Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek neinvazivno slikanje srčnega žilja

neinvazivno slikanje srčnega žilja

Zdravniški forumi tukaj ne delujejo več, zato tukaj vprašam. Mogoče kdo ima izkušnje. Napotena sem bila na neinvazivno slikanje srčnega žilja. Zdravnica mi je omenila, da traja približno dve uri. Več nisem spraševala.  Sedaj mi je žal in me  malo skrbi….?! No, če ima kdo te izkušnje, bi bila vesela.

Verjetno gre za scintigrafijo. Malo poguglaj in preberi – ni nič hudega.

Dobiš vbrizgane malo tekočine, k je rahlo radioaktivna, počakaš kakšne 20 min – pol ure in se medtem sprehajaš, da se dobro razširi po ožilju, potem te pa slikajo s kamero, na kateri se to vidi. V kakšnem dnevu ali nekaj več se vse skupaj izloči iz telesa.

Odgovor na objavo uporabnika
rok-1, 02.10.2021 ob 11:12

Verjetno gre za scintigrafijo. Malo poguglaj in preberi – ni nič hudega.

Dobiš vbrizgane malo tekočine, k je rahlo radioaktivna, počakaš kakšne 20 min – pol ure in se medtem sprehajaš, da se dobro razširi po ožilju, potem te pa slikajo s kamero, na kateri se to vidi. V kakšnem dnevu ali nekaj več se vse skupaj izloči iz telesa.

Hvala za informacijo.  Bom še pogooglala;).

Bila sem na pregledu v Izoli , nevem vec kako se strokovno rece. Nic ne boli, lezis in ti dajo barvilo v zile, nato te neka naprava obkrozi in slika…tja te ponavadi poslje kardiolog.  Kar brez strahu..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close