Nezakonito snemanje sredi ničesar
Zadnjic sem šel na sprehod po gozdu s psom in sredi ničesar (sredi gozda) je bila postavljena kamera. Ta kamera je na meji moje in sosedove parcele. Izgleda kar profesionalna, je v rešetki in zabakadirana v smreko. Sosed pravi, da jo je ze zadnjič videl, da jo je izklopil, ker ima nek gumb a jo je očitno nekdo sel vklopit nazaj. Postavljena je pa tako, da lih ujame tablice od avtomobilov.
Ta kamera me moti, ker ko vlacim drva me ocitno nekdo skozi opazuje, me snema. Kar je kr mal kripi. Seveda razlogov je lahko vec zakaj je tam postavljena. Eden izmed teh je, da so jo postavili policaji (dvomim) zaradi migrantov, mogoce ma kdo kakšen nasad v bližini ali zaradi kraje drv. Čeprav cez mojo parcelo tezko kaj povleces dol.
Resnično ne razumem. Saj menda vlačiš svoja drva?!! Ko pa bo kdo drug “pospravljal” tvoja drva, pa bi ti taka kamera prišla še kako prav, Še bolj pa, ko začne kaka “baraba” odlagati smeti na tvoji parceli. Pojma nimaš, kdo je, si pa odgovoren za njihovo odstranitev !!
Tebe pa moti, da bi kdo videl kako pospravljaš svoja drva :-(. Osebno sem pač prepričan, da eventualna koristnost take kamere večkratno prevaga nad slabimi lastnostmi. Seveda, če nisi med tistimi, ki kradejo tuja drva in smetijo tuje parcele.
Me zanima, 11.08.2021 ob 09:48
Če je gozd avtorjev oz. od njegovega soseda in nobeden ob njiju ni tja postavil kamere, predvidevam, da bi tisti, ki je postavil kamero, morav vprašati lastnika. Ali pa se motim?
A to ni enako, kot če bi nek tretji sosed postavil kamero na mojem dvorišču?
ma ne sme brez dovoljenja lastnika gozda nihče postaviti kamere.ne policija,ne lovci.
mentalna sirota, 11.08.2021 ob 09:15
Resnično ne razumem. Saj menda vlačiš svoja drva?!! Ko pa bo kdo drug “pospravljal” tvoja drva, pa bi ti taka kamera prišla še kako prav, Še bolj pa, ko začne kaka “baraba” odlagati smeti na tvoji parceli. Pojma nimaš, kdo je, si pa odgovoren za njihovo odstranitev !!
Tebe pa moti, da bi kdo videl kako pospravljaš svoja drva :-(. Osebno sem pač prepričan, da eventualna koristnost take kamere večkratno prevaga nad slabimi lastnostmi. Seveda, če nisi med tistimi, ki kradejo tuja drva in smetijo tuje parcele.
Na tujo parcelo se nima kaj postavljati kamere brez kakršnega koli soglasja ali dovoljenja!
Forum je zaprt za komentiranje.