Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nesreča na Celovški pri Mercator centru

Nesreča na Celovški pri Mercator centru

Je kdo videl zadevo?

Tam okoli 20h sem se peljal mimo, pa je bil en fant pokrit z belo odejo in polno policije..pa en motor na tleh…polno ljudi…

…starši nekoga bodo danes izvedeli strašno novico…rip

Ubogi fant.

https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-kronika/prometna-nesreca-celovska-cesta-ljubljana-smrt-31-letni-motorist-447369

Verjetno je se en motorist prepocas vozil. Sej ves kako je ce vozis 20km/h. Nimas casa defenzivno reagirat na neumnosti drugih, pa se lahk se ful resno poskudujes ce pocas vozis.

Mogu bi it vsaj ene 100 na uro, se mu neb nc zgodil.

Ja sva videli, sva kolesarili mimo,  ob 19h, mrtev cisto zverizena kepa, pokrita z rjuho, se je tekla kri. Oseba v katero je priletel pa v soku in povsem unicena. Glede na zverizenost mrtvega in udarec avtomobila je morala biti hitrost motorista zelo visoka.

Se mogoče ve, za koga gre? Živim v bližini, človek je bil moje starosti.

Kot ze receno, prepocas je vozil. Ce bi divjal ne bi najebal.

Sj se zgodi da kdo kdaj naredi kako napako, izsili ali kej, ampak ce ti pride motorist z 20km/h kaj bos.

Vozmo rajs 100km/h

Bila sem tam, samo nisem videla nesreče. Možno je tudi, da je avto zapeljal predaleč v križišče. Zadnje šipe popolnoma razbite, avto uničen. Motorist naj bi čelno trcil v avto, ki je zavijal levo. Ne moreš soditi, če nisi videl. Na Celovški je omejitev 60 ali 70 km/h.

Ja, šla sem mimo, ustavila za dobro uro.. grozno je videti truplo na tleh, pokrito z belo rjuho, in mlako krvi na asfaltu.. me je prav sej spreletel.. ko gledaš take (ali še hujše) prizore na filmih ali bereš kake tragične novice, je eno, ampak videti v živo je pa res grozno, so se mi kar zašibila kolena.. prišel je dohtar, ga pregledal, prevalili so ga, grozno res, kar mrtev človek je ležal 15 metrov stran… Voznik avta je bil čisto v šoku, kako da ne.. Nesreče nisem videla in nihče tam okrog ni vedel, kako se je zgodilo, smo pa ugibali.. ampak ne razumem pa, kako naj bi “voznik zavijal levo iz Celovške ceste”, kakor poročajo novice, če pa je imel razbito desno stran avta? Vsekakor je morala biti to kar velika hitrost, najbrž krepko čez omejitve..

Kar nekaj nas je bilo tam, torej. Srečno, ljudje. Pazite nase in previdno, počasi in varno v prometu!

Ja, šla sem mimo, ustavila za dobro uro.. grozno je videti truplo na tleh, pokrito z belo rjuho, in mlako krvi na asfaltu.. me je prav sej spreletel.. ko gledaš take (ali še hujše) prizore na filmih ali bereš kake tragične novice, je eno, ampak videti v živo je pa res grozno, so se mi kar zašibila kolena.. prišel je dohtar, ga pregledal, prevalili so ga, grozno res, kar mrtev človek je ležal 15 metrov stran… Voznik avta je bil čisto v šoku, kako da ne.. Nesreče nisem videla in nihče tam okrog ni vedel, kako se je zgodilo, smo pa ugibali.. ampak ne razumem pa, kako naj bi “voznik zavijal levo iz Celovške ceste”, kakor poročajo novice, če pa je imel razbito desno stran avta? Vsekakor je morala biti to kar velika hitrost, najbrž krepko čez omejitve..

Kar nekaj nas je bilo tam, torej. Srečno, ljudje. Pazite nase in previdno, počasi in varno v prometu!

Seveda je mozno, da je avto zavijal levo. Avto je bil verjetno ze na pol skozi krizisce, ko je motorist priletel v krizisce in z vso silo trescil v avto v desno stran, ce je avto tako razbit. Enkrat sem bila prica podobni nesreci, ko je kombi pripeljal z nasprotne strani in tudi zavijal na svojo levo, avto pa priletel mimo mene naravnost v desno stran kombija, ko je bil ta ze cisto v kriziscu. Ni bilo smrtnih zrtev, samo pleh je letel po zraku in havba od kombija je pristala na tleh manj kot meter od mene.  Ljudje v kombiju so se tresli kot sibe na vodi, sploh niso prisli k sebi.

A je res potrebno pisati podrobnosti smrti tega ubogega in nesrečnega motorista tukaj na spletu?

Lahko bi ga takoj odvrgli v smetnjak. Tako ne bi izvedeli.

Odgovor na objavo uporabnika
Uvidevnost, 21.09.2025 ob 01:11

A je res potrebno pisati podrobnosti smrti tega ubogega in nesrečnega motorista tukaj na spletu?

Se strinjam (Uvidevnost). Ne vem, zakaj je bilo treba tam stati eno uro in gledati? Potem se še razpisati na enem bednem forumu?!

Namesto, da bi eno uro in pol stala in gledala truplo, bi jaz šla domov in objela svoje otroke.

Skrbi me, da bo Celovška postala zelo divja cesta. Po prenovi na koncu se je pretočnost početverila in s tem tudi hitrost prometa. Pamet v roke!

Če ne bi hotel da se o njemi govori, se ne bi fental.

Na Celovški se ponoči sliši divjanje motorjev (  enega, dveh) večkrat. Kot bi nekdo vozil gor in dol s ful gasom.

Ogromno ljudi se je ustavilo, gledalo. Logično. Pa ne iz firbca, ampak tak je človeški impulz, zanima te, pač gneča se naredi in gledaš, kako to gre.. pride dohtar, sodni izvedenec, tožilka, policajev ogromno.. Je pač izreden dogodek, da ne govorimo o truplu na tleh. Smo bili vsi kar pretreseni, ja. Res grozno. Ampak po tej cesti se res divja, več bi moralo bit kazni za to, pa sploh specifično to križišče je zelo nevarno, so že bile hude nesreče v preteklosti.

se strinjam, 21.09.2025 ob 07:53

Se strinjam (Uvidevnost). Ne vem, zakaj je bilo treba tam stati eno uro in gledati? Potem se še razpisati na enem bednem forumu?!

Treba ni – je pa koristen nauk, česa ne početi in na kaj paziti.

Mrtvemu ne more nič škoditi.

rok-1, 21.09.2025 ob 09:52

Treba ni – je pa koristen nauk, česa ne početi in na kaj paziti.

Mrtvemu ne more nič škoditi.

Ko bi vsaj bil to nauk !!  Bojim se, da je bil le firbec.

Je normalno, da če levo zavijaš imaš razbito desno stran. Tam je bila kar konkretna hitrost motorista, pod nobenim pogojem se ni peljal po omejitvi. Sedaj se bo spet začelo večerno in nočno divjanje po celovški, ker se dan krajša

Celovška je že dolgo divja cesta. Sploh pri stari cerkvi morajo pešci ob zeleni luči pazit, da jih kdo ne zgazi na prehodu.

Tako so na avtocestah pasli firbce in delali še večje zastoje. Dokler niso začeli postavljat tiste zastore.

Če se spomnim kaj in kako počnejo ti ljubitelji enoslednih vozil mi kar slabo rata.

Pogosto so krivi tisti, ki v resnici niso nič krivi( kakor da so mu izsilili prednost, pa da so prepozno nakazali spremembo smeri vožnje….).

Danes so skoraj vsi vozniki motorjev izsiljevalci prednosti, prehitevajo v nemogočih razmerah, se vsiljujejo v kolone v nemogočih razmerah….

Hitrosti so abnormalne tako na regionalkah, avtocestah….

Ne vem pa, ali je na AC njim dovoljeno voziti po reševalnem pasu?

14 nazaj sem se vozila iz MB proti CE in smo zaradi nesreče delali reševalni pas. V času pol urne vožnje oz premikov po polžje, so frajerji na motorjih vozili sigurno z najmanj 100KM na uro. Bilo jih je pa več kot 50 v tem času( jih je vnuk prešteval).

Tudi kolesarji so postali vsi neki Pogačarji, Rogliči.

Niti pogledajo ne kako se vključujejo v promet, vožnja po pločniku, če imajo kolesarko vozijo po cesti. pločniku.

Bistveno cez 100 in ocitno ravno cez prizgano rdeco luc

Voznik osebnega vozila je zavil v ulico Jožeta Jame in zaprl pot motoristu.

Motorist je trčil v zadnji del osebnega vozila.

Motorist je umrl na kraju nesreče.

Sem se danes peljal danes mimo in gorijo sveče za motorista.

Izrecna opredelitev hitrosti po prometni površini v naseljih velja do prvega križišča ali v izrecno določeni razdalji. Skozi križišče torej ne velja, saj na drugi strani križišča velja nova določba o hitrosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close