Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NECEPLJENI IN DELOVNO RAZMERJE V BLIZNJI PRIHODNOSTI

NECEPLJENI IN DELOVNO RAZMERJE V BLIZNJI PRIHODNOSTI

Odgovor na objavo uporabnika
Resno vprašanje, 06.12.2021 ob 13:57

Res kreten do cepljenega kretena. Slepo verjetje ljudem na oblasti, morilskim zdravnikom in medijem je rodilo nacizem.

Se strinjam.

Zdaj hočejo celo legalizirati genocid in izničiti Nurnberški kodeks.

https://sl.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCrnber%C5%A1ki_kodeks

Resje, a če nekomu, ki klati neumnosti, rečeš, da je nerazgledan, je to žaljenje? Tega pa res nisem vedela.

Seveda pa si hitela dokazovat, da si fb znanstvenica in hitro prilepila link enega Srba ali kakoroli pač je že :). Vsekakor verjamem, da je tvoj link izjemno kredibilen. Sigurno primeren, da se človek zanese nanj :). FB in MON dohtarji ste pač najboljši :).

Najbolj smešno pri slovenskih antivakserjih je pa to, da so se sedaj zlizali s svobodnjaki, ki so skrajno desna politična stranka. In potem skupaj prostestirajo FPÖ, ki sovraži tujce v At, slovenski antivakserji pa neonaciji. Si Slovenčki se ne zavedajo, da so naciji hoteli pospravit Slovence.

pri nas je tako, 06.12.2021 ob 14:13

Resje, a če nekomu, ki klati neumnosti, rečeš, da je nerazgledan, je to žaljenje? Tega pa res nisem vedela.

Seveda pa si hitela dokazovat, da si fb znanstvenica in hitro prilepila link enega Srba ali kakoroli pač je že :). Vsekakor verjamem, da je tvoj link izjemno kredibilen. Sigurno primeren, da se človek zanese nanj :). FB in MON dohtarji ste pač najboljši :).

Kot prvo je hrvat, razumes hrvat, ze priimek ti to pove. Tako pameten in ucen pa se do danes nisi naucil razlikovati srba, hrvata, crnogorca, bosanca itd.

Nikola Tesla je bil zate tudi samo  fb doktor kajne ti uceni mislec nad misleci, saj je bil prav tako juznjak.

yram, 06.12.2021 ob 14:20

Kot prvo je hrvat, razumes hrvat, ze priimek ti to pove. Tako pameten in ucen pa se do danes nisi naucil razlikovati srba, hrvata, crnogorca, bosanca itd.

Nikola Tesla je bil zate tudi samo  fb doktor kajne ti uceni mislec nad misleci, saj je bil prav tako juznjak.

Ha, ha, jaz ne ločim Srbov, Hrvato, Bosancev… med sabo. Hm, verjetno so vsi Nemci, Francozi, večina Slovencev… butasti, ker ne ločijo Srbov, Hrvatov… ker slučajno govorijo isti jezik. Aja, priimek pomeni narodnost? Nisem vedela. Je veliko Slovencev, ki ima priimke na ić pa veliko jih ima nemške priimke… samo to je zate preveč, a ne da?

AMpak seveda je zate to preveč, ker ti imaš pa že pri spolu težave. Tebi ni jasno, če nekdo piše v ženskem spolu, da potem ni moški :). AMpak važno, da ločiš Srbe od Hrvatov , čeprav ne ločiš moških od žensk :).

Tako mimogrede: kaj pa ima Tesla s cepljenjem in FB?

Sprijaznite se pač s tem, da ste ljudem desetljetja vbijali v glavo, da je dol na jugu srbohrvaški jezik. Ne zdaj jokat, če ljudje ne ločimo enih od drugih :).

Nemci in Avstrijci nič ne jokajo, če Nemcu rečeš, da je Avstrijec in obratno. Jim je pač jasno, če govorijo oboji nemško, da jih ne ločimo. Srbi in Hrvati pa tako v luft, ko jih nekdo ne loči :).

Kako ne razumeš, da se Slovenci klečeplazijo pred  Hrvati. Tisto, pol Hrvat, je rekel, da je to srbohrvaški jezik. Mu bomo pa ja verjeli.

Hja, pri nas v šoli smo se učili anglško in nemško. Tako, da nekako uganem kdo je Anglež, kdo Američan. Da bi pa Avstralce, Irce, Škote pogruntala…  težka.

Nemce in Avstrijce pogruntam. Čeprav tudi ne vedno. AMpak zato, ker živim v AT.

Da bi pa vedela kdo je Bosanc, Črnogrc, Srb, Hrvat… pojmam nimam. Meni govorijo vsi srbohrvaško. Makedonce pa seveda ločim.

Na dopust pa tudi ne hodim na Hrvaško, tako, da srobhrvaščine nikoli ne rabim. ANgleščino, nemščino pa redno rabim. Občasno tudi italijansko, ko grem na dopust ali pa, ko pridejo Italijani sem.

pri nas je tako, 06.12.2021 ob 14:32

Ha, ha, jaz ne ločim Srbov, Hrvato, Bosancev… med sabo. Hm, verjetno so vsi Nemci, Francozi, večina Slovencev… butasti, ker ne ločijo Srbov, Hrvatov… ker slučajno govorijo isti jezik. Aja, priimek pomeni narodnost? Nisem vedela. Je veliko Slovencev, ki ima priimke na ić pa veliko jih ima nemške priimke… samo to je zate preveč, a ne da?

AMpak seveda je zate to preveč, ker ti imaš pa že pri spolu težave. Tebi ni jasno, če nekdo piše v ženskem spolu, da potem ni moški :). AMpak važno, da ločiš Srbe od Hrvatov , čeprav ne ločiš moških od žensk :).

Tako mimogrede: kaj pa ima Tesla s cepljenjem in FB?

Sprijaznite se pač s tem, da ste ljudem desetljetja vbijali v glavo, da je dol na jugu srbohrvaški jezik. Ne zdaj jokat, če ljudje ne ločimo enih od drugih :).

Nemci in Avstrijci nič ne jokajo, če Nemcu rečeš, da je Avstrijec in obratno. Jim je pač jasno, če govorijo oboji nemško, da jih ne ločimo. Srbi in Hrvati pa tako v luft, ko jih nekdo ne loči :).

To so tvoje izjave o nekih fb doktorjih. Kolikor ste nori bi Teslo danes oklicali za fb doktorja. :))

Vsak ki ne piha v isti rog je fb doktor. Vsi juznjaki so pa zabiti kajne. Medtem ko so avstrojci in svabi cvet inteligence, malo morgen, so samo male ubogljive pickice brez pameti in logike kar se je skozi zgodovino ze veckrat pokazalo. Ja nauci se locit hrvata, srba, bosanca preden pises neumnosti o fb doktorjih, ker izpades debilna. Ne gledam si moski, zenska. Dovolj mi je da vidim da si debilni trol.

ne vedo, da človek ve, da Diogen iz Sinope, je na vprašanje Aleksandra Velikega, kako mu lahko s čim pomaga, odgovoril, naj se umakne, ker mu dela senco. Danes razsvetljeni Idiokrati, kažejo pildeke in kartončke, faliranim študentčkom, zapitim, nabildanim, zadetim varnostnikom. Ko moč človeka, njegovega Jaza, Razuma, da vedeti, da je on svoj gospodar. Sebe doživlja, kot svoje življenje, neodvisno od drugih. Pravičnik, kot tak, je bil Aleksander. Vladar zemeljske oble, se mu umakne, ga ne kaznuje. Idiokrati v vsem svojem sijaju ”pravne”, ”pravniške”, ”pravične vladavine prava”, kaznujejo celo svoje zveste Idokratčke, kateri jim slepo sledijo, verujoč, da jih nasilnež brani.

yram, naj uganem: edin tvoj hobi je žaljenje ljudi, ki jih ne poznaš?

Pa se kaj bolje počutiš, ko tako prostaško zmerjaš ljudi? Se ti je odvalil kamen s srca, ko si se tako prostaško razpisala na monu?

No, ja, ti vidim, da obvladaš južnjaški besedni zaklad. Kletvice pa to, ti gredo odlično :).

Daj pokaži, če zmoreš še kaj kletvic :). Aja, so to hrvaške, srbske ali bosanske kletvice?

Kaj se šopirite? Avstrijcem je pač malo mar, kaj so anticepilci v Sloveniji mislite o avstrijskih ukrepih. Lahko tulite, jamrate, zmerjate… Avstrijcem ni mar za vas.

Je zanimivo, da se Slovenci bolj ubadate z avstrijskim cepljenjem kot Avstrijci. Slovenci v nedogled razpravljate o tem. Avstrinci pa redko.

To je pa tako:

če je fejst črn, potem je  Črnogrc. Če je malo manj črn je pa Hrvat. Če je bolj turškega izgleda je pa Srb ali pa Bosanc. Govorijo pa isti jezik. Vsaj tako so nas v šoli učili. Smo se učili srbohrvaško. Če jih srečam, jih razumem. Ne vem pa kdo je kdo.

pri nas je tako, 06.12.2021 ob 15:00

yram, naj uganem: edin tvoj hobi je žaljenje ljudi, ki jih ne poznaš?

Pa se kaj bolje počutiš, ko tako prostaško zmerjaš ljudi? Se ti je odvalil kamen s srca, ko si se tako prostaško razpisala na monu?

No, ja, ti vidim, da obvladaš južnjaški besedni zaklad. Kletvice pa to, ti gredo odlično :).

Daj pokaži, če zmoreš še kaj kletvic :). Aja, so to hrvaške, srbske ali bosanske kletvice?

Ne ugibaj, ti bom kar jaz povedala, tega Tomota cisto tako by the way vrata zraven vrat v zagrebu srecam in  poznam. Veckrat hodi k nasim sosedom in ja je cisto pravi doktor ,ni dobil doktorata na fb kot ti bluzis. Dvomim da ti ves vec o genetiki od njega in ti blebeces tukaj bedarije, ker ti je kletni generalstab tako narocil ane. Sendvic si ze dobila.?

Aha, yram, če te prav razumem, je ta tvoj Tomo Hrvat, ki te je naučil tako sočno preklinjati in zmerajti?

Pa je ponosen nate, ko si tako izjemno prostaška pa ker klatiš take neumnosti?

Vidim pa, da te celo paranoja daje. A ta tvoj Tomo ne znajo pozdraviti paranoje?

Ja, pa seveda, daj mi razloži kako naj ločim srbske, hrvaške, bosanske kletvice. Da bom vedela, če naletiš še kdaj na kako tako prostaško babnico, ali me po hrvaško ali po srbsko zmerja?

Sem mislila, da so take kletvice predvsem bosanske, srbske, ampak ti očitno pa hrvaško zmerjaš?

V Sloveniji ne bo obveznega cepljenja. Država ni sposobna urediti ustrezne zakonodaje.

Itak je Slovenija 100 let za Nemčijo, Avstrijo. Oni bodo uvdeli ja, amapk to sta civilizirani, razviti državi. V Sloveniji pa to ne gre, ker vlada balkan.

Resno vprašanje, 06.12.2021 ob 12:20

Zanima me, če je tu kakšen racionalen in umirjen človek, ki razmišlja o bodočnosti necepljenih ljudi. Ta naj mi odgovori na to resno vprašanje.

Recimo, da Slovenija sledi Avstriji in naslednje leto uvede pogoj PC. Ali to pomeni, da bodo vsi, ki se ne bodo hoteli cepiti odpuščeni iz službe? Ali to pomeni, da bodo vsi delodajalci dobili striženje pogoj, da odpustijo necepljene? Ali bo to veljalo za vse stroke? Kako je s tem v Avstriji?

Kaj pa tisti, ki nimajo delovnih razmerij? Kaj pa ljudje, ki prejemajo socialno podporo, pa se ne bodo cepili – Ali jo bodo izgubili?

Trenutno živim od pasivnega dobička in se ne želim cepiti. Ali me lahko prisilijo, da se cepiti, čeprav ne hodim nikamor, razen v živilske trgovine?

Partner dela v privatnem podjetju kot ključavničar. Nihče tam ni cepljen in nihče si cepljenja ne želi.  Kako nas lahko prisilijo? Nas sploh lahko – če se vsemu javnemu in družabnemu odpovemo?

Bo treba iti res v vojno? Mi2 sva pripravljena. Cepila se ne bom, tudi če bom morala drago plačati.

Vse je odvisno od zakonodaje. Predvsem v kater skupek zakonov se bo/bi to dodalo in seveda od sprejetosti. Načeloma se takšne stvari porine v zakonodajo ki obravnava varstvo pri delu. In ker posledično tega ne spoštuješ pride do odpovedi iz krivdnih razlogov (ne moreš se prijaviti na zavod in nisi upravičen do odškodnine).

Ja če nimaš delovnega razmerja, potem te ne morejo odpustit… To je podobno kot da bi te dobili pijanega za volanom in nimaš vozniške, avto je neregistriran in nimaš premoženja – ne morejo ti nič, usranih gat pač nihče ne mara. 🙂

Pri socialni podpori ne vem kako je, a po mojem skromnem mnenju se da sprejeti praktično vsak zakon, če je volja.

Po mojem te ravno prisilti ne morejo, a lahko ti z zakoni konkretno omejijo življenje. Pač podobno kot če si kadilec in hočeš vsepovsod kaditi. Lahko se odpoveš javnemu in zasebnemu a na koncu je večja verjetnost da se boš prilagodil družbi.

Če se hočeš iti vojno, moraš najprej vzeti nož in par zajcev “odreti na meh”, potem pa to nadaljuješ še na kokoših, prašičih, govedu in na koncu na ljudeh. Vojna ni nekaj romantičnega. Vojna je psihiranje, ubijanje, posiljanje itd.

Švabi z jodlarji so zakuhali prvo in drugo vojno. Vsaka je bila bolj genocid o naravnana. Zdaj kuhajo tretjo, kjer je namen še bolj jasno izražen. Vedno manj ga skrivajo. Ampak omejenci se iz zgodovine niso naučili nič in veselo ploskajo.

Tudi švabom in jodlarjem s Hitlerjem na čelu so ploskali in vzklikali – dokler so v taborišča in na morišča pošiljali druge, tiste, za katere so opranoglavci verjeli, da jih je treba iztrebiti. Enkrat pa so tudi sami prišli na vrsto. A takrat je bilo prepozno, da bi ustavili morilski stroj.

Vzporednic je veliko, ampak ljudem še kar ni jasno.

pri nas je tako, 06.12.2021 ob 15:19

Aha, yram, če te prav razumem, je ta tvoj Tomo Hrvat, ki te je naučil tako sočno preklinjati in zmerajti?

Pa je ponosen nate, ko si tako izjemno prostaška pa ker klatiš take neumnosti?

Vidim pa, da te celo paranoja daje. A ta tvoj Tomo ne znajo pozdraviti paranoje?

Preklinjat sem se naucila kar sama. Poslusaj ti, zasledila sem ime, ki ga slucajno poznam, vem da je pravi genetik in ne fb doktor. Samo to sem hotela povedat. Ne da smo mi neki strasni kolegi, vem pa da je  po poklicu to kar je, to je pac dejstvo in nima veze z vasimi fb natolcevanji.

yram, 06.12.2021 ob 15:39

Preklinjat sem se naucila kar sama. Poslusaj ti, zasledila sem ime, ki ga slucajno poznam, vem da je pravi genetik in ne fb doktor. Samo to sem hotela povedat. Ne da smo mi neki strasni kolegi, vem pa da je  po poklicu to kar je, to je pac dejstvo in nima veze z vasimi fb natolcevanji.

Uf, mnenje ene prostaške monklje je zame hudo pomembno :). Vsekakor verjamem, da obvladaš vse v nulo. Aja, samo tema je cepljenje, virusi, ne pa genetika. 🙂

Tretjič, 06.12.2021 ob 15:39

Švabi z jodlarji so zakuhali prvo in drugo vojno. Vsaka je bila bolj genocid o naravnana. Zdaj kuhajo tretjo, kjer je namen še bolj jasno izražen. Vedno manj ga skrivajo. Ampak omejenci se iz zgodovine niso naučili nič in veselo ploskajo.

Tudi švabom in jodlarjem s Hitlerjem na čelu so ploskali in vzklikali – dokler so v taborišča in na morišča pošiljali druge, tiste, za katere so opranoglavci verjeli, da jih je treba iztrebiti. Enkrat pa so tudi sami prišli na vrsto. A takrat je bilo prepozno, da bi ustavili morilski stroj.

Vzporednic je veliko, ampak ljudem še kar ni jasno.

Slabo ti poznaš zgodovino.

PRvo sv. vojno so sprožili Srbi. Umor v Sarajevu, si pozabil OŠ in SŠ zgodovino?

Je pa bila Avstrija poražena, podobno kot Slovenija.

Kar se pa druge vojne tiče pa ja, so jo zakuhali Nemci. In Nemci pravijo, da jih je sram, kar so naredili njihovi predniki. Štejejo to za nekaj sramotnega, kar so naredili. Med tem pa v Sloveniji ljudje še danes častijo domobrance.  Domače izdajalce, ki so prisegli Hitlerju in ki so pobivali domače ljudi. Ja, Nemci so pobijale tuje ljudi. TIle belčki pa so bili Slovenci in so pobijali Slovence. Še več, še danes se hvalijo s tem. Da ne omenjamo, da se jim predsednik vlade klanja, hodi na njihove proslave, jih časti. Ne v Avstriji, ne v Nemčiji ne boš videl tega, da bi vlada častila nacije. V Slo pa to vidiš.

excell159, 06.12.2021 ob 15:39

Vse je odvisno od zakonodaje. Predvsem v kater skupek zakonov se bo/bi to dodalo in seveda od sprejetosti. Načeloma se takšne stvari porine v zakonodajo ki obravnava varstvo pri delu. In ker posledično tega ne spoštuješ pride do odpovedi iz krivdnih razlogov (ne moreš se prijaviti na zavod in nisi upravičen do odškodnine).

Ja če nimaš delovnega razmerja, potem te ne morejo odpustit… To je podobno kot da bi te dobili pijanega za volanom in nimaš vozniške, avto je neregistriran in nimaš premoženja – ne morejo ti nič, usranih gat pač nihče ne mara. 🙂

Pri socialni podpori ne vem kako je, a po mojem skromnem mnenju se da sprejeti praktično vsak zakon, če je volja.

Po mojem te ravno prisilti ne morejo, a lahko ti z zakoni konkretno omejijo življenje. Pač podobno kot če si kadilec in hočeš vsepovsod kaditi. Lahko se odpoveš javnemu in zasebnemu a na koncu je večja verjetnost da se boš prilagodil družbi.

Če se hočeš iti vojno, moraš najprej vzeti nož in par zajcev “odreti na meh”, potem pa to nadaljuješ še na kokoših, prašičih, govedu in na koncu na ljudeh. Vojna ni nekaj romantičnega. Vojna je psihiranje, ubijanje, posiljanje itd.

TU PA HUDO GREŠIŠ…  mislim na argument, ki ga pišeš,da se to porine v zakonodajo varstva in zdravja pri delu – to je hudo narobe… to si ti poslušal naše politikante, ki to tako zelo napačno in zmotno razlagajo

zakonodaja varstva in zdravja pri delu obsega tveganja in nevarnosti, ki se nanašajo na neko delovno mesto – in izhajajo torej in opravljanja dela na določenem delovnem mestu… covid pa to pač ni..

da ti na primeru razložim –  za oceno tveganja del.mesta  električarja, ki dela na daljnovodih – je tveganje in nevarnost padca iz višine – ta nevarnost je direktno povezana z vrsto  in naravo njegovega dela… posledično je to zato nujno napisati v zdr. oceno tveganja določenega del. mesta, posledično se zato določi,da se človeku, ki dela na tem mestu postavi zahteve – da nima vrtoglavice, torej,da je vse bp kar zadeva, ravnotežje, vrtoglavice, itd… (kot primer, še kaj drugega tudi določi zdravnik to samo kot primer enega določila, kakšno zdravje se povezano s takšno oceno tveganja zahteva)…

covid 19 pa ni v ničemer povezan zgholj in samo z naravo dela – razen izjema bi bili covidni oddelki – tam ja bi za zaposlene, ki delajo z dokazano pozitivnimi to sodilo v zdravstveno oceno tveganja… nikakor pa to ne gre splošno za družbo in vsa delovna mesta…

ker po tej glupi logiki – bi tja sodile tudi angina, pa gripa, pa prehlad, pa vse mogoče črevesne viroze, itd. itn… to pa ne gre…

zato cepljenje proti covid 19 nima kaj delati v zakonodaji varstva in zdravja pri delu (razen mogoče zgoraj navedene izjeme)…

in ker nima mesta tam tudi delodajalci nič s tem ne smejo pogojevati zaposlenim…

… pa še drug vidik ne pozabi – za tisto kar delodajalci določijo kot obvezo in tveganje – za vse tisto so oni potem odgovorni stroškovno kot tudi odškodninsko…

ker v primeru da bi delodajalec postavil ta pogoj recimo hipotetično obveznega cepljenja – da se to zahteva za zagotavljanje zdravja – in recimo da se ti zaradi te prisile greš cepit – potem pa se vseeno okužiš na delovnem mestu… eeee pazi ga, delodajalec je odškodninsko odgovoren… ti si svoje naredil, on pa očitno varnega okolja ni zagotovil, saj si vseeno zbolel…

ni to samo tako,da bi si delodajalec nekaj izmišljeval v zakonodajo varstva in zdravja pri delu – kar tja zapiše – so njegovi stroški – od pregledov in vse opreme dalje… in če delavec vse zahteve izpolnjuje, je potem delodajalec tudi odškodninsko odgovoren za vse posledice, ki ev. nastanejo, kljub delavčevem izpolnjevanju zahtev

kot rečeno – splošno itak covid 19 ne sodi v varstvo in zdravje pri delu, ampak če se kje ureja obveznost cepljenja se lahko samo na ravno države v zakonu in protokolih kot so določeni v zakonu in kolikor mi je znano so za to pristojne določene institucije na ravni države… in gre to v skladu zakona o nalezljivih boleznih in ne varstva in zdravja pri delu.

V Sloveniji ne bo obveznega cepljenja. V Sloveniji imamo nešteto fb doktorjev pa fb pravnikov. Tako, da točno obvladajo zadeve tako glede virusov kot glede prava.

Avstrijci pa niso taki fb doktorji in fb pravniki tako, da pri njih bo obvezno.

Slovenija pa slovi po FB izobražencih tako, da se ne bo dalo vsiliti cepljenja.

Pa seveda v Sloveniji je veliko ljudi seznananjenih, da ti s cepivom vsadijo čip pa, da z avionov mečejo virus. Avstrijci so pa nerazgledani pa tega ne vedo.

Ne vem, kako bo, ampak vem, da je skregano z vsako logiko.

Torej nekdo, ki je hodil naokoli, bil nepazljiv, staknil virus, zbolel in ima tist svoj P za potrdilo, bo vsega oproščen. A jaz, ki spoštujem ukrepe, sem samo doma, se ne družim, nikamor ne hodim, nisem še staknila virusa in zbolela, bom pa KAZNOVANA?! Kje ti je tu fakking logika???!!!!!

Pa da ne omenjam onih, ki so cepljeni in so jim vsa vrata odprta, da na veliko potujejo naokoli ter omicron potem prinašajo domov v svoje domovine, tudi oni bodo nagrajeni. Bravo, wau!! Se vidi tukaj inteligenca odločevalcev, ki je na stopnji trenutnih zunanjih temperatur.

samo povem, 06.12.2021 ob 12:40

to sploh ni mogoče, že zdaj manjka 100.000 delavcev, gostincev praktično ne dobiš več, medicinske sestre manjka 1500, zdravnikov manjka. kuharjev, natakarjev in še polno poklicev, gradbenih delavcev. Sploh pa to ne bi šlo skozi, tudi v Avstriji ne bo šlo, nič bati, je to samo propaganda, da bi se ljudje cepili. Pri nas npr. že montirajo na bankomate qr kode in bodo baje denar lahko dvigali samo s covid potrdilom – ta potrdila pa bo ustavno sodišče zavrnilo, evropsko sodišče za človekove pravice jih je že!

Ta bnada fašistična gre h koncu, v Nemčiji že 20 dni poteka sojenje proti zločinom proti človeštvu, samo še malo zdržimo, ker bo vsega konec. Te pedofile fašistične lovijo že 1 leto nekaj jih je že po zaporih, ostali še pridejo na vrsto, brez skrbi. Sodišča točno vedo kaj se dogaja in tudi sodniki, tožilci, policajo, vojaki- vsi imajo otroke, katerih ne bodo kar tako dali cepit

Iz tvojih ust v božja ušesa, da je to res

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close