Neprevidni in lahkomiselni vozniki dostave
Sem na cesti kjer ni bilo kolesarske steze ne nič pa hočem zaviti na desen odcep s smerokazom in od zadaj po desni z visoko hitrostjo pridivja s kolesom voznik volta in po desni švigne mimo mene. Še dobro da sem pogledal v desno ogledalo in pohodil bremzo, ker bi se mi zaletel v desen bok. Katastrofa kako je izsilil in kaj bi lahko bilo, če bi se zaletel.
Čez 10 minut se vozim po drugi cesti blizu kliničnega in se peljem 40 koliko je omejitev, ker je mesto in ker se bliža križišče in je gneča na cesti in na vsak način po desni hoče prehitet voznik volta tokrat s skuterjem in mi vozi 1m za desnim bokom in se zaletava. Ne mine 3 minute, stojim z avtom na križišču pri parkirni pri kliničnem in mimo švigne drug voznik volta s skuterjem in pri rdeči luči on po narisani kolesarski stezi zavije desno. Si mislim pa to niso normalni.
Je zelena luč zavijem na križišču desno in potem levo in se peljem po cesti med stomatološko in parkirno hišo in kaj vidim. Voltovega kolesarja ki vozi na nasprotnem pasu ceste in to je vozil cik cak med vozilo in to čez polno črto na nasproten pas in nazaj notri itd…
Nehajte se mladina zafrkavat, ker ko vas bo kdo zbil boste postali (bog ne daj) invalidi in še tistemu, ki vas bo povozil mu boste naredili moro.
V New Yorrku kjer je pred desetletji postala popularna dostava s kolesi in še občasno danes, je bilo veliko hudih poškodb. Ko se človek poškoduje ne odtehta noben denar in nobena pridobljena sekunda pri dostavi. Pazite na zdravje in bodite bolj kulturni na cesti.
Pa podobno taksisti, sem zadnjič naročil taksi do kliničnega, pa to me je s tisto Dacio vozil slabše kot da v prtljažniku imel vrečo krompirja. Pospeševal kot da vozi gokart, izsiljeval, na ležečih policajih čez kot da ga ni imel me je zabilo kot da bi čez robnik zapeljal. Res so postali v Sloveniji ljudje nekulturni v vsakdanu. In to opažam že nekaj let.
Forum je zaprt za komentiranje.