Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice nekaj mesecno potepanje po Avstaliji (popravek)

nekaj mesecno potepanje po Avstaliji (popravek)

Tale post sem za objavil vendar sem po pomoti dal pod popotniski oglasi, zato ga pisem se tukaj:

Razmislam, da bi sel v zateku aprila na malo daljse potepanje po avstraliji. Zal pa imam denarja le malo vec kot stane letalska karta, zato bi vmes za stroske prezivetja tudi malo ilegalno delal na kakih plantazah. Pa me zanima kaj o tem.

Cetiram besedilo iz nekega drugega foruma: Avstralija ima 20 mio ljudi in vsaj 1 mio ilegalne delovne sile, tako da vecino del na plantazah tako ali tako opravijo backpackerji in ilegalci.

A so stvari res tako enostavne, je res tako lahko dobiti delo na plantazah, kdaj poteka obiranje sadja? Vem, da obstaja tveganja, da te dobijo, vendar glede na to, kako lepa je avstralija se mi zdi da se splaca tvegati.

Skratka kake so vase izkusnje s tem?

Hvala

[hashtag=Avstralija]#Avstralija[/hashtag]

Sicer ne vem, kako je zdaj s tem, samo lani sem jaz, če sem želil pridobiti vizum, moral prinesti potrdilo z banke, da imam dovolj denarja za moj čas bivanja tam. Glede na to, da praviš, da imaš bolj malo denarja, ne vem kako boš tam “preživel”, ker denar v Avstraliji hitro kopni :). Po moje je bolje, da še malo prišparaš.

Drugače pa se je o delu (in s tem povezanimi izkušnjami) v Avstraliji že veliko govorilo na forumu, tako da malo pobrskaj po starejših temah.

lp

Par let nazaj sem potovala po AU, pa je to z vizumom cisto res. Dokazati moras, da mas dovolj denarja. Po mojem se ti bolj splaca nekaj prisparat. Ce ti uspe delat, bos pac delal-ce ne pac ne.
Jaz ti iz prve roke ne vem povedat, sem pa dol slisala za zelo razlicne variante. Eni so trdili, da so delali na crno in da ni problema, spet drugi pa, da je delodajalce ful strah, da so kazni ful velike. Ne vem. Jaz bi vsekakor rajsi prisperala. Ker je potem tolk skusnjav, ta izlet, to potapljanje, jadranje itd. Pa precej hitro zmanjka.
Kje tocno pa mislis potovati?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close