Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Nepotrebne stvari

Nepotrebne stvari

Pozdravljeni, vsake toliko časa me prime in pospravljam omare, predale, police ter zmečem dosti stvari stran in nekako se bolje počutim, ko to naredim, da odstranim stvari, ki jih dejansko ne potrebujem čeprau bi mogoče še bile uporabne 🙂 Ali je še kdo tukaj tak, ki uživa v tem? Nekako z leti imam rada manj stvari in te, ki jih imam res uporabljam ne rada imam prevec vsega, ki samo stoji po omarah.

Jst mam večkrat letno tak navdih. Na žalost pa otrokom to ni niti najmanj všeč 😀 ker včasih pade v smeti kaj kar pogrešijo pa čeprav je to res bogi in ves polomljen traktorček, ki stoji na polički pozabljen 🙁

Stran vrzem le tisto, za kar sem prepeicana, da ne bo nikdar vec sluzilo svojemu namenu. In to sproti vrzem.

Vse ostalo, pa cetudi uporabim 1x na 5 let, ne zavrzem!

Odgovor na objavo uporabnika
sem uhrna, 16.01.2022 ob 16:25

Stran vrzem le tisto, za kar sem prepeicana, da ne bo nikdar vec sluzilo svojemu namenu. In to sproti vrzem.

Vse ostalo, pa cetudi uporabim 1x na 5 let, ne zavrzem!

Obozujem minimalizem in minimalno stvari, ki jih uporabljam to se mi super obnese tudi pri ciscenju takoj fertik ker nimam bedarij doma.

Rada mecem stvari stran. Ne maram krame, ker me dela zivcno.  Bolje imeti manj, pa te bolj kvalitetne zadeve.

Alijanqa, 16.01.2022 ob 17:06

Rada mecem stvari stran. Ne maram krame, ker me dela zivcno.  Bolje imeti manj, pa te bolj kvalitetne zadeve.

Se cisto strinjam jaz tudi tako.

Hmm, rada mečeš stran stvari? in rada imaš kvalitetne stvari?

Torej kupuješ manj kvalitetne stvari samo zato, da jih lahko mečeš stran 🙂

ne meči stran in po nepotrebnem ne obremenjuj okolja!!!

Daj na bolhi podarim, na fb ogromno skupin, da se zmanjša odpadke, ker morda nekdo potrebuje ravno tisto, kar bi ti zavrgla, pa si morda ne more privoščiti ali pa je to njegov življenjski slog – uporaba iz druge roke, ravno zaradi ozaveščena zmanjševanje odpadkov.

Ne vem točno, 16.01.2022 ob 20:12

ne meči stran in po nepotrebnem ne obremenjuj okolja!!!

Daj na bolhi podarim, na fb ogromno skupin, da se zmanjša odpadke, ker morda nekdo potrebuje ravno tisto, kar bi ti zavrgla, pa si morda ne more privoščiti ali pa je to njegov življenjski slog – uporaba iz druge roke, ravno zaradi ozaveščena zmanjševanje odpadkov.

Kaj pa so zate te uporabne stvari?  Tudi na bolhi ne gre ravno vse…

1234, 16.01.2022 ob 22:38

Kaj pa so zate te uporabne stvari?  Tudi na bolhi ne gre ravno vse…

Kot je avtorica napisala, da vrže šaro ki je mogoče še uporabna.

Na bolhi podarim se znajde cel kup stvari npr Bešter, ker ni več moderen in tudi tak, kjer manjkajo kakšne vilice ali pa nimajo desetine žličk…pa so morda nekomu za na vikend ali prikolico čist OK.

Ali pa nekdo stvar predela, prebarva, da nov pridih ali celo nov namen

Jaz imam pa vedno slabo vest, ker si takoj predstavljam, kako ta šara konča nekje v oceanu, obali, gozdu … in na koncu na mojem krožniku. In potem ne vržem stran.

Ampak zakaj sploh kupujes bedarije? ??

Khm ko smo pri bedarijah večina le teh pride v hišo z nepotrebnimi darili 😀

Tako, da tle sem k sreči naredila neke vrste red in smo to res zmanjšali.

Recimo tašča je vedno mislila, da mora nekaj dat na začetku sem rabila kar nekaj časa, da sem ji dopovedala da je nehala sicer je bilo treba kar malo zgrda ampak je šlo 😉 ker običajno je šlo za stvari, ki jih nismo rabili sploh (nek poceni in neroden sokovnik smo ji ga vrnili) ali pa nam ressss niso bile všeć  (neke posodice za kuhinjo k pojma nimam nimam za kaj bi jih uporabila recimo)ali pa mojemu za rd  premajhne cunje  (težko kupuješ nekomu 30 + oblačila)… da nebi o plišastih igračah za otroke tle sm pa enkrat vn padla dobesedno sm znorela….

Minimalizem, 16.01.2022 ob 16:36

Obozujem minimalizem in minimalno stvari, ki jih uporabljam to se mi super obnese tudi pri ciscenju takoj fertik ker nimam bedarij doma.

Zato pa imamo omare, vse pospravljeno in za vsako stvar vem, kje je, cetudi je nisem uporabila 5 let.

Pohistvo je tako enostavno in tako razporejeno, da je sesanje in brisanje prahu cim bolj enostavno.

Prednost večkratnih selitev je zagotovo v tem, da ne kopičiš nepotrebnih stvari 🙂 Vsakič. ko se preselim, zmečem stran ohoho krame. In tega potem tudi ne pogrešam.

Takšne stvari dam v škatlo, gor napišem datum in če po enem letu ni te škatle nihče odprl, gre komplet brez preverjanja v kanto.

Smetite naš že tako do grla nasmeten planet in se s tem še hvalite, kako dobro vam dene? Stvari ne izginejo, ko jih vržete v koš. Postanejo odpadek, ki se kopiči nekje še tisočletja po tem, ko vas ne bo več. Zamislite se malo.

Vesna615, 17.01.2022 ob 11:08

Smetite naš že tako do grla nasmeten planet in se s tem še hvalite, kako dobro vam dene? Stvari ne izginejo, ko jih vržete v koš. Postanejo odpadek, ki se kopiči nekje še tisočletja po tem, ko vas ne bo več. Zamislite se malo.

Vesna, s trupli je enako. Zamislite se malo preden se razmnožujete.

Imamo eno minimalistično navdahnjeno doma, ki tudi rada tako sčisti prostore… Jaz pa ne. Kar kupim, kupim z razlogom in dokler se ne uniči ali razpade ne mečem stran – ker potrebujem.

Pa čeprav nekatere stvari redko.

res je935, 17.01.2022 ob 11:48

Vesna, s trupli je enako. Zamislite se malo preden se razmnožujete.

Trupla se lahko sezgejo.

TRupla so biološki odpadek

Res je. Kar je nekomu šara, je lahko za drugega zaklad. Če mislite, da je resnično neuporabo iz vidika, zarjavelo, pocena skleda…ok.

Tudi košara brez ročaja lahko postane košek za mucke v zavetišču. Servis za kavo, tudi če krožnike manjka nekomu pride prav. Ob kosovnih odvozih postavite škatlo, da lahko uporabnik odnese, lahko pa delite na fb kosovni…

Da morda ljudje najdejo kaj uporabnega zase ali za umetniško izražanje uporabijo kak kos in mu dajo drugačno formo…

Zakaj ne bi zmanjšali smeti? Če pri vsakem kosovne odvozu nekdo vzame samo en kos, se v Lj že samo v enem predelu, npr. Šiška, Moste… zmanjša vsaj za en odvoz “krame”

Rada mečeš stvari stran? Kaj pa če jih ne bi nabavila v prvi vrsti?! Nimam besed za take škodljivce.

Ja a vi pa v koš za smeti ne vržete ničesar? Raje doma kopičite stvari? Jaz kar ne rabim vržem kaj naj delam z raztrganimi nogavicami poguljenimi puloverji zdrzanimi torbami naprej jih ne morem dati ker za uporabo niso… Na bolho kot eni tukaj omenjajo tudi ne sodijo nekatere stvari oz. tudi da jih dam nihče tega ne vzame. Mislim, da je tako imela v mislih tudi avtorica posta, da vrze stvari, ki ji doma stojijo naprej jih pa mogoče ne more podariti.

Tako pac je, 17.01.2022 ob 18:50

Ja a vi pa v koš za smeti ne vržete ničesar? Raje doma kopičite stvari? Jaz kar ne rabim vržem kaj naj delam z raztrganimi nogavicami poguljenimi puloverji zdrzanimi torbami naprej jih ne morem dati ker za uporabo niso… Na bolho kot eni tukaj omenjajo tudi ne sodijo nekatere stvari oz. tudi da jih dam nihče tega ne vzame. Mislim, da je tako imela v mislih tudi avtorica posta, da vrze stvari, ki ji doma stojijo naprej jih pa mogoče ne more podariti.

Kaj je imela v mislih, ne vemo, ampak strgane najlonke, zlizano torbico in ofucan pulover menda ne kopicis po omarah in predalih, ampak vrzes stran, ko ni vec uporabno.

Glede krame, ki jo kupis, a ne uporabljas, je pa res smiselno poslikati in dati na fb v skupino, kjer se podarjajo take stvari, lahko odneses v Center ponovne uporabe ali preprosto zlozis v skatlo in ob naslednjem odvozu kosovnega odpada das zraven, da lahko vzame, kdor rabi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close