Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nepremičninski lu ze r

Nepremičninski lu ze r

Odgovor na objavo uporabnika
Grenivka422, 07.09.2021 ob 23:43

Neko, 07.09.2021 ob 23:37

Darwin477, 07.09.2021 ob 23:32

Neko, 07.09.2021 ob 23:27

Darwin477, 07.09.2021 ob 23:23

Rbko, 07.09.2021 ob 22:45

Darwin, hvala za odg. No sem vesel, da si se potrudil, veš nisem otroče in ne potrebujem kupiti nepremičnine, ker jo že imam. Po pisanju skepam da si zrela oseba.

Veš, ni mi vseeno za tiste, ki nimajo oz si ne morejo prvosciti, pa niso brezdomci ampak delajo za minimalca. Plača trgovke, pomočnice vzgojitelja, frizerke, smetarja, voznika busa, saj ves koga mislim, rajo pac, ne presega 1000 evrov. Poden. In kaksen kredit si lahko tak privosci in koliko privarcuje? Nic, ima samo za zivotarit. Fa k of pa tak status. Ful dobr. Smo se slabi k bivsa. Kaj smo nardil za rajo, nc.

In to mi ne gre,ceprav kot sam pravis to ze vem. Imas prav. Samo nisem se še zbudil in upam da so to le sanje, namrec kje je obljubljeno iz 1991.

Verjeti lažnivcem je kot pisati sebi slabo sodbo. To je storil slovenski narod. Kot pri vseh je tudi v tem narodu bil odstotek tistih, ki jim je bilo prizanešeno in to iz preprostega razloga, ker so tisti, ki so zavajali narod potrebovali nek backup, ki bi jim bil v podporo in obrambo, da je pa le vse ok in bolje.

Seveda ni bolje. V Jugoslaviji si je delavec če je bil priden lahko privoščil svojo hišo ampak ponovno ne vsak. So pa imeli boljšo perspektivo pa tudi moralni odnos družbe je bil v nekaterih pogledih boljši. Oziroma v mnogih pogledih. Danes se nemorala propagira, reklamira in gnusna družba in razmišljanje,kdo bo koga bolj okrog prinesel, okradel, uničil se hvali in povzdiguje. Povzdiguje se v idole ljudi, ki niti približno niso primerni za idole pa čeprav je idolo poklonstvo napačna smer. Država, ki se ima za samostojno ni na enem področju samostojna. Še na tem, da lasten narod “tepe” ni samostojna drugod pa še manj. Sramota je država ljudem, velika sramota in obratno od tistega kar jim je bilo obljubljeno. Seveda ljudje sami pripomorejo k temu, ker gledajo na sosednji travnik in k sosedu kaj ima pa še oni potem to hočejo. Ne vidijo pa kaj je sosed prodal v sebi in koliko sebe, da ima kar ima. Danes se vse kar imaš in naj bi bilo vredno mnogim spreminja v drek, saj se vedno več ljudi prebuja, da vrednost življenja ni v stvareh ampak v srcu. Naj bo to še bolj izpeta terminologija besed ampak tako je. To je stvarnost življenja. Lovili smo se mnogi za lažnimi sanjami in še danes se mnogi in tudi tisti,ki vidimo, kaj se dogaja opažamo, da mnogi ne vidijo in se ženejo za lažnimi obljubami, sanjami, cilji, ki jim na koncu ne bodo dali, kar so iskali ampak resnično obratno od tega.

Iz moje perspektive preživetega življenja je vedno slabše in to resnično slabše. Le nekaj je boljše, kar seveda lahko tudi odtehta vse slabo to pa je, da se ljudje prebujajo, kot temu rečem iz tega sna, vizij, ki so jim bile sistematsko vnešene v dojemanje sveta okoli sebe in čemu nameniti svoj življenjski čas.

Tisti, ki so prodali duše državljanov se danes smejijo in bahajo, kako so uspešni poleg tega pa jih še vedno mnogi branijo in jih imajo za idole. Ti slepci, ki jih podpirajo ti so prvi na tako imenovani listi,ki je potrebna za odstranitev k boljšemu jutri za prihodnost ljudi. Drugi na listi pa so tisti, ki jih z orožjem in službeno branijo in ščitijo ob enem pa sami izkoriščajo izkoriščevalski sistem, ki sloni na trpljenju in odrekanju mnogih, katerih glas, beseda in želje niso slišane niti uslišane ampak celo zatrte in utišane.

Živimo v deželi, kjer nikomur ne bi bila potrebna lakota in pomanjkanje, niti odrekanje sreči in veselju ter zadovoljstvu. Pa vendar nas namerno prodajajo in vodijo v podrejanje in pomanjkanje ter odvisnost.

Zato, morda če se bo to nadaljevalo bo še pasja hišica komu nedosegljiva da bi v njej živel in preživel zimo, ša čeprav ni pes ampak je ljudsko bitje.

Ebemu darči… Ni jedna nas neče. Prijato nece ni da cuje. Merimca-šut penal… Ej ni kokoši…

Kad čemo se mi ženti? A darči? Jeli?

Če si samski in brez družice izkoristi ta čas za rast in širitev svojega duha in se ne obremenjuj toliko s tem kdaj se boš ženil in podobno. Ti preprosto nima smisla. Potrebe, lakota, žeja, takšni in drugačni nagoni vsak jih ima. Bodi, če se le da TI njihov vodič in ne oni tvoji. Saj verjetno si že toliko časa na svetu, da si spoznal, da te določeni nagoni lahko pripeljejo v nesrečo in ne samo osamljenost. Lažje je zdržati samo osamljenost, kot pa biti sam v nesreči.

Drži se

Nisam ja sam! Imam ja darči jednog ogromne snage. Razboritog.

Hahahahaha keri kekec ej 🙂

Kekec je pameten. Tako mimogrede. Je mazno kapLce od replike za merimojcine oke. Da bude imaLa zeLene.

Neko, 07.09.2021 ob 23:44

Grenivka422, 07.09.2021 ob 23:35

Pojasnilo, 07.09.2021 ob 22:54

Z minimalcem nikjer ne svetu ne mores kupiti nepremicnine.

Zgoraj je nekdo napisal tako “zrelo”, da mladi danes lažje pridejo do nove nepremičnine kot nekoč. Me lahko nekdo razsvetli prosim, na kakšen način, kako? To so verjetno iz rich dinasty family, slovenska reala je pač drugačna.

Bom skusal biti cim manj nesramen.

Ves… Zgodaj je treba zacet sprejemat odlocitve. Malo se cesa odrect… No ne ravno malo. Meni je slo dosti na roko da sem vse ljudi odrezal. To je toliko tega. Se ne da vsega napisat.

Lahko pa te vprasam. Jaz sem od 19 leta svoj cel denar nosil na moro, banko, borzo. Kam pa si ga ti?

Ucasih se prav razjezim.

Ne smem se podrugivat.

Zadnjic mi je padel na um en hadis… Zalostno vse skupaj. Ni vredno nic.

Neko, ne bluzi in ne delaj se pametnega. Tudi drugi imamo svojo glavo in lastno panet. Do novih stanovanj pa se ve, kdo pride in na kakšen način. Povprečen državljan z minimalcem nima niti približno možnosti ne za vlaganje in ne za kredit. Zato ….

Grenivka, podpišem.

Seveda nima. Kako bo imel ce je treba it ven malo zurat, imet najnovejsi telefon, najnovejse napravice, bit oblecen po zadnji modi… To stane. Ne znas se odrect, ne znas oplemenitit, ne znas vlozit… tko si pa lev pa sam nucas in jamras. Vi to poooool zacnete “razmisljat” jaaaa mogoce bi rabil stanovanje… Ne vi men stari. Sej pa mam tlele v bliznji in sirsi okolici še pa še za videti. Pol se je pa treba malo slečt… Aneda.. V sili hudič še muhe žre.

Rbko, 07.09.2021 ob 23:00
    Se strinjam, za 30 m2 si pred cca 6 leti odstel cca 50-60 000. Danes min. 90-110 000. Veš kaj je razlika, da place niso nic gor. Torej tudi sanje, da dva partnerja trgovca ne moreta nikoli vec kupiti luknje od 30m2, so sle v 3 p m.

Cene stanovanj so podobne kot 2007 in 2008, plače pa so občutno višje kot takrat.

2 povprečni plači sta danes precej višji kot včasih. Z nekaj varčevanja se lažje pride do nepremičnine.

Grenivka422, 08.09.2021 ob 04:39

Neko, ne bluzi in ne delaj se pametnega. Tudi drugi imamo svojo glavo in lastno panet. Do novih stanovanj pa se ve, kdo pride in na kakšen način. Povprečen državljan z minimalcem nima niti približno možnosti ne za vlaganje in ne za kredit. Zato ….

Za ljudi z minimalcem ni primerna lastna nepremičnina. Tega ni nikjer na svetu.

Cene stanovanj so podobne kot 2007 in 2008, plače pa so občutno višje kot takrat.

V resnici je točno tako. Pa še gradbeni materiali so 2x ali pa 3x dražji kot 2007. Ali pa npr. kavica v gostilni je bila takrat 60 centov. Zdaj pa koliko?

Nepremičnine v LJ so primerjalno gledano zdaj poceni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close