nega kože in ličenje 50+
Pozdravljene,
do sedaj nisem nikoli ravno razmišljala o neki negi kože. Nikoli nisem uporabljala drugega kot kakšno dnevno kremo, maskaro, zvečer umivanje obraza in to je bilo to.
Zavedam se, da moja koža ni več enaka, kot je bila pred leti in me zanima, kako skrbite zase ostale.
Na spletu sem videla tutoriale za ličenje in sem kar malo začudena, koliko stvari si ženske namažejo, da bi bile videti lepše: krema taka, krema drugačna, podlaga, puder, puder drugi, zaščita pred soncem, ličila v prahu, tekoča… ni da ni. Cela fasada. Verjetno zdaj čaka to tudi mene… Kako potem to zvečer spravijo dol, s čim?
Rada bi (bolje) poskrbela za svojo kožo, a ne vem kje se lotiti. Rada bi se naučila tudi ličiti, da poudarim lepe stvari in nekoliko prikrijem tisto, kar je manj krasno:-)
Katero kremo, morda tudi kaj drugega predlagate, da preizkusim? Kako zvečer potem to spraviti dol? 🙂
lep pozdrav,
5.0:-)
Sicer še nisem 50, imam pa že zrelo kožo. In ti povem, da takšna koža izgleda lepše, če je na njej manj fasade. Pudri in tekoče podlage se namreč rade usedejo v gube in jih še bolj poudarijo.
Za zrelo kožo je zato pomembna predvsem vlažilna in hranilna nega, torej res kvalitetna, po možnosti organska negovalna krema, serum s hialuronsko kislino, c vitaminom, retinolom, in lahka tekoča podlaga, primerna za zrelo kožo. Na YT imaš ogromno reviewjev zrelih žensk, ki preizkušajo podlage glede na ustrezne kriterije, kar ti lahko zelo olajša izbiro. Nujna je tudi zaščita pred soncem in priporočljiv “primer” (v odvisnosti od tvojega tipa kože). Glede dekorativne kozmetike pa naj velja pravilo: manj je več. Lahki tekoči puder in poudarjanje tvojih prednosti. To so lahko oči (senčila so za zrele ženske primernejša kremna od tistih v prahu) ali ustnice ( včasih že samo rdeča šminka naredi občutno razliko, le pravi odtenek je treba najti).
Za nego potrebuješ pač nekaj s čemer si umiješ obraz, naj bo čim bolj nežno. Potem en dober pilling ali retinol (s tem ne pretiravaj če si veliko na soncu). Meni osebno najbolj ustreza glikolna kislina. Vlažilno kremo. In najbolj pomembno – zaščita pred soncem. Vsak dan brez izjme. To je to.
Kar se tiče ličil, čim manj. Maskara, obrvi če rabiš kaj popravit, mogoče ustnice in kaj za lica, ker običajno z leti bolj “pusto” kožo dobimo. Puder/podlaga če ga do sedaj nisi uporabljala ga tudi sedaj ne. Boš izgledala slabše, ne boljše. Koža z gubicami in širšimi porami na stara leta izgleda dosti lepša brez podlage.
Ličila jaz odstranjujem s kokosovim oljem. Lahko pa tudi kupiš oljni balzam za odstranit. Tudi kremo za sonce s tem odstraniš. Potem pa še umiješ obraz.
Za kožo največ narediš če dobro ješ in dovolj piješ in predvsem če jo zaščitiš pred soncem. Poglej kožo na telesu kjer ni izpostavljena soncu. Koliko mlajša izgleda 🙂
Aja….pa vse to velja tudi za vrat/dekolte in roke. Jih rabiš isto negovat kot obraz. Tam se najhitreje leta vidijo.
Anonimno754, 21.03.2025 ob 07:59
Sicer še nisem 50, imam pa že zrelo kožo. In ti povem, da takšna koža izgleda lepše, če je na njej manj fasade. Pudri in tekoče podlage se namreč rade usedejo v gube in jih še bolj poudarijo.
Za zrelo kožo je zato pomembna predvsem vlažilna in hranilna nega, torej res kvalitetna, po možnosti organska negovalna krema, serum s hialuronsko kislino, c vitaminom, retinolom, in lahka tekoča podlaga, primerna za zrelo kožo. Na YT imaš ogromno reviewjev zrelih žensk, ki preizkušajo podlage glede na ustrezne kriterije, kar ti lahko zelo olajša izbiro. Nujna je tudi zaščita pred soncem in priporočljiv “primer” (v odvisnosti od tvojega tipa kože). Glede dekorativne kozmetike pa naj velja pravilo: manj je več. Lahki tekoči puder in poudarjanje tvojih prednosti. To so lahko oči (senčila so za zrele ženske primernejša kremna od tistih v prahu) ali ustnice ( včasih že samo rdeča šminka naredi občutno razliko, le pravi odtenek je treba najti).
Zakaj je priporočljiv “primer” in kaj naredi na koži. Hvala.
Tudi jaz bom vsak cas 50 in uporabljam vedno manj licil. Ce bi bila se enkrat otrok, bi bilo edino licilo, ki bi ga uporabljala ze v najstniakih letih-krema za soncenje. Moj problem je suha koza, vecno suha ze od nekdaj in prav nic na tem svetu mi ne ustreza. Tukaj sem prebrala, da je cerave krema iz lekarne super in sem jo kupila. Nic uspeha. Ne retinoli, ne hialuron, sprobala vse. Edino jogurt mi nahrani kozo. Maske za obraz? Opevani med? Neee! Meni je kozo se bolj osusil. Groza res
uporabnica 5.0, 21.03.2025 ob 10:04
Imaš prav, vsebina je pomembna, a všeč mi je tudi, če sem si všeč.
in zakaj si ne moreš biti všeč naravna? sedaj bo iz leta v leto slabše, pa če se na trepalnice mečeš. koža bo postala gubasta, kosti bo vleklo skupaj in v bokih narazen, žile bodo popuščale, las bo vedno manj in vedno bolj sivi……..
nisisivšeč, 21.03.2025 ob 10:24
in zakaj si ne moreš biti všeč naravna? sedaj bo iz leta v leto slabše, pa če se na trepalnice mečeš. koža bo postala gubasta, kosti bo vleklo skupaj in v bokih narazen, žile bodo popuščale, las bo vedno manj in vedno bolj sivi……..
Sem si kar všeč, to kar imam, bi rada imela še naprej:-)
Zakaj253, 21.03.2025 ob 09:49
Tudi jaz bom vsak cas 50 in uporabljam vedno manj licil. Ce bi bila se enkrat otrok, bi bilo edino licilo, ki bi ga uporabljala ze v najstniakih letih-krema za soncenje. Moj problem je suha koza, vecno suha ze od nekdaj in prav nic na tem svetu mi ne ustreza. Tukaj sem prebrala, da je cerave krema iz lekarne super in sem jo kupila. Nic uspeha. Ne retinoli, ne hialuron, sprobala vse. Edino jogurt mi nahrani kozo. Maske za obraz? Opevani med? Neee! Meni je kozo se bolj osusil. Groza res
Probaj čisto Avokadovo olje. Jaz sem navdušena.
Koza potrebuje ene 3x vlago in 1x hrano.
Sem 50 in ko pogledam sebe in svoje vrstnice, ne vidim neke razlike, ko se pa slikamo, sele na fotkah vidim, da imajo vse gube, jaz pa ne.
Make up samo obcasno, ko je treba, drugace pa oljni tonik, vlazilni gel, hranilni serum in dnevna in nocna vlazilna krema.
Forum je zaprt za komentiranje.