Nepotrebna sanacija kopalnice ?
Zdravo. Potrudil se bom opisat zadevo v korakih, najkrajse mozno.
– sem v prvem nadstropju bloka, v katerem je 48 stanovanj
– v pritličju, v stanovanju pod mojim, se ja zacel delat madez na stropu, v kopalnici, pod mojo kopalnico
– madez se bil zmeraj vecji, ampak ne tudi vedno moker
– spodnja lastnica stanovanja me je o tem obvestila in tudi sam sem poskusal vse zivo, da bi ugotovili vzrok zamakanja
– s kolegom sva ocistila odtok v tleh, kjer je bilo nekaj umazanije in madez v spodnji kopanici se je posusil
– kasneje se je spet pojavil, naredili smo vodni test z izlivanjem obarvane vode v kopalno kad, umivalnik in wc skoljko, v spodnji kopalnici pa se nobena od barv ni pokazala na stropu
– lastnica spodnjega stanovanja je obvestila upravnika objekta, ki je pristopil k reševanju problema
– upravnik je SAM izbral zunanjega izvajalca, opravili so pregled odtokov s kamero, podrli so tla in nekaj stenskih ploscic v moji kopalnici in tudi v spodnji nekaj stenskih ploscic ter del tlaka do armature
– ko so podrli tlak v moji kopalnici, je nekaj vode priteklo, ampak nic pretiranega
– zunanji izvajalec del, je zamenjal talne cevi v moji kopalnici, naredil nov tlak in nalepil gor RUMENE ploscice v kopalnici, ki ima srebrne oz svetlo sive ploscice, tako stenske kot talne (s tem se nisem strinjal, ampak je izvajalec dejal, da sivih nimajo?!?!?), v spodnji kopalnici je tudi saniral podrto
– 1 mesec je bilo uredu, nato se je v spodnji kopalnici na istem mestu, pojavil SE VECJI moker madez (kako je to mozno, ce so kao sanirali zadevo) ?
– v vmesnem casu je lastnica spodnjega stanovanja obvestila stanovanjsko inspekcijo in inspektorja, ki je prisel na ogled obeh stanovanj
– ugotovil je, da v moji kopalnici zelo zamaka na spojih med stenskimi ploscicami in kopalno kadjo in da verjetno zaradi tega voda tece po tlaku oz nevem kaksnem sifonu v kopalnico spodnjega stanovanja
– odredil je silikoniranje vseh spojev stenskih ploscic in kopalne kadi, to sva z hisnikom naredila in madez se je po enem tednu, v spodnjem stanovanju, popolnoma posusil
– glede na to, da se je madez ze veckrat pred sanacijo, posusil, tudi za dva meseca, se resno sprasujem o smotrnosti samega podiranja tal
– zunanji izvajalec, je upravniku izdal racun 1511€, ki ga tudi placal
– jaz imam stanovanje zavarovano na zavarovalnici SAVA in sem v dobri veri poslal upravniku mojo zavarovalno polico, da jim placa izdan racun
– zav. SAVA je zahtevek zavrnila, ces da nimam zavarovanega izliva vode
– ko sem kontaktiral mojega zavar.agenta, mi je sprva dejal, da imam zavarovano, pol me je pa nazaj klical, da imam zavarovan izliv vode samo za stvari in predmete v kopalnici, ki bi jih morebiten izliv vode poskodoval (pa ceprav sem mu rekel, da zavaruje vse, kar se vode tice)
– zav.agent mi je dejal tudi, da bi to moglo iti iz zavarovanja bloka, ki pa od zacetka izgradnje 2007 leta se NI zavarovan
– sedaj upravnik objekta terja od mene placilo zneska 1511€ za opravljeno delo v obeh kopalnicah, ki pa ni odpravilo glavnega vzroka zamakanja, pa se ploscice imam rumene barve in nikakor ne pasejo k original srebrnim oz svetlo sivim
– kaj lahko storim ? ali moram placat omenjeni znesek ali lahko dokazem, da je omenjena sanacija bila popolnoma nepotrebna, ker se je madez posusil, ze samo zaradi silikoniranja spojev stenskih ploscic in kopalne kadi ?
– koliksna je krivda mojega agenta oz gospe iz zav.SAVA s katero sem si izmenjal veliko mailov, v katerih bi me lahko opozorila, da nimam zavarovanega izliva vode v tlaku ?
– naj omenim se, da imam vse maile shranjene in vse foto dokumentirano
– kaj svetujete ?
Hvala vnaprej za odgovore
Na tvojem mestu bi ugovarjala v delu računa, ki se nanaša na menjavo cevi ter ploščic. Ker je bilo očitno nepotrebno.
Zahtevek na zavarovalnico vseeno pošlji, včasih zavarovalni agent ne pozna vseh pogojev. Verjetno imaš zavarovano le opremo, ampak v nekaterih paketih to zajema tudi talne, stenske in stropne obloge. Če je zavarovano v tvojem paketu, bi ti vsaj ploščice in vgradnjo le-teh morali povrniti.
tukaj je polica, če jo odpre… ?
Ti povem iz lastnih izkušenj. Obvezno dvigni odvetnika. Zavarovalnice poskusijo vse samo da jim ni treba plačati. Velikokrat jim uspe. Če bo odvetnik uspel, ti mora zavarovalnica povrnit tudi stroške odvetnika. To se zmeniš v poravnavi.
Je pa škoda da ni inšpektor prišel že prej bi imel manj stroškov.
Forum je zaprt za komentiranje.