Neodgovorna vlada ne zapre države, zdravstvo je sesuto!
42ff, 23.11.2021 ob 10:06
jaz936, 23.11.2021 ob 09:21
Angleški BBC poroča, da je v VB v oktobru umrlo 3371 oseb od tega je bilo necepljenih 551, CEPLJENIH pa 2809, za 21 oseb ne vedo ali so bili cepljeni, torej 16% necepljini, 83% CEPLJENI in 1% ni podatka. ZAKAJ ŽE BI BILO V SLOVENIJI DRUGAČE??? Janša, Poklukar, Krek, Beovič, Logar- NE NAM LAGATI! (https://dailyexpose.uk/2021/11/17/covid-deaths-ratio-vaxxed-to-unvaxxed-41-corporate-media-should-be-censored-for-spreading-disinformation/)
Vir pa zanesljiv približno toliko kot facebook…..
Originalni vir, od koder črpajo te številke je kar pravi. Samo če si preneumen, da bi znal interpretirati, ti pač ni pomoči in potem lepiš taka skropucala, kot jih ta tipček. Bom še tukaj nalepil odgovor temu jaz936:
Koliko pa je sploh še necepljenih v VB? Sploh teh tastarih?
Glede na podatke je torej cepivo slabo učinkovito pri starih, medtem ko je velika razlika pri mladih. Mladi necepljeni umirajo precej bolj pogosto od cepljenih. Torej tam do 50. leta je precej boljše, če si cepljeni, kot pa če nisi – tako pri hospitalizaciji, kot pri smrti. Torej cepimo vse od 0-50? Ostali pa naj se kakor želijo? 🙂
He he, seveda je tako poenostavljano branje številk, ki so izvzete iz konteksta nevarno, ampak če je treba, boste pa tudi to naredili, samo da boste “dokazali” svoj prav. Tudi če vas pobere, a ne?
Za hec pa poglejmo npr. skupino 50-59 let. Primerov je bilo v navedenih tednih:
– 6922 necepljenih in
– 102.366 cepljenih (polno oz. 2 dozi in 14 dni po prejemu druge).
Od tega jih je bilo hospitaliziranih:
– 565 necepljenih oz. 8,16% vseh pozitivnih necepljenih v tistih tednih in
– 833 cepljenih (polno oz. 2 dozi) oz. 0,81% vseh pozitivnih cepljenih tisti teden.
Hm, cepivo res ne deluje zgleda, ja 🙂
Kaj pa smrti? Pa poglejmo spet za isto starostno skupino:
– 84 necepljenih oz. 1,21%
-102 cepljena polno oz. 0,09%
Ja, res cepivo sux. Če bi dodali pa še tiste nepolno cepljene, bi bilo pa še slabše. Za necepljene.
Strel v koleno – spet.
lunca se gunca, 23.11.2021 ob 08:47
Kamal, 23.11.2021 ob 08:01
A se ti sploh zavedaš kaj flancaš. Kot prvo na intenzivni negi so večinoma tisti, ki slej ko prej potrebujejo kisik oz. predihavanje. So negibni, potrebo izvajajo v posteljah, mišice jim slabijo, potrebno razgibavanje itd.
Drugače je normativ za 1 covidnega bolnika 2 medicinski sestri. Je pa ponavadi obratno, da sta 2 medicinski sestri za 4 oz. več oseb. Se pravi za 100 ljudi na intenzivni bi potrebovali 200 medicinskih sester, jih je pa verjetno kakšnih 30. Sedaj pa razmišljaj.
Razmišljam s svojo glavo. Vse se strinjam kar si napisal/napisala.
Pa vseeno: če potrebuje predihavanje – to delo opravi stroj. Nastavi se mašina za predihavanje in človeka predihava stroj. Ne človek. Če potrebuje kisik in ni intubiran dobi kisik masko, ponovno nastavi se stroj in človek diha, sestra pogleda če vse poteka Ok in spet gre.
Glede potrebe – pri intenzivnih bolnikih je kateter za odvod vode in pa velike potrebe skoraj NI, ker ne jedo nič. Tisti ki jedo sami ali ob pomoči tudi ne opravljajo velike potrebe vsak dan tudi po več dni NE. Govorim, ker sem bila na intenzivni in kateter je opravljal funkcijo odvajanja vode in na stranišče na veliko potrebo sem šla po 4 dneh, ko sem lahko vstala iz postelje… Tako, da previjanja in čiščenja teh bolnikov tudi ni 3 krat na dan… Razgibavanje – razumem -je potrebno da se človek ne zaleži, da ne dobi zaležnin ga obračajo. Koliko je tega NA DAN? in koliko je to minut razgibavanja? Govorimo ponovno o bolnikih na intenzivi, ki jih je na Ptuju točno 4. Prosim nekoga, ki dela na intenzivi ali nekje in VE kako je da mi pove… Ker drugače ne razumem, zakaj ne bi na Ptuju oskrbeli vseh ki so pomoči potrebni. Glede na Google, kjer sem našla samo številke za 2018 letno poročilo, je navedeno da je zaposlenih 378 zdravstvenih delavcev. Še enkrat v intenzivi imajo trenutno 4 kovid bolnike in zasedenih kovid postelj – 37… Lahko bi delali tudi analize drugih bolnišnic na enak model. Zakaj sem si zbrala ravno Ptuj – ne vem, lahko pa preverimo še ostale….
Ti bom odgovoril v mojem primeru. Delam na stroju vrednem par mio eur. Istočasno lahko delam samo eno operacijo oz. komando po pravilih in normativih.
Vendar naprava omogoča tudi več operacij na enkrat, ki pa so po naši zakonodaji prepovedane in ogrožajo prisotne (tudi smrtno).
Sedaj je na meni kot operaterju kako bom delal. Jaz odgovarjam kazensko in odškodninsko.
Šef vedno želi, da delam hitreje in preko pravil. Za manjše nesreče me krije, za velike upam, da ne bom nikoli zvedel. Vendar tako pravi on sedaj, ko še ni bilo nesreče. Kaj bo ko bo.
Delo se ne vrednoti samo po tem kako hitro in kaj vse bi lahko storil, če bi se malo obrnil, ker potem ni nikoli konca in standardi padajo. In to se dogaja pri našem zdravstvu.
tudi urgenca, 23.11.2021 ob 06:28
Zakaj? Zakaj je prignala do roba, zakaj ni uvedla lockdowna, zakaj niso prej začeli preverjati PCT? Spet so krivi ljudje, v ozadju pa se na račun zdravja spet dogaja kdovekaj.
PCT se je stalno preverjal, če anticeplci goljufate z lažnimi potrdili, je seveda kriva vlada?
Če je lockdown, kričite, da bo vlada uničila gospodarstvo in da bo pol Slovenije umrlo od lakote. Če ni lockdowna, kričite, da bo zdravstvo padlo.
Če se otroci šolajo od doma, kričite, kako zelo bodo oškodovani glede znanja in socialnih veščin. Če so v šoli, kričite, kako zaradi tega okužbe drvijo v nebo.
In na koncu je za vse kriva vlada, le vi cepci, ki se ne držite ukrepov in ssabotirate vse napore in vlade in stroke, niste za nič krivi.
škoda besed, 23.11.2021 ob 11:36
Saj to je to – “razmišljam s svojo glavo”…. ker razmišljaš narobe.
Eno je intenzivna soba po operacijah na oddelkih, kjer namestijo bolnike za 24 ur.
Drugo je intenziva na interni kliniki.
Tretje je intenizva za covid.
Od tu naprej razmišljaj sama.
Ne znam, ker ne ločim tega, ker ne poznam. Prosim za razlago. Kakšna je razlika med intenzivo po operaciji in intenzivo za Covid bolnika?
je kdo iz zdravstva in zna to razložiti?
Namen zdravstva je zdravljenje bolnih. In ce se le to sesuva zaradi kovidnih bolnikov, potem kaze zgolj resnico nasega splosno slabega zdravstva, kjer pa je zaradi kraje denarja in ne vlaganja denarja v izboljsave. Dejstvo je da bolnisnice niso za okras, da med. osebje ni tam da se coha po riti, ampak da socutno dela z bolnimi ljudmi. Ker pa temu ni tako, je pac kot je.
lunca se gunca, 23.11.2021 ob 11:48
Ne znam, ker ne ločim tega, ker ne poznam. Prosim za razlago. Kakšna je razlika med intenzivo po operaciji in intenzivo za Covid bolnika?
je kdo iz zdravstva in zna to razložiti?
Brezveze, da kdo razlaga, razloženo je bilo milijonkrat, ampak še vedno ne verjamete. Tudi če pokažejo na tv, ne verjamete. Sploh pa ko berem zgoraj, kako razpreda ena duša o tem, da, eh, predihuje aparat, spraznit urin je peechkin dim, obrisat rit ni frke, ker itak ne kakajo, obrnit pacienta tu pa tam, kaj češ, da je to…mi dela slabo.
lunca se gunca, 23.11.2021 ob 07:26
veš kaj mi je čudno: Novica: zdravstvo se sesuva.
Pa poglejmo številke: Covid sledilnik: Več kot 100 zasedenih covid postelj je v Ljubljani, Mariboru in Celju. Vse druge bolnišnice po Sloveniji imajo manj kot 100 zasedenih covid postelj. 7 bolnišnic ima manj kot 50 zasedenih covid postelj.
mesto Ptuj ima 17.900 prebivalcev. V bolnišnici Ptuj se trenutno zdravi 40 covid bolnikov, 4 covid bolniki so na intenzivni negi. Se Ptuj sesuva zaradi kovidnih bolnikov? Kaj bi se zgodilo, če bi na Štajerskem počilo – bil bi močan potres, ki bi potrgal še nekaj plinskih cevi, bile bi eksplozije. Se ti zavedaš da je 40 bolnikov v bolnici en malo večji blok katerega bi zajel požar in bi bili ljudje opečeni. Se pravi naše zdravstvo se bi sesulo že ob prvi večji katastrofi.
Razumem stisko LJ UKC, Maribor in Celje kjer je več kot 100 ljudi hospitaliziranih… pa sem prav slišala da je 450 osebja na bolniški? Zakaj? Zaradi izčrpanosti? Ali zato, ker je maksimalna vrednost covid dodatka 400 ali 300€… Številke, ki so uradno objavljene so namenjene temu, da jih pogledamo in pompozne novice, sesuvamo se, izčrpani smo itd… me skoraj ne prepričajo več.
Sem bila na intenzivni negi… vem kako zgleda intenzivna nega po operativnem posegu. To ne pomeni, da je nekdo 24/7 ob enem bolniku. Daleč od tega. Pride pa res večkrat n dan in na zvonec če je potrebno. Tako, da zakaj te pompozne novice, da je starejše ljudi strah, da je mame strah, da ne bodo oskrbeli otrok? Če se motim, pa naj mi pove nekdo kako zgleda oskrba bolnika na kovidnem oddelku – je osebje ves ča sob postelji in nadzira kako si? Ker koliko osebja potrebujejo potem na Ptuju kjer je hospitaliziranih 40 in točno 4 so na intenzivni negi?
enostavno mi ne gre skupaj… lahko mi pa razložite – s števikami, konstruktivno – ne kar povprek, ker so na POP tako poročali in ker je nek predstojnik v kamero to povedal. Pa prosim…
MIslim da je problem v tem ker imajo za covidne bolnike svoje ekipe, torej zdravnike, sestre, čistilke, ti ne “minglajo” po celi bolnišnici, če delajo po osem ur, so to 3 ekipe dnevno. Ne vem pa kako je bilo v času gripe, predvidevam da so bili ti bolniki le v svojih sobah, delavci pa isti za vse.
Zartrose izven profila, 23.11.2021 ob 11:48
Namen zdravstva je zdravljenje bolnih. In ce se le to sesuva zaradi kovidnih bolnikov, potem kaze zgolj resnico nasega splosno slabega zdravstva, kjer pa je zaradi kraje denarja in ne vlaganja denarja v izboljsave. Dejstvo je da bolnisnice niso za okras, da med. osebje ni tam da se coha po riti, ampak da socutno dela z bolnimi ljudmi. Ker pa temu ni tako, je pac kot je.
In kaj predlagaš kot rešitev? Zdravstvo je v kurcu že leta, ok, jasno. AMPAK, a zdaj bomo zaradi tega podpirali necepljenje in ostale bolanije, da bo ja to zanič zdravstvo še bolj zabito s kovid bolniki? Meni se to ne zdi rešitev. Zdi se mi samo cepetanje 3 letnega otroka, ki trmari.
Anonimno 3210, 23.11.2021 ob 08:00
Vsak anticepilec, ki se znajde v bolnici – nas stane na tisoce evrov. Zaradi nazadnjaskih idiotov, ki imajo miselnost, kot, da smo v 12. stoletju…
Jaz bi cepljene, ki zbolijo za korono nagnal iz bolnic, Kacinu in Trampužu na dom. Kaj imate tam za počet? Saj ste polno zaščiteni, doživljensko ipd., kaj sploh delate gužvo v bolnici? Sploh ste pa svoj bonus že ponucali, država vam je plačala zvarek, zdaj bi pa še bolnico? Np.
In ne sedaj, ‘ja saj kljub zvarku lahko zboliš, umreš itd.’, ker boste morali priti do zaključka, da je edina razlika med cepljenim in necepljenim ta, da necepljeni ne more umret zaradi zvarka, drugo je bolj ali manj isto.
jaz bi pa tebe, ker se bi lahko zaščitil pa se nisi hotel oz. bi ti zdravljenje računal
Debili bi zapirali državo, namesto janše in ostalih zločincev.
ja, vlada in janša nič ne naredita.
pa toliko je pljuval čez šarca.
JJ je popolnoma nesposoben, pa še žleht in koruptiven zapovrh.
moral bi uvesti obvezno cepljenje – ZAKONITO IN USTAVNO, ne z odlokom. predlog zakona bi morala sprejeti vlada in ga poslati v državni zbor…
zdaj, ko smo pa že tako daleč, da ne sfolgamo intenzivnih postelj, pa zapret vse. je pa res, da pri nas niti zaprtje ne bi bilo zares učinkovito, ker zelo veliko ljudi goljufa, kjer le more.
ZDRAVSTVO JE SESUTO, AMPAK ZARADI MAFIJE_ prosim vas poglejte ta video, poštena stroka je delala dan in noč, da so ugotovili točno kaj je v teh cepivih, da toliko ljudi umira po vsem svetu, žal mi je za vse cepljene, ampak slišal sem, da delajo na tem da bi vas rešili pogljte samo 6 minut zakaj pravzaprav gre in ne milsite da je teorija zarote- TO JE ČISTA RESNICA: (https://odysee.com/@TheCoon:b/Dr-Chetty-Spike-Protein-Otrov-Sa-Agendom:4)
V intenzivni po operaciji te premestijo na oddelek, kjer ležiš v posebni sobi kjer ti nataknjena manšeta na določen čas meri pritisk. Nisi v komi. Nisi na respiratorju. V žile po infuziji dobivaš anestetik in določena zdravila. Gre za kontrolo, ki traja en dan ali še manj.
Intenzivni oddelek za interno medicino je poseben oddelek, tam ležijo ljudje v umetni komi po poškodbah, operacijah, kapi. Dobivajo različne terapije po infuziji, nekateri so na respiratorju, nekateri ne. Zdravnik predpiše terapijo ob viziti, včasih tudi med dnevom, ko sestre opazijo odklone na aparatih.
Intenzivni covid oddelek – koma, respirator, koktejl zdravil proti covidu in dodatna proti simptomom covida ki se iz ure v uro spreminjajo (krvavitve, kapi, tromboze, huda prizadetost določenih organov), pa dodatna zaradi stranskih učinkov prej naštetih, pacienti dobivajo tudi po 20 različnih zdravil, ki se po navodilih zdravnika dodajajo in prenehajo aplicirati po urah.
Tako da ne govori, da veš kako je na covid intenzivni, ker je neprimerljiva že z “navadnim” intenzivnim oddelkom, kaj šele s tistimi “intenzivnimi” sobami na oddelkih.
HOMER, 23.11.2021 ob 16:23
ZDRAVSTVO JE SESUTO, AMPAK ZARADI MAFIJE_ prosim vas poglejte ta video, poštena stroka je delala dan in noč, da so ugotovili točno kaj je v teh cepivih, da toliko ljudi umira po vsem svetu, žal mi je za vse cepljene, ampak slišal sem, da delajo na tem da bi vas rešili pogljte samo 6 minut zakaj pravzaprav gre in ne milsite da je teorija zarote- TO JE ČISTA RESNICA: (https://odysee.com/@TheCoon:b/Dr-Chetty-Spike-Protein-Otrov-Sa-Agendom:4)
ne zavajaj, anticepilec!
zaradi takih kot si ti, smo tukaj kjer smo – na poti v bergamo
Saj ste slišali, čakajo , da pridemo na tretji odmerek, da bodo priznali popolno cepljenje…nato pa se spet učimo šteti v vseh jezikih unos , dos , tres, one , two…štiri, pet…
Kakšna so to naša telesa, iz katere snovi, koliko prenesejo, kaj bo to naredilo v nas…smo iz kovine mogoče, da nas naoljijo…se zezate- teorije zarote gor dol, vse po planu…ni pravice odločanja- odločeno je že bilo ! Uresničevati morajo po točkah , kot predvideno…naši kakor odločevalci- stroka samo udejanja naročeno, nimajo pravice odločat. so samo izvrševalci. Ni načina ustavljat kotalečo kepo, naj nam vsem višje sile pomagajo, narava, samo kaj , ko je virus umeten in narava nima odgovora nanj.
jaz936, 23.11.2021 ob 08:50
Angleški BBC poroča, da je v VB v oktobru umrlo 3371 oseb od tega je bilo necepljenih 551, CEPLJENIH pa 2809, za 21 oseb ne vedo ali so bili cepljeni, torej 16% necepljini, 83% CEPLJENI in 1% ni podatka. ZAKAJ ŽE BI BILO V SLOVENIJI DRUGAČE??? Janša, Poklukar, Krek, Beovič, Logar- NE NAM LAGATI! (https://dailyexpose.uk/2021/11/17/covid-deaths-ratio-vaxxed-to-unvaxxed-41-corporate-media-should-be-censored-for-spreading-disinformation/)
jaz936, lažeš!!! Tega ne poroča angleški BBC, ampak je to spet ena spletna stran lažnivih teoretikov zarote!!!
Forum je zaprt za komentiranje.