Never ending story – vpr.predvsem za moške
12 let preigravanja veze …. mal skup, dolg narazen, skup, narazen …. prijatelja, ljubimca, sovražnika,..
nezrela oba
bližava se eden 40 drugi 35
in zdaj sva spet obnovila stvar – po vseh peripetijah – pogovor – opravičilo (njegovo), spoznanje, da je delal napako, da je o tem (nama) fantaziral že dolgo … en teden normalnih stikov, nato spet mrk za 3 tedne
danes sms – preselil sem se od doma v najem, rad bi bil malo sam, da se najdem, oprosti,….
Moški – dajte mi prosim povedat, a res to radi sami ”zmorete”. Ni mi povedal, da se bo selil (govoril je le o načrtih na svoje), ni me povabil pogledat stan., ni me povabil živet zraven, ni me povabil na kavo, ni povedal kam točno se je preselil…… A res rabi čas zase ??
Ok, res da je bil doma na kmetiji, z mamo, bratom, familijo, nečaki … priden, delaven
A je res tako prekleto trmast ? ali pa je to le izgovor, da ima načrte, o katerih mi je govoril, namen uresničiti ”ne z mano”.
pomembno je da vsak najde v sebi tisto kar išče navzven v raznih oblikah in osebah. ko resnično vsak najde v sebi tisto kar tudi že ima, takrat ve kaj hoče in ni več enkrat tako drugič drugače. za vsak par ki gresta narazen sta kriva oz. odgovorna oba in nihče in nobena stvar ni kriva za našo nesrečo kot tudi zaslužna za našo srečo. samo mi sami sebi smo odgovorni za vse naše občutke in čustva.
babnice bodo vedno trapaste in imele mokro zaradi “sladkih” besed
tipi bomo pa vedno govorili “sladke” besede, da ga bomo lahko babnicam vtikali ☺
btw: a bi kera nastavila, če bi ji rekel, da jo kresnem, če bo zvečer nosila pivo do mene, ko bom gledal TV ☺
vse skupaj je daleč od običajnih zvez, to vem, dovolj sem stara….
Tokrat me res preseneča, da mi je (na)pisal ….. ker je vedno dosedaj samo ”izginil” , pač mrknil, nič klicev, nič sms, nič mailov…
zakaj mi je napisal zdaj ?
(naj ga počakam….ker je dorasel in si končno upa povedati / sicer ne v obraz …? …?…)
tudi jaz se sprašujem zakaj se je preselil sam, brez moje vednosti, zakaj mu nisem niti toliko prijateljica, da bi vsaj omenil ”selim se, imaš kako idejo, rabim mir, mi pomagaš nosit, kaj naj kupim,….”
ne vem niti komu sploh je povedal, a zdi se, da molči tudi pred bolj ali manj bližnjimi prijatelji, vem da je zanj to šok, kot je za vsakogar …. mislim, da se ni selil povsem po lastni volji..
ja kar obsojajte me, da sem kdo ve kaj – srce me vodi vsa ta pota, čeprav trpim
resda mi lahko rečete karkoli / a ne pozabite: niste krvniki – sodniki, ne hodite po mojih poteh, ne nosite mojih čevljev – pa tudi nisem vas spraševala kaj si mislite o meni..
hvala ”samobodi” za drugi komentar = realno
Če se hočeš zresnit, potem ti to definitivno ne bo uspelo z njim, ker on se spremenil ne bo, kar bi lahko po 12 letih že lahko ugotovila. Če pa se nočeš zresnit, pa ne vem v čem je problem, ker ti očitno to čist ustreza, saj bi ti bilo v nasprotnem primeru, kot je napisal Boom, verjetno res dolgočasno in pusto.
Mislim, da je prva stvar, ki jo moraš naredit to, da ugotoviš kaj sploh hočeš, kako lahko to dosežeš in s kom.
Predvsem mislim, da njegovim besedam in dejanjem pripisuješ čisto prevelik pomen in v vsaki drobtinici vidiš znak, da se začenja novo obdobje.
Verjetno je tako že ves ta čas, on pa je zelo spreten v doziranju teh drobtinic. Če ti tako paše, potem nadaljuj (dokler bo seveda pasalo obema, ampak zna se končati tako, da bo on čez pol leta poročen in noseč, ti pa sama in dotolčena), če ti ne paše, pa nehaj. Spremenil se očitno ne bo (sicer bi se že).
Ne gre za to, da te obsojamo. Sem prva, ki se zavzema za: živi in pusti živeti. Ko pišemo komentar, se skušamo postaviti v tvojo kožo in si predstavljati, kaj bi v tvojem primeru naredili. Drugo vprašanje je, kaj bi naredili, če bi bili resnično v taki situaciji, z vsemi čustvi , nemirom, željami….
Če bi bila ti s svojo zvezo in s svojim življenjem zadovoljna, ne bi pisala sem. Tako pa, če nič drugega, izveš od nas, kako zgleda taka zveza v očeh opazovalca od strani. Ti si pač vpletena in normalno, gledaš pod drugim kotom.
Mogoče bi ti kakšno stvar razjasnilo branje katere od knjig Sanje Rozman: Peklenska gugalnica, Zaljubljeni v sanje ali Robin Norwood: Ženske, ki preveč ljubijo.
če prebereš svoje pisanje —- si si sama odgovorila.
Dosti te ima … gotof je (si) ☺[/quote]
To ni res, da je ima dost. Težave ima le s svojimi notranjimi občutki, s kateri se bori. Zaradi teh se pa včasih tudi čudno odziva. Nič drugačen ni od nje. Tudi ona se čudno odziva, to je tako, da je tako zelo strpna z njim in jo zanima, zakaj za vraga ji ne zmore “drugače” pokazati, da jo ima rad.
če prebereš svoje pisanje —- si si sama odgovorila.
Dosti te ima … gotof je (si) ☺[/quote]
To ni res, da je ima dost. Težave ima le s svojimi notranjimi občutki, s kateri se bori. Zaradi teh se pa včasih tudi čudno odziva. Nič drugačen ni od nje. Tudi ona se čudno odziva, to je tako, da je tako zelo strpna z njim in jo zanima, zakaj za vraga ji ne zmore “drugače” pokazati, da jo ima rad.[/quote]
V njegovo glavo ne moremo pogledati, to je res, ampak normalen moški, ki si želi žensko za skupno življenje, ne ravna tako. Takrat, Marko, so stvari jasne. Pa saj to sam veš.
Gupi vem, ampak tudi “normalna” ženska moškemu ne dopušča, da on tako ravna z njo. Nekako sta na isti valovni dolžini, kar se tiče odločnosti in želja.
Včasih je resnica očitna, pa je ne vidimo. Ta moški ne ve, kaj bi. Mogoče ne gre za to, da bi te vlekel za nos, ampak tudi resen ni. Mislim, da z njim izgubljaš čas, ker med vama ni niti pravega prijateljstva, kaj šele prave ljubezni. Če bi te imel za prijateljico, ne bi vsake toliko mrknil brez javljanja, pogovoril bi se s tabo vsaj o kakšnem problemu, saj verjetno ne gre za vojaško skrivnost. Njega ne zanima, kako se ti počutiš, in ali si srečna v taki situaciji. Pomisli, kako bi bilo, če bi v tem trenutku ti imela težje probleme v življenju (recimo zdravstvene narave) – ali bi ti prijateljsko pomagal ali pobegnil, kot je v njegovi navadi? Če se ti ne zdi, da bi bil v težkih trenutkih ob tebi, te tolažil in razumel, potem ni pravi zate. Tako kot je napisal Dragunov, je možno, da je še kakšna druga ženska v igri. Ampak nanjo ne biti jezna, ker z njo verjetno ravna enako.
Na tvojem mestu ga nekaj časa ne bi kontaktirala – pusti ga, da sam tebe poišče. Vmes pa ne čakaj – če se pokaže priložnost z drugim moškim, jo zagrabi. Temu svojemu prijatelju nisi nič dolžna, ker ti ni nič obljubil, niti pokazal, da misli resno.
tole je pa že velika šola o tem, da, ko ženska da moškega v ogrado, mu natakne še brzde, priveže na povodec in s pokanjem z bičem dresira ☺
tip ima bejbe poln kufer … in je pač šel.
A naj ji naslednja 3 leta dopoveduje, da ga ne zanima več?
Pa tista skoraj patološka, da naj ji v oči pove, da je konec … japajade — če ni toliko razumna, da po enem tednu komunikacijskega molka ne skuži, da je šel na svoje …
Forum je zaprt za komentiranje.