Nehajte necepljeni jokat, da nikamor ne morete
Pa kako se vi testirate, pa ne vem kaj vse. Marsikdo nceepljen mi je priznal, da se v službi sploh ne testirajo, samo vodijo evidenco da kao se. V mojem fitnesu polovica vadečih nima PCT niti testa, tudi polovica zaposlenih ne. Pridem k zobozdravnici, me sestra samo pavšalno vpraša, ali imam PCT. pridem na pico, kelnarca me samo vpraša. Grem v Europark, onemu študentu nekaj kažem na tel, on niti ne ve, ali mu kažem pravo kodo, ali kar nekaj.
PCT ne deluje, PCT je slab hec in ga je treba ukiniti. In nehajte si zmišljevati, kako živimo v diktaturi PCT. Mogoče ga striktno preverjajo le tu pa tam.
PCT pogoj je že v redu, samo izvajanje je katastrofalno.
Malce poglej forum, v preteklih tednih je bilo tule kar nekaj tem v smislu “ali tam in tam preverjajo?” in cel kup odgovorov “mah, ti kar pojdi, itak te samo vprašajo, preverjajo pa ne. Jaz že ves čas tako delam; rečem da imam čeprav nimam. Kaj ti pa morejo?!”
Dokler bomo dejansko balkanci in v vseh zakonih, predpisih, pravilih iskali samo luknje in bližnjice, ne bo nič bolje. Na VSEH področjih.
Kako naj se v državi, kjer se vlada požvižga na zakone, pričakuje od državljanov, da ne bodo hvatali krivin?
In državljani zdaj že dobro vedo, da za nobenega od ukrepov ni sprejeta zakonska podlaga, torej te tudi oglobit ne morejo. Torej je za to sranje kriva kar lepo JJ & company.
In dokler T ne bo veljal za cepljene, je PCT norčevanje iz naroda.
dfrogpaš, 29.10.2021 ob 11:58
Kako naj se v državi, kjer se vlada požvižga na zakone, pričakuje od državljanov, da ne bodo hvatali krivin?
In državljani zdaj že dobro vedo, da za nobenega od ukrepov ni sprejeta zakonska podlaga, torej te tudi oglobit ne morejo. Torej je za to sranje kriva kar lepo JJ & company.
In dokler T ne bo veljal za cepljene, je PCT norčevanje iz naroda.
Seveda, za vse so drugi krivi :)))) Če “oni” lahko, lahko tudi jaz :)) Zakaj pa ne hodiš po ulici in kar streljaš na ljudi? Saj nekateri tudi to počnejo.
Nehajte se sprenevedat. Kriva je zavest ljudi, neodgovornost, nesolidarnost. Pika.
Avtor, kaj še nisi pogruntal, da smo balkan?
Na vsakem koraku se pač gleda kdo bo koga okrog prenesel.
V normalni državi, med normalnimi ljudmi bi se pričakovalo, da če je PCT pogoj za vstop nekam, da pridejo tja res samo taki, ki to imajo. Da so sami toliko pošteno, da ne bodo rinili nekam, če PCT nimajo.
V Avstriji imaš poleg kode seveda tudi ime, rojstne podatke. Tako, da sicer lahko vzameš od koga drugega, če je podbne starosti in istega spola, ampak večina ljudi je korektnih. Če nimajo, ne rinejo tja, kjer se zahteva. Ker pa seveda so povsod goljufi, vsake toliko naredijo malce probe tudi po Avstriji, policija prečekira pristnost teh potrdil in kazni so hude.
Kar se pa tiče preverjanja v AT: eni podrobno pogledajo, drugi sploh ne. V gostilnah večinoma tako, da moraš na vhodu napisat svoje podatke, naslov, telefonsko… ampak lahko bi se tudi zlagal. Ampak v AT ne delajo cirkusa. Ne zmerjajo tistih, ki preverjajo PCT, ne jokajo kako so ubogi, ne grozijo… pač vse gre mirno naprej. Aja, se pa Slo v AT zelo bunijo. Recimo že kako leto je obvezno, da se otroci testirajo 3x na teden, so se Slovenčki bunili pa nič dosegli. Zdaj se bunijo, ker se bodo morali v službi testirat vsak dan, samo itak ne bodo nič dosegli.
vatikanske ječe, 29.10.2021 ob 12:07
Slovenija je pač balkan in politiki ne morejo vzgajati balkanskega folka.
Točno tako.
Politiki so izbranci ljudstva. Naj se še tako pljuva po politikih, ampak še vedno bo držalo to, da so jih LJUDJE izvolili.
Ok, so politiki, ki jim rečemo novi obrazi. Enkrat naflancajo ljudi, da jih volijo, naredijo štalo, ljude jih ne volijo več.
Ampak pri nas imamo politike, ki so tudi že po 30 let v vrhu politike, ljudje jih podpirajo, jih volijo, vedno znova.
Torej? Balkanske, lopovske politike postavijo na oblast balkanski ljudje.
Večina ljudi je goljufivih, lopovskih, zato voli take politike.
Grem stavit, da bo Janša spet imel ogromno podporo, da bo Jankovič imel spet ogromno podporo pa še par njima podobnih bi se našlo.
Včeraj v enem od trgovskih centrov. Pred mano dva tipa, nekje 35 let, pokažeta unemu študentu telefon, un z nečim kao “prebere kodo” in gresta naprej, jaz takoj za njima, isto, grem naprej. Eden od unih na glas svojemu frendu, “hahaha, saj sem ti rekel, da prideva not. Od Mihata kodo imamo že štirje, pa še niso pogruntal. Sploh pa če nočeš, da te preverjajo, greš iz parkirišča z dvigalom, tam nimajo nobenga nikol, je preveč izhodov iz dvigala.”
Hudiča, grem pogledat, nekaj kupim in nesem v garažno hišo v avto, pa grem direkt iz gar. hiše v dvigalo v pritličje, pridem ven, nikjer nikogar, ki bi preverjal, tole preverjanje PCT je joke.
Vi anticepilci pa nehajte že s tem, kako cepljeni gremo lahko kamorkoli in “trosimo virus”, tudi necepljeni grejo kamorkoli in trosijo virus še toliko bolj. Tega goljufanja je ogromno celo, ko ti kodo skenirajo, kaj šele ko te samo vprašajo, če imaš PTC in nič ne preverjajo. Bedarija!
excell159, 29.10.2021 ob 12:14
Dobro jutro, pa saj to se vleče že več kot eno leto. Kako smo že imeli lani – da so maske povsod obvezne – tudi zunaj. Pa nekje so se tega držali večinoma pa ne – nadzora praktično ni bilo. Pa smo bili zaprti na občine poleg tega smo imeli kup izjem za prehajanje – spet nadzora praktično ni bilo.
Ja pa saj. Kako naj potem pričakujejo padec okužb, če je toliko ljudi, ki goljufa? Če se nič ne preverja, je pač tako. Kaj šele po šolah, kjer pa res nihče nobenega učenca ne vpraša nič, celo če pride smrkav in kašljajoč. Od kod že pričakujemo izboljšanje?
tako je to pri nas, 29.10.2021 ob 12:26
Ja pa saj. Kako naj potem pričakujejo padec okužb, če je toliko ljudi, ki goljufa? Če se nič ne preverja, je pač tako. Kaj šele po šolah, kjer pa res nihče nobenega učenca ne vpraša nič, celo če pride smrkav in kašljajoč. Od kod že pričakujemo izboljšanje?
No, od odraslih, zrelih in opravilno sposobnih ljudi bi se pričakovalo malce odgovornosti, brez da nekdo stoji na vsakem vogali in maha s palico, ne?
Ja, razen očitno od slovencev, ki se še izgovarjajo na to, da ni treba spoštovat pravil, če jih nihče ne preverja in ne kaznuje :)))))
Sram me je, da sem slovenec.
Mislim ej, sila poredko zasledim, da jamrajo necepljeni. Le cepljeni jamrate, da naj necepljeni nehajo jamrat.
Pa vam tlele v vasih bucah res vse stima?
Le nategnjeni cepljeni jamrate kajti tisti, ki so se cepili iz prepricanja v boljse zdravje cisto nic ne jamrajo. Nisem se zasledil, enostavno tako je. Trolanje po sceni morda?
Troleki, pred dvema tednoma sem bil v ZDA, Arizona.
Maske obvezna, po vase ljudje cepajo dol..
Ma poglejga hudicanazelenitabli… sen sel v stacuno. Napis pri vratih… kdor hoce naj natakne masko.
Grem not in vidim: predvsem zenske si zakrivajo obraz. In to ne starejse, pac pa tiste mlajse. Recimo, vec kot dve tretjini brez maske.
Gres na pumpo… v indijanskem rezervatu ce gres not… maska. Folk pac ne gre not. Placa na pumpi s kartico. Druge pumpe pa… kakor hoces.
Gremo na pijaco… nope, nic mask, nic kontrole. Pa povsod pise… maske!!!!
Gres na fuzbalsko tekmo… naslednji haha. A mislte, da folk upije cez maske?
Pa kdaj boste/bomo ta slovenski baloncek pocl in porinili nos malce dlje in videli… da ste – smo kar posteno nategnjeni.
Pa lep pozdrav… iz Lblane.
Ajde… nehajte že enkrat raje vsi skupaj jamrat.?
fakmi…, 29.10.2021 ob 12:39
Mislim ej, sila poredko zasledim, da jamrajo necepljeni. Le cepljeni jamrate, da naj necepljeni nehajo jamrat.
Pa vam tlele v vasih bucah res vse stima?
Le nategnjeni cepljeni jamrate kajti tisti, ki so se cepili iz prepricanja v boljse zdravje cisto nic ne jamrajo. Nisem se zasledil, enostavno tako je. Trolanje po sceni morda?
Troleki, pred dvema tednoma sem bil v ZDA, Arizona.
Maske obvezna, po vase ljudje cepajo dol..
Ma poglejga hudicanazelenitabli… sen sel v stacuno. Napis pri vratih… kdor hoce naj natakne masko.
Grem not in vidim: predvsem zenske si zakrivajo obraz. In to ne starejse, pac pa tiste mlajse. Recimo, vec kot dve tretjini brez maske.
Gres na pumpo… v indijanskem rezervatu ce gres not… maska. Folk pac ne gre not. Placa na pumpi s kartico. Druge pumpe pa… kakor hoces.
Gremo na pijaco… nope, nic mask, nic kontrole. Pa povsod pise… maske!!!!
Gres na fuzbalsko tekmo… naslednji haha. A mislte, da folk upije cez maske?
Pa kdaj boste/bomo ta slovenski baloncek pocl in porinili nos malce dlje in videli… da ste – smo kar posteno nategnjeni.
Pa lep pozdrav… iz Lblane.
Stari, kako si pa ti šel v Ameriko? Iz Evrope lahko pridejo tja samo cepljeni, pa še to ne čisto z vsemi cepivi. Se pravi, da si cepljen?
Pct ni uveden zato, da bi zascitili ljudstvo, uveden je samo zaradi zasluzka s testi. Drugace jim dol visi za zdravje ljudi. Ljudje sami boste morali poskrbet zase. Prehladna sezona je tukaj, korona je v porastu, izogibajte se guzve ce se le da cepljeni, necepljeni. Ni treba verjet vsega kar trobi oblast. Oblast trdi, da te test sciti, ni nujno, oblast trdi, da te cepivo sciti, spet ni nujno. Samo nase se lahko zaneses.
migrant, 29.10.2021 ob 12:51
Stari, kako si pa ti šel v Ameriko? Iz Evrope lahko pridejo tja samo cepljeni, pa še to ne čisto z vsemi cepivi. Se pravi, da si cepljen?
Itak laže in naklada:)
ZDA bodo z 8. novembrom odprle meje za tuje državljane, tudi Evropejce. Pogoj za vstop bo potrdilo o cepljenju in negativni test, ki ne bo smel biti starejši od 72 ur
takole, 29.10.2021 ob 12:58
Itak laže in naklada:)
ZDA bodo z 8. novembrom odprle meje za tuje državljane, tudi Evropejce. Pogoj za vstop bo potrdilo o cepljenju in negativni test, ki ne bo smel biti starejši od 72 ur
Ja, res bo še naprej samsvojmojster, če pa take klati. Cel mon je poln anticepilskih tem, ampak tale tipček tega ne vidi. 🙂 A videl pa je Ameriko, to pa….v mokrih sanjah spet? 🙂
vatikanske ječe, 29.10.2021 ob 11:37
Pa kako se vi testirate, pa ne vem kaj vse. Marsikdo nceepljen mi je priznal, da se v službi sploh ne testirajo, samo vodijo evidenco da kao se. V mojem fitnesu polovica vadečih nima PCT niti testa, tudi polovica zaposlenih ne. Pridem k zobozdravnici, me sestra samo pavšalno vpraša, ali imam PCT. pridem na pico, kelnarca me samo vpraša. Grem v Europark, onemu študentu nekaj kažem na tel, on niti ne ve, ali mu kažem pravo kodo, ali kar nekaj.
PCT ne deluje, PCT je slab hec in ga je treba ukiniti. In nehajte si zmišljevati, kako živimo v diktaturi PCT. Mogoče ga striktno preverjajo le tu pa tam.
In ti kot cepljeni lahko trosiš naokoli asimptomatsko, ker se ti ni treba testirat tako kot necepljenim za določene lokacije? Mene ne moti nič, kar se omejuje – me ni že lani, pa me letos tudi ne bo. Bo pa več denarja na kupčku za tisto nekaj in takrat, kar pride na vrsto ko se odselim iz te države -penzjona nikakor ne mislim tukaj preživljati.
takole, 29.10.2021 ob 12:04
Seveda, za vse so drugi krivi :)))) Če “oni” lahko, lahko tudi jaz :)) Zakaj pa ne hodiš po ulici in kar streljaš na ljudi? Saj nekateri tudi to počnejo.
Nehajte se sprenevedat. Kriva je zavest ljudi, neodgovornost, nesolidarnost. Pika.
Ne govorim kar o nekom, ampak o najvišji inštanci v državi, butara. In ne opravičujem tega, ampak POJASNJUJEM.
Nisem cepljena, testiram se, ko moram cez mejo in niti sucajno ne jamram, da ne morem nikamor!
Ce hocem kam, se testiram, res pa je tudi, da sem ugotovila, da ne potrebujem nicesar od tega, kar mi je prepovedano. Cisto lepo in zadovoljno zivim brez restavracij, trgovin, lokalov, hotelov… Zakaj bi potem jamrala?
Forum je zaprt za komentiranje.