Neka dodatna nadstandardna zavarovanja
A je to sploh legalno?
Saj veste, to oglasevanje nekih dodatnih zavarovanj, ki ti garantirajo krajse cakalne dobe za zdravnika in celo obisk zdravnika na domu.
Predvidevam da so ti zdravniki iz kvote javnega zdravstva, se pravi da si prej na vrsti ker si vec placal, za ostale cakajoce se pa vrsta se podaljsa.
Ali imajo posebne dohtarje, zaposlene samo za te ljudi z dodatnimi zavarovanji.
Kako je s tem?
Xzav, 02.02.2022 ob 11:21
Hja, se načeloma strinjam z zadnjim. Problem vidim samo v tem, ker tile, ki si kao niso sposobni plačevat zdravstvenega zavarovanja so kao sposobni plačevat obroke lizinga za npr. audije.
Zdaj pa razumi, če moreš…
Audija lahko vsaj naprej prodaš.
Bolje kot Amerika, 02.02.2022 ob 11:17
Ne želite si ameriškega načina zdravstva kjer plačuješ ogromne zneske za zdravje za vsak poseg posebej če ne zmoreš zavarovanja! Bi bilo pol Slovencev pod mostovi zaradi bankrota!!!
Zelo hitro bomo na ameriskem nacinu zdravstva, danes prides do zdravnika le, ce ga placas.
Xzav, 02.02.2022 ob 11:12
Odvisno od posamezne zavarovalnice. Ta boljše imajo urejeno, da ne krajšajo čakalnih vrst, temveč greš na ta način direkt v privat sektor. Tudi javnega denarja za to ne porabljajo, temveč so pregledi plačani iz vplačanih premij.
Direkt v privat sektor, kjer delajo zdravniki iz javnega sektorja, ki so tako preobremenjeni, da jim je treba za 20 % povišat plače.
Kriminal! Bo prava beseda. Pa to ni ameriški način. Ameriški način ni, da vse plačuješ dvojno! Naš je še slabši!
Mislim a resno tiste par 10e dodatnega zavarovanja primerjate z ameriškim načinom? In tisti ki pri nas nimajo zavarovanja isto lahko bankrotirajo. Al kdo misliš da pri nas plača ljudem brez zavarovanja zdravljenje. Božiček? Razlika je samo v tem da večina ima osnovno zavarovanje, ki ga plačujejo občine. Tega v zda ni. Edino javno pokrito je za Medicare (penzionisti), Medicaid (reveži) in vojska/politiki imajo plačano iz proračuna. Ko sem živela v ZDA je bilo moje zavarovanje skoraj jurja mesečno. S tem da to ne pokrije vsega. Vsak obisk pri dr. plačaš dodatno (običajno procentualno oz. tam 20-40$). Vsako leto si moraš tudi sam plačevati vse dokler ne prideš do kvote kjer ti zavarovanje začne veljati. S 1.1. v letu štartaš z nule. Ta kvota je od 2k-10k letno. Višjo imaš mesečno rento, nižja je ta kvota običajno. Da ne govorim o tem da se zavarovalnica lahko spomni in ti določenih stvari (tudi če so v njihovi ponudbi ki jo plačuješ) ne bo plačala. In se rabiš kregat. In čakat na potrditev. In če je ne dobiš plačat sam. Zato je toliko bankrotov. Ne samo zaradi tega ker niso zavarovani. V večini so. Tako da ne se smešit in primerjat 34e mesečno in vse ostalo zastojn z ameriškim sistemom. Tudi če bi vse pri nas privat hodil bi te ceneje prišlo kot tam. Jaz sem lani plačala za ultrazvok vratnih žil 110e. Od sestrične mož v ZDA je plačal skoraj 2k. S tem da sem jaz preden sem šla vedela ceno, tam ti je pa ne povejo. Izveš šele po posegu. Da ne govorimo o rešilcih….ljudje se ne upajo rešilca klicati, ker ga plačaš lahko tudi 2k za par metrov, zavarovanje tega ne krije v celoti. Isto kot ne krije večino zdravil v celoti (inzulin je recimo tam 10x dražji kot pri nas, kjer nam ga krije zavarovanje), oči so posebno zavarovanje, zobje spet posebej. Ko sem tam živela sem oboje okulista in zobarja imela v sloveniji. Ker me je ceneje prišlo karta in vse da sem prišla na dopust se porihtat kot tam plačat.
Največji bulšit pri nas je to da je lahko javni zdravnik tudi privat. To dvoje bi moralo biti ločeno.
ne se smešit, 02.02.2022 ob 15:29
Mislim a resno tiste par 10e dodatnega zavarovanja primerjate z ameriškim načinom? In tisti ki pri nas nimajo zavarovanja isto lahko bankrotirajo. Al kdo misliš da pri nas plača ljudem brez zavarovanja zdravljenje. Božiček? Razlika je samo v tem da večina ima osnovno zavarovanje, ki ga plačujejo občine. Tega v zda ni. Edino javno pokrito je za Medicare (penzionisti), Medicaid (reveži) in vojska/politiki imajo plačano iz proračuna. Ko sem živela v ZDA je bilo moje zavarovanje skoraj jurja mesečno. S tem da to ne pokrije vsega. Vsak obisk pri dr. plačaš dodatno (običajno procentualno oz. tam 20-40$). Vsako leto si moraš tudi sam plačevati vse dokler ne prideš do kvote kjer ti zavarovanje začne veljati. S 1.1. v letu štartaš z nule. Ta kvota je od 2k-10k letno. Višjo imaš mesečno rento, nižja je ta kvota običajno. Da ne govorim o tem da se zavarovalnica lahko spomni in ti določenih stvari (tudi če so v njihovi ponudbi ki jo plačuješ) ne bo plačala. In se rabiš kregat. In čakat na potrditev. In če je ne dobiš plačat sam. Zato je toliko bankrotov. Ne samo zaradi tega ker niso zavarovani. V večini so. Tako da ne se smešit in primerjat 34e mesečno in vse ostalo zastojn z ameriškim sistemom. Tudi če bi vse pri nas privat hodil bi te ceneje prišlo kot tam. Jaz sem lani plačala za ultrazvok vratnih žil 110e. Od sestrične mož v ZDA je plačal skoraj 2k. S tem da sem jaz preden sem šla vedela ceno, tam ti je pa ne povejo. Izveš šele po posegu. Da ne govorimo o rešilcih….ljudje se ne upajo rešilca klicati, ker ga plačaš lahko tudi 2k za par metrov, zavarovanje tega ne krije v celoti. Isto kot ne krije večino zdravil v celoti (inzulin je recimo tam 10x dražji kot pri nas, kjer nam ga krije zavarovanje), oči so posebno zavarovanje, zobje spet posebej. Ko sem tam živela sem oboje okulista in zobarja imela v sloveniji. Ker me je ceneje prišlo karta in vse da sem prišla na dopust se porihtat kot tam plačat.
Največji bulšit pri nas je to da je lahko javni zdravnik tudi privat. To dvoje bi moralo biti ločeno.
Za ne se smešit – ameriški način pomeni, da je zdravje samo še za tiste, ki si to lahko privoščijo. In ja, smo tam. Osnovno ti že krijejo pri nas, ampak ti to nič ne nuca, če ne prideš do s.p.e.c.i.a.l.i.s.t.a eno leto, ker si ga ne moreš plačat. Nekdo drug si lahko in je v enem tednu na vrsti. To je ameriški sistem. Zasebne ambulante rastejo kot gobe po dežju – in v vseh, čisto vseh delajo zdravniki iz javnega sektorja. Se pravi, da vse plačujemo dvojno. Oziroma celo trojno, četvorno. Najprej osnovno zavarovaje + dodatno zavarovanje + zavarovanje pri zasebnih zavarovalnica + dodatne preglede, ko pokuriš bonus zavarovanje.
Jaz lahko recimo koristim samo tri preglede pri s.p.e.c.i.a.l.i.s.t.i.h letno. Potem pa konec. To je to za ta denar.
Ne delajo v popolnoma vseh zdravniki iz javnega sektorja. V mnogih ja, v vseh ne.
Se strinjam, da bi bilo potrebno ločit in ne dovolit delat hkrati v javnem in hkrati v privat sektorju.
Dobro bi pa bilo tudi, da se narod malo izobrazi in loči posamezne ponudniki ter hkrati ne posplošuje vsepovprek. Dokler tričetrt ljudi ne loči med osnovnim, dopolnilnim in dodatnim zdravstvenim zavarovanjem se o kometarjih tega nimamo kaj dosti pogovarjat.
Plavi, 03.02.2022 ob 18:34
Vi kar sodelujte, v še večji kraji, in ignoranci mafije v belem, enostavno sprejmete, karkoli si izmislijo. Na tak način ne bo izboljšav, kje vam je ponos, čast, samospoštovanje? E moj narode
In kaj je tvoj predlog? Čakat 2 leti na zdravnika al sploh ne it? no dej povej kaj?
Samo dve poteze so potrebne, posamezniki prenehajo vplačevati dodatno zdravstveno, delodajalci pa obvezno, pa, da jih vidimo junake, vendar na žalost, narod nima jajc. Vsakega se lahko stisne v kot, če obstaja želja, interes, samospoštovanje, odločnost, solidarnost, in predvsem človečnost, in poštenost.
Xzav, 03.02.2022 ob 17:23
Ne delajo v popolnoma vseh zdravniki iz javnega sektorja. V mnogih ja, v vseh ne.
Se strinjam, da bi bilo potrebno ločit in ne dovolit delat hkrati v javnem in hkrati v privat sektorju.
Dobro bi pa bilo tudi, da se narod malo izobrazi in loči posamezne ponudniki ter hkrati ne posplošuje vsepovprek. Dokler tričetrt ljudi ne loči med osnovnim, dopolnilnim in dodatnim zdravstvenim zavarovanjem se o kometarjih tega nimamo kaj dosti pogovarjat.
Daj ne seri. Mogoče ljudje včasih ne znajo česa točno imenovat, ampak točno vedo, kaj plačujejo. Ampak dajte dlakocepit in se obešat na bedarije.
In bi res rada videla zdravnika, ki se v celoti in sam preživlja v zasebnem sektorju. Z izjemo zobarjev in mogoče plastikov.
Plavi, 03.02.2022 ob 19:03
Samo dve poteze so potrebne, posamezniki prenehajo vplačevati dodatno zdravstveno, delodajalci pa obvezno, pa, da jih vidimo junake, vendar na žalost, narod nima jajc. Vsakega se lahko stisne v kot, če obstaja želja, interes, samospoštovanje, odločnost, solidarnost, in predvsem človečnost, in poštenost.
To je kr neki in neizvedljivo. Sprašujem tebe kaj bi ti naredil, ne kaj bi blo dobro nardit.
Zboliš danes, rabiš zdravnika. torej …… kaj nardiš?
fgdklsć, 03.02.2022 ob 20:19
Daj ne seri. Mogoče ljudje včasih ne znajo česa točno imenovat, ampak točno vedo, kaj plačujejo. Ampak dajte dlakocepit in se obešat na bedarije.
In bi res rada videla zdravnika, ki se v celoti in sam preživlja v zasebnem sektorju. Z izjemo zobarjev in mogoče plastikov.
Po 16 letih dela v finančnem sektorju ti povem, da pojma nimajo, kaj plačujejo. In to približno v %, ki sem ga zgoraj napisal ter skoraj ne glede na vejo financ (banke, skladi, zavarovalnice, itd…).
Zdravnika ti pa jaz lahko pokažem, lih sem bil pri eni taki na fizioterapiji. Prav vprašal sem in niti ure ne oddela v javnem zdravstvu, prav tako nekaj njenih kolegov. Stric google je zadevo potrdil.
Forum je zaprt za komentiranje.