Necepljeni ne smemo nikamor, cepljeni širijo virus brez omejitev
tukaj se pa novačenje ovc konča, 05.07.2021 ob 14:18
s enim odmerkom, 05.07.2021 ob 13:24
tukaj se pa novačenje ovc konča, 05.07.2021 ob 12:47
jasno je da, 05.07.2021 ob 12:41
smešni so, 05.07.2021 ob 08:58
Men je najbolj smešno ko pravijo, da se ne morjo okužit zdaj ko so cepljeni. Cepit cepit pa pojma nimajo za kaj sploh cepivo je. :))
Jasno je, da cepljeni enako prenašajo virus, kot necepljeni. Edino zbolijo bolj poredko in tudi bolezen poteka v lažji obliki. Za ostale pa so enako nevarni. Ni pa res, da necepljeni ne morejo, ne smejo nikamor. S testom se povsod pride.
Zakaj bi se pa testirali, če ni pošteno to do njih? Očitno neokuženi in necepljeni delajo očitno nekaj še kako prav, da niti ne zbolijo ( pravilno umivajo rokice, pridno nosijo maske, se ne izpostavljajo, ne žurajo in niso žurali po zaprtih kleteh in zidancah :). In zato naj se kazensko še “posvajpa” zdej, da bo imel test, nad njim pa kontrolo preko aplikacije?
Ja, nepismeno, kar je zančilno za vse anticepilce. Ne zbolijo vsi naenkrat, sicer bi bila vsaka epidemija zelo kratka, pa nikoli ni temu tako. Enkrat boš zbolelo in se dušilo, takrat ne boš moglo prismodovat. Ali bo to letos, prihodnje leto, zaobšlo te ne bo. Marsikateri anticepilec je že nehal lajat, potem ko je bil na kisiku in ima trajne posledice.
polarno viharni – nehaj noret po forumu – če si s ti tako odločilo, da se pošpontaš, nimaš nobene pravice tistih, ki se (še) niso cepili, žaliti kakor počneš v svojih pismenih skropucalih. Ker očitno nekaj zelo prav delajo, da se ne okužijo, še niso preboleli, se jim še ni bilo niti treba testirati, ali pa koneckoncev – če tudi zato, ker nimajo “opičje krvi” – ker imajo npr. rhesus faktor neg. Jasno?
In še to – ne pijem alkohola, nisem kadilec- za razliko od tebe, si že iz tega bolj rizični faktor tudi pri koroni, kar se dodatnih kroničnih bolezni tiče.
simpl, 05.07.2021 ob 10:29
baje da nisi kriv dokler ti krivda ni dokazana.. razen za covid..
zdrav človk, ne sme nikamor, … kaka je to sedaj pr,uknjenost, da nekaj OK v osnovi, NI OK!?
kot bi reku… da POŠTEN/NEZAPRT človk NI OK, če si pa prestal zapor, al pa si že kradu, pol si pa OK??, čeprav so vsi trobli da se je potrebno držat pravil/zakona..si zdej če si se tega držal..GRDI RAČEK..
Včasih si tudi vsepovsod prišel z rdečo komunistično knjižico.
S knjižico si pokazal pripadnost komunistom.
Dandanes pripadnost fašistom pokažeš tako, da jim nastaviš ramo in se žrtvuješ za fašiste.
MAVRICAAAAA, 05.07.2021 ob 14:24
boli mene, če ne smemo v notranjost restavracije, ker rada popijem kavico na vrtu. Če je dež pa itak ne grem na kavo ven, mi je boljša doma. Pa tudi sicer ne bi šla v notranjost, ker cepljeni so prava smrtonosna bomba, tako da pejte čim dlje od mene…
Fašisti in njihovi konformistični debili postajajo vedno bolj nasilni, zato se njihov fašistični režim in diskriminacija lahko še bolj poglablja.
In ne bo omejena le na restavracije.
Če bom šla na morje, grem na hitri test. Kako nazaj? Pojma nimam. Saj ga nima nihče. Tisti dan, ko bom šla nazaj, bom vprašala, kaj drži zadnjih 6-12 ur .In to bom naredila ( karantena, test, potrdilo o bivaju , xy….). Za v restavracijo je tudi dovolj hitri test. Poleti sem ne glede na korono raje zunaj. Sicer pa se držim razdalje, nosim masko v zaprtih prostorih, ne hodim na masovne žurke. Čisto normalno tudi brez cepljenja.
Ja res so nas nadankali.
Dejali ostanite doma, da zajezimo virus.
Nismo hodili nikamor, otroci niso prihajali iz drugega konca SLO.
RES nismo zboleli. Nihče v družini. Sedaj pa nas, ki smo zdravi omejujejo.
Ne, za druge sem naredila dovolj. Ničesar več ne naredim za druge.
Šla bi na prireditev pa ne grem, ker moram imeti test. Kje je tu logika?
Bo pač kultura in prireditve še naprej v slabem stanju, ker ustvarjajo kaos.
Pa naj vlada polni prazne dvorane.
Zakaj smo tisti, ki smo ostali popolnoma zdravi Izvzeti.
Tudi prav.
Ne bom se testirala in ne bom se cepila. Amen.
Ostajam zdrava in za to res veliko vloži in naredim.
Zavedam se, da je virus lahko že na eni kljuki.
Danes ga naj nimam, ker imam test, jutri pa ga lahko stalnem.
Nora igra denarja, nora!
Ajko Ajko poletni hit, 05.07.2021 ob 18:24
Ja res so nas nadankali.
Dejali ostanite doma, da zajezimo virus.
Nismo hodili nikamor, otroci niso prihajali iz drugega konca SLO.
RES nismo zboleli. Nihče v družini. Sedaj pa nas, ki smo zdravi omejujejo.
Ne, za druge sem naredila dovolj. Ničesar več ne naredim za druge.
Šla bi na prireditev pa ne grem, ker moram imeti test. Kje je tu logika?
Bo pač kultura in prireditve še naprej v slabem stanju, ker ustvarjajo kaos.
Pa naj vlada polni prazne dvorane.
Zakaj smo tisti, ki smo ostali popolnoma zdravi Izvzeti.
Tudi prav.
Ne bom se testirala in ne bom se cepila. Amen.
Ostajam zdrava in za to res veliko vloži in naredim.
Zavedam se, da je virus lahko že na eni kljuki.
Danes ga naj nimam, ker imam test, jutri pa ga lahko stalnem.
Nora igra denarja, nora!
Tudi jaz ne.
Niti na terase, nosit dnar gostincem, ki kar naenkrat tulijo v isti rog s (tudi svojimi) ječarji in igrajo njihovo igro ter delijo narod na tiste, ki smejo v njihove prostore in drugorazredne.
Samo en člen iz Ustave bi zadostoval tako njim, kot kulturnikom in še komu. Če bi znali stopiti skupaj in zravnati hrbtenico.
Tudi prav.
Plavi, 05.07.2021 ob 18:46
Prevladujejo ljubljanski butalci, beri javni sektor, ki mislijo, da so glavni na vsakem kotičku tega planeta.Nimajo nobenih skrbi, ker bodo ponovno vlekli covid dodatke za nič dela, v praznih klimatiziranih pisarnah. Smrt Ljubljani, svoboda Sloveniji!
Z zadnjim delom se strinjam, ampak dej se za vraga že nauči razlikovanja med JS in JU! 😉
jao no, 05.07.2021 ob 14:37
Seveda delajo “nekaj” zelo prav. Čepijo doma in brskajo za teorijami zarote in smetijo po forumih.
Vsi ostali so se vsaj testirali, če ne že preboleli ali se cepili. Pa nehaj s tem negativnim faktorjem, ker nisi nedotakljivo, od kje vam ta bedarija o zaščiti pred virusom
Sploh ne čepijo doma, nit niso zabarikedirani po domovanjih in kleteh, si v zmoti. In ja, nekateri očitno delajo nekaj zelo zelo pravilno.
in to bo…., 05.07.2021 ob 17:43
za jao kake mate
Kako se tak sekiraš- si cepljena, nosiš masko, skrbiš za osebno higieno.
Saj je naša vrhuška , da ne rečem b.anda dala pogoj PCT, ki naj bi po njihovo bil odrešitev- saj vi v nastanitve ne smete sprejeti necepljenih.
Ja, zdaj, ko sem cepljenja, se manj sekiram. Prej pa ja, je bila čista beda. Prerivajo se okrog tebe, kihajo vate, smrkajo… pa jih ne moreš poslati v tri krasne.
Hja, pogoji so, samo narod jih ne spoštuje. Se naj jaz prepiram z ljudmi? Od začetka sem jih opozarjala na maske, eni so jih nadeli, drugi ne. Distance pa sploh niso držali. Zdaj pa nobenemu nič ne rečem. Zase pa upam, da bo cepivo delovalo.
Nimamo pa nobenih nastanitev.
Brisano glede corona dodatkov po koncu epidemije. ?♀️?☺ Da bo lažje doma. Kaj je že post, dela od doma in vzhajanje. ?♀️?
V JS spada tudi komunala, ko vam pošlje položnice za odvoz smeti in še česa. JU izvršuje, lokalni imajo pa tiste vaše, če na podlagi pravnomočnega akta DU ne gradijo po LS, ki jih sprejme.
Odgovarjam temu, ki se repenči. Pa tisti, ki rada dela od doma. V zdravstvo greste komot samoplačniško. Poznam samo take, ki koncesijsko opravljajo vse korektno, vključno z DU. Apmpak, ker je bilo brisano, delo od doma pa res ne pomeni, da dopoldan sadiš sadike od paradajza. Popoldan pa naspani in v frišno na hribe.
Naučite Ljubljano, kako sami strežete. Saj navsezadnje pride na štajersko, dolenjsko ipd., predno pride do Lj.
Brez veze, ker tam ena piše, pa bo jok in stok, ker ji ego nagaja.
-
Nisem vedela, da JS obstaja samo v Lj. ????????????? Zato pa …. ☺☺☺☺
jao kake mate, 05.07.2021 ob 19:41
Ja, zdaj, ko sem cepljenja, se manj sekiram. Prej pa ja, je bila čista beda. Prerivajo se okrog tebe, kihajo vate, smrkajo… pa jih ne moreš poslati v tri krasne.
Hja, pogoji so, samo narod jih ne spoštuje. Se naj jaz prepiram z ljudmi? Od začetka sem jih opozarjala na maske, eni so jih nadeli, drugi ne. Distance pa sploh niso držali. Zdaj pa nobenemu nič ne rečem. Zase pa upam, da bo cepivo delovalo.
Nimamo pa nobenih nastanitev.
Kako pa kaj z navadno gripo hendlaš sicer? Se tudi cepiš, ali ne? Nikoli te ni bilo tko strah, ker javnost ni na to opozarjala- poglej, koliko hospitaliziranih je bilo zaradi “sezonske gripe” februarja 2020:
ob gripi tudi rinejo vate, 05.07.2021 ob 19:54
Kako pa kaj z navadno gripo hendlaš sicer? Se tudi cepiš, ali ne? Nikoli te ni bilo tko strah, ker javnost ni na to opozarjala- poglej, koliko hospitaliziranih je bilo zaradi “sezonske gripe” februarja 2020:
Daj, samo nehaj s temi čudežnimi primerjavami in izenačevanjem gripe s covidom!
Ob maskah, razdalji in upoštevanju ukrepov jih je na tisoče zbolelo in prek 4500 umrlo.
Krivično ter zelo egoistično razmišljanje predvsem za tiste, katerih svojci so prebolevali hujšo obliko ( ob upoštevanju ukrepov) ali celo umrlo.
neprimerljivo, 05.07.2021 ob 20:07
Daj, samo nehaj s temi čudežnimi primerjavami in izenačevanjem gripe s covidom!
Ob maskah, razdalji in upoštevanju ukrepov jih je na tisoče zbolelo in prek 4500 umrlo.
Krivično ter zelo egoistično razmišljanje predvsem za tiste, katerih svojci so prebolevali hujšo obliko ( ob upoštevanju ukrepov) ali celo umrlo.
Nekateri oz. kar večina jih misli samo na svojo rit.
Zdaj to vidim. Sploh, ko imam familije, ti so večinoma najbolj arogantni. Otroci dobesedno rinejo vame pa tastari nič. Sončeca smejo vse.
Ali pa, ko ti kar tako mimogrede na vržejo, da oni so itak skupina in da so že ves čas skupaj. Mene pa kot, da me ni. Nula zanje. Ni jim mar, če koga od uslužbencev okužijo.
Ja, je zoprno, ko imaš tako delo, vedno nevarnost okužbe, doma pa mamo, ki je visoko rizični pacient in vedno v strahu, da bi kaj dobila od mene. Sem bila presrečna, ko sem dobila termin za cepljenje.
jao kake mate, 05.07.2021 ob 20:10
Nekateri oz. kar večina jih misli samo na svojo rit.
Zdaj to vidim. Sploh, ko imam familije, ti so večinoma najbolj arogantni. Otroci dobesedno rinejo vame pa tastari nič. Sončeca smejo vse.
Ali pa, ko ti kar tako mimogrede na vržejo, da oni so itak skupina in da so že ves čas skupaj. Mene pa kot, da me ni. Nula zanje. Ni jim mar, če koga od uslužbencev okužijo.
Ja, je zoprno, ko imaš tako delo, vedno nevarnost okužbe, doma pa mamo, ki je visoko rizični pacient in vedno v strahu, da bi kaj dobila od mene. Sem bila presrečna, ko sem dobila termin za cepljenje.
Nič bat, zdaj bo delta udarila po gobcih tiste, ki druge zmerjajo s fašisti, sami pa ves čas svinjajo s trditvami, da lahko starejše pobere, ker se njihov čas pač izteka, enako pravijo za kronične bolnike, onkološke bolnike, pa za tiste, ki zaradi avtoimunih bolezni ali presaditve organov jemljejo zdravila, ki zavirajo imunski sistem in cepivo pri njih deluje slabše. Novi sev že mutira, postaja vedno bolj agresiven in prilagajajoč se, in udaril bo čedalje mlajših, kar počakaj na jesen, tokrat bodo v bolnicah mladi in otroci. Bo še veselo.
A bi že enkrat nehal grozit z Delto. Delta je res bolj nalezljiva, ni pa tako huda (manj smrtna). Torej vse kaže v to smer da (po predvidevanjih) bo virus oslabel. Kar je super novica za vse navadne ljudi.
Glede umiranja starejših je pa treba prst uperit proti vladi, ki je DSOje prepustila sama sebi. Za njih v 1 letu niso naredili čisto nič. Tiste zaposlene ki so javno grajali sistem pa so potem itak doletele sankcije. Razne inšpekcije so si kar naenkrat začela podajat kljuke.
Tako da za zaščito starejših ta vlada ni naredila čisto nič. Vprašanje ali načrtno ali iz malomarnosti.
Prav tako je za nedelujiča zaprtja kriva izključno vlada s svojimi nepremišljenimi norimi ukrepi pri katerih se je še stroka križala. Ok lani spomladi sploh nismo nič vedeli o samem virusu in je bila panika opravičljiva. Za to kar se je dogajalo to zimo pa ni opravičila. Bili smo v vrhu po smrtih zaradi Covida na število prebivalcev.
Ah ja, 05.07.2021 ob 21:39
A bi že enkrat nehal grozit z Delto. Delta je res bolj nalezljiva, ni pa tako huda (manj smrtna). Torej vse kaže v to smer da (po predvidevanjih) bo virus oslabel. Kar je super novica za vse navadne ljudi.
Glede umiranja starejših je pa treba prst uperit proti vladi, ki je DSOje prepustila sama sebi. Za njih v 1 letu niso naredili čisto nič. Tiste zaposlene ki so javno grajali sistem pa so potem itak doletele sankcije. Razne inšpekcije so si kar naenkrat začela podajat kljuke.
Tako da za zaščito starejših ta vlada ni naredila čisto nič. Vprašanje ali načrtno ali iz malomarnosti.
Prav tako je za nedelujiča zaprtja kriva izključno vlada s svojimi nepremišljenimi norimi ukrepi pri katerih se je še stroka križala. Ok lani spomladi sploh nismo nič vedeli o samem virusu in je bila panika opravičljiva. Za to kar se je dogajalo to zimo pa ni opravičila. Bili smo v vrhu po smrtih zaradi Covida na število prebivalcev.
Ne, virus ne slabi, ravno nasprotno.
S tem, da je vlada kriva za nepotrebne smrti se strinjam, čeprav je vnos virusa s strani zaposlenih v DSO le kazalnik stanja na tem področju in nič drugega. Zanimivi bi bilo podatki o okužbah z bakterijami in ostalimi virusnimi obolenji v DSO-jih, ki bi javno razgalili vso bedo našega realnega stanja tako v DSO kot v bolnišnicah.
še bo veselo, 05.07.2021 ob 22:28
Zdi se, da slabi, ker zdaj večinoma napada mlajše, ki imajo bolj odporen imunski sistem.
Pri nas so ‘na srečo’ pomorili vse tastare že v prvem/drugem valu, tako da bo najbrž delta manj kosila. Vseeno pa pusti dolgotrajne posledice pri približno 25 do 30%.
Ja, logika imbecilov. Virus spravlja na kolena tiste, ki so pri začetnem sevu in mutacijah pred letom dni bili “neogroženi”, torej ljudi pod 50 leti, in troli zdaj nabijajo o tem, da slabi.
Njim se “zdi”. Oni “vedo”. Oni “poznajo virus”.
Prav.
Naj se selekcija začne, skrajni čas 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.