nekaj osvezilnega:)
Konec tedna sem spekla tole pecivo… ( recept iz kulinarike )…vsec nam je bilo. …..
Testo:
3 jajca
1 vanilijev sladkor
1 kozarček sladkorja
1 kozarček olja
1 kozarček mleka
2 kozarčka moke
1 pecilni prašek
Skutin nadev:
500 g skute
1 kisla smetana
1 jajce
2 vanilijeva sladkorja
Sadje:
sveže ali iz kompota
Zmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor. Dobro zmešani zmesi dodamo vse ostale sestavine za testo. Polovico mase vlijemo v pomokan pekač in pečemo na 200 stopinj 15 minut.
Nato potresemo na testo 0,5 kg sadja (ali sadje iz kompota). Prekrijemo s skutinim nadevom. Čez polijemo drugo polovico testa.
Spečemo do konca. Pečeno potresemo s sladkorjem v prahu.
Lp
Dreja
Saj ni panike – gotovo bo Stanka vesela, da ti je bil všeč njen recept. Meni edino ni bilo preveč simpatično dejstvo, da je zgornji sloj biskvita odstopil od skutine file. Tudi tebi? Saj vem da je to samo lepotna napaka, ampak sem razmišljala da bi drugič dala v malo večji pekač in vlila najprej vse testo, zapekla, potem pa še sadje in skuto čez….
Zares zelo osvežilna zadeva.
Glede marmelade pa res lahko šele drugo leto – je namreč ni več ;-)). Tudi blagovna menjava bo čisto v redu – saj kruhomat dela sam od sebe – nobenga matranja.
Speedy in Sonce rumeno, res mi je všeč, da radi pripravljata to pecivo! Tudi mi ga večkrat jemo – poleti s svežim, pozimi z vloženim sadjem.
To pa mi res ni jasno, zakaj ti, Sonce, zgornji del odstopi. Meni se to še ni zgodilo. Mogoče pečeš v ventilatorski pečici, pa se ti presuši? Jaz pečem v navadni.
Stanka, pekla sem brez ventilatorja (imam sicer ventilatorsko pečico a redko kdaj uporabim ventilator – nimam najboljših izkušenj). Razmišljala sem če je bilo krivo testo – težko sem ga razmala, se mi je zdelo precej gosto. Mogoče bi morala dati še malo tekočine? Zgornji del testa je odstopil ko sem razrezala na koščke – saj ni bilo problema, sem kar malo nazaj potisnila zadevo ;-)). In ostala ni niti drobtinica ;-)).
lp
d.
Forum je zaprt za komentiranje.