Neum-pomoč!
Odločili smo se, da letos dopustujemo v Neumu, zdaj pa ko sem z iskalnikom pregledovala vaše odgovore, sem postala malo skeptična.
Namreč ni mi v interesu, da preživim 14 dni v umazaniji in ciganiji.
Kako je sedaj z Neumom?
Eni pravite da je umazanija, drugi da je lepo… Bi rada vedela kako in kaj, ker imam majhnega otroka in bi rada da so naše počitnice lepe.
Hvala za odgovore in lep pozdrav, Janka
Res, umazana in prenatrpana plaža, polni koši in kante za smeti, precej umazano morje… Ampak to velja le za samo mesto Neum, za hotelsko plažo (kjer se dejansko počutiš kot sardela v konzervi), okolica mesta je pa sicer lepa (ampak to velja itak za celo južno Dalmacijo). Jaz nisem dopustoval v Neumu, bil le na ogledu in lahko ti zagotovim, da tja na dopust že ne bi šel. Sicer so pa okusi res različni…
Jaz sem bila lansko leto septembra. Umazano, plaža polna smeti. Sva se tako kot vsi ostali samo ustavila na poti dalje. privoščila sva si prstace, ki so na Hrvaškem prepovedani.Pogledala sva si mesto, plažo itd. In vse skupaj je bilo daleč od navdušenja. Definitivno obstaja mnogo lepših mest kot je Neum v južni dalmaciji. Še posebej če se odpravljajo z malim otrokom. Neum je znan po tem, da velika večina bosancev odide poleti na dopust tja. In, JA gužva je neznosna.
Pred dobrim tednom sem na poti proti Grčiji pogledal tudi malo po Neumu, pa še tankal sem bencin , ki je tam kar cenejši in nisem dobil tako slabega utisa, ni bilo ne vem kako zasvinjano, torej so le turisti tisti, ki zasvinjajo.Je pa res, da je zazidano vse po prek, kar ni niti čudno, saj imajo Bosanci malo morja. Sem pa videl več svinjarije marsikje drugje, kjer se imajo za veliko več, kot na primer njihovi sosedje. Dokument je potreben, vendar ga največkrat niti ne pogledajo.
lp
dani
Zadnja sprememba (04-05-04 17:51)
Jaz osebno imam potni list vedno pri sebi že zaradi tega, ker nikoli ne veš kako so kaj ti ljudje spali prejšnjo noč in s katero nogo so vstali, na ostalih prehodih med Hrvaško in Bosno sem vedno moral pokazati potni list, na tem prehodu bi jim pa lahko mahal tudi z sekret papirjem, toda nikoli ne veš.Pogledal sem tudi na strani zunanjega ministrstva, pa tudi nisem našel kakšen uporaben podatek, zadnje objave so še iz 2003, so res ažurni.Morda se bo še kdo javil z bolj točnimi podatki.
lp
dani
Hvala vsem za odgovore. V veliki večini ste mi odgovorili, da je tam umazano in svoje male pikice temu ne bi izpostavljala. Smo se odločili, da gremo raje v Makarsko. Najeli smo apartma pri domačinu in upam da bo v redu. Obljubil nam je ribe na žaru in bil po telefonu zelo prijazen.
Tako sem rezervacijo preklicala. Mogoče se bomo pa odpeljali na izlet v Dubrovnik in se na poti ustavili v Neumu, da vidimo sami. Samo kaže da je spet problem ker mala nima potnega lista, ima samo osebno izkaznico. Tako da bomo še videli, kaj bomo.
Hvala še enkrat za odgovore in lep dopust vam želim, kjerkoli že boste.
Janka
Brez skrbi se lahko pelješ iz Makarske v Dubrovnik, nihče ti ne bo težil.
Sam sem bil prvič v podobni dilemi kot ti leta 1996, ko smo Slovenci za Bosno
potrebovali vizo. Klical sem na bosansko ambasado, kjer so mi povedali, da je viza za
Bosno potrebna, vendar v Neumu naj ne bi komplicirali. Preveril sem še na HR ambasadi,
kjer mi je odgovoril dobesedno: ‘Ma kakva viza, Neum nikad nije bio Bosna in nikad to neće
biti!’. Dejansko nas nato na ‘meji’ ni nihče niti ustavil. Ustavijo samo kakšne Dubrovčane, ki hodijo
v Neum in okolico na shopping.
Nazadnje sem se peljal skozi oktobra lani in je situacija bila enaka.
Forum je zaprt za komentiranje.