Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Nekaj slanega..

Nekaj slanega..

Tole bo tudi meni prav prišlo!
Se mi prav tako ZELO kmalu obeta nekaj ZELO okroglega…. 😉

Hej!

No, zdaj ste mi pa vzbudile nostalgijo po Rusiji.

Piroske sem jedla v Leningradu. Ze v tem mestu jih je vec vrst, kaj sele po
celi sirni Rusiji in Ukrajini. To je tako kot z nasim testom in potem nadevi.
Lahko pecemo, cvremo ali kuhamo:) Samo primer nasih strukljev, zavitkov, krapkov…

V Leningradu so bili najboljsi cvrti. Testo rahlo kot nasi krofi, seveda slano.
Moz je imel najraje tiste z mesnim nadevom ( kot bi se majhna polpetka skrivala v slanem krofu); meni so bili vsec z zeljem in tudi riz je bil veckrat kot nadev. Peceni so nekoliko kompaktnejsi. Enkrat so nam postregli tudi v nekaksni juhi.

Dalec najboljsi so bili v Seherezadi, takrat luksuzen lokal za tujce z devizami. Moz ni imel kaksne visoke stipendije, a so bile devize in smo si malo privoscili. Ko sva s hcerko odsli, je pa jedel v luski menzi, da je prisel skozi:(

Ce pogledate se v iskanje za dve leti nazaj ( piroske), boste nasle se varenke in linka, ki ju je poslala Ursa s Svedske. le kje je to ljubo dekle?!

Ste mogoce gledale City Folk?

Koper, evropsko mesto Ne bom komentirala, ne politizirala…le tisti zacetni kadri – kopalisce in slascicarna…tam se poleti najvec zadrzujem.

Lep vikend Babi

No, jaz pa sem včeraj sprobala Olive v testu, ki jih zgoraj omenja Titi.
Krasna stvar. Samo, da sem jaz naredila testo iz skute in ne liptaverja in ajdovo moko namesto bele. Zmanjkalo jih je v trenutku. Je vredno poskusit.

Avena, v Italiji prodajajo take posebno veeelike oljke, ki imajo nadev namesto koscice – prav za paniranje ali zavijanje v testo.

Tudi jaz jih imam rada:)))

Ceprav ni pravi letni cas: si kdaj poskusila cvetove majhnih jedilnih buck( zucchine) namakati v pivsko testo in ocvreti? Lp

Ne Babi, nisem, pa verjamem, da je dobro. SEm si pa že zabeležila, pride na vrsto, ko bo sezona. Upam, da bo kmalu :-))) lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close