Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › nega otroka, mobing nadrejene

nega otroka, mobing nadrejene

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 10914, 19.08.2021 ob 08:55

Imam 3 otroke, stari so 4, 8 in 10 let.

V službi sem vedno za polni delovni čas, do sedaj sem koristila nego za vse otroke skupaj okrog 10-krat v vseh službah.

V sedanji službi v treh letih le dvakrat. Prejšnji teden se mi je zgodilo, da sem drugič manjkala in vzela nego za en dan, ker je otroka ponoči bolelo uho.

Kličem vodjo in mi rekče ok, pričakujem pa, da boš potem naslednji dan v službi. Že to me moti, kaj če bi bilo z otrokom kaj narobe in bi doma morala ostati več dni. Ko pridem nazaj pa na sestanku, da sedaj bomo pa drugeče, da bomo napovedali bolniške……

Ne zdi se mi pravično, mislim, da bom začela iskati drugo službo.

Prav živcira me, najraje bi šla do vodje in rekla, da ne izkoriščam tega, saj ve da praktično nikoli ne manjkam, da služba mi veliko pomeni, otroci pa največ.

Že tako dobo da imam zlate starše in taščo, ki mi pomerkjo in čuvajo otroke. Tudi mož pač skos ne more, se izmenjava ob teh stvareh.

Kaj te briga kaj reče vodja.  Ti pokliči zdravnika vzemi bolniško in greš  na nego.

Če ti pa kaj piska, prosi da ti da na mail, da ne pozabiš….  Pol pa z mailom do odvetnika…

looolll, 24.08.2021 ob 18:46

NA TO BI MISLILA PREDEN SI SE ODLOČILA ZA OTROKA.

logično je da moraš imeti nekoga za varstvo a ne.

ne pa da boste zaradi otroka skozi na bolniški?

ja to so pa moderne mame.

postavi se v vlogo delodajalca.

Na zdravje ne moreš vplivati in če je otrok bolan potrebuje enega izmed staršev ob sebi, najboljše mamo. Zakaj? Ti bo jasno, ko boš imel/a svoje otroke do takrat ti bo pa ves, kar je povezano z otroki “Šanska vas” in nesprejemljivo.

Če je otrok doma, je edino pravilno in sprejemljivo, da ostane z njim starš, nobena babi, teta, varuška in pika … Otrok takrat potrebuje starša in pika.

Me zanima kdo je tebe čuval in ti čaje kuhal, najbrž si imel/a, kar hudo otroštvo in nihče ni skrbel zate, kar se pozna na zapisanem.

Delodajalec ti nima zakonske pravice težit, če si na negi. Pri meni je prvo otrok in pika in mi je popolnoma vseeno, kaj si o tem misli delodajalec. Imam rada službo, ki jo opravljam, delam z otrok itd., a hkrati ne bom drugih otrok čuvala, medtem ko bo moj otrok doma bolan, ni šans.

Sem bila tako noro, pa vendarle zato nisi nič več vreden. Ko si v službi je vse ok, so vsi super, ko te ni, si tudi nadomestljiva in pika …

V naprej napovedat bolniške ne moreš, razen v primeru, ko gre za kakšen poseg, operacijo itd., to bi morala jasno povedati delodajalcu.

Poleg tega, nisi nikomur dolžna napisati vzroka – zakaj te ni. Napišeš mene ne bo, sem na negi, mene ne bo sem na bolniški, javim ko pridem v službo in to je to.

Zapomni si otroci te potrebujejo sedaj, ko so mali, ne ko bodo odrasli. Služba počaka, delo bo vedno, otroci pa ne bodo vedno mali …

Postavi se zase brez slabe vesti, ker vsekakor so prvo otroci. Jaz sem bila takšna prvi dve leti (torej od 2 do 3 leta starosti otroka) in NIKOLI VEČ!

Mi smo imeli problem z vodenimi kozami, mož je bil v tujini, moji starši mrtvi, brat z družino na drugi celini, moževa mati ne bo varuška, ker ona je svojega vzgojila, drugih pa ne bo in sem bila mesec in še nekaj doma, ker so trije in so zbolevali eden za drugim, naprej taveliki, čez teden pa pol še drug in čez tri še tretji.

Šefica je ob prihodu nazaj norela, sodelavke tudi, pa sem se pritožila kadrovski, ki je vse javila direktorju, ki je sklical sestanek in nazjal sodelavke, češ kaj si mislijo, da je to že mobing. Od takrat je ljubi mir, tu in tam še kako nagajanje med dnevi, ko so otroci doma, češ da izkoriščam, pa samo vprašam ali bi se o tem pogovorili skupaj z direktorjem in je mir.

No pa mi povejte pametni, mož se je ločil, imam tri otroke, prvi in potem dvojčka, ko sta bila stara 3. leta sta v nesreči umrla moja starša, ki sta bila mlada upokojenca, brat že 20 let živi na drugi celini, mož je edinec, tašča ne mara nikogar od nas, kaj naj naredim, ko zbolijo, glede na to, da mož noče sodelovati v takih primerih, torej kaj naj?

Vsak nasvet je dobrodošel.

Pozdravljena

Zamenjaj službo.

Anonimno 7767, 28.08.2022 ob 18:09

Kaj te briga kaj reče vodja.  Ti pokliči zdravnika vzemi bolniško in greš  na nego.

Če ti pa kaj piska, prosi da ti da na mail, da ne pozabiš….  Pol pa z mailom do odvetnika…

Ali pa k inšpektorju za delo.

Kamal, 19.08.2021 ob 09:48

Pa še ena stvar, ki je aktualna v Sloveniji. Skrb za starejše.

Jaz sem lansko leto porabil 10 dni dopusta za skrb za starše. Nisem mogel koristiti npr. bolniške, ker gre za širšo družino. Po drugi strani pa imamo sistem, ki je bolj radodaren. Vendar, če ti pripada ti pripada in tu ne sme biti pomislekov.

Prosim, kje je to navedeno, je ti izredni dopust, specifike firme ali kako drugače?

Strinjaj se z novimi pravili itd. lepo pokimaj in si svoje misli. Povej, da boš nego koristila, ko bo to nujno, ker če otroka ne odpelješ do zdravnika je to zanemarjanje. Pa boš imela s csd probleme in bla bla bla … pač nekaj v to smer namuti.

Kar se tiče menjavanja službe pa … menjaj, ko bodo otroci vsi nad 10 let. Do takrat pa ženska, zapomni si eno, NIKOLI NE RAZLAGAJ kaj je narobe z otrokom. Če že moreš pa napihni in naj zveni ogabno, da noben ne bo hotel poslušat. Ampak otrokovega stanja jaz v službi ne bi razlagala.

Ne vem no, jaz bi sicer takoj vprasal, kako naj napoves bolnisko? Da bi taksen podatek oz znanje, res bilo dobrodoslo, tudi pri kaksnem lotu in podobno.

Dado380, 29.08.2022 ob 08:57

Ne vem no, jaz bi sicer takoj vprasal, kako naj napoves bolnisko? Da bi taksen podatek oz znanje, res bilo dobrodoslo, tudi pri kaksnem lotu in podobno.

Jaz bi isto. Naj gospa inteligentna razloži kako napoveš bolezen. Potem naj pa še pisno pošlje na podlagi česa to zahteva in seveda kako postanete jasnovidni. Če ti sporoči, sporoči še ti nam 🙂

Mene je sram v kakšni državi živim res. To imate same nesposobne vodje. Jaz vodim skupino 9ih ljudi, večina moški in ena ženska. Eden je bil pol leta na porodniški, še trije večkrat vzamejo nego za otroke – se izmenjujejo z ženami. Pred leti je smo imeli sodelavca, ki je bil skoraj celo leto na bolniški – kap. Edini kontakt z njim je bil da sem ga sem in tja vprašala kako je in če kaj potrebuje. Nikoli, ampak nikoli mi ni na konec pameti padlo da bi človeka, ki ima bolnega otroka doma, ali pa je sam bolan obremenjevala še s svojimi problemi. Kar razdelitev dela in organizacija je. MOJE delo. Ne njihovo. Vsi, ki delamo v sloveniji smo seznanjeni z pravicami do nege in bolniške. Ni na nas da o tem odločamo. Na nas je da imamo plan oz. znamo reagirati ko pride do situacije. Če kdo tega ni zmožen naj pač napove svojo odpoved zaradi nesposobnosti opravljanja svojega dela in prelaganja svojih odgovornosti na ljudi, ki za to niso plačani. Avtorica se pa lahko na take glupe izjave samo nasmeje. Ker kaj tako butastega pa še ne. Napovedati bolniško :). Kakšni bebci zasedajo delovna mesta. Neverjetno res.

Evo šola in vrtec je pred vrati.

Dva otroka sta v šoli in ni več problem, če slučajno zbolita bosta doma, babica ju bo malo šla pogledat.

Mali star 4 leta gre v vrtec. Že zdaj me skrbi kako bo, če bo velik obolan. Tudi pri nas ni “posluha” za bolniške in nego. Takoj dobim pod nos kdaj pridem, da smo majhna ekipa in me potrebujejo. Še en problem je da šefica, ki je čez 50 nima otrok in ne ve kako je to če je otrok bolan.

Ko bo zbolel bom kak dan ostala doma, enkrat jaz, enkrat mož, ko bo bolje pa bo še kakšen dan ostal pri babici. Tako je.

nisi revčka, 25.08.2021 ob 22:43

Vem, kam pes taco moli, uboga mamica, ki ne more koristiti nege za otroke 🙂

Iz izkušenj lahko povem, da se po navadi takšni problemi kažejo le pri tistih, od katerih že med delovnim časom ni nekega efekta.  Oprosti, ampak tako je.   Sposobne zaposlene ženske, ki s svojim znanjem in opravljenim delom delodajalcu dokazujejo, da so za podjetje pomembne,  nimajo takih problemov.

Pomembne za koga? Minimalna plača. Direktor in uprava se smeji ker imajo po več tisoč EU plače. Res misliš če si pridna si pomembna?

Napovedovanje bolniške??? Haha crknila sem od smeha. A to za en let vnaprej, da bo vmestila v letni delovni načrt al kak? Za bruhat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close