Nesreče v vodnih parkih
Včasih grem tudi pri nas v kakšen vodni park, na tobogan. Opažam, da nihče ne kontrolira, če se ljudje prekmalu spustijo, če se spuščajo v nedovoljenih položajih, če ogrožajo druge.
Vedno pošljem otroka, malce starejšega, naprej, potem grem pa jaz za njim, ko se prižge zelena, saj se je drugače že zgodilo, da se je vanj sredi tobogana od zadaj zaletel odrasel moški.
V Italiji pa sem bila pozitivno presenečena, neprestano kontrolirajo oz. se zavedajo, da so odgovorni.
Kakšne izkušnje imate?
Pa še kako drži to! Tudi moja izkušnja je, da nihče ni pozoren na varnost, ko se kaj zgodi, so pa vedno “drugi krivi”. Kot na primer ta nesreča turistk na zajli. Zdaj naj bi bila tista zadaj kriva, ker ni poslušala navodil? Pa kaj ne bi morali biti ti sistemi narejeni tako varno, da preprečijo vse nevarnosti in še kaj pustijo za rezervo?
Tudi tu se vidi, kako smo zadaj za razvojem. Italijani so carji za nas v varnosti, razvoju, vožnji, modi, pa še fletni so za pogledat!
Enake so moje izkušnje.
Najbolj so me zmotile vodne drče v Čatežu, katere imajo bazenček na sredini, ki ga ne pričakuješ. tam se lahko vse sorte zgodi, pa noben ne bi niti videl. Da ne govorim o notranjih bazenih, kjer zanimivo, zjutraj je bil vedno na belem toboganu reševalec, popoldne, ko je bila gužva, pa nikjer nobenega.
Do sedaj še nisem opazila takšnega nadzora, ki bi si ga želela, torej, da sem 100 %, da tisti, ki gre za mano, oz. mojim otrokom, ne štarta prezgodaj. Kar sem opazila 1x v Laškem, na najvišjem ni spustil premajhnega otroka gor. Kar se tiče nadzora spuščanja, da gre tisti za tabo res dovolj časa za tabo pa ne. To, da bi pazili, da se vsi spuščajo z nogami naprej, da bi te opozorili, da je treba ležati in da se npr. ne sme sedeti. V Aqualuni pred leti so nekateri kar nosili takšne podloge na tobogane, čeprav je bilo jasno označeno, da se ne sme, saj rečeš, a te gledajo kot da si neprišteven.
Forum je zaprt za komentiranje.