nemške dežele
Ojla!
Zdaj bom šla v Frankfurt v Nemčijo za 2 meseca…in me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje v tem mestu…kakšna je kultura oziroma, če je veliko dražje kot pri nas v Sloveniji. Pravzaprav se bom nastanila v Frankfurtu in bom obiskovala tudi druga večja mesta, v bistvu Nurnberg in Munchen…
Za vnaprej pa,lp…florjanka
Res je poceni hrana, saj se mi zdi da imajo same pozivitete v primerjavi s Slovenijo:) Katera agencija ima ugoden popust glede povratne karte v Frankfurt.Baje da cena karte niha med 55-60 tisočakov..in to povratna.Mar ne obstaja mal cenejše?
Kaj pa narečje nemške govorice?Je kakšen problem komuniciranja v nemščini, ker se v drugih državah razlikuje njihov jezik, še predvsem pa v Avstriji in v Švici.
Lp,florjanka
oj.
najprej: nuernberg sploh ni penzionistično mesto in maš kr nekaj za videt! poleg gradu, ki ga je omenil miha, imaš pri železniški postaji “srednjeveško mesto” kjer doživiš utrip takratnega življenja. obvezno si kupi “lebkuchen” – medenjake, ki izhajajo od tod, pa “weißwurstl”. priporocam ti ogled mesta v zacetku decembra, ker se takrat tam odvija “kristkindlsmarkt”. zanimivo doživetje! glede muzejev pa: muzej igračk se splača, durrerova hiša pa ni kaj ekstra (vsaj meni ne).
če boš že na bavarskem si oglej raje regensburg ali wurzburg. regensburg je ful študentsko mesto, leži ob donavi, zato pazi glede vremena (megla). je pa impozantno glede mestne arhitekture in samega mestnega utripa. v bližini je wallhala – obvezno!
v wurzburgu pa imaš škofovo rezidenco, ki je bila med 2.sv. vojno totalno porušena, a so jo v celoti obnovili. je pod unescom. zanimivo, veliko, lepo!
lepo se imej.
Ja, decembra je Frankfurt prav zanimiv, sploh uno kuhano vino je njamnjam 🙂 Tudi v mestu je kar nekaj za videt, men je bla vsec mestna hisa pa Goethejeva hisa.
Dokaj blizu je potem se Mainz, sama tam nisem bla, pa mi je zal, pa Heidelberg, tja moras obvezno it, jaz sem cist navdusena nad njim.
Prevoz pa … obstaja avtobus, ki vozi vsak dan na relaciji LJ-Frankfurt, mislim, da je enosmerna karta tam okrog 20.000. Z letalom pa… ce ima slucajno Ryanair na relaciji Celovec-Fr ali Trst-Fr, drugace pa ce ima Adria slucajno kako akcijo. Ampak se ta ni poceni. Avtobus se malo vlece, ampak je kar ok, saj potrpis.
Nemscina … ni panike 🙂 Hrana pa … lahko kupujes v ful poceni supermarketih (Lidl, Aldi), lahko gres pa tudi v drazje (tam, kjer sem bla jaz, je bil Spar kar drag).
ja ja jaz tudi priporocam wuerzburg malo ampak studentsko mesto night life je kr pester …..
pa ne pozabit sveze preste z weiswurst in weizenbier-a !!!
drugace pa je fajn ce se zapeljes po romanticni cesti iz wuerzburga pa vse do neuschweinsteina … 2 dnevni izlet.
poceni se da prit sedaj iz celovca z hapag lloyd express (www.hlx.com)
ali pa http://www.germanwings.de eventuelno ce letis na london potem z http://www.airberlin .de
uzivaj !
hvala vam za koristne info,ki ste mi jih posredovali,še predvsem pa vesna in Mito.Mislim da bom upoštevala vajin nasvet,le načrt si moram narediti.Zdaj sem veliko gradbenega materiala si nabavila, kjer bom večinoma ostala v Frankfurtu in Nurnbergu,drugače pa bom vmes tudi imela pristanke.Bolj me je vedno pritegoval Frankfurt že zaradi lepe arhitekture stavb,ki so jih prenovili po sv.vojni,česar pa drugje ne vidiš.Sama se zelo zanimam za umetnost,predvsem gortsko in renesančno,zato bi rada vedela še samo to,kje so muzeji, kjer imajo umetnine iz obdobja renesanse in gotike..Thanx!!!
Lp,simona
Lep pozdrav!
Frankfurt je zares super mesto, glede na tvoje interese pa ti priporocam se Marburg (slovensko Maribor, ha ha) in Mainz. Marburg je tak cukrcek, ki izgleda, kot da se je cas nekje v srednjem veku ustavil in se je zacel modernizirat sele pred kratkim.
Cez vikend so poceni prevozi z vlakom, tako da lahko prepotujes prakticno vso Nemcijo za malo denarja.
Gres gor studirat? Erazums? V pokrajini Hessen so (imeli, ne vem, kako je zdaj, tega je tri leta) pri vpisnini dali studentu vozovnico za pol leta, s katero si se zastonj vozil po celi pokrajini. Kot da bi se zastonj vozil po celi Sloveniji!
(kdaj bo tako pri nas?)
Uzivaj!
Forum je zaprt za komentiranje.