Nečak mi je pomotoma razbil okno. Brat in svakinja nočeta plačati škode.
Nezgode se dogajajo, 26.10.2022 ob 16:21
Aja, pa še to. Ali vsi tisti, ki menite, da bi morala avtorica sama poravnati strošek razbitega stekla tudi vnaprej poveste, ko potrebujete varstvo za vašega otroka, da morebitno škodo, ki jo bo povzročil vaš otrok v času varstva ne boste plačevali. Fer bi bilo. Aja, to pa ne, ker potem bi ostali brez varstva.
Zijgb, 26.10.2022 ob 18:15
Za svojega otroka bi vedno poravnala skodo, ce bi kaj takega se zgodilo. Da bi to naredil moj brat se z njim ne bi prepirala, njegovi otroci in on pa pri meni ne bi imeli vec kaj iskat.
Upam samo, da vidva cenita našo Jugoslovansko preteklost in nista neka prozahodno usmerjena človeka, ki požirata ameriško pop kulturo.
Ker vajino razmišlanje je čisto komunistično in nič prozahodno.
In to je sicer pozitivno od vaju.
Če zgodba ni izmišljena, lahko vprašaš, ali ima brat sklenjeno zavarovanje za svoje stanovanje, namreč:
Vsi trije paketi zavarovanja DOM vključujejo tudi kritje vaše odgovornosti in odgovornosti vašega partnerja, otrok in drugih oseb, če živijo z vami v skupnem gospodinjstvu. Zavarovanje krije škodo, če poškodujete osebe ali stvari.
Torej, če vaš otrok nehote z žogo razbije steklo sosedu, je to lahko predmet odškodninskega zahtevka iz naslova odgovornosti. Če sosed vloži odškodninski zahtevek in bo zavarovalnica ugotovila odškodninsko odgovornost vašega otroka, bo sosedu povrnila škodo.
To pa ne velja, če otrok steklo razbije doma. Takrat boste morali škodo uveljavljati iz svojega zavarovanja stekel.
Torej če ima brat zavarovano hišo, naj pogleda, kaj ima točno zavarovano. Not je tudi kritje odškodninske odgovornosti. Torej če tvoj otrok razbije nekaj drugemu človeku, s katerim ne živi, se to lahko krije iz te odgovornosti.
jap jap, 26.10.2022 ob 18:36
Če zgodba ni izmišljena, lahko vprašaš, ali ima brat sklenjeno zavarovanje za svoje stanovanje, namreč:
Vsi trije paketi zavarovanja DOM vključujejo tudi kritje vaše odgovornosti in odgovornosti vašega partnerja, otrok in drugih oseb, če živijo z vami v skupnem gospodinjstvu. Zavarovanje krije škodo, če poškodujete osebe ali stvari.
Torej, če vaš otrok nehote z žogo razbije steklo sosedu, je to lahko predmet odškodninskega zahtevka iz naslova odgovornosti. Če sosed vloži odškodninski zahtevek in bo zavarovalnica ugotovila odškodninsko odgovornost vašega otroka, bo sosedu povrnila škodo.
To pa ne velja, če otrok steklo razbije doma. Takrat boste morali škodo uveljavljati iz svojega zavarovanja stekel.
Torej če ima brat zavarovano hišo, naj pogleda, kaj ima točno zavarovano. Not je tudi kritje odškodninske odgovornosti. Torej če tvoj otrok razbije nekaj drugemu človeku, s katerim ne živi, se to lahko krije iz te odgovornosti.
Sem letos dodala na polico. Ker so delali nove pakete kot je ta Dom, me je s to dodano opcijo prišlo celo ceneje kot lansko leto.
Do 18 smo starši odgovorni za dejanja otrok. Ja otrok nekej ukrade (na primer) pa bo starš šel v zapor/dobil kazen.
Komu ga predamo v varstvo je tudi na nas.
Tko da.. moje mišlenje je: pol-pol. Razen če ni bil v varstvu in je kot rečeno prišel sam od sebe in bi morali starši vedeti kaj dela in kje je.
Če je bil v varstvu in brat ni pripravljen prevzeti nič stroška… jaz tega otroka ne bi več jemal v varstvo.
Ne bi vztrajala, 26.10.2022 ob 11:58
Fer bi bilo, da brat res povrne stroške. Če ste sicer v dobrih odnosih, na tvojem mestu jaz ne bi vztrajala, bi pa malo ohladila odnose. Se pa itak splača imeti zavarovanje.
SAMA VEŠ KAJ SE ZGODI ČE ZOGA PRLETI V OKNO.
načeloma si res sama kriva.
in ne ni bilo pomotoma.hahaah
Forum je zaprt za komentiranje.