NECEPLJENI IN DELOVNO RAZMERJE V BLIZNJI PRIHODNOSTI
Zanima me, če je tu kakšen racionalen in umirjen človek, ki razmišlja o bodočnosti necepljenih ljudi. Ta naj mi odgovori na to resno vprašanje.
Recimo, da Slovenija sledi Avstriji in naslednje leto uvede pogoj PC. Ali to pomeni, da bodo vsi, ki se ne bodo hoteli cepiti odpuščeni iz službe? Ali to pomeni, da bodo vsi delodajalci dobili striženje pogoj, da odpustijo necepljene? Ali bo to veljalo za vse stroke? Kako je s tem v Avstriji?
Kaj pa tisti, ki nimajo delovnih razmerij? Kaj pa ljudje, ki prejemajo socialno podporo, pa se ne bodo cepili – Ali jo bodo izgubili?
Trenutno živim od pasivnega dobička in se ne želim cepiti. Ali me lahko prisilijo, da se cepiti, čeprav ne hodim nikamor, razen v živilske trgovine?
Partner dela v privatnem podjetju kot ključavničar. Nihče tam ni cepljen in nihče si cepljenja ne želi. Kako nas lahko prisilijo? Nas sploh lahko – če se vsemu javnemu in družabnemu odpovemo?
Bo treba iti res v vojno? Mi2 sva pripravljena. Cepila se ne bom, tudi če bom morala drago plačati.
Pri na v AT je tako: kdor se ne bo cepil, od sredine marca naprej kazen: 600 vsake tri mesece.
Cepit se ne bo treba otrokom do 14 (se cepi otroke od 5 naprej, ampak do 14tega leta ne bo obvezno), nosečnicam tudi ne. Pa seveda tistim pacientom, ki jim bo zdravnik napisal, da jim odsvetuje cepljenje. Ti so pa izjemno redki. Aj pa prebolevniki, 6 mesecev, tudi ni potrebno cepljenje.
Tako, da očitno bodo smeli še naprej hoditi v službo, samo pač vsak mesec 200€ za kazen.
Glede na to, da so ravno južnjaki v AT izjemno proti cepljenju, bo še zanimivo. Slovenci v AT zelo nasprotujejo ukrepom. Bodo pač ostali v Slo ali pa plačevali kazen v AT.
Pa itak pri nas
Resno vprašanje, 06.12.2021 ob 12:20
Zanima me, če je tu kakšen racionalen in umirjen človek, ki razmišlja o bodočnosti necepljenih ljudi. Ta naj mi odgovori na to resno vprašanje.
Recimo, da Slovenija sledi Avstriji in naslednje leto uvede pogoj PC. Ali to pomeni, da bodo vsi, ki se ne bodo hoteli cepiti odpuščeni iz službe? Ali to pomeni, da bodo vsi delodajalci dobili striženje pogoj, da odpustijo necepljene? Ali bo to veljalo za vse stroke? Kako je s tem v Avstriji?
Kaj pa tisti, ki nimajo delovnih razmerij? Kaj pa ljudje, ki prejemajo socialno podporo, pa se ne bodo cepili – Ali jo bodo izgubili?
Trenutno živim od pasivnega dobička in se ne želim cepiti. Ali me lahko prisilijo, da se cepiti, čeprav ne hodim nikamor, razen v živilske trgovine?
Partner dela v privatnem podjetju kot ključavničar. Nihče tam ni cepljen in nihče si cepljenja ne želi. Kako nas lahko prisilijo? Nas sploh lahko – če se vsemu javnemu in družabnemu odpovemo?
Bo treba iti res v vojno? Mi2 sva pripravljena. Cepila se ne bom, tudi če bom morala drago plačati.
to z denarjem vsak mesec – to je po mojem mnenju nezakonito in diskriminatorno, saj tisti, ki ima sredstva bo lahko ostajal necepljen, če bo to želel plačevati, tisti, ki jih nima pa kaj bo zato prisiljen v nekaj.
Mene tudi žive ne bodo cepili… tudi jaz mislim,da osnovnih sredstev za življenje ne smejo trgati nikomur… pa tudi menim, da to ne bo šlo, saj bo ja vse propadlo.
če ljudje ne bodo smeli delat, ne bo delovne sile, ne bo gospodarstva, ljudje ne bodo imeli plač, ne bo potrošnje… saj to tako ne bo šlo no… kaj bodo naredili zaplenili domove vsem,da bomo sirotinje al kaj…
in to za neka cepiva, ki ne delujejo sploh, kja da sploh ne delujejo, celo še večkrat bi morali se špikat…
jaz te logike ne razumem – pa prihajajo zdravila, zakaj posiljevati narod v neko neučinkovito cepljenje sploh… močno obsojam posiljevanje kogarkoli v katerikoli državi s tem zvarkom… ker te eksperimentalne tekočine so še kako škodljive na kratek in tudi na dolgi rok
Aja, če bodo pa ti Slovenčki, ki grozijo z vojno v AT, še naprej zganjali svoj cirkus, pač ne bodo več dobrodošli v AT.
Zdaj Slovenci na veliko cvilijo, ker morajo kar naprej delat PCR v AT, ampak vseeno to prakticirajo. Sicer vpijejo kako bodo dajali odpovedi v AT, ampak je še n0ben ni dal. Tako, da očitno bodo še naprej vreščali, ampak Avstrijcev ne briga kaj si misli par slovenskih anticepilcev.
Česa te je strah? Vsi izobraženi in pametni smo se cepili. Če pomremo zaradi po vaše stupenega cepiva, boste ostali samo še strahopetci in zdraharji na tem svetu. Pa tisti reveži iz držav, ki so prerevne, da bi se cepili. Si želiš živeti v takem svetu? Zakaj se že ne bi cepila? Resno mal premisli!
Kar se služb tiče pa ne verjamem da bi kdorkoli odpuščal, razen če se te želijo znebit. To pa že oni vedo al te rabijo al ne. Dober kader je zlata vreden. Sam ta je v večini pocepljen 🙂
To kar se grejo avstrijci je pa že druga mentalna skrajnost. So moral res nastradat s tožbami iz prvega vala na tistem smučišču, da se zdej odločajo za tak totalitaren pristop.
Veste kaj se bo zgodilo? Slovenčki Hrvati in Bosančki si bodo izračunali, da se jim ne splača hodit več v AT in Avstrijci bodo spet pokleknili. Sploh Hrvati Bosanci in Srbi ne bodo žrtovali svojih otrok in svojih teles – so otroci vojne, in še vejo kaj je upor.
Vprašajte delavce v Magni, če imajo zaporo države za njih ali hodijo normalno v službo s pogojem T.
resje974, 06.12.2021 ob 12:26
to z denarjem vsak mesec – to je po mojem mnenju nezakonito in diskriminatorno, saj tisti, ki ima sredstva bo lahko ostajal necepljen, če bo to želel plačevati, tisti, ki jih nima pa kaj bo zato prisiljen v nekaj.
Mene tudi žive ne bodo cepili… tudi jaz mislim,da osnovnih sredstev za življenje ne smejo trgati nikomur… pa tudi menim, da to ne bo šlo, saj bo ja vse propadlo.
če ljudje ne bodo smeli delat, ne bo delovne sile, ne bo gospodarstva, ljudje ne bodo imeli plač, ne bo potrošnje… saj to tako ne bo šlo no… kaj bodo naredili zaplenili domove vsem,da bomo sirotinje al kaj…
in to za neka cepiva, ki ne delujejo sploh, kja da sploh ne delujejo, celo še večkrat bi morali se špikat…
jaz te logike ne razumem – pa prihajajo zdravila, zakaj posiljevati narod v neko neučinkovito cepljenje sploh… močno obsojam posiljevanje kogarkoli v katerikoli državi s tem zvarkom… ker te eksperimentalne tekočine so še kako škodljive na kratek in tudi na dolgi rok
glej avtorica je prosila za zmerno debato… to kar ti pisariš ni zmerna in umirjena… je nastrojena proti nekomu – ta tvoj drugi post to potrjuje…
očitno niso samo necepljeni slovenčki, ki tega ne podpirajo v AUT, saj so množice več 10000 ljudi, ki protestirajo po avstrijskih mestih…
pa kot zmerno in spoštljivo pravim – naj bo cepljenje – a naj bo za tistega, ki verjame vanj, ki se sam zase odloči, da se tako varno počuti – naj bo…
ampak ostale na pa se pusti na miru in se jim pusti svobodno odločitev – saj ni nobene strokovne podlage za prisilo – KER imamo opravka s cepivi, ki ne preprečujejo bolezni in širjenja, ki so poleg tega še eksperimentalna , nimajo uradnega rednega dovoljenja, in je še kreeepkooo preveč neznank o njihovem vplivu – sploh, ker niso bila dolgoročno preizkušana, gre pa celo za novo tehnologijo… vse to vsiliti človeku to je genocid nad njim nad človeštvom, nad narodom.
veste kaj, 06.12.2021 ob 12:32
Veste kaj se bo zgodilo? Slovenčki Hrvati in Bosančki si bodo izračunali, da se jim ne splača hodit več v AT in Avstrijci bodo spet pokleknili. Sploh Hrvati Bosanci in Srbi ne bodo žrtovali svojih otrok in svojih teles – so otroci vojne, in še vejo kaj je upor.
Vprašajte delavce v Magni, če imajo zaporo države za njih ali hodijo normalno v službo s pogojem T.
Ha, ha, Slovenčki samo jamrajo pa jokajo, ker morajo te PCR teste delat, da lahko delajo najslabše plačana dela v Avstriji. Odpovedi pa ni in ne bo dal nihče :). Tudi, če od plače odšteje tistih 200€ na mesec, je njegova plača še vedno krepko višja od tiste v Sloveniji.
Bosanci pa itak sploh ne razmišljajo, ker bosanske plače so pa še parkrat nižje.
Tako, da večina se bo cepila, ostali pa pač kazen pa bo.
Omenit je namreč potrebno, da bolj razgledani in izobraženi Slovenci, ki delajo v Avstriji, so se že davno cepili.
Za te, ki pa grozijo pa kaj vem kaj še vse, četudi dajo odpoved, komot dobijo druge. Neko čistilko ali pa delavca za tekočim trakom pač komot nadomestiš. Recimo Romuni bi z veseljem zamenjali Slovence.
pri nas je tako, 06.12.2021 ob 12:24
Pri na v AT je tako: kdor se ne bo cepil, od sredine marca naprej kazen: 600 vsake tri mesece.
Cepit se ne bo treba otrokom do 14 (se cepi otroke od 5 naprej, ampak do 14tega leta ne bo obvezno), nosečnicam tudi ne. Pa seveda tistim pacientom, ki jim bo zdravnik napisal, da jim odsvetuje cepljenje. Ti so pa izjemno redki. Aj pa prebolevniki, 6 mesecev, tudi ni potrebno cepljenje.
Tako, da očitno bodo smeli še naprej hoditi v službo, samo pač vsak mesec 200€ za kazen.
Glede na to, da so ravno južnjaki v AT izjemno proti cepljenju, bo še zanimivo. Slovenci v AT zelo nasprotujejo ukrepom. Bodo pač ostali v Slo ali pa plačevali kazen v AT.
Pa itak pri nas
Torej delavec ne bo odpuščen v Avstriji, le plačevati bo moral. Kaj pa delodajalec?
Torej ti praviš, da če pride do tega, delavec ne bo odpuščen, le plačevati bo moral državi 600 evrov vsake tri mesece, ne glede na to, kako se odloči delodajalec?
Mogoče postavljam isto vprašanje, ampak pripravljam se na črni scenarij.
Kaj pravite drugi? Saj tako ne bo šlo!
prav je tako, 06.12.2021 ob 12:32
Prav je tako kar delajo Avstrijci. Bodo vsaj red naredili.
Hja, je pa tako tudi sedaj: kdor ima visoko plačo, bo komot pokril kazen, če bo vozil 200km/h skozi naselje. Revež bo pa to težko plačal.
Hja, stvar glede podpore je pa enostavna: cepi se pa dobiš podporo.
ne moreš verjet … kazen za 200 e na uro je nekaj drugega… ker tisdti, ki pelje toliko se sam odloči zavestno za to dejanje in ker je ogrožujoče do okolice je prav da plačaš kazen…
oni, ki se za to ne odloči – ni s tem nič prikrajšan…
da ti to napišeš – da je ok, da milijonar divja po cesti, ker ima pač kazen da to plača… pa kaj če te ubije milijonar ta na cesti – ti bo tudi ok…
glede cepiv je pa to sploooh nelogično – kaj če te bo okužil cepljeni in boš umrl… boš rekel pol je ok, ker si cepljeni, me smeš okužit in četud umrem, ker si ceopljeni to smeš početi – me smeš legalno ogrožati in tudi mi povzročiti smrt…
necepljeni zdrav pa bog ne daj da stoji zraven tebe, čeprav te z ničemer ne ogroža… a to je red? To ti podpiraš?
mater eni imate reees zasukane možgane,da je neverjetno.
to sploh ni mogoče, že zdaj manjka 100.000 delavcev, gostincev praktično ne dobiš več, medicinske sestre manjka 1500, zdravnikov manjka. kuharjev, natakarjev in še polno poklicev, gradbenih delavcev. Sploh pa to ne bi šlo skozi, tudi v Avstriji ne bo šlo, nič bati, je to samo propaganda, da bi se ljudje cepili. Pri nas npr. že montirajo na bankomate qr kode in bodo baje denar lahko dvigali samo s covid potrdilom – ta potrdila pa bo ustavno sodišče zavrnilo, evropsko sodišče za človekove pravice jih je že!
Ta bnada fašistična gre h koncu, v Nemčiji že 20 dni poteka sojenje proti zločinom proti človeštvu, samo še malo zdržimo, ker bo vsega konec. Te pedofile fašistične lovijo že 1 leto nekaj jih je že po zaporih, ostali še pridejo na vrsto, brez skrbi. Sodišča točno vedo kaj se dogaja in tudi sodniki, tožilci, policajo, vojaki- vsi imajo otroke, katerih ne bodo kar tako dali cepit
Niso še točno dorekli kako in kaj. Ampak zaenkrat je napovedana samo kazen 600€ na 3 mesece. Da bi odpuščali, ni bilo nič omenjeno.
Edino za zdravstveni sektor se je omenjalo, da bo obvezno in da bo odpuščanje, samo tudi še niso dorekli.
Je pa tako, da učitelji so recimo tam okrog 85% precepljeni. Zdravstveni kader je skoraj v celoti precepljen. Tako, da ti niso problem.
Najslabše so precepljeni pač v raznih proizvodnjah. Pa pristaši svobodnjakov pa južnjaki.
Ja prav smešno, ker svobodnjaki ne marajo tujcev v Avstriji. Zdaj pa ravno svobodnjaki in priseljenci skupaj protestirajo.
Kar pa poznam Avstrijcev v svoji okolici so vsi po vrsti cepljeni.
tvoj IQ pa ni ravno večji kot je zunanja temperatura, kajne?
včasih je bilo vse kar je blo made in dojčland iskana roba, pa jo je ravno tako naredu “delavec”, je pa bla razlika v tem, da jo je naredu nemški delavec, no ta ni simuliral, bil na bolniški in tud odnos do kvalitete dela je bil drug. seveda, tudi bolgar in romun je delavec, naturlich., tud iz senegala jih je nekaj, predvsem v franciji, so full pridni.
Resno vprašanje, 06.12.2021 ob 12:37
Torej delavec ne bo odpuščen v Avstriji, le plačevati bo moral. Kaj pa delodajalec?
Torej ti praviš, da če pride do tega, delavec ne bo odpuščen, le plačevati bo moral državi 600 evrov vsake tri mesece, ne glede na to, kako se odloči delodajalec?
Mogoče postavljam isto vprašanje, ampak pripravljam se na črni scenarij.
Kaj pravite drugi? Saj tako ne bo šlo!
reees ne razumem te logike tudi jaz… če bi šlo za zdravje kaj potem če plačam kazen in če sem kot necepljena taka grožnja, potem a plačani denar kaj zmanjša to grožnjo – potem lahko onemu, ki zdaj podpira obvezno cepljenje rečem ej kolega sem plačala, zdaj se lahko počutiš bolj varnega?
in na drugi strani – kako varnega pa se počuti, če ga bo okužil cepljeni kolega, bog ne daj da bo zaradi okužbe od cepljenega dobil hudi potek ali celo umrl??? Bo rekel – vse ok, saj je bil cepljeni… potem smem tudi umreti – me lahko okuži in mi povzroči smrt, ker je cepljeni.
reeesno? Ni nobene logike – gospodarstvo bo šlo rakom žvižgat, ljudje ne bodo plačevali, bodo pa sirote… a to želimo od države … za nek virus, ki nima niti varnega in učinkovitega cepiva, in ki velike večine res ne ogroža sploh.
Začenjal se je trend, da SLO puščajo službe v AT in se zaposlujejo v SLO. Tukaj so namreč dvignili plače, dobijo potne stroške + malico, niso odstoni dnevno 10+ ur (računaj, da ima povprečni SLO dobro uro v eno smer do delovnega mesta v AT in da stroške prevoza plača sam), če še dobi max regres + max božičnico pa je že počasi tam tam na razliki par 100 eur samo, za katerih pa se boš vprašal, ali boš šel od doma vsak dan 4:30 in prišel domov praktično samo spat, družina pa otroci pa od tebe ne bodo imeli ničesar razen dnarja.
resje974, 06.12.2021 ob 12:39
ne moreš verjet … kazen za 200 e na uro je nekaj drugega… ker tisdti, ki pelje toliko se sam odloči zavestno za to dejanje in ker je ogrožujoče do okolice je prav da plačaš kazen…
oni, ki se za to ne odloči – ni s tem nič prikrajšan…
da ti to napišeš – da je ok, da milijonar divja po cesti, ker ima pač kazen da to plača… pa kaj če te ubije milijonar ta na cesti – ti bo tudi ok…
glede cepiv je pa to sploooh nelogično – kaj če te bo okužil cepljeni in boš umrl… boš rekel pol je ok, ker si cepljeni, me smeš okužit in četud umrem, ker si ceopljeni to smeš početi – me smeš legalno ogrožati in tudi mi povzročiti smrt…
necepljeni zdrav pa bog ne daj da stoji zraven tebe, čeprav te z ničemer ne ogroža… a to je red? To ti podpiraš?
mater eni imate reees zasukane možgane,da je neverjetno.
Pismenost pa ni tvoja vrlina, a ne?
Nikjer nisem pisala, da je prav, da bogataš divja. Nikakor ni prav.
Je pač tako dejstvo, da bogataš bo kazen komot plačal, revež pač ne. Je pa kazen za oba enaka.
Tako pač je. Tako, da ne skači vame kot podivajan cucek.
Lahko predlagaš, da se kazni pišejo glede na dohodke. Da bodo bogataši za enak prekršek plačevali več. Samo ne meni, jaz nisem pravi naslov.
Forum je zaprt za komentiranje.