Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek neprijetna izkušnja pri evtanaziji našega mucka

neprijetna izkušnja pri evtanaziji našega mucka

Hvala za lepe komentarje!

Lahko povem kako je bilo pri nas:
Mucek je ležal na mizi, veterinar je pripravil injekcijo, poiskal žilo,… in muc je počasi zlezel skupaj-zvil se je, dokler ni položil glave na mizo.
Meni se je zdelo prehitro, veliko prehitro.
Pred tem tudi ni dobil pomirjeval, kar sem kasneje slišala, da se to načeloma dela tako :/

Glej, jst imam doma tako mačka kot psa, maček je star 6 let, pes pa 14 let in mi na kraj pameti ne pride, ko bo prišel njun čas, da bi dramiral in govoril, da je bila smrt prehitra in da se nisem imel časa poslovit od njih, ker želim, da ko do tega pride, da je smrt čim hitrejša in čim manj boleča, ne da bom še 3 ure čakal kako se v zadnjih izdihljajih premetavata tam po mizi mojim čustvom na ljubo, da se slučajno ne bi drznila prehitro posloviti s tega sveta.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ne ajoj!
Pa kaj naj ti z datumi napšem?! No evo izvoli:
29.4.2013: diagnoza-okvara ledvic
17.12.2013: hudo poslabšanje stanja; cel dan smo ga gledali in smo rekli, da ga bomo takoj jutri peljali na veterino
18.12.2013: obisk veterinarja in takrat je tudi zaspal

in od 18.12.2013 do danes 9.1.2014 je minilo približno 3 tedne! Pišem o stvari, ki se je zgodila 3 tedne nazaj. Upam, da zdaj razumeš.

@Yo_ kaj pa je T61? Ali jim ne dajo phenobarbitol in etomidat?

se pa tukaj strinjam z gunnarjem čeprav je bil malo preveč direkten ampak ima prav

avtorica, moje sožalje, odmisli zdaj to muc je imel odlične lastnike ki so mu omogočili lepo in nebolečo smrt, so ljudje ki imajo denar pa jim je škoda dat tistih 80€ ali kolk že za dostojno smrt ljubljenčka ki jim je polepšal veliko let življenja
in lepo je da ste to naredili čim hitreje, muc nič ni vedel da to ni bil njegov veterinar, mucu je bilo važno da je umrl brez bolečin
lp

Mogoče ima pa veterinar neprijetne izkušnje s histeriziranjem lastnikov?

80€ za usmrtitev???
Jao pa kolk to zdevate denarja za živali. Že prej vse sorte ceplenja pa nevem kako super duper hrano je treba kupovat, pa zdravljenja…

Jaz sem tudi dala muca na evtanazijo. Saj mu najprej dajo uspavalo, tako je bilo pri nas. Muc je lepo zaspal pri meni na rokah, veterinar je sel ven in naju pustil sama. Potem je prisel noter in stvar dokoncal. Meni se je zdelo v redu.

žal mi je ob vaši izgubi, ampak ne ženi si k srcu, da se niste od mucka poslovili, kot ste si želeli. Na potek pri veterinarju nisi mogla vplivati, zakaj je on ravnal kot je, pa tudi ne vemo in morda je to bilo najboljše v tistem trenutku.

Če bi se od mucka poslavljali tam v ordinaciji, bi pa mogoče mucek to začutil in šele takrat bi mu lahko bilo zelo hudo, ker bi vedel, da ste ga tja pripeljali, da umre, ti bi pa gledala njegove proseče učke… Tako pa je bilo zanj hitro in je prav gotovo manj trpel. Poskušaj razmišljati s tega vidika.

Posloviš se od njega v mislih. Sčasoma se boš spominjala vseh lepih trenutkov z njim in bo vedno lažje.

Tudi mi smo izgubili našo mucico in ti povem, da jo še vedno pogrešam. Zdaj je približno pol leta, ko je ni več.

80€ za usmrtitev???
Jao pa kolk to zdevate denarja za živali. Že prej vse sorte ceplenja pa nevem kako super duper hrano je treba kupovat, pa zdravljenja…[/quote]
sicer ne vem kolk točno zdaj stane evtanazija ampak četudi bi bila 200€ mi ne bi bilo težko dat za dostojno smrt moje ljube psičke ki mi je zadnjih 6 let lepšala življenje in upajmo da bo tako še čim dlje
taki kot si pa ti pa itak vemo da puščajo bolne živali crkavat v mukah, jih privežejo za drevo in samo 1x ustrelijo ker je škoda naboja ki stane 40 centov btw, ali pa jih celo žive zmečete v prepad- nešteto primerov

povej mi a za masažo in solarij ti pa ni škoda? aja ne hodiš tja
kaj pa za pivo v oštariji ali kup nepotrebne hrane? to ni škoda ane ker gre v tvojo rit, za žival je pa škoda vsazga evra
MARŠŠ!!!

Se načeloma strinjam, ampak veliko preveč mačk umira zaradi diagnoze odpovedi ledvic. Da pride do tega, pa je krivda predvsem v lastnikih, ki žival hranijo s šitom od hrane. Tiste whiskas in ostale reklamirane zadeve so ne samo zanič hrana, ampak tudi strup. Sami aditivi in izboljševalci okusa, ogromno soli in raznih Ejev in če je to vsakodnevna hrana za mačka, privede v parih letih do odpovedi ledvic. Niti malo ne dvomim, da se je to tudi tukaj zgodilo.

Tudi veterinarji vse premalo ozaveščajo ljudi, da taka hrana enostavno ni za mačke. Hrano za mačke in pse se kupuje v specializiranih trgovinah za male živali, kupuje se hrano, ki ni nikjer oglaševana, ampak je kakovostna in za živali primerna. Te whiskas, kitekat in ostale zadeve: vse to bi morali prepovedati, lastnike pa pred sodišča, saj je zaradi njihovega šita umrlo na milijone živali.

Ljudje, nikar ne kupujte te hrane, če želite dolgo zdravo življenje za vašega psa ali mačko. Posebej mačkam in posebej Whiskas taka hrana zelo škodi.

80€ za usmrtitev???
Jao pa kolk to zdevate denarja za živali. Že prej vse sorte ceplenja pa nevem kako super duper hrano je treba kupovat, pa zdravljenja…[/quote]
sicer ne vem kolk točno zdaj stane evtanazija ampak četudi bi bila 200€ mi ne bi bilo težko dat za dostojno smrt moje ljube psičke ki mi je zadnjih 6 let lepšala življenje in upajmo da bo tako še čim dlje
taki kot si pa ti pa itak vemo da puščajo bolne živali crkavat v mukah, jih privežejo za drevo in samo 1x ustrelijo ker je škoda naboja ki stane 40 centov btw, ali pa jih celo žive zmečete v prepad- nešteto primerov

kaj pa za pivo v oštariji ali kup nepotrebne hrane? to ni škoda ane ker gre v tvojo rit, za žival je pa škoda vsazga evra
MARŠŠ!!![/quote]

Čakaj malo … kako lahko nekdo pušča v mukah žival, ki je nima? Saj pravi, da mu je škoda dat denar za žival in ima menda vso pravico do tega.

A je treba takoj planit po človeku in mu pripisat vse mogoče bedarije?

http://www.youtube.com/watch?v=1LY_aeYbL9g

Ti popolnoma verjamem, da pogrešaš svojo muco, ampak prav v tem trenutku jih je ogromno,ki nujno potrebujejo svoj dom in skrbnega lastnika. Ne moreš pomagati vsem, lahko pa vsaj eni odpreš vrata v svoj dom in svoje srce. Bo potem manj bolelo.
To seveda ne pomeni, da eno žival odpelješ na evtanazijo, potem greš pa takoj po drugo. Amapk po pol leta je že čas …
Za avtorico teme: za ljubljenim živim bitjem človek žaluje. Pri tem gre skozi več faz žalovanja, v eni od teh si tudi ti. Menim, da ni problem v veterinarju, ker ni bil pravi in ker ni postopka evtanazije izvedel tako kot si si ti zamislila ali si kje prebrala, boli te, ker muca ni več. In če vprašaš mene, boli tako dolgo, dokler ne pride novi muc k hiši (ter počasi v tvoje srce). Pa to ne pomeni, da ti svetujem, da takoj sedaj teci po drugo muco. Ko boš pripravljena, saj veš…

Ojoj, kaj bo, ko ti bo umrl kdo od bližnjih sorodnikov!?! Saj te bo pobralo.
Eni pa res pretiravate ali pa ste zelo razvajeni, brez izkušnje, brez pripravljenosti na kakršnokoli smrt.

MARŠŠ!!![/quote]

Čakaj malo … kako lahko nekdo pušča v mukah žival, ki je nima? Saj pravi, da mu je škoda dat denar za žival in ima menda vso pravico do tega.

A je treba takoj planit po človeku in mu pripisat vse mogoče bedarije?[/quote]

Nimam živali, ker opažam, da je to velik luksuz. Tud jaz si nič ne privoščim, ker mi je škoda denarja in raje šparam.
Je pa res, da jaz drugače gledam na to, ker so me doma tako naučili, da za hišnje lubljenčke nismo namenjali denarja. Mačka je jedla domačo hrano. Imela sem jo zelo rada, vendar jo je oče v visoki travi z veliko kosilnico pokosil zadnji nogi. In nam na kraj pameti ni padlo, da bi jo moral živinozdravnik ubiti. Oče je to naredil, nevem kako. Ima pa tudi oče rad žiavli. .

A je treba takoj planit po človeku in mu pripisat vse mogoče bedarije?[/quote]

Nimam živali, ker opažam, da je to velik luksuz. Tud jaz si nič ne privoščim, ker mi je škoda denarja in raje šparam.
Je pa res, da jaz drugače gledam na to, ker so me doma tako naučili, da za hišnje lubljenčke nismo namenjali denarja. Mačka je jedla domačo hrano. Imela sem jo zelo rada, vendar jo je oče v visoki travi z veliko kosilnico pokosil zadnji nogi. In nam na kraj pameti ni padlo, da bi jo moral živinozdravnik ubiti. Oče je to naredil, nevem kako. Ima pa tudi oče rad žiavli. .[/quote]

se opravičujem za moj prejšnji komentar ker je bil nesramen, malo preveč čustveno sem se odzval, nisem vedel da nimaš živali
v mislih sem imel take ki živali imajo pa jim je škoda za njih denarja, celo za osnovno veterinarsko oskrbo kaj šele za evtanazijo. Jaz osebno nimam problema pri tem da si otrgam od svojih ust samo da gre pes k veterinarju po oskrbo ki si jo zasluži in do katere ima vso pravico
ker pa so domače živali popolnoma odvisne od ljudi pa temu nažalost ni vedno tako

je pa tako kot tudi ti pišeš, odnos do malih živali na kmetih je popolnoma drugačen kot v mestu in še dandanes ostaja tako. Na kmetih je recimo bistvo psa le čuvanje objekta, hiše, štale. Torej zgolj iz koristi, tam nihče nima psa iz razloga družbe. Nihče psa ne crklja ali mu nudi veterinarsko oskrbo če je bolan. Osnovno cepljenje vsako leto ja pa še to zato ker se bojijo kazni ne iz kakšne humanosti, psi (in tudi ostale male živali) so na kmetih nemalokrat grdo zanemarjane, slabo hranjene in bolne. Nemalokrat vidiš ko pes podre posodo z vodo pa je potem po več dni žejen preden se kdo sploh spomni da mu natoči vodo
življenje psov je na kmetih žalostno, ko pa so že toliko bolni da ne služijo svojemu namenu pa jih ustrelijo ali pa nekam vržejo napol mrtve

zato je ta “ljubezen” do živali na kmetih zelo dvoumna

Joj pa kaj se obremenjujete z jaoo.. Sej vidite, da je en navaden provokator, najbrž mlajši od 15 let, ki mu je dolgčas in uživa, če se lahko naslaja ob bolečini drugih.

Je pa res, da jaz drugače gledam na to, ker so me doma tako naučili, da za hišnje lubljenčke nismo namenjali denarja. Mačka je jedla domačo hrano. Imela sem jo zelo rada, vendar jo je oče v visoki travi z veliko kosilnico pokosil zadnji nogi. In nam na kraj pameti ni padlo, da bi jo moral živinozdravnik ubiti. Oče je to naredil, nevem kako. Ima pa tudi oče rad žiavli. .[/quote]

se opravičujem za moj prejšnji komentar ker je bil nesramen, malo preveč čustveno sem se odzval, nisem vedel da nimaš živali
v mislih sem imel take ki živali imajo pa jim je škoda za njih denarja, celo za osnovno veterinarsko oskrbo kaj šele za evtanazijo. Jaz osebno nimam problema pri tem da si otrgam od svojih ust samo da gre pes k veterinarju po oskrbo ki si jo zasluži in do katere ima vso pravico
ker pa so domače živali popolnoma odvisne od ljudi pa temu nažalost ni vedno tako

je pa tako kot tudi ti pišeš, odnos do malih živali na kmetih je popolnoma drugačen kot v mestu in še dandanes ostaja tako. Na kmetih je recimo bistvo psa le čuvanje objekta, hiše, štale. Torej zgolj iz koristi, tam nihče nima psa iz razloga družbe. Nihče psa ne crklja ali mu nudi veterinarsko oskrbo če je bolan. Osnovno cepljenje vsako leto ja pa še to zato ker se bojijo kazni ne iz kakšne humanosti, psi (in tudi ostale male živali) so na kmetih nemalokrat grdo zanemarjane, slabo hranjene in bolne. Nemalokrat vidiš ko pes podre posodo z vodo pa je potem po več dni žejen preden se kdo sploh spomni da mu natoči vodo
življenje psov je na kmetih žalostno, ko pa so že toliko bolni da ne služijo svojemu namenu pa jih ustrelijo ali pa nekam vržejo napol mrtve

zato je ta “ljubezen” do živali na kmetih zelo dvoumna[/quote]

Na kmetih niti približno ni tako, v DPMŽ-ju opažamo, da je veliko bolj neprimerno poskrbljeno za mestne živali, saj npr. št. lastniških živali na kmetih upada, v mestih pa raste, poleg tega imamo nemalo primerov, ko mestjani vozijo mladičke svojih ljubljencev v divjino in jim po njihovem prepričanju dajo vsaj možnost. Tako se te živali zatekajo na bljižnje kmetije oz. vasi, kjer se klatijo in nekontrolirano množijo. Letos smo prejeli kar nekaj klicev, ko so nam vaščani posredovali reg. št avtomobilov iz katerih so metali mladičke.

80€ za usmrtitev???

Jao kolk od tega si pa prispevala zraven da te toliko boli??? Zdaj pa hiti pisat da je greh zdevat toliko za zival medtem ko ljudje nimajo kaj za jest ker samo se ta umotvor je manjkal v tej temi. Najboljsi so mi pa vzdihovalci kako je zival draga ceprav se ne spomnim da bi kdaj prispevali kak € za hrano in vse ostalo za mojega psa. Boli pa boli ce ne mores a ne.

zato je ta “ljubezen” do živali na kmetih zelo dvoumna[/quote]

Na kmetih niti približno ni tako, v DPMŽ-ju opažamo, da je veliko bolj neprimerno poskrbljeno za mestne živali, saj npr. št. lastniških živali na kmetih upada, v mestih pa raste, poleg tega imamo nemalo primerov, ko mestjani vozijo mladičke svojih ljubljencev v divjino in jim po njihovem prepričanju dajo vsaj možnost. Tako se te živali zatekajo na bljižnje kmetije oz. vasi, kjer se klatijo in nekontrolirano množijo. Letos smo prejeli kar nekaj klicev, ko so nam vaščani posredovali reg. št avtomobilov iz katerih so metali mladičke.[/quote]
kaj in kako vi to opažate ter na katerih področjih delujete sicer ne vem ampak dejanska slika je precej slaba
govorim konkretno za dolenjsko kjer na lastne oči vidim kako se godi psom na dolenjski periferiji
tipična slika ki jo že poznamo;
2 m dolga zarjavela ketna, stara preparela uta pokrita z dah papo in ponavadi premajhna za psa, slaba hrana 1x dnevno ostanki od južne, voda v zarjaveli kruhovki ki pozimi zamrzne ali pa jo pes polije in je potem lep čas žejen in nikakva veterinarska oskrba. v nekaterih primerih še celo fizično mučenje živali
slišal sem za primer ko je kmet pretepel psa ker ta ni več lajal na mimoidoče ker je bil bolan
in še in še. seveda ni povsod tako ampak so taki primeri na dolenjskem prej pravilo kot izjema
in če vi trdite obratno očitno zelo slabo opravljate svoje delo in nadzor
takoj ti lahko naštejem najmanj 8 naslovov kjer se to počne, 2 sem že prijavil a do danes še ni bilo efekta tako da očitno to vaše društvo zelo površno opravlja svoje delo

Na kmetih niti približno ni tako, v DPMŽ-ju opažamo, da je veliko bolj neprimerno poskrbljeno za mestne živali, saj npr. št. lastniških živali na kmetih upada, v mestih pa raste, poleg tega imamo nemalo primerov, ko mestjani vozijo mladičke svojih ljubljencev v divjino in jim po njihovem prepričanju dajo vsaj možnost. Tako se te živali zatekajo na bljižnje kmetije oz. vasi, kjer se klatijo in nekontrolirano množijo. Letos smo prejeli kar nekaj klicev, ko so nam vaščani posredovali reg. št avtomobilov iz katerih so metali mladičke.[/quote]
kaj in kako vi to opažate ter na katerih področjih delujete sicer ne vem ampak dejanska slika je precej slaba
govorim konkretno za dolenjsko kjer na lastne oči vidim kako se godi psom na dolenjski periferiji
2 m dolga zarjavela ketna, stara preparela uta pokrita z dah papo in ponavadi premajhna za psa, slaba hrana 1x dnevno ostanki od južne, voda v zarjaveli kruhovki ki pozimi zamrzne ali pa jo pes polije in je potem lep čas žejen in nikakva veterinarska oskrba. v nekaterih primerih še celo fizično mučenje živali
slišal sem za primer ko je kmet pretepel psa ker ta ni več lajal na mimoidoče ker je bil bolan
in še in še. seveda ni povsod tako ampak so taki primeri na dolenjskem prej pravilo kot izjema
takoj ti lahko naštejem najmanj 8 naslovov kjer se to počne, 2 sem že prijavil a do danes še ni bilo efekta tako da očitno to vaše društvo zelo površno opravlja svoje delo[/quote]

Aja 2 od 8 si prijavil, komu? A ti ljubček veš sploh kakšna je zakonodaja na tem področju? Naštudiraj jo, ker nimaš pojma, pa drugim soliš pamet. In pes je po zakonu lahko na verigi.

takoj ti lahko naštejem najmanj 8 naslovov kjer se to počne, 2 sem že prijavil a do danes še ni bilo efekta tako da očitno to vaše društvo zelo površno opravlja svoje delo[/quote]

Aja 2 od 8 si prijavil, komu? A ti ljubček veš sploh kakšna je zakonodaja na tem področju? Naštudiraj jo, ker nimaš pojma, pa drugim soliš pamet. In pes je po zakonu lahko na verigi.[/quote]
ko zmanjka argumentov začnemo pa z neumnostmi kot so ljubček, nimaš pojma o zakonodaji ipd?
več kot 1 m dolg pes na 2m dolgi verigi? ne me basat da je to zakonito
poleg tega da vaša organizacija pol k urca ni vredna, ker ne naredi popolnoma nič na tovrstni problematiki
in če mi en njihov uslužbenec (če si res iz dpmž al samo nabijaš) govori kako stanje z malimi živalmi na kmetih ni alarmantno- še več celo bolj popolno naj bi bilo kot pa v mestih, potem mi to pove vse o vašem delu in odnosu
ignoranca in brezbrižnost ter nesposobnost brez primere, ti pa očitno kakšne kmetije na dolenjskem ter življenje psov in mačka na njej še od blizu videla nisi

k bi se ljudje tok sekiral okol sebe in soljudi..bi biu lajf lepsi 😉

Me prav zanima, katerega od DPMŽ predstavljaš (sploh glede na to, da navajaš kratico enega od društev, ki ne obstaja že več kot 25 let).
In ja, me zanima tudi od kod statistika t.i. lastniških živali v kmečkem okolju glede na to, da jih večina veterinarja nikoli ne vidi, še psi niso cepljeni, posledično tudi čipirani ne, torej preprosto ne obstajajo…

Se čist strinjam, da na kmetih delajo porazno z živalmi. Porazno. Kakšna evtanazija neki. Saj bo itak pes crknil, še vsak je… Če kmet pokosi mačku noge, ga pa z kolom po glavi… Mlade mucke se utopi vodi, ker je škoda za sterilizacijo. Kmetje , ki bi morali imeti spoštljiv odnos do živli, ga imajo poraznega !!! Da jih ni sram.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close