Neomejen prenos podatkov-zakaj sploh še fiksni internet?
Telemach ima sedaj za 20 evrov neomejen prenos podatkov. Se pravi vzamem njihov paket, dobim kartico in jo dam v nek GSM-wifi ruter ter veselo vlečem dol filme za polovico cene fiksnega interneta. V čem je keč? V paketu piše, da veljajo pravila primerne uporabe? Kaj to pomeni? Ne bom sedaj prekinil naročnino na fiksni internet pa šel k njim in začel dol vleči filme potem mi bodo začeli omejevati hitrost. Si bom sam lase začel pulit!
Hišni internet je 200 gb na mesec, če to misliš. Ko to porabiš, ti pa brzino omejijo do naslednjega meseca. Ravno zato najbrž, da se naučiš, kaj pomeni primerna poraba. Meni jih še nikoli ni uspelo porabit več od 200. Ponavadi porabim nekje pol. Gčedam videe, nič ne šparam, res pa, da filmov ne vlečem.
Zraven dobiš ob vezavi tud modem za 1 euro.
telemach te povsod nategne, pač računa na tiste, ki niso strokovno podkovani…
100 Gb namesec je omejitev, pol ti pa zlo zlo zmanjša hitrost, tko da bi en hD film vlekel dol par dni he-he-heee namesto nekaj minut.
Pri hišnem internetu pa je hitrist 500 Mb/s ali 0,5 Gb na sekundo (optika pri T2)
A vidiš razliko telemach ti damobilno na mesec 100 Gb, hišni ti pa da 0,5 Gb na sekundo!!!
En HD film pa ti ima vzame kar nekaj Gb podatkov. Pa računaj kolko filmov za to an mesec lahko dol potegneš in kolko časa vlečeš en film dol pri mobilnem netu.
Zakaj le, če hočem samo mobitel met pri njih. A1 ponuja tudi vse lahko vzameš pa samo mobitel storitve če hočeš. Če pa ni tako pri mahnjenem teletu bom pa raje počakal, da neomejen paketni prenos ponudijo pri A1.
[/quote]
Kako zakaj le?? Zato ker oni rečejo in ti to ponujajo. Jao. :-))) pa hitrost ti po porabljenih 100 Mb znižajo. Kaj ti pomaga od tam v neskončnost, če gre pol tako počasi?
Ko gledate razne ponudbe je treba brat drobni tisk in pogoje poslovanja, ne samo 10cm velike črke, ki tolčejo ven iz ekrana.
Kako zakaj le?? Zato ker oni rečejo in ti to ponujajo. Jao. :-))) pa hitrost ti po porabljenih 100 Mb znižajo. Kaj ti pomaga od tam v neskončnost, če gre pol tako počasi?
Ko gledate razne ponudbe je treba brat drobni tisk in pogoje poslovanja, ne samo 10cm velike črke, ki tolčejo ven iz ekrana.
[/quote]
100 Gb
a zakaj? če ne iz drugih razlogov kdaj poglej kako izgleda če se jih preveč istočasno poveže z isto bazno postajo… ti tisto “neomejeno” ne pomaga prav dosti.
Hot Giga je omejen na 200 GB. Možno je, da prvih nekaj mesecev dosežeš limit in potem pač prej napolniš, sicer pa veliko sreče, če misliš, da boš s filmi uspel 200 GB zapolnit več mesecev zapored.
Danes so filmi zaradi novih kodekov med 1 in 2 GB, redko večji. Če ne misliš downloadat vseh filmov, ki so jih kdajkoli posneli, je HoT Giga super.
Zanima me kakše hitrosti dolpotega in gorporina dosegate na mobilnem omrežju?
Kako se vam spreminjajo med dnevom?
Ali vam mobilna televizija ali youtube videi kaj štekajo?
Kako deluje skype?
Ali lahko ocenite, koliko daleč ste od bazne postaje, ali uporabljate kakšne posebne antene?
Trenutno sem na optiki, bi moral mobilni internet res super delati, da bi preklopil nanj.
Inštalira se majceno orodje, ki meri porabo, tudi po aplikacijah:
https://www.softperfect.com/products/networx/manual/?lang=English
A1 Net neskončni net Hitrost prenosa podatkov 4/2 Mbit/s neomejeno mesecna narocnina 17,99
https://www.a1.si/mobilni-internet/narocniski-mobilni-internet/neskoncni-net#acc-3571954
telemach te povsod nategne, pač računa na tiste, ki niso strokovno podkovani…
100 Gb namesec je omejitev, pol ti pa zlo zlo zmanjša hitrost, tko da bi en hD film vlekel dol par dni he-he-heee namesto nekaj minut.
Pri hišnem internetu pa je hitrist 500 Mb/s ali 0,5 Gb na sekundo (optika pri T2)
A vidiš razliko telemach ti damobilno na mesec 100 Gb, hišni ti pa da 0,5 Gb na sekundo!!!
En HD film pa ti ima vzame kar nekaj Gb podatkov. Pa računaj kolko filmov za to an mesec lahko dol potegneš in kolko časa vlečeš en film dol pri mobilnem netu.
[/quote]
Ma da ne bom jaz tebe nategnila 😉
Recimo, da je 4G downloada 150 Mb/s. To je 150 Mbps:8 = 18,8 MB/s.
500 Mbps : 8 = 62,5 MB/s.
Tko da ni 500 Mb/s kar 0,5 GB na sekundo!!
Ma da ne bom jaz tebe nategnila 😉
Recimo, da je 4G downloada 150 Mb/s. To je 150 Mbps:8 = 18,8 MB/s.
500 Mbps : 8 = 62,5 MB/s.
Tko da ni 500 Mb/s kar 0,5 GB na sekundo!!
[/quote]
Za njega je vse isto, biti, bajti, ni razlike, ker je brihtno.😅 Pa še to ne pove, da gre za 500/ 100 Mb/s in ker internet ni enosmerna zadevšna, mu torej teh 500 en drek koristi. Plača pa za to bedarijo 70 evrov na mesec.
Forum je zaprt za komentiranje.