za kar so jih imeli 80 in 90 let nazaj…Še danes koga starejšega slišiš : Samo v bolnišnico ne!

prestrašena1, 28.02.2016 ob 09:13

Že nekaj časa beremo o neprofesionalnosti zdravnikov in osebja v univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana,…tako na otroškem oddelku, kot na nevrološki kliniki, porodnišnici, Japljevi gastro in infekcijski.
Mogoče vemo koliko ljudi je umrlo zaradi malomarnost zdravnikov do pacientov in neslišnost sester, da se nekaj z ljudmi narobe dogaja, pa jih ne upoštevajo, samo pustijo, da bolečina ne mine….
Na Japljevi kliniki sem imela tasta, ki je v času treh tednov umrl, s tem da smo za neozdravljivo bolezen zvedeli od zdravnika šele tri dni pred smrtjo, ker je dobesedno v treh dneh shiral in tako zaspal,…s tem da je bilo komplet vso osebje od zdravnikov do medicinskega osebja skrajno arogantno, nesramno in neprofesionalno tako do mojega tasta, tako do nas…
Zdaj imam hudo bolno svojo mamo, ki ji je vsak dan podarjem,…..zakaj, ker so ji na pregledu na kliniki zdravniki uničili tri organe: raztrgali žolč, poškodovali slinovko, dva krat poškodovali dvanajsternik in to le pri enem pregledu… Dan je potekal tako: zjutraj pregled, pri pregledu poškodbe, odpeljana nazaj na oddelek, mami je cel dan v hudih bolečinah prosila za pomoč, sestre so jo filale s pomirjevali, sredstvi proti bolečinam,…..šele zvečer, ko se je napihnil trebuh in je začela bruhati kri, jo je dežurna zdravnica rešila, prepeljana je bila na operacijo, s tem da so nas ponoči klicali, da je naša mami v kritičnem stanju, da je prišlo do zastupitve v trebuhu, kasneje do sepse, zapletov itd,..itd…
Skratka, komu lahko zaupamo: zdravnikom, neprijaznim sestram,…
Hvala kirurgu, ki je trenutno rešil našo mami,..ki nam daje upanje in nekaterim prijaznim sestram, nekatero so še vedno neprijazne in neprofesionalne…
Ja vedeli so da so naredili napako, bolnico cel dan pustili in ji ogrozili življenje za katerega se bori še vedno…

Pa me zanima, se mogoče ve koliko ljudi umre iz danes na jutri, pa svojci vedo pravi vzrok??

Posplošuješ, preveč bereš dezinformacije in pišeš nekritično.

In : ne verjamem, da so bili zdravniki in vse osebje nesramno in neprofesionalno.

Sama sem bila kar nekaj dni preživela po bolnišnicah, tudi moja dva otroka en malček, ko sta bila majhna – vedno je bilo tam dovolj prijaznih zdravnikov in medicinskih sester.

Eni ljudje ste pač tečni, sitni, zahtevni – tvoj tast je bil pač bolan in moraš razumeti, da zdravniki niso čarodeji.

Nekoga lahko pozdravijo, drugega ne morejo.

Pa študiraj za zdravnico  in da te vidimo.

pain in the ass, 28.02.2016 ob 11:39

No, jaz imam pa obcutek da eni napihujete do onemoglosti. V treh dneh nihče ne shira……

Se popolnoma strinjam!

Podobna tema, kot tista iz Doma starostnikov.Samo jamranje, kako mama ne dobi tega in tega, kako jo ne peljejo ven, kako, kako…

DOMA jih imejte! Pa poskrbite zanje, kot se vam zdi!

Midva z možem sva se menjala v službi, da sva poskrbela za 98-letno njegovo mamo.Da je bila do zadnjega z nami in doma z vsem možnim udobjem!

Pretiravaš na kubik!

Ene slabe izkušnje nimam z zdravniki.Čudežev pa tudi oni ne morejo delati.Vsako telo se tudi drugače odziva in vsega tudi oni ne morejo vedno narediti super in fajn.

Kaj si ti v službi 100% in nikoli ne narediš ničesar narobe? In potem popravljaš?

Tožuj se in se pritožuj , kolikor hočeš.Takih tečk imajo povsod poln kufer.To veje že iz tvojega pisanja.Že prvi stavki so negativni, posplošeni.

Kar sem jaz opazila v bolnišnicah pri starejših bolnikih je to , da so povečini izredno nekomunikativni.
Mislijo, da so prišli v bolnišnico trpet.
Medtem ko drugi med seboj komunicirajo, izmenjujejo mnenja , starejši samo poslušajo in so tiho…Vse jim je dobro, ne znajo izraziti svojega mnenja in posledično drugi ljudje ne dobijo fit backa, kako je z njimi…

Zato pa se je treba s starejšimi pacienti več pogovarjati, saj tisti “drugi”, predvidevam, da tudi avorica” itak komunicirajo, še preveč. In zaradi takih nergačev ostane zdravstvenemu osebju   premalo časa, da bi se posvetili tistim, ki so pač potrpežljivi in ne ropotajo za vsako figo. Egoizem nima meja.

Uros,fik, 28.02.2016 ob 14:30

Te gastroenterologr z japljeve bi jaz vse v vrsto postavil in poatrelil. Gnide od gnid! Arogantni, nerazgledani, znajo zdravit pa bolezni, vse kar je redko, je za njih prevec. Lahko je predstojnika Stabuca sram! Da o prostorih ne govorim. Ljudje z driskami in bolecinami na skupnih sposranih mrzlih wcjih! Obup!

Pa še tebe zraven a ne?

Da te ni sram, da kaj takega napišeš! Klinika je res stara, pa predstojnik tudi nima čudežne palice.In da vse tamkajšnje delavce ponižuješ, res si poden od podna!

Študiraj za zdravnika, pa sezidaj drug objekt.

A ja, samo s kavča znaš jezik obračat?

Pa osnovna šola, je že končana, ali kakšen razred še vedno manjka?

Res si prestrašena, negativna pa tudi sto na uro.Daj sestavi se in ne spodbujaj še ti ljudi tu gor, da je vse zanič, da je vse narobe in kaj se vse lahko zgodi.

Ljudje smo različni, naša telesa različno reagirajo, moraš pa vedeti, da se tudi njim ob velikemu številu ljudi kdaj kaj izmuzne.

Pritožbe ne bodo pomagale, lepa beseda pa vedno lepo mesto najde.

Vidi se, da si še mlada in neizkušena in o zdravstvu nimaš veliko pojma.Zato ne podpihuj ljudi tu gor, tudi v zdravstvu se vsak trudi maksimalno.

In ne , sploh nisem iz zdravstva.

ne čakaj, 28.02.2016 ob 11:01

Takoj pokliči sem , v kateri kraj spadaš, vse to po telefonu povej in prosi za urgentno ukrepanje! Zastopnica ti bo napisala pritožbo. Zdravniki se v naši državi ne smejo več igrat z življenjem. Malomarnost se kaznuje!

http://www.mz.gov.si/si/delovna_podrocja/pacientove_pravice/zastopniki_pacientovih_pravic/

LJUBLJANA

Duša Hlade Zore
Prostori Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Območna enota Ljubljana,
Zaloška 29
1000 Ljubljana
Tel. številka: 01/ 542 32 85
E-pošta: dusa.hlade-zore(at)nijz.si

Uradne ure:
Ponedeljek od 8:00 do 15:00
Torek od 8:00 do 13:00

OBVESTILO: Zastopnica Duša Hlade Zore bo dne 21. in 22. 12. 2015 odsotna.

Mojca Mahkota
Prostori Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Območna enota Ljubljana,
Zaloška 29
1000 Ljubljana
Tel. številka: 01/ 542 32 85
E-pošta: mojca.mahkota(at)nijz.si

Uradne ure:
Torek od 13:00 do 19:00
Sreda od 8:30 do 14:30

Melina Omrzel Petek
Prostori Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Območna enota Hrastnik,
Novi dom 11
1430 Hrastnik
Tel. številka: 03/ 56 46 471
E-pošta: melina.omrzel-petek(at)nijz.si

Uradne ure:
Ponedeljek od 14:00 do 20:00
Torek in sreda od 17:00 do 20:00
OBVESTILO: V sredo, 23. 12., torek. 29. 12. in sredo, 30. 12. 2015 ni uradnih ur.

Nehaj še ti podpihovat.Zdravstveno osebje se povsod trudi.Tako kot ti v službi.Vsi imamo poln kufer pritožb.

Pohvali pa itak nobeden nič.

Je vse kar samoumevno.

Jaz sem svojo mamo peljal 2x v nujno zdravstveno ambulanto v zdravstveni dom.

Imela pritisk čez 200, vsakič so jo poslali domov in niso hoteli dati napotnice za UKC.

V tem času je tudi 2 dni bruhala. Doktor rekel, da on nima laboratorija in da ne ve zakaj bruha. Istočasno je prejemala antibiotično terapijo zaradi okužbe. Smo vprašali, če slučajno bruha zaradi antibiotikov, ki so bili predpisani v večji količini kot je normalno. Odgovor je bil verjetno ne.

No ob 16.00 uri je pričela bruhati kri so poslali rešilca. Prvi odziv reševalcev je bil zakaj nisem prej poiskal pomoči. Ko sem jim povedal, da že od 8 ure zjutraj prosim za pomoč so se spogledali in utihnili. Niso hoteli niti vzeti papirjev od nmp.

Vse skupaj je privedlo do rane na želodcu in poškodbe ledvic do skoraj odpovedi. Ni še potrebna dializa. Sedaj pravijo, da za odpoved ledvic ni znanega vzroka oz. Mogoče so krivi antibiotiki v preveliki dozi. Ravno tako kostni mozek ne pretvori železa v hemoglobin.

In še in še bi lahko pisal. Po hudi okužbi odrezan prst na nogi, 2 dni po operaciji potrebna preveza pri zdravniku, on nonšalantno reče imamo polno ambulanto, lahko pošljemo partonažno sestro. A prvo pretvezo mora vedno pregledati zdravnik.

Kamal, 28.09.2021 ob 11:08

Jaz sem svojo mamo peljal 2x v nujno zdravstveno ambulanto v zdravstveni dom.

Imela pritisk čez 200, vsakič so jo poslali domov in niso hoteli dati napotnice za UKC.

V tem času je tudi 2 dni bruhala. Doktor rekel, da on nima laboratorija in da ne ve zakaj bruha. Istočasno je prejemala antibiotično terapijo zaradi okužbe. Smo vprašali, če slučajno bruha zaradi antibiotikov, ki so bili predpisani v večji količini kot je normalno. Odgovor je bil verjetno ne.

No ob 16.00 uri je pričela bruhati kri so poslali rešilca. Prvi odziv reševalcev je bil zakaj nisem prej poiskal pomoči. Ko sem jim povedal, da že od 8 ure zjutraj prosim za pomoč so se spogledali in utihnili. Niso hoteli niti vzeti papirjev od nmp.

Vse skupaj je privedlo do rane na želodcu in poškodbe ledvic do skoraj odpovedi. Ni še potrebna dializa. Sedaj pravijo, da za odpoved ledvic ni znanega vzroka oz. Mogoče so krivi antibiotiki v preveliki dozi. Ravno tako kostni mozek ne pretvori železa v hemoglobin.

In še in še bi lahko pisal. Po hudi okužbi odrezan prst na nogi, 2 dni po operaciji potrebna preveza pri zdravniku, on nonšalantno reče imamo polno ambulanto, lahko pošljemo partonažno sestro. A prvo pretvezo mora vedno pregledati zdravnik.

Nonšalantno ? Vsi vemo, da so zdravniki preobremenjeni.Če imaš polno ambulanto bolnikov, kaj naj narediš? Vsak bi rad vse in na hitro.Ne da se.

vsi vemo, 28.09.2021 ob 11:40

Nonšalantno ? Vsi vemo, da so zdravniki preobremenjeni.Če imaš polno ambulanto bolnikov, kaj naj narediš? Vsak bi rad vse in na hitro.Ne da se.

Ti, da pač napotnico ali pač prosi sodelavca, če lahko njegova ambulanta to naredi. Pa še info ta prst je bil odrezan zato, ker zdravniki niso opravili preveze na 2 dni in so podaljševali na celo 4 dni, tako da je prišla okužba do kosti. Pred tem dokler se je pa opravljalo prevezo na 2 dni pa se je stanje izboljševalo.

Mene ne zanima ali je preobremenjen, saj sem jaz tudi. Delam tudi 10 ur in več. Kako pa zdržijo vsi, ki imajo po 400 ur na mesec, kar vsi vemo, da ni mogoče. Jaz imam čisto vest, kar za njih ne moremo reči.

Samo zaradi tega, ker si ljudje zelijo nekega normalnega odnosa so zahtevni? A po vaše je normalno, da te dve leti noben ne jemlje resno in vsak reče „ste pač preobčutljivi, to je normalno”, poleg bolečin zaradi katerih več dni ne moreš sploh normalno vstat? A je normalno to, da zdravnica kombinira zdravila za obraz, za katera v navodilih piše, da se absolutno ne smejo uporabljati skupaj in na koncu krivi pacienta, ker je „te ze pač alergičen na nekaj, ker sta zdravili skupaj super”, medtem ko se nadomestni zdravniki, ki potem hitijo s pomirjevalnimi kremami etc samo sprašujejo, citiram: „je ta normalna?”?
V ogromno primerih zal ne gre samo za preobremenjenost kliničnih ter zdravstvenih centrov, ampak tudi za pomanjkanje znanja in volje!
Ne rečem, niso vsi zdravniki slabi, ampak ogromno jih zal je in pri zdravstvu se pač nekatere napake ne smejo tolerirat. Vsak se kdaj zmoti, ampak razlika je v tem, da tak zdravnik tudi naredi vse v svoji moči, da to popravi in svojega pacienta pozdravi. Do zdaj pa sem sama imela preveč arogantnih, ki niso sploh priznali napak, da bi lahko kogarkoli vzela v „bran”. In to, da nekdo „napihuje”, samo ker njihove izkušnje niso skladne z vašimi, še ne pomeni, da niso realne.

K sreči sem večinoma zdrava, a ko je kaj treba, grem privat. Nekaj mi krije še dodatno zavarovanje, nekaj plačam. Zdravstvo hitro tone. Ker sem že starejša, me vse skupaj skrbi.

Na splošno doslej nimam slabih izkušenj. Urgenco lahko več kot pohvalim, vse in vsakega posebej. Prav tako vse osebje na Onkološkem. Srčni ljudje, ki za bolnike naredijo še mnogo več kot je nujno. Vsaj par let nazaj je bilo tako. So me pa – par let nazaj – zaradi popolne neempatije razočarale sestre na Gastro na Japljevi. Le nekaj primernih besed bi močno olajšalo mojo stisko takrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close