Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › nekomu moram povedat

nekomu moram povedat

V moji primarni družini je tudi bilo nasilje kateremu sem kot otrok bila priča in sem se zaklela, da ko/če moški prvič položi roko name, odidem. Še posebej če bodo priča nasilju otroci, ker zase vem kako sem se kot otrok ob tem počutila, ko je oče tepel mamo.
V prvi zvezi sem res tako naredila-prvi udarec po petih letih zveze in sem s tipom v trenutku zaključila. Še dobro, da ni bilo otrok. Sem bila potem dolgo sama in prepričana, da sem takšnim tipom dorasla, ampak očitno nisem. Drugi je bil sladek kot med do mene, dokler nisem prišla iz porodnišnice z dojenčkom, takrat pa je začel kazati svoj pravi obraz in žal ob prvem udarcu nisem mogla odit, ker bi s tem otroka obsodila, bolje da niti ne pomislim na kaj. Mislim, da v tretje z moškim svetom ne bom niti več poskušala-dovolj je bilo lekcij za vse večne čase.

Premalo se govori o tem.
Kdor je živel z MOM / NOM osebo, ki ti na prefinjen način počasi, a vztrajno “pije” življenjsko energijo in se “hrani” z njo, posledično pa ti “jemlje” voljo do življenja …. dobesedno izkusi PEKEL!
Ob takih osebah ( MOM, NOM) se normalnim ljudem (žrtvam), dobesedno – ZMEŠA!
Odidejo psihično pohabljeni iz tega toksičnega razmerja.

Sam meni je še vedno zanimivo, da na take paciente vedno naletijo eni in isti. Ali se jim zgodba ponovi (gredo od enega nasilneža do drugega) ali pa so priča temu v otroštvu.

Se pa strinjam z ločeno zgoraj. Prvič mora biti tudi zadnjič in nikoli več. Ne pa potuhe v stilu.. se ga je malce napil, pa ni vedel, kaj dela. Ali bog ne daj… sem si zaslužila, ker res ni bilo kosilo ok, ali pospravljeno,…

Potrpet, da trenutno mine, potem pa ob prvi priložnosti iskat pomoč, vzeti otroke, če so. Povedat policiji, osebnemu zdravniku. Karkoli samo tiho ne biti.

Ni tako preprosto vzeti mladoletnih otrok in oditi, ker sledijo stiki in tu lahko nastane velika tragedija še posebej takrat, ko psihopat ne dojema lastnih otrok kot svojih potomcev, ko ne premore empatije, ljubezni, odgovornosti in spoštovanja do lastnih otrok, ampak so mu le sredstvo za manipuliranje s partnerko- beri, da jo obdrži ali da jo psihično dotolče z izživljanjem nad lastnimi otroki.

vem, da je enostavno rečt, pojdi. Je tudi treba vedeti kam… Ampak vztrajanje pa tudi ponavadi ne obradi nič dobrega, kvečjemu slabo se kopiči.
Ne sme se kar v nedogled iskati nekih izgovorov, zakaj ne narediti končno črte in spremembe.
Itak je pa pred bitko in po lahko bit pameten.

Jaz se pa vprasam zakaj vztrajate z taksnim debilom? In toliko let. Da meni to naredi, bi samo enkrat, potem bi pa fasal svoje.

Odgovor na objavo uporabnika
ločena in preživela, 01.02.2021 ob 17:54

Z njim si se poročila, sta skupaj živela, imela otroke, predvidevam, da vsepreden je pokazal tale svoj obraz. Veš, kako se nekdo lahko navzven pretvarja. Hkrati pa si jezna in celo zameriš prijateljem, da ga niso sprevideli takoj. Da so verjeli njegovi zgodbi in ne tvoji, ki je sploh nisi povedala. O tem delu bi jaz na tvojem mestu malo razmislila.
Glede tega, da si se ga znebila pa 👍
[/quote]

Hvala za pogled iz drugega zornega kota. Imaš popolnoma prav. Jaz , ki sem živela z njim , ga nisem takoj sprevidela, kako bi ga le prijatelji pod njegovo prefinjeno fasado. Žal so bile tudi teme o najini zasebnosti na družbenih omrežjih, ki bi vsakemu, ki ima malo logike dalo misliti ali vse kar navaja, drži. Mogoče bi komu toliko kapnilo, da preden bi komentiral določene izjave, bi preveril še tudi drugo plat zgodbe ali se vsaj vzdržal komentarjev. Takrat me ni nihče od teh poklical, me vprašal kako sem, če potrebujem kakšno pomoč, kaj je bil dejanski vzrok. Po vseh komentarjih, ki so jih dajali, pa žal nekateri niso vredni moje razlage, niti moje družbe.

Kaj bi te klical in spraseval?! Sej si sama rekla da si se vzdrzala komentarja….”ce on tako pravi bo ze drzalo”….maj te bi morali prosit da jim razlagas.  Bila si tiho zdej pa kaj.  Po moje si ti bolana in si ti napletla celo zgodbo. Bogi tvoj bivsi. Dobro da se te je resu.

Odgovor na objavo uporabnika
Zaza, 04.02.2021 ob 15:17

Jaz se pa vprasam zakaj vztrajate z taksnim debilom? In toliko let. Da meni to naredi, bi samo enkrat, potem bi pa fasal svoje.

Zato ker so rade zrtve. Zdej ko so same….pa po monu pisejo, da se drugim smilijo….in so spet zrtve. Vrjemi da naslednji ki si ga bo avtorica nasla, bo se slabsi od bivsega.

V moji primarni družini je tudi bilo nasilje kateremu sem kot otrok bila priča in sem se zaklela, da ko/če moški prvič položi roko name, odidem. Še posebej če bodo priča nasilju otroci, ker zase vem kako sem se kot otrok ob tem počutila, ko je oče tepel mamo.

—

mi je žal, za vse kar si doživela in hvala, ker si to delila z nami.

mi je pa tudi žal, da ti moram to povedati:

če ne boš šla na psihoterapijo in prišla do vseh bolečih občutkov,

jih izjokala in ozavestila,

potem se bo to isto zgodilo tvojim otrokom.

zato se je tebi, ker tvoja mama ni predelala.

temu se reče sekundarna travma.

pojdi, predelaj in presekaj, ker drugače gre iz roda v rod.

Sindrom večne trpnice: “Ko me sprašujejo za vzrok ločitve, ponavadi kratko odgovorim, da nisva imela več skupnih interesov. Ja raje molčim, ne oporekam njegovim izjavam”

In kaj je tu narobe napisala

Locena, prezivela, vse to, kar ti je pocel moz, je znacilno za custvene vampirje, gre za mejne osebnostne motnje, ki jih je veliko vrst. Meni je zelo pomagala “razumeti” in narediti spremembe knjiga Ne stopajte vec po prstih.

Je pa že imel dovolj pod palcem, da si se mu sploh približala. Ženske vohate moške že na daleč ampak če ima keš ni problemaa  :))

Najdi si “normalnega”, magari enega z povprečno plačo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close