Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice nemčija, nizozemska

nemčija, nizozemska

živjo popotniške malhe 🙂

končno se tudi z mojim odpravljava na dopust. še 13 dni… no, prvič greva sama z avtomobilom nekoliko dlje od hrvaškega morja… no, tudi v drugo smer… odpravljava se čez nemčijo in malo po nizozemski. je kaj, na kar moram biti v teh 2 državah posebno pozorna in pazljiva (kar se tiče potovalnih informacij sem si malo morje podatkov sprintala z AMZSjeve strani, me pa zanima kaj iz prve roke, kaj “neuradnega”.

je morda kak biser nemčije ali nizozemske, ki ga nikakor ne smeva zamuditi? o “romantični poti” doline reke Ren imam nekaj gradiva. kar koli? kamor koli?

hvala

sadna (pa ne solata :))) )

Nizozemska, ja to pa ja, zanimiva, nikakor ne izpustita Amsterdama, menim da je to tako ali tako dano v plan, oglejta si brusilnlice diamantov, pojdina na severno morje s kilometri peščenih plaž, tudi Volendam je zanimiv, skratka popolnoma drugačen kot Amsterdam, takšna ribiška vasica, zelo zanimivo.Ogled coklarne, mlinov na veter, imajo celo sejem s prikazom kako so včasih prišli prodajati sir, zelo zanimivo, a se trenutno ne spomnim v katerem kraju morda Alkmar, ne nisem sto procentna,Meni ni uspelo da bi si ogledala izdelovanje te njihove keramike. Na Nizozemskem sem se počutila čisto prijetno in varno.Bilo je pravo doživetje, ki ga bom skušala še kdaj ponovit.
Lepo potujta in zaužita utrip Nizozemske s polno žlico.

V Nemčiji ne izpustita mesta Bremen – pravi cukrček, seveda stari del.

Na nizozemskem je bil meni zelo vsec Haag. V blizini Amsterdama sva prespala v Hemskerku v gradu ( sedaj prirejen v Hostel ) , tam je bilo res najbolj romanticno. Blizu je tudi nekaj starih mlinov na veter. S kolesi sva se odpravila tudi do morja.

sicer malo pozno, ampak… hvala za vse odgovore in napotke. tisti romantični gradič me mika :)) tudi vi lepo potujte, če je ta del leta še pred vami.

Pa fajn bi blo, da si na Nizozemskem sposodita kolo in spoznavata okolico na ta način. Mi smo tako naredili ene 60 km v enem dnevu. Od kampa v Bakumu (Z od Amsterdama) smo šli do Alkmaarja in nazaj. Pa teren tam ni preveč zahteven.

Pa ne izpustit Haarlema. Men je bil zelo ušeč.

Živjo.

Na severu Nizozemske je zelo veličasten, zanimiv nasip, dolg okrog 15 km, ki ločuje Severno morje od nastalega jezera, imenuje se Afsluitdijk. Približno na sredeini je razgledni stolp.
Srečno pot.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close