NEPAL, KATMANDU
Najprej ti svetujem, da si urediš letalsko karto, iz Slovenije je v glavnem samo ena dobra opcija in to je AustrianAirlines, so pa leti že ful zasedeni, tako da pohiti.
Tine
——————————-
http://www.trektrek.si
lep pozdrav!
ja kar si tiče kart ti ne morm svetovat, ker sem tja pripotovala iz Indije. Vsekakor moraš nujno it pogledat v Katmandu in v Pookharo, če imaš čas pa še na kakšen treking. Kar se tiče hotelov je edini problem da jih je preveč:) so pa zelo poceni-le nekaj sto tolarjev. Jaz sem bila cepljena proti hepatitisu A. Edino prevozno sredstvo je avtobus, ki vozi po zeeeelo slabih cestah. Preveri kakšne so razmere glede maoistev, ki znajo predvsem na trekingih zahtevati kakšno rupijo, drugače pa je povsod veliko vojske in se kot turist počutiš zelo varno.
V samostanih nisem bila nič, tako da ti glede tega ne morem pomagat!
Spelchy
Nevarno v Nepalu oz. Kathmanduju ni – razen, če te na meji dobijo s kakšno travo (ki jo tam na cesti ponujajo kot tukaj med.:) Ljudje so v začetku na videz morda zadržani (vsaj bolj kot v Indiji), ko te nekajkrat vidijo, pa postanejo full odprti. Sicer je že v okolici Kathmanduja kar nekaj samostanov in gomp, glede duhovnega udejstvovanja se lahko poskusiš pogovoriti s katerim od menihov, ki jih boš srečal. Kar zanimiva možnost za tovrstne zadeve je vasica Budhanat, nekaj km od Kathmanduja. Še to: POleti rado in veliko dežuje; sama sem bila pred dvema letoma in se dva tedna nisem mogla vrniti iz Kathmanduja v Indijo, ker zaradi dežja niso vozili avtobusi. Cene so zmerne, odvisne od časa, v katerem potuješ. Če te zanima še kaj, kar vprašaj.:) Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.