Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Neodgovorna vlada ne zapre države, zdravstvo je sesuto!

Neodgovorna vlada ne zapre države, zdravstvo je sesuto!

Odgovor na objavo uporabnika
Dej no mir, 23.11.2021 ob 17:00

jaz936, 23.11.2021 ob 08:50

Angleški BBC poroča, da je v VB v oktobru umrlo 3371 oseb od tega je bilo necepljenih 551, CEPLJENIH pa 2809, za 21 oseb ne vedo ali so bili cepljeni, torej 16% necepljini, 83% CEPLJENI in 1% ni podatka. ZAKAJ ŽE BI BILO V SLOVENIJI DRUGAČE??? Janša, Poklukar, Krek, Beovič, Logar- NE NAM LAGATI! (https://dailyexpose.uk/2021/11/17/covid-deaths-ratio-vaxxed-to-unvaxxed-41-corporate-media-should-be-censored-for-spreading-disinformation/)

jaz936, lažeš!!! Tega ne poroča angleški BBC, ampak je to spet ena spletna stran lažnivih teoretikov zarote!!!

Eh, to spada zraven tistih slik PROTESTA NA DUNAJU, ki se je zgodil pred dvema dnevoma in je bilo zbranih okoli 40.000 protestnikov,  anticepilci pa so po FB objavljali slike protestov iz MOSKVE iz l. 91, ko se je zbralo POL MILIJONA (500.000) ljudi….

Saj ne vedo, kaj bi še objavljali…..

adgf, 23.11.2021 ob 08:49

Sem bil ob višku prvega vala v bolnici, zbolel za hudim vnetjem, bil tudi na intenzivni. Imeli so intenzivno, rdeči, sivi oddelek ter normalni oddelek. Sestre se ne smejo mešat med oddelki zaradi okužb. Na oddelku so bile tri, pacientov nas je bilo vsaj 40. Na različnih aparatih, od katerih vsak piska. Ko je nekaj narobe, ko se ti stakne senzor s telesa, ker si se obrnil, ko je treba odčitat meritve. Tisti pri zavesti jamrajo, kličejo sestro. Treba je razdelit hrano, vzet kri, pacient mora na potrebo v postelji ali na wc.

Poskusite enkrat, meni so se takrat odprle oči. Ni zajebancija to, da ti sedaj oddelke polnijo idioti, ki verjamejo, da vse skup ni nič. Pa je bilo lani še vse zaprto, ni bilo toliko prometnih nesreč, športnih poškodb itd. Sedaj imajo še vse to. Dejansko sem videl, da izgorevajo. OK, dohtarji se niso pretegnili, sestre pa definitivno.

Imam osebno izkušnjo in spoštujem medicinske sestre in zdravnike. Seveda so v vseh poklicih tudi slabi. A da se obsoja vse, da so zanič in  ne nedelovni… Bodimo vendar   pošteni.  Medicinske sestre imajo slabe plače, zoprno delo, celodnevne, nočne, vikendi, prazniki… In še to nespoštovanje! Slovenk v tem poklicu kmalu ne bo več. Postajam res jezna. Vsi tisti, ki tako pljuvate po njih, nikoli ne hodite v bolnice, ker “itak nič ne delajo”, torej jih ne rabite. Zdravnikov pa tudi ne, saj jim ne verjamete in zaupate.

Ta teden sem bila v ukc lj. In rece sostanovalka sestri “dajte mi povster pa ga bom sama oblekla. Pa rece sestra “zakaj?”

Pa odgovori,ker verjetno nimate casa. Pa rece sestra jaz ga imam.

Na nasem oddelku je bilo vsekakor dovolj osebja. Res so sestre bile zelo usluzne, prisle so takoj ko si pozvonil, res prijazne.

Glede na to, da sem bila cel teden z otrokom tam, res kapo dol.

Pohvalno.

Pijanec se po prekrokani noči strezne….bedak pa ostane bedak!

Se strinjam!

Kamal, 23.11.2021 ob 08:01

A se ti sploh zavedaš kaj flancaš. Kot prvo na intenzivni negi so večinoma tisti, ki slej ko prej potrebujejo kisik oz. predihavanje. So negibni, potrebo izvajajo v posteljah, mišice jim slabijo, potrebno razgibavanje itd.

Drugače je normativ za 1 covidnega bolnika 2 medicinski sestri. Je pa ponavadi obratno, da sta 2 medicinski sestri za 4 oz. več oseb. Se pravi za 100 ljudi na intenzivni bi potrebovali 200 medicinskih sester, jih je pa verjetno kakšnih 30. Sedaj pa razmišljaj.

Kamal samo nehaj, sem govorila z gospo po možganski kapi. Hroma desna stran. Zaradi preklete covid norije na pediestalu st. 1. je bila takoj po odpustu iz bolnišnice ob vse terapije. In to je bilo lani že. Bolnik s kapjo pa mora takoj razgibavati in delati s hromo stranjo.

Samo covid je dovoljen ostale bolezni niso dovoljene. Kajne?

In sistem se nič ne sesuva od sedaj, sistem se sesuva že zadnjih pet let.

70 zdravnikov je po novem oddalo prošnjo za priporočilno pismo za tujino. Ga. Beovič je pa zgrožena. Hm. Zakaj le.

Covid dodatki, poniževanje ljudi, razslojevanje ljudi je doseglo točko, kjer je potrebno nehat kazat s prstom na ljudi, ko pa niso vlagali v prav ničesar. Sedaj je pomembnejše to, da ostanemo ljudje, solidarni, dobri in sočutni do sočloveka, to mejo so pričeli brisati z to covid norijo.

Ne covid me sploh ne gane. Kot nikogar ni ganilo, da gospa ni dobila terapij in je ostala z zvito roko in hromo nogo od kapi. Ker je covid.

egtw, 23.11.2021 ob 13:35

Zartrose izven profila, 23.11.2021 ob 11:48

Namen zdravstva je zdravljenje bolnih. In ce se le to sesuva zaradi kovidnih bolnikov, potem kaze zgolj resnico nasega splosno slabega zdravstva, kjer pa je zaradi kraje denarja in ne vlaganja denarja v izboljsave. Dejstvo je da bolnisnice niso za okras, da med. osebje ni tam da se coha po riti, ampak da socutno dela z bolnimi ljudmi. Ker pa temu ni tako, je pac kot je.

In kaj predlagaš kot rešitev? Zdravstvo je v kurcu že leta, ok, jasno. AMPAK, a zdaj bomo zaradi tega podpirali necepljenje in ostale bolanije, da bo ja to zanič zdravstvo še bolj zabito s kovid bolniki? Meni se to ne zdi rešitev. Zdi se mi samo cepetanje 3 letnega otroka, ki trmari.

A Ne, necepljeni ne bomo placali dolg kradljivcev. Vas bes usmerite v pravo tarco ne pa v nedolzne. Tja kjer so kradli, da smo mi danes tam kjer smo. Ce bi posteno delali, bi namrec danes za malo salo shendlali  kovide bolnike po bolnicah in se vedno obravnavali vse ostale veje v zdravstvu. Cepljenje je zgolj potuha in izgovor za krajo dalje. Ti resno mislis, da se bo zaradi cepljenja stanje izboljsalo? Ah ja…

lunca se gunca, 23.11.2021 ob 08:47

Razmišljam s svojo glavo. Vse se strinjam kar si napisal/napisala.

Pa vseeno: če potrebuje predihavanje – to delo opravi stroj. Nastavi se mašina za predihavanje in človeka predihava stroj. Ne človek. Če potrebuje kisik in ni intubiran dobi kisik masko, ponovno nastavi se stroj in človek diha, sestra pogleda če vse poteka Ok in spet gre.

Glede potrebe – pri intenzivnih bolnikih je kateter za odvod vode in pa velike potrebe skoraj NI, ker ne jedo nič. Tisti ki jedo sami ali ob pomoči tudi ne opravljajo velike potrebe vsak dan tudi po več dni NE. Govorim, ker sem bila na intenzivni in kateter je opravljal funkcijo odvajanja vode in na stranišče na veliko potrebo sem šla po 4 dneh, ko sem lahko vstala iz postelje… Tako, da previjanja in čiščenja teh bolnikov tudi ni 3 krat na dan… Razgibavanje – razumem -je potrebno da se človek ne zaleži, da ne dobi zaležnin ga obračajo. Koliko je tega NA DAN? in koliko je to minut razgibavanja? Govorimo ponovno o bolnikih na intenzivi, ki jih je na Ptuju točno 4.  Prosim nekoga, ki dela na intenzivi ali nekje in VE kako je da mi pove… Ker drugače ne razumem, zakaj ne bi na Ptuju oskrbeli vseh ki so pomoči potrebni. Glede na Google, kjer sem našla samo številke za 2018 letno poročilo, je navedeno da je zaposlenih 378 zdravstvenih delavcev. Še enkrat v intenzivi imajo trenutno 4 kovid bolnike in zasedenih kovid postelj – 37… Lahko bi delali tudi analize drugih bolnišnic na enak model. Zakaj sem si zbrala ravno Ptuj – ne vem, lahko pa preverimo še ostale….

Resničen primer. Kolegica iz službe, zbolela junija, ko vsaj po besedah zdravnikov ni bilo gneče na kovid oddelku. V petih dneh se ji je tako poslabšalo, da je morala v bolnico. Hud kolaps pljuč, dali so jo v umetno komo za dva tedna. HČERKA NI SMELA NA OBISK, čeprav je bila cepljena. Po tel je samo vsake dva dni izvedela, da je stanje nespremenjeno. Potem so jo zbudili iz umetne kome, imela je preležanino pri preležanini, pustimo to, da so bile mišice fuč, da ni mogla govoriti še nekaj mesecev zaradi poškodb glasilk ob intubiranju in da je bila totalno zmedena v glavi. Še zdaj je na bolniški, preležanine se ji niso celile, morala je še enkrat na operacijo preležanin…

Zdaj mi pa povejte! Če je človek po dveh tednih dobil hude preležanine, koliko mislite, da so ga obračali? Niti tiste blazine antidecubitus ji niso dali, nič od nič. Stara 52 let, da ne boste mislili, da gre za neko starko, ki se ji nič več ne celi. In to takrat, ko naj ne bi imeli nekega hudega navala. In koliko mislite, da jih obračajo zdaj? Če že sami priznavajo, da je oskrba slaba, potem je hujše kot takrat, se pravi, pustijo jih tam ležat, vsake toliko preverijo aparate in to je to. Kaj jim vzame toliko časa? Oblačenja in slačenja, ker morajo vsakič, ko gredo not, opraviti to proceduro oblačenja v neprodušne skafandre. Potem so na intenzivi 5 min in spet gredo ven. Brez skrbi, da tisti, ki so v komi, nimajo nobene oskrbe. Tisti, ki so prisebni, nekaj več, ampak spet minimalno. Največ opravka imajo sami s seboj in svojimi oblačili.

No, sedaj vemo, da so moje trditve pravilne in sta potrebni 2 sestri na 1 bolnika po pravilih, saj kako pa boš bolnika sam obračal in to ženska 160 cm in 65 kg, nekoga, ki ima lahko tudi 100 kg.

Glede preležarin pa menim, da je to odvisno od človeka. To pomeni, da pač padajo standardi. Saj ti ne veš koliko zaposlenih je skrbelo za paciente, verjetno so poleti tudi koristili višek ur itd.

Jaz verjamem, da neka sestra v ambulanti ali zdravstvenem domu ne dela niti petine tega, kar mora neka na posameznem oddelku kjer so pacienti. Pa vidiš po nekje po ambulantah tudi po 2 na 1 zdravnika, na oddelku pa 4 za 30 pacientov. Potem pa primerjaj.

zdravstvo je sesuto zaradi cepljenih: (https://odysee.com/@JakaKozmos:c/Coleman_Circulation:4)

Res je.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=605284514250717&set=a.102674681178372

Zartrose izven profila, 24.11.2021 ob 06:04

A Ne, necepljeni ne bomo placali dolg kradljivcev. Vas bes usmerite v pravo tarco ne pa v nedolzne. Tja kjer so kradli, da smo mi danes tam kjer smo. Ce bi posteno delali, bi namrec danes za malo salo shendlali  kovide bolnike po bolnicah in se vedno obravnavali vse ostale veje v zdravstvu. Cepljenje je zgolj potuha in izgovor za krajo dalje. Ti resno mislis, da se bo zaradi cepljenja stanje izboljsalo? Ah ja…

Kje sem napisal cepljenje? Vse v kompletu, cepljenje, ukrepi, zaščitne maske itd. Ampak ne, folk je proti, ker se v zdravstvu krade že 30 let. Ko jebe tiste, ki bodo hudo zboleli in bodo potrebovali posteljo, ane. Čisto razumem sedaj egoistnično logiko antivakserjev.

Vi niste nedolžni vi ste orenk sokrivi za stanje kakršno je.

ftu, 24.11.2021 ob 11:46

Vi niste nedolžni vi ste orenk sokrivi za stanje kakršno je.

Lej, trobi ti to komu drugemu. Jaz sem cepljen, v službi se tudi testiram 3x tedensko. Držim se omejitev, nosim masko, se zavedam, da ravno tako lahko zbolim in raznašam. Glupi protestniki pa govorijo o tem, da nič ne obstaja, se ne držijo ničesar, ponarejajo. Na koncu, ko zasedajo 2/3 postelj na intenzivni se pa še derejo, da ne bodo sledili ukrepom, ker se itak krade že od nekdaj. Daj no.

ewgf, 24.11.2021 ob 09:20

Kje sem napisal cepljenje? Vse v kompletu, cepljenje, ukrepi, zaščitne maske itd. Ampak ne, folk je proti, ker se v zdravstvu krade že 30 let. Ko jebe tiste, ki bodo hudo zboleli in bodo potrebovali posteljo, ane. Čisto razumem sedaj egoistnično logiko antivakserjev.

Ce pises o nepodpiranju necepljenih je potem beseda o cepljenju not zajeta.

Problem je ker so cepljeni bolj razpusceni, brez mask, pa mene maske ne ganejo ceprav jih v notranjih prostorih nosim vedno.. in se vecji problem da 70 posto ljudi ne umiva rok. Se v danasnjih casih vidis pipaca kruha brez rokavic sarit po zemljicah v samopostreznih kosarah.. ko se bodo ljudje zaceli ukvarjat z osnovo higiene, pa bo slika bolsa. Ne mores pricakovat, da ostanes zdrav, ce z umazano roko vase hrano nosis..

Da se pa krade je dejstvo in to je treba enkrat koncno na plan zbezat ne pa s kovidom zakrivat.

Bolje biti antivakser, kot debil in podpirati genocid.

Saj vemo, da koronski fašisti nmerno uničujejo zdravstvo, ker je to del plana, da se ljudi ustrahuje in jim grozi ter se jih prisiljuje v cepljenje. Cepljenje pa spet povzroči več bolnih in več smrti, kar spet povečuje strah…

Če slučajno še kdo dvomi v genocid in me hoče označiti za teoretika zarot.

https://pravda.si/post/611582/genocidne-agende-niti-ne-skrivajo-vec-na-zemlji-bo-ostalo-le-omejeno-stevilo-privilegiranih-ljudi?fbclid=IwAR1NdP7L7cQq324uMtsfL-AMI7Gio5zIxihIpAvWPtNaznJ2XXHag7FUQpo

Zartrose izven profila, 24.11.2021 ob 12:03

Ce pises o nepodpiranju necepljenih je potem beseda o cepljenju not zajeta.

Problem je ker so cepljeni bolj razpusceni, brez mask, pa mene maske ne ganejo ceprav jih v notranjih prostorih nosim vedno.. in se vecji problem da 70 posto ljudi ne umiva rok. Se v danasnjih casih vidis pipaca kruha brez rokavic sarit po zemljicah v samopostreznih kosarah.. ko se bodo ljudje zaceli ukvarjat z osnovo higiene, pa bo slika bolsa. Ne mores pricakovat, da ostanes zdrav, ce z umazano roko vase hrano nosis..

Da se pa krade je dejstvo in to je treba enkrat koncno na plan zbezat ne pa s kovidom zakrivat.

V bistvu so cepljeni že po definiciji v povprečju bolj odgovorne osebe, tako da ne nabijaj, brezjajčnica.

Robi917, 24.11.2021 ob 12:10

Če slučajno še kdo dvomi v genocid in me hoče označiti za teoretika zarot.

https://pravda.si/post/611582/genocidne-agende-niti-ne-skrivajo-vec-na-zemlji-bo-ostalo-le-omejeno-stevilo-privilegiranih-ljudi?fbclid=IwAR1NdP7L7cQq324uMtsfL-AMI7Gio5zIxihIpAvWPtNaznJ2XXHag7FUQpo

Ti nisi teoretik zarot, ti si psihiatrični primer. Je razlika.

S takim linkom samo potrdiš, da si idiot.

Kako moraš bit retard v glavo, da nikakor ne skapiraš, da cepljeni prenašajo okužbo in cepivo NE POMAGA! Precepljene države spet polnijo bolnice. Butli!

Jaz zaradi vaših spranih možganov se niti slučajno ne mislim cepit. Konec debate!

MARŠ!

egf, 24.11.2021 ob 13:47

S takim linkom samo potrdiš, da si idiot.

Pa a vi odpirate te Robijeve trol linke?

Čisto vse izjave in dogodke te budale strolajo do amena in jih priredijo, sfotošopirajo in lansirajo kot dokaz k njihovim teorijam zarote.

hjoj216, 24.11.2021 ob 15:17

Pa a vi odpirate te Robijeve trol linke?

Čisto vse izjave in dogodke te budale strolajo do amena in jih priredijo, sfotošopirajo in lansirajo kot dokaz k njihovim teorijam zarote.

problem imaš ti, ker so se vse TEORIJE ZAROTE do danes uresničile- GLEJ IN SE UČI!

Aja? Zakaj pa ni link do BBC potem?

Poln ku rac vas mam, 24.11.2021 ob 15:06

Kako moraš bit retard v glavo, da nikakor ne skapiraš, da cepljeni prenašajo okužbo in cepivo NE POMAGA! Precepljene države spet polnijo bolnice. Butli!

Jaz zaradi vaših spranih možganov se niti slučajno ne mislim cepit. Konec debate!

MARŠ!

Dejstva iz Izraela.

https://fb.watch/9u9cyM0gFY/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close