Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice nekaj vprašanj – malezija

nekaj vprašanj – malezija

Malezija odhod konec marca za najmanj 3 tedne, verjetno pa za ene 24 dni…

Začela bi v KL..cca 4 dni
1- Taman Negara…2-3 dni
2- Cameron Highlands 2-3 dni
3-Penang, Georgetown
4- Langkawi
5- Kota Bharu
6- Perhentian vsaj 1 teden
nazaj v KL

Ali je urejen prevoz iz Taman Negara do CHigh? Ali si je vredno vzeti čas in iti še v George town, Penang in Langkawi (časovno mislim da znese)?
Primarni cilji so 1,2,6.
ALi se da med naštetimi kraji leteti z avionom? Ali se bolj splača recimo pogledat Z del in iti potem preko KL z avionom na KBharu. Ali obstaja avion med Langkawi in KBharu?

Česa še ne smem spustiti?

Ali se splača kupit lahkotna oblačila že v KL?kaj pa proti dežju, vzeti s sabo anorak lahek, ali ga tam kupit?
Ribolov z ribiči-a se da, kje?
Potapljanje, kje priporočate! A se splača opremo za snorklat s seboj vzet (razen plavutk), al si jo raj kar tam rentava?
Pohodne čevlje, kljub velikosti tudi s seboj?

Zaenkat so to vsa vprašanja, če se še kaj spomnim še napišem!

Zdravo!

> Ali je urejen prevoz iz Taman Negara do CHigh?
Kolikor vem, direktne povezave ni.

> Ali si je vredno vzeti čas in iti še v George town, Penang in Langkawi (časovno mislim da znese)?
Penang da – v glavnem zaradi odlične kitajske hrane. Če gresta na Perhentian, potem Langkawi mirno izpustita.

> ALi se da med naštetimi kraji leteti z avionom?
http://www.airasia.com

> Ali se bolj splača recimo pogledat Z del in iti potem preko KL z avionom na KBharu.
Z del je kitajski, modernejši. V del je malajski, muslimanski, nerazvit, bolj eksotičen (posebej Kota Bharu). Splača se pogledat oba dela – dolžino obiska posameznega dela pa prilagodita glede na to, kaj vama osebno bolj ustreza. Ja, preko KL se v Maleziji z zgoraj omenjeno letalsko družbo leti od koder koli kamor koli.

> Ali obstaja avion med Langkawi in KBharu?
Direkten ne.

> Česa še ne smem spustiti?
Morda nekaj idej dobiš na moji spletni strani:
http://exoticjourneys.org/malezija/index.htm
http://exoticjourneys.org/slo/vec/clanki/kuala_lumpur.htm
http://exoticjourneys.org/slo/vec/clanki/sarawak.htm

> Ali se splača kupit lahkotna oblačila že v KL?
Vsekakor.

> kaj pa proti dežju, vzeti s sabo anorak lahek, ali ga tam kupit?
Tam kupit dežni plašč.

> Ribolov z ribiči-a se da, kje?
Verjetno se da, vendar s tem nimam izkušenj.

> Potapljanje, kje priporočate!
Perhentian, Perhentian, Perhentian!

> A se splača opremo za snorklat s seboj vzet (razen plavutk), al si jo raj kar tam rentava?
Kar tam rentajta.

> Pohodne čevlje, kljub velikosti tudi s seboj?
Samo, če se v Taman Negara odpravljata na resen (nekajdnevni) treking. Drugače bodo superge kar v redu. Velikokrat so pa celo sandali boljši (pri hoji po džungli je treba včasih tudi v vodo zabresti).

Uživajta!

Daniel

ja hvala daniel.

sem ze bil na tvoji strani, v bistvu sem ze vse pregledal, bil na večih forumih itd…

če spustiva langkawi, a je na Z obali še kaj videt, kot že omenjeni penang in george town..

ja v taman negara pravijo, da se splača iti vsaj za 2-3 dni..glede na to, da nimam glih bokve kakšnih športnih superg,a se pohodne čevlje še kje drugje rabi…CAmeorn High, itd…?

maš še kakšen napotek….

lp,
a

Na Z obali je najbolj obiskan kraj Melaka, v glavnem zaradi zgodovine. Ostalih krajev, ki bi bili dovolj zanimivi, da bi jih vključil v 1-mesečno potovanje, skorajda ni, tako da najbolje, da izbereta med Melako in Penangom.

Na Cameron Highlands se brez težav preživi brez resnih pohodniških čevljev.

Še kakšen nasvet… V Maleziji je vroče, a vseeno vzamita 1 topel pulover, ker klima na avtobusih, vlakih, letalih (tudi ponoči!) deluje s polno paro!

Na V obali spoštujta muslumansko kulturo in se temu primerno oblačita. Pravzaprav je najbolje, da v glavnem nosita lahka oblačila z dolgimi rokavi, ki vaju ščitijo tudi pred močnim soncem.

Glede otokov Perhentian. Otoka sta dva: mali (Perhentian Kecil) in veliki (Perhentian Besar). Mali je bolj priljubljen pri backpackerjih, ker je cenejši, vendar je tudi bolj obljuden. Če želita izkusiti pravi tropski paradiž, porabita nekaj več denarja in si privoščita mir na velikem otoku…

Daniel

se nekaj. Kje v KL se splača biti za teh par dni, v katerem delu, da imas kar se da dobro izhodišče za okoliške znamenitosti.

ales

China Town (npr. Jalan Sultan). Tam je nekaj cenejsih hotelov, je blizu avtobuske postaje Puduraya, od koder te avtobusi odpeljejo praktivno kamor koli po polotoski Maleziji, povezave z Zlatim trikotnikom pa so tudi relativno dobre (nadzemna zeleznica).

Midva ponavadi spiva v hotelu Swiss Inn. Hotel je v zelo zanimivi stari kitajski hisi na odlicni lokaciji, cist in z zelo okusnim samopostreznim zajtrkom. Swiss Inn lahko rezerviras na:
http://exoticjourneys.org/slo/hoteli/hoteli_kualalumpur.htm

lp, Daniel

Meni je bilo dokaj zanimivo v Kuali Kangsar, to je majhno zeleno mesto med Ipohom in Butterworthom. Hm… verjetno tudi zaradi dokaj sproscujocega vzdusja in malo meglenega vremena. Kraj je znan po eni od najlepsih mosej v Maleziji. Sama sem se ustavila se v Alor Starju, pa tudi ni bilo slabo. Spet zaradi vdusja….
V Melaki se splaca ostati nekaj dni… mesto je lepo. Pa tudi poceni hotelov imas dosti.
Airasia ima nekaj novih linij, tako da se splaca preveriti za promocije. Sama sem parkrat kupovala karte in vmes se spreminjala lete, pa ni bilo nikoli nekega problema. Dvakrat je imelo letalo po dve uri zamude, ker je bilo ravno slabo vreme… tako da, ce vama bo usojeno cakati na letaliscih, si vzamita kak ‘take away’ prazen riz… Nikoli ne ves.
Drzi, glede AC v busih… zmrznes!

Bil sem samo na zahodni obali, ker je na vzhodu divjal monsun in lahko rečem da je langkawi bil moj najboljsi izbor! tudi penang in mesto georgetown je ok, pa melaka je vsekakor za pogledat. glede busov pa mislim da pretiravate. res deluje klima in je v nekaterih hladneje (pa ne v vseh), ampak a ste ze kadaj probali bus (npr duobledecker na spodnjem delu) kjer klima ni vkljucena in imas zastonj gretje od motorja (moj slucaj iz tajske). Takoj zamenjam z zares udobnimi, ohlajenimi malezijskimi avtobusi!!!
Samo pulover in dolge hlače in nogavice pa je zadeva resena.
lp

kaj pa borneo..a se splač se to pogledat..al je dovolj ze nasteto..

lp,
a

Definitivno se splaca pogledati Borneo (Sarawak, Sabah in Brunei), ampak potem rabis se kak mesec vec, ker gre za v marsicem povsem drugacen svet od polotoske Malezije. Pa tudi drazji, hmmmm….

Saj vem, da ni lepo preusmerjat na drug forum, ampak ne da se mi kopirat vsega, kar sem napisal o Borneu, nekateri drugi pa tudi kaj pametnega o preostali Maleziji:

http://www.lastminute.si/forum/viewtopic.php?t=584&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=malezija

Za tri tedne se bo res treba odločit za kontinentalno ali otoško varianto. Za prvo pot v Azijo nemara prva, za vsako naslednjo druga.

Glede otokov Perhentian:
Na malem (Perhentian Kecil) otoku imaš čisto na začetku otoka “the lagoon” kjer so samo eni ponudniki spanja. To pomeni da ni masovnega turizma. Pri njih lahko tudi najameš opremo za potapljanje, odpeljejo te na ogled želv, šnorklanje… Jaz sem bila kar malo razočarana ko sem potem prišla v sosednji zaliv, kjer je bila restavracija pri restavraciji in masovni turizem. Hočem ti povedati, da za “mir” ni treba na dražji, večji otok. Edino kar je pametno je mogoče to, da si že v Kota Bharu rezerviraš posteljo, ker sta Perhentiana precej obljudena.

kaj pa glede na tale dogajanja zdele, karikature alaha itd…nekateri so ful panicni in pravjo..kaj, kako si upata zdele potovati v muslimansko drzavo….
pa kako je na meji, ko vstopis v malezijo…

jest mislim, da je panika odvec..kaj pa vi…

Glede Malezije nobene panike.
Daniel

Kaj pa glede Indonezije..’???

Na sosednjem forumu (odklop) piše nekdo iz Indonezije, da je kar panika!

se neki mi povej prosim…a se mi splač vzet travellers ceke s sabo, glede na to, da se da tam dvigovati denar z BA kartico.

lp,
a

nekaj čekov se splača vzeti, ker:

– za dvig z ba kartico plačaš provizijo
– je višina zneska, ki ga lahko dvigneš v enem dnevu, omejena
– nikoli ne veš, kdaj bankomati ali pa povezave do slovenije mrknejo

daniel

Jessica…sem iskala na forumu (odklop) pa nisem nasla….imas mogoce kaksen link?

Se opravičujem bilo je na STa, se je pa izkazalo, da se je nekdo malo neokusno pošalil.

zivijo daniel,

A cva vzet spalko v malezijo s seboj ali sva lahko brez..Imajo povsod posteljino..kakšna je..

P,
a

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close