Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo neplačani prispevki s.p.

neplačani prispevki s.p.

kot sem zvedel, se neplačanim prispevkom od s.p. ne morem izogniti. po pol leta nisem dobil še nobenega opomina.

opomin moram dobiti v vsakem primeru ne? ali je možno, da dobim opomin šele npr. čez eno leto in takrat že pribite zraven obresti?

ali obstaja možnost, da ti durs odpiše terjatev. namreč zapiram s.p. ker se ne morem pokrivat, žal mi je sploh da sem vztrajal tako dolgo in pridelal nepotreben dolg.

Z vašimi vprašanji najbolje da se obrnete na DURS, kjer se boste mogoče tudi dogovorili o kakšnem odpisu- mogoče vsaj katerih prispevkov. Obresti vam zaračunavajo od dne, ko bi morali biti prispevki plačani.

Durs nima pojma kaj je plačano in kaj ne. 🙁

Torej, če ne vpisujete nič v eDavke – oddajate mesečnih prispevkov preko eDavkov oni ne vedo da imajo terjatev do vas.

Če pa to počnete potem od 1.1.2010 preverjajo stanje in pošljejo kar direktno opomin pred izvršbo, tako so meni za nekaj centov razlike. Vzrok pa je bil, da sem enkrat naredila plačilo z napačnim sklicem in sem imela preplačilo do dursa ampak na enem kontu je bilo par centov minusa.

Ja, človek včasih ne more verjet, da so take stvari možne. Tistim pa, ki utajajo miljone pa nič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close