Nehajte imeti otroke
Vazn, da bos ti brez svojih otrok ozemal nase otroke prek davkoplacevalskega denarja, da bos dobival penzijo, ko bodo nasi otroci pridno delali. Mogoce ti bodo celo rit nekoc brisali, ker tvoja generacija to ne bo vec sposobna..sebicnen si ti, ker ti je vazn, sam da prezvis do smrti, za ostalo te pa boli patka…najbol, da nehamo delat otroke in izumremo butl haha
Lukaa, 14.02.2022 ob 11:05
Dj vpras Muslice kaj mislijo o teb in tvojih tezah …o zivljenju …itd….
Tudi oni niso tako plodni kot mislite, oni se borijo za preživetje, da se izognejo sistemu polnemu preprek, nasilja, nato pa kot migranti s culo v rokah v azilnih domovih čakajo, se borijo, mogoče tiste otroke, ki jim uspe imeti, bolj zaradi ohranitvenega nagona, da širijo svoje gene, zato, da preživi vsaj njihov otrok,…to so otroci brez otroštva, zaznamovani s trpljenjem in bedo. Noben si ne želi takega otroštva. Lahko imajo ljubeče mame in očete, a je okolje, kjer so se znašli, strupeno in grobo. To je trpljenje!
ti si hipi, 14.02.2022 ob 13:53
Vazn, da bos ti brez svojih otrok ozemal nase otroke prek davkoplacevalskega denarja, da bos dobival penzijo, ko bodo nasi otroci pridno delali. Mogoce ti bodo celo rit nekoc brisali, ker tvoja generacija to ne bo vec sposobna..sebicnen si ti, ker ti je vazn, sam da prezvis do smrti, za ostalo te pa boli patka…najbol, da nehamo delat otroke in izumremo butl haha
Debilna izjava za posrat! Koliko otrok pa dejansko briše rit svojim staršem! Malokdo. Penzij pa tak ne bo ne sanjat. Delali bomo do smrti.
Realna ass fuck, 10.02.2022 ob 23:52
Rojevanje je sebično! Sploh v teh negotovih časih! Skrajno egoistično se mi zdi, da v ta svet spravljate otroke. Saj ste že slišali za zaščitene spolne odnose, kajne? Reprodukcija človeštva je precenjena. Se zavedate, da se svet globalno segreva? Da poti nazaj ni, ne moremo več ustaviti škode, ki smo jo naredili v tako kratkem času. Finančna kriza nam trka na vrata, politična kriza globalno, samo čaka se kje in kdaj bo izbruhnila vojna in vase potegnila cel svet. Pandemija, epidemija,… Najhujše kriza pa je moralna, ta je hujša od vseh ostalih.
Ne jezite se na moj zapis oziroma na moje realistično razmišljane. Vzemite si čas in razmislite o mojih besedah. Boste ugotovili, da ima prav, samo rožnata očala si bo treba sneti.
In kdaj časi NISO bili negotovi in težki? Kdaj je pa bil svet rožnat in idealen za imet otroke?
In potujte kot, in zapravljajte da bo vsega konec. Tezki casi rodijo mocne ljudi. Boomerji so pac pognali svet v pufe za svoje avte in baharijo, ki jih ni konca, sedaj bomo pac mladi malo stisnili in se vrnili nazaj, o tam kamor smo skrenili.
Tele bucke globalnega segrevanja so mimo. Se bomo pa najbrz vrnili nazaj na motiko, potem ko se svet stepe zaradi penzij inflacije in vseh ugodnosti, ki so si jih zracunali.
Otroci so prihodnost, poglotni babyboomerji, ki jih moti otroski jok pac ne.
In poglotnim boomerjem za natiskane papircke ne bo nihce vec delal.
Otroci te delajo mladega, te ucijo in te radovedno in iskreno vprasajo in kaj povejo.
Pa preizkusajo tvojo doslednost in zivce.
Otrok ne marajo zgolj narcisoidni ljudje, kajti otroci so iskreni in podvomijo v narcisoidno sliko, ki jo ustvarjajo ostareli narcisi.
Kot nalasc se pokakajo v perfektnem trenutku.
In zahtevajo pozornost na druzniskem pikniku in je zato stari oca uzaljen, ker se svet ne vrti okoli njega.
Dobro vzgojeni otroci bodo hvalezni sami od sebe. In vcasih tudi prekletno nehvalezni, ce jim necesa ne bos znal pojasniti.
Je pa res, na silo imeti otroke kot obesek, ce osebnostno nisi zrel je kriza. Potem bolje, da imas psa, macko ali pa nic.
Ko pravijo, da je kak otrok tezaven, vedno pogledam kaksni so starsi.
In vedno, ceprav imajo o sebi precej visoko mnenje, se posebej pa gre za pedenanje zunanjosti, gre za osebnostno motene osebe.
Ne cudi me, da je sin pijanec, ce je imel oceta, ki ga je vedno zatiral in ponizeval, sam pa se stulil v lokalni politiki.
Ne cudi me, da je dekle narcisoidno, ce sta starsa imela custveno hladen odnos, in je ocka kompenziral odnos pri hcerki in iz tam izhajajo daddy issues.
Narcisi, ne imejte otrok.
Fantej, 15.02.2022 ob 10:10
In potujte kot, in zapravljajte da bo vsega konec. Tezki casi rodijo mocne ljudi. Boomerji so pac pognali svet v pufe za svoje avte in baharijo, ki jih ni konca, sedaj bomo pac mladi malo stisnili in se vrnili nazaj, o tam kamor smo skrenili.
Tele bucke globalnega segrevanja so mimo. Se bomo pa najbrz vrnili nazaj na motiko, potem ko se svet stepe zaradi penzij inflacije in vseh ugodnosti, ki so si jih zracunali.
Otroci so prihodnost, poglotni babyboomerji, ki jih moti otroski jok pac ne.
In poglotnim boomerjem za natiskane papircke ne bo nihce vec delal.
Otroci te delajo mladega, te ucijo in te radovedno in iskreno vprasajo in kaj povejo.
Pa preizkusajo tvojo doslednost in zivce.
Otrok ne marajo zgolj narcisoidni ljudje, kajti otroci so iskreni in podvomijo v narcisoidno sliko, ki jo ustvarjajo ostareli narcisi.
Kot nalasc se pokakajo v perfektnem trenutku.
In zahtevajo pozornost na druzniskem pikniku in je zato stari oca uzaljen, ker se svet ne vrti okoli njega.
Dobro vzgojeni otroci bodo hvalezni sami od sebe. In vcasih tudi prekletno nehvalezni, ce jim necesa ne bos znal pojasniti.
Je pa res, na silo imeti otroke kot obesek, ce osebnostno nisi zrel je kriza. Potem bolje, da imas psa, macko ali pa nic.
Ko pravijo, da je kak otrok tezaven, vedno pogledam kaksni so starsi.
In vedno, ceprav imajo o sebi precej visoko mnenje, se posebej pa gre za pedenanje zunanjosti, gre za osebnostno motene osebe.
Ne cudi me, da je sin pijanec, ce je imel oceta, ki ga je vedno zatiral in ponizeval, sam pa se stulil v lokalni politiki.
Ne cudi me, da je dekle narcisoidno, ce sta starsa imela custveno hladen odnos, in je ocka kompenziral odnos pri hcerki in iz tam izhajajo daddy issues.
Narcisi, ne imejte otrok.
Da vsi, ki imajo otroke, tudi sami mislijo, da so primerni za imet otroke. Največ narcisov ima otroke, da se z njimi postavljajo, otroci jim predstavljajo statusni simbol kot avto, hiša,…dedki in babice pa poskrbijo, da jim rit odnašajo z varstvi, kosili,…
Res zelo sebična sem, lani sem rodila prvega otroka, drugi pa je že tudi napoti. Grozen človek sem. Otroke pošiljam v ta grozen svet in sploh ne razmišljam kaj delam. Prav imaš moram se zamislit. Zaradi vse situacije moram enostavno prenehati živeti svoje sanje in uresničevati svoje želje, cilje in vse kar me osrečuje.
Prava krava zahrbtna brezobrazna si. Zapri se nekam pa počakaj na svoj konec ker v takem svetu nima smisla več dalje živet.
Gadget, 11.02.2022 ob 16:31
Današnje generacije otrok se ne bodo znale borit, to so bile starejše generacije, ki so imele voljo po preživetju…današnjim otrokom je to odvzeto, ta prirojeni nagon po borbi, je prevzel internet, …žal. Ti otroci, mladina so samo sledilci, apatični, brez energije , volje in veselja, možgani samo na omrežje priklopljeni…taki so in bodo lahek plen nadzorovalcev…že zdaj sledijo kot ovce po raznih tik- tokih- nekdo izmisli nevaren izziv- ne manjka sledilcev, ki se ogrožajo in umirajo za en posnetek na železniških tirih…zelo redki razmišljajo s svojo glavo !
Saj so tuei prej bili taki otroci, samo da prej niso bili na posnetku in zanje nisi mogel vedeti.
Nisem še slišal slabšega argumenta. Evropa in amerika sta totalno v negativni demografiji v zadnjih 5 letih. Če se Evropejci nebomo začeli bolj razmnoževat, bomo imeli probleme z zagotavljanjem kapitala za upokojence… Bolj ko bo več starejših težje bo zagotoviti kapital. Problem so države ki imajo po milijardo ljudi, in nimajo urejenih državnih sistemov. Evropa potrebuje otroke, rojstva, lastno delovno silo. Zadnje čase ljudje samo jamramo kako je vse težko, kako nepravičen je svet. Pa sploh ne vemo kako dobro se danes živi v primerjavi z zadnjimi stotimi leti. Vsak si lahko najde službo in dela ter služi denar, ki je malo boljši kot pa so ga dobili delavci v angleških tovarnah sredi 30-40 let prejšnjega stoletja. Ampak ja z jamranjem bomo ziher daleč prišli.
Ni slabih otrok, so samo slabi starši, 11.02.2022 ob 08:22
Anonimno 9746, 10.02.2022 ob 23:57
Sej niste več normalni. Otroci so bistvo življenja. Vojne in težki časi pa so vedno bili in bodo.
Res oprosti, povej to jeseniški deklici.
Otrok je odgovornost – tako kot zlate ribice ne kupiš, če nimaš namena imeti in redno vzdrževati akvarija, tudi otrok veliko ljudi ne bi smelo imeti. Ne zaradi teh pamfletov, ampak iz najpreprostejšega razloga, da si nihče ne zasluži slabega starša.
Podpirajmo child-free, da zmanjšujemo nasilje nad otroci. Psihično, fizično, čustveno… vsakršno nasilje nad otroci. Noben otrok si ne zasluži že mamice, ki se bo mršila “če tebe ne bi bilo, ne bi imela strij”, “če tebe ne bi bilo, bi lahko šla na Havaje”, “če tebe ne bi bilo, bi lahko šla s prijateljicami žurati”. Ne rekla – samo mršila občasno. Zdaj pa pomisli na vse psovke, histerije, obtoževanja, fizično nasilje, starosti neprimerne zahteve, ki jih otroci doživljajo pod okriljem “vzgoje”.
Je bila ena oddaja z Juhantom, češ vzgojno, da mora otrok znati skuhati za 4 polna nedeljska kosila (pa bežno omenjeno, da starš pomaga z uporabo nožev in plačilom sestavin v trgovini), da dobi lasten mobilni telefon… Naredi socialni eksperiment med svojimi znanci: vprašaj, kaj mislijo o vzgojnosti tega pristopa, potem pa naj povedo na pamet, kako bi pripravili 4 nedeljska kosila (ne kaj so bila njihova zadnja 4nedeljska kosila).
Vsak, ki zna skuhati nedeljsko kosilo, ve kako veliko dela in organizacije je, vsak, ki še vode ne zavre doma pa bo pametoval kako si otrok mora zaslužiti.
Naredi seznam, kdo od teh anketirancev, si zasluži starševske pravice, in čigavi potomci so samo sirote brez mrliškega lista.
P.s. ta fora s 4. Nedeljskimi kosili, je osnovana na ideji, da nedeljsko kosilo je. Da otrok nedeljska kosila pozna kot družinsko tradicijo, da vsako nedeljo gleda mamico ali očka, ki vsaj 4h kuhata v nedeljo dopoldne. Realnost pa je, da veliko otrok gleda starše buljiti v telefon in naročiti pico – in ravno ti, bodo najglasneje tulili v otroka in celi svet ta 4nedeljska kosila in odvisnost od ekranov. Zato sem tako besna, zato je tako nagnusno, zato se mi zdi ta “vzgoja” sadizem. Vsak otrok, ki je dovolj ljubljen, da lahko mamico ali očka gleda 6let (6x52nedelj) med nakupovanjem in kuhanjem za nedeljsko kosilo, bo pri 6ih letih sam od sebe obvladal, pa še tisti, ki imajo redna nedeljska kosila so pogosto odvrženi in zavrženi pred TV ali iPhone, da dajo mir, staršu, katerim je otrok odveč (in ne govorim o enem slabem dne ampak vedenjskemu vzorcu goniča, ki se pretvarja, da je starš).
Veliko ljudi se je samo gonilo brez kondoma. Podpirajmo child-free, da bo čim manj otrok imelo slabe starše.
Jaz za zgoraj omenjene patologije ne vidim rešitve v obliki Chil-free politike. Raje izberimo Idiot-free politiko.
Okej stekam, da je to tvoje razmišljanje in ta tvoj pogled na svet. Ko bo sveta konec tak dobenga več nebo. To pa, da ti tu ustvarjaš svoje mišljenje s tem, da naj drugi ne imajo otrok in kako kruti so tisti, ki jih rodijo v takem svetu, kaj sploh zelis doseči, je moje vprašanje, na tvojo objavo. Ker žal preprct nemores mnozevanja in tega, da ce si kdo želi otroka ga ima tudi pravico imet. Pac jebi ga tak je svet vojne so vedno bile in virusi so se zmeraj širili, prav tako pa denarne stiske..Ampak ljudje so se znajdli in preživeli vse bitke z otoki ali brez nih….In tu zaj ustvarjat neko depresijo in dvome in nevem kaj vse drugemu folku s to objavo je za mene gluposti. Pa lep dan.
Nikoli v zgodovini nam ni bi lepse. Problem je ker se tega ne zavedate. Redna generacija brez nekih vojn, pretresov. In ce je za vas kaksna maskica problem za to prehodno obdobje, potem primarno razmislite o svoji sebicnosti in svojem zivljenju. Otrok vam sploh ne bi privoscil, bolje da jih nimate in na njih ne prenasate svojih frustracij. Bodo vsaj ostali bolj normalni. Res je lepo zivljenje v nasi dezeli. Ce bi bili kje drugje in vsaj malo razgledani bi to zagotovo vedeli.
Forum je zaprt za komentiranje.