Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice nekaj dni v New Yorku

nekaj dni v New Yorku

Ojla!

Vsi tisti, ki ste že bili v NY vas prosim za vaše vtise in izkušnje:

Kaj si je vredno ogledati?
Kje ste prespali (konkretno -kako ste rezervirali prenočišče, cena?, kakšna je bila nastanitev)?
Najcenejša varianta prevoza po NY?
Kako od leatlišča JFK do centra?

Hvala za vse informacije, ki bodo prišle še kako prav.

Lep dan vam želim

Pred dvema letoma sem bil tam dva dni. Vredno ogleda je Kip svobode, Baterijski park (park na skrajnem jugu Manhatna, v bližini je tudi točka Zero, Wall street, Trump plaza,..). Do 35 ceste ni potem nič pametnega. Vse ceste v NY so pravokotne ena na drugo, razen (mislim) Broadway in 5 AVE gresta postrani. V bližini 35 ceste je Empire state building, Chryslerjev stolp, Broadway, time square. Tudi centralni park je za videti. Se razteza tja do cca. 130 ceste. Vse kar je pa bolj severno od tega, je pa že bolj sumljiva zona in ponoči ni tam kaj iskati. Okrog Centralnega parka so dražja stanovanja in hoteli. Tu je hiša, kjer so ubili Lennona, “Gugenhaimov” muzej (vsaj 1 cel dan).

Nisem imel nič rezervirano glede hotela. Sem pa imel pol težave. Je bilo vse polno. Sva pa dobila potem en hotel čisto na Broadwayu. Je star, tudi adaptiran ni bil nič, v 40 nadstropju je bil razbita šipa, pipe predpotopne,… Je bil pa drag.
Obvezno je treba imeti rezervacijo. ti prišpara veliko težav in slabe volje.

Kako je pa z JFK v center pa ne vem. Jst sem potoval z avtom po vzhodni obali in se ustavil v NY.
NY ima 3 letališča. So tudi približno enako oddaljena od centra. Tako, da poglej za vse tri.

To je nakratko o NY. Ima pa NY mnogo galerij, muzejev.. Kakšna brošura o tem bo prišla zelo prav.

Živio!

Sama sem bila v NY nekaj leta nazaj (pred 11.septembrom).
Iz letališča JFK lahko prideš direktno s podzemno v center NY.
Vsa prenočišča po ZDA sva imela z možem rezervirana vnaprej (preko interneta). Nobenih slabih izkušenj. V NY sva bila v Chelsea Hostlu, v t.i. private room (soba za dva, skupni WC in tuši). Hostel se nahaja v centru mesta, blizu Times Square. Glej njihov link http://www.chelseacenterhostel.com/locations.htm

Živjo!!!

Mene pa zanima koliko časa traja let iz Trsta v New York ????

Hvala za odgovor in LP

Jaz potujem iz Ljubljane v Budimpešto in nato naprej v NY.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close