Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nepoznavalec

Nepoznavalec

Na pomoč kličem geodeta, sigurno je kakšen tukaj.

Sem laik na tem področju, zato mi oprostite nepoznavanje teme. Situacija je sledeča. Starši so zgradili dvostanovanjsko hišo, kljub temu, da je bilo gradbeno dovoljenje za enostanovanjsko hišo. Zdaj bi jo radi prodali dvema družinama. Da lahko hišo razdelijo na dve stanovanji in prodajo vsako posebej, je potrebno vzpostaviti etažno lastnino. Ali geodeti preverijo, če je hiša zgrajena v skladu z gradbenim dovoljenjem ali lahko kljub temu, da ni, hišo razdelijo na dve stanovanji?

Kolikor sem razumel, bi bilo prav in po predpisih, da bi najprej pridobili gradbeno dovoljenje za spremembo namembnosti iz enostanovanjske v dvostanovanjsko stavbo. Tega starši nočejo, ker je menda drago.

Upam, da sem razumljivo napisal. Če je kaj nejasno, bom pa še dopisal. Hvala!

geodeti bodo morali preverjati, tako da bolje, da vam etažno razdelitev naredi kar kelnarca v bližnjem lokalu. Pa poštemplja s kozarcem rujnega.

Se ne spoznam na to zadevo. AMpak dokler to ne bo urejeno, itak ne morejo prodati. Kako bodo prodali?

Vsekakor morajo urediti spremembo namebnosti in poštimati dokumente. Pa ponekod občine ovirajo, ne dajo dovoljena spremebe v dvostanovanjsko hišo. Upam, da bo pri vas šlo.

Ja, je drago. AMpak je pa nujno, če želijo prodati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close