Nenormalna izjava v osmrtnici
Moj sosed (72) je čisto depresiven, ko umirajo njegovi kolegi in sorodniki, pa so vsi nad 80. Najmlajši je 85, dva 86. Lepa starost. Samo on tega ne vidi. Res imajo v familji dolgo življenjsko dobo (brat in sestra sta tudi tam nekje čez 80), samo je kar malo brezobzirno, ko to razlaga nekomu, kjer vsi umirajo precej mlajši, fotr npr. pri 44, mati pri 69. V primerjavi s tem je tak napis res absurden.
čekdisout, 05.01.2022 ob 12:49
ja, normalno
oče je umrl pri 74 letih, mnogo prezgodaj za moje pojme, glede na to, da sta dedek in babica učakala 90 let
Ja, tudi moji sorodniki vecinoma zivijo 90 in vec let, kar nekaj jih je umrlo okoli stotega, tako da, ko nekdo umre pri 76ih, je 20 let prezgodaj, to pa je mnogo.
Hahaha, 05.01.2022 ob 17:47
Skregani z realnostjo lahko napišejo kaj takšnega.
Ja, eni si domišljajo, da bodo živeli 100 let, pri tem pa pozabljajo, da je ogromno takšnih, ki umirajo res prezgodaj. V ponedeljek smo pokopali sošolca, starega 42 let (rak). To je prezgodaj, ne pa 70+!
No povej staršem, da pričakuješ, da se pri 70 zvrnejo v grob in ne boš nič jokal za njimi. Ker je že čas.
Grdo toda resnično, 05.01.2022 ob 12:35
Ali je za vas normalno, da so svojci izjavili, da jih je mnogo prezgodaj zapustila sorodnica, stara pa je bila 76 let?
Mnogo prezgodaj pri 76 letih??
Ja normalno je, da tako napišejo, saj so jo imeli radi. Ni pa normalno tvoje vprašanje.
m1957, 05.01.2022 ob 20:27
Ja normalno je, da tako napišejo, saj so jo imeli radi. Ni pa normalno tvoje vprašanje.
Ne pa ni normalno, no. 76 je lepa starost in res ne moreš reči, da mnogo prezgodaj. Tudi če si človeka imel rad. Mnogo prezgodaj je pod 50, prezgodaj je 60, tam do najdlje 70, vse naprej pa res ni prezgodaj. Ja, je šok, ti je hudo in človeka pogrešaš, samo če je živel do 76. leta, je to čisto spodobno dolgi življenje. In ja, tak napis v parti je najmanj neprimeren, če ne že smešen.
Nedolgo nazaj poslušam osmrtnice po radiu. Pa gre prva osmrtnica “sporočamo žalostno vest, da nas je v 24-tem letu zapustil naš dragi…itd.” Naslednja osmrtnica pa “mnogo prezgodaj, v 86-tem letu nas je zapustil naš dragi…itd.” Meni se je zdelo precej neprimerno. Sicer so oboji sami pisali osmrtnico pa vendar, ko sem slišala to “mnogo prezgodaj” in “v 86. letu”, se mi je zdelo kar nespoštljivo. Normalno je, da trpiš ob izgubi svojca ne glede na to koliko je star ko umre. Ampak če pa umre pri 86, moraš bit že malo izven stika z realnostjo, da se temu čudiš.
Forum je zaprt za komentiranje.