neobičajne spolne prakse
V tem primeru so in se nehajte že eni slepiti in zanikati nekih dejstev, samo zato, ker jih v sebi zanikate.
Na splošno ni nujno, da je v ozadju neko posilstvo, je pa nek drug razlog, le zavedate se ga ne.
In ne govorim o odpravljanju želja, ampak o razumevanju teh želja.[/quote]
robi, prav čudi me nerazumevanje razumevajočih do stališč, ki niso v skladu z njihovo sliko v glavi….vprašaj se kdo v resnici zanika dejstva?[/quote]
Mogoče pa nekateri samo sami sebe niso pripravljeni razumeti.
“Modrost ni vedenje. Vedenje je znanje, ki ga je moč pridobiti iz mnogih virov: knjig, šol, občil, izkustev. Meri se z inteligenčnim količnikom. Človek je lahko izjemno inteligenten, čeprav nima niti grama modrosti. Modrost je uporaba vedenja, je namerna, izbirna odločitev za neko delovanje ali nedelovanje, upoštevaje blagor vseh vpletenih.” – Marlo Morgan[/quote]
kristusove gate, sem že mislil, da se je reinkarniral Milošević, na koncu sem prebral Malo Morgen))
In kdo jih zanika ?
Jaz jih ne in nič ni narobe z avtorico, če ima takšne želje.
Želje so le posledica našega notranjega stanja. Tako, kot lakota. Odpravljanje lakote in samih želja se ne počne tako, da jih potlačimo, ampak, da jih razumemo od kod prihajajo in zakaj so tam.
Kar ne pomeni, da je treba zadovoljiti vsako željo ali vsak občutek lakote, ker nas to lahko vodi v neravnovesje oz. v debelost, če ne poznamo in ne razumemo samega izvora neke želje ali potrebe.
Če bi razumeli od kod razlogi, ki ustvarjajo želje, bi razumeli kako se je treba obnašati in kako tretirati naše želje. Ne pa jih na vsak način uresničevati, kot neki otroci, ki mislijo, da mora biti vse tako, kot si želijo. Ne zavedajo pa se posledic.
“Modrost ni vedenje. Vedenje je znanje, ki ga je moč pridobiti iz mnogih virov: knjig, šol, občil, izkustev. Meri se z inteligenčnim količnikom. Človek je lahko izjemno inteligenten, čeprav nima niti grama modrosti. Modrost je uporaba vedenja, je namerna, izbirna odločitev za neko delovanje ali nedelovanje, upoštevaje blagor vseh vpletenih.” – Marlo Morgan[/quote]
kristusove gate, sem že mislil, da se je reinkarniral Milošević, na koncu sem prebral Malo Morgen))[/quote]
Tu se kaže tvoj doseg razumevanja.
Ločiti moraš v prvi vrsti, kaj je prirojeno in kaj pridobljeno. Prava homosexualnost je prirojena zadeva, ki se je ne da “zdraviti” ali kakoli. Se pa najdejo tudi homosexualnosti, ki se razvijejo tekom življenja (napr., ko ženska zasovraži moške nasplošno, ker so jo nekateri zlorabljali in je zato raje z žensko).
In tako tudi pri tebi tale fetiš, vprašanje, kaj je: prirojen ali pridobljen?
Če je pridobljen zaradi travm posilstva, bi ob ustreznem delu na sebi in psihoterapiji, izginil, saj bi se ti pozdravile rane, ki jih nosiš in posledično takšnega spolnega odnosa kot si ga zdaj želiš, sploh ne bi več potrebovala.
Ne dovoli, da ti tu nekaj postov pokvari tvoje odkrite namene; meni osebno se ne zdijo tvoje želje nič tako strašnega, nevarnega ali celo neizvedljivega; kaj šele da bi sodila o pokvarjenosti. Je pa tako, da se boš morala pošteno potruditi, da najdeš podobno mislečega partnerja (sem kar dobila vtis, da je na tem forumu med moško populacijo polno klerikalcev oz vsi se nekaj držijo nazaj).
Meni si faca, da si nam prišla to povedat, odpret to temo, se pozanimat, prišla iskat sigurnost v svojih razmišljanjih, občutjih, željah; številni iz podobnih razlogov raje cincajo in samo gledajo pa čakajo, naredijo pa nič, potem pa je cel svet (ali pa le nasprotni spol) kriv za njihov (nepomemben) life, ker nimajo še vedno izpolnjega tistega bistva, za katerega je praktično potrebno tako zelo, zelo malo.
Saj sploh ni važno kako čemu rečeš. Bolezen ali pa nebolezen. Oboje (kar si omenila) izhaja iz neke slabe izkušnje, ki je nepredelana, v nas povzroča konflikt in na osnovi katerih potem težimo k nečemu, kar je odklonilno. Po mojem mnenju je to vedenje odklonilno, prenajedanje in to, da nekdo teži k užitku ob posilstvu. Pa še veliko tega se najde.
Saj ne rečem, da je tvoja potreba nezdrava. Sploh ti ne bo škodilo, če si jo izpolniš in če v njej uživaš. Bolje to, kot pa prenažiranje s hrano, ki pa ni zdravo za telo.
Če si sama s sabo zadovoljna in če najdeš partnerja, s katerim boš to zadovoljstvo delila, bo to super zate. V tvojem primeru se zdi, da se čutiš krivo za to, kar se ti je dogajalo (čeprav nič ne vem o tem primeru, ampak običajno je tako, posebej, če se je zgodilo v otroštvu) in verjetno je sam od osebnega značaa odvisno, kam se potem človek s to krivdo obrne. Ali se spolnosti izogiba, ker se sramuje svojega telesa (ali kaj podobnega), ali pa v nasprotno smer, da išče potešitev v spolnosti na enak način, kot mu je to bilo že demonstrirano (med dejanskim posilstvom). Predvidevam, da gre v tvojem primeru celo za enega od staršev ali vsaj skrbnikov.
Kaj bi pa rekla osebi, ki se spolnosti zaradi enake izkušnje izogiba? Bi ji svetovala, naj se torej v spolnost nikoli ne spušča ali bi ji rekla, naj si poišče nekoga, ki je prav tako spolnosti ne mara? Je to edina rešitev? Jaz vidim v izogibanju v spolnosti precej težav, če si z nekom, ki ga ljubiš, v zvezi.
Mogoče pa je res, da se morata najti dva podobna, s podobno izkušnjo, ki sta sposobna in pripravljena drug drugega razumet. Ampak če se najdeta dva, ki ne marata spolnosti, se sprašujem, ali sta v takem odnosu res lahko zadovoljna? Ali ni to zanju ovira, ker spolnost je namreč normalna, celo nujen vzrok nekega zdravega odnosa.
Ali ni v tem primeru ravno avtorica tista, ki krivi nasprotni spol, ker nima izpolnjenega svojega bistva? Tako blizu si, pa vendar tako daleč. 🙂
Ali ni ravno zaradi dvomov vase prišla sem, spoznati še drug vidik? Če je prišla samo po potrditev tega, kar verjame, kaj je sploh namen te debate, če ne dovoli, da je morda v zmoti oziroma na napačni poti?
Razumem pa, da je najtežje opustit lastna prepričanja in začet z novimi. Ne gre tako preprosto in tako na hitro. Se pa da, če se nam zdijo smiselna. Ampak, če vedno le iščemo potrditev tega, kar že verjamemo, ne vem, v čem je smisel, ker potrdtitev bomo vedno nekje pri nekomu našli, pa če tudi samo eno (med stotimi drugačnimi). To pa nam ne omogoča ravno osebne rasti.
Če se najdete taka dva ni kaj “razumet”, sta kar sta in se ne ukvarjata drug z drugim. Ne upam reč ali je to dobro ali slabo, dolgoročno gledano.
Mogoče pa avtorici življenje namenoma daje take, ob katerih naj bi razumevala sebe in njega, nekako rasla?
No saj vsem nam, mi pa sami odločamo koliko želimo zrasti ali se raje izogibamo. 😉
Človek išče partnerja v upanju, da te bo dopolnjeval in ti po zmožnostih izpolnjeval takšne in drugačne muhe, kot zgleda njen partner ni tega mišljenja. Govorim pa o tem, da če človek nima kakšnih primarnih, prirojenih želj uresničenih, se zna sčasoma nekoliko čudno vesti/počutiti, tisti ki se problema zavedajo, naredijo nekaj za spremembe, tisti ki pa nimajo tega poguma pa sčasoma pričnejo kriviti cel svet, da njihov life ni tak kot bi moral biti (pojem nasprotni spol sem namenoma izpostavila, ker se preteklih 14 dni na tem čveku nabira sama gnojnica na račun žensk).
Kaj to pomeni, da ti partner izpolnjuje tvoje muhe? Je s tem mišljeno, da nam izpolni vsako (čeprav čudno) željo? Nismo malo prezahtevni? Smo mi pripravljeni storit enako za drugega, izpolnit vsako njegovo željo? Ni to otročje?
Človek išče partnerja v upanju, da te bo dopolnjeval in ti po zmožnostih izpolnjeval takšne in drugačne muhe, kot zgleda njen partner ni tega mišljenja. Govorim pa o tem, da če človek nima kakšnih primarnih, prirojenih želj uresničenih, se zna sčasoma nekoliko čudno vesti/počutiti, tisti ki se problema zavedajo, naredijo nekaj za spremembe, tisti ki pa nimajo tega poguma pa sčasoma pričnejo kriviti cel svet, da njihov life ni tak kot bi moral biti (pojem nasprotni spol sem namenoma izpostavila, ker se preteklih 14 dni na tem čveku nabira sama gnojnica na račun žensk).[/quote]
Ja, ampak kot je v tem primeru videti, te avtoričine želje niso prirojene, ampak posledica zlorabe. Ti pa pišeš o prirojenih, vsi ostali, ki tukaj govorimo, da gre za neke globje travme iz preteklosti, smo kar nekako za luno po vajinem.
Najlažje je pač problem pomest pod preprogo in s prstom kazat na njenega fanta, kakšen kreten je, ker je ne želi posiljevat. Zanimivo, da se večini tukaj zdi, da ima on nekako normalno urejeno v svoji glavi glede spolnosti. In ja, zakaj bi jo moral posiljevat, če mu do tega ni? Če ona ne želi kaj v zvezi s to posledico iz otroštva, ki se tako manifestira sedaj v spolnosti, narediti, naj si najde posiljevalca.
Ali ni ravno zaradi dvomov vase prišla sem, spoznati še drug vidik? Če je prišla samo po potrditev tega, kar verjame, kaj je sploh namen te debate, če ne dovoli, da je morda v zmoti oziroma na napačni poti?
Razumem pa, da je najtežje opustit lastna prepričanja in začet z novimi. Ne gre tako preprosto in tako na hitro. Se pa da, če se nam zdijo smiselna. Ampak, če vedno le iščemo potrditev tega, kar že verjamemo, ne vem, v čem je smisel, ker potrdtitev bomo vedno nekje pri nekomu našli, pa če tudi samo eno (med stotimi drugačnimi). To pa nam ne omogoča ravno osebne rasti.[/quote]
Ne vem če, morda išče le sigurnost v svojih namerah, željah in koliko se spomnim je bilo njeno osnovno vprašanje: ali naj gre s fantom narazen in hkrati razložila vzrok. Težko je včasih z lastnim procesorjem in z vsem kratkim ter dolgoročnim spominom najti optimalen odgovor, včasih je res bolje razpolagati z več mnenji – lahko je to potrebno zaradi pomanjkanja poguma, pomanjkanja idej, pomanjkanja sigurnosti in vere vase ali kratkomalo zaradi številnih dvomov….kaj točno je bilo vse pri avtorici, to ona sama ve. A se prepričanja rodijo deloma iz potreb ali potrebe deloma iz prepričanj? Če bi bilo za vsakega dovolj da si ustvari novo prepričanje in bo iz tistega nastala potreba, bi bilo življenje za marsikoga manj težavno – dvomim, da celotna praksa odvija le v tej spirali; prej obratno.
Človek išče partnerja v upanju, da te bo dopolnjeval in ti po zmožnostih izpolnjeval takšne in drugačne muhe, kot zgleda njen partner ni tega mišljenja. Govorim pa o tem, da če človek nima kakšnih primarnih, prirojenih želj uresničenih, se zna sčasoma nekoliko čudno vesti/počutiti, tisti ki se problema zavedajo, naredijo nekaj za spremembe, tisti ki pa nimajo tega poguma pa sčasoma pričnejo kriviti cel svet, da njihov life ni tak kot bi moral biti (pojem nasprotni spol sem namenoma izpostavila, ker se preteklih 14 dni na tem čveku nabira sama gnojnica na račun žensk).[/quote]
Ja, ampak kot je v tem primeru videti, te avtoričine želje niso prirojene, ampak posledica zlorabe. Ti pa pišeš o prirojenih, vsi ostali, ki tukaj govorimo, da gre za neke globje travme iz preteklosti, smo kar nekako za luno po vajinem.
Najlažje je pač problem pomest pod preprogo in s prstom kazat na njenega fanta, kakšen kreten je, ker je ne želi posiljevat. Zanimivo, da se večini tukaj zdi, da ima on nekako normalno urejeno v svoji glavi glede spolnosti. In ja, zakaj bi jo moral posiljevat, če mu do tega ni? Če ona ne želi kaj v zvezi s to posledico iz otroštva, ki se tako manifestira sedaj v spolnosti, narediti, naj si najde posiljevalca.[/quote]
Ne primerjam avtorjev med sabo, napišem kar si mislim in kako vidim celotno stvar.
ločiti jabolka in hruške – ja, je pridobljeno, kar pa ne pomeni, da se da pozdraviti oz da bo izginilo. ČE bi bilo to mogoče, bi najprej pozdravila npr izredno moteče 2flasha”, ki se pojavijo vsake toliko, ob določenemu vonju, gibu itd. Pa se baje ne da. Lahko se samo naučimo, kako jih handlat.
zaslužiti – nisem tip ženske za prostitucijo, tako delo ponudi svoji mami, je bolj domača na tem področju. ČE pa jih je že toliko moških, ki za to plačajo, zakaj samo “na plačilo”? Si tega ne upajo zahtevati/iskati od žene? ČE jih je res veliko, zakaj jih v real lifu ni? Ali se samo delajo, da jih ni, dokler ne gredo do kurbe?
marko – ne krivim nasprotni spol. Pravim, da mi partner ne zapolni bistva in se sprašujem, ali ostati brez bistva ali zamenjati partnerja. večina tle me pa prepričuje, da popijem tabletko in bo bistvo izginilo. PRedelat travmo. TRAVMA PREDELANA. Bistvo je še vedno tukaj. Naslednji čudežni recept prosim
Kaj to pomeni, da ti partner izpolnjuje tvoje muhe? Je s tem mišljeno, da nam izpolni vsako (čeprav čudno) željo? Nismo malo prezahtevni? Smo mi pripravljeni storit enako za drugega, izpolnit vsako njegovo željo? Ni to otročje?[/quote]
Napisala “po zmožnostih”, se pravi, da vsak sam presodi, kaj od tega vse to pomeni, katero muho ne glede na to če je čudna ali ne izpolni 🙂 Pa ne morem presojati nasplošno o vseh parih, vsaka zveza je zgodba zase, brez teh muh pa tudi ni nujno, da je zveza kaj slabša, lahko pa da je.
Koliko vem tu ni ravno govora o istospolnih nagnjenih, za katere pa se bolj kot ne ve, da to tipi težje skrivajo oz slej ali prej žensko zavrže vkolikor si jo je moral najti, ženska z istospolnimi nagnjenji je lahko komod z moškim, svojo prirojeno ali tekom življenja pridobljeno (ki sploh ni nujno posledica slabih izkušenj z nasprotnim spolom!!!!) željo zatre ali občasno sprošča brez vednosti partnerja, običajno pa niti ne živita s partnerjem skupaj…no vsaj takšna je praksa. Jaz avtorice pod nobenim pogojem ne bi silila k nobenemu psihiatru, terapevtu ipd “zdravilcem”. So moški, ki si ravno tako želijo grobosti ali celo sanjajo o dominanci, priporočam ji naj raje poskuša najti takšnega partnerja. Prirojeno je mišljeno v tem kontekstu, da za svojo spolno potešitev rabi grobost – so ženske ki niso bile nikoli zlorabljene in si želijo takšne spolnosti, torej ne moremo v tem primeru izključiti, da ne gre za nekaj prirojenega.
marko verjetno veš kaj je posilstvo? in verjetno veš da si avtorica ne želi posilstva želi si igro, spolno igro ki vključuje igranje posilstva, ločiš razliko? igro kot izpolnitev seksualne fantazije, samo to in želi si partnerja ki bi bil pripravljen to igrati, brez nepotrebnih grobsti, brez modric( kar nekateri skozi poudarjate) gre se za igro, tako kot je zapeljevanje igra, oblačenje erotičnega perila itd…
Nekaj odlomkov iz zadnje strani…..
fantazija je slaba
delanje norca iz fantazije, jo primerjati s slabimi prehranjevalnimi navadami predebelih, nezdravih američanov
fantazijo o posilstvo označijo kot odklonilno, fantazirajočega kot odklonskega
zaradi lastnega neizpolnjenega bistva “krivim nasprotni spol”. Zelo pravična sodba…..na podlagi česa?
dodatna spremna beseda sploh ni potrebna
zdej pa…..je to obsojanje ali sprejemanje? Večina žrtev spolnih zlorab molči o tem, zaradi tega, ker se boji, kako bo to sprejela okolica. Pa še res je. Je okolica res tako nerazumevajoča? Nekateri od avtorjev me sicer ne okrivijo dobesedno, je pa vsekakor razvidno, kam krivdo pripisujejo.
Tipični klerikalci 🙂 Veste, s kakšnimi besedami je začel en župnik na nekem srečanju žrtev spolnega nasilja? LAhko ozdravite, vendar morate odpustiti. Za odpuščanje pa morate sprejeti krivdo. Najprej je potrebno najti RAZLOG. Nič se ne zgodi brez RAZLOGA. moramo sprejeti dejstvo, da smo enkrat posejali tisto, kar zdaj žanjemo. To pomeni, da se moramo vprašati, kaj smo storili v enem od prejšnjih življenj storilcu, da nas je v tem spolno nadlegoval. In ko sprejmemmo svojo krivdo, si lahko odpustimo, nato tudi storilcu. Meni se to zdi BOLANO.
Forum je zaprt za komentiranje.