NE ZNAJDEM SE
Pred petimi leti sem se poročila in stanujem blizu moževih staršev. Ampak kako težko se razumemo.
Neprestano me nekaj popravljajo, če kaj rečem, če nič ne rečem, mi govorijo, da naj kaj povem.
V bistvu živijo drugačno življenje, kot se ga jaz. Čeprav sem bila vajena delati, me tukaj jemljejo, kot nekoga, ki nič ne zna, oni se ukvarjajo s tako dejavnostjo, ki mi ni blizu in se v tem res ne dobim. Vendar imam dva otroka ter službo in to mi vzame kar precej časa.
Sem pa užaljena ob njihovih pogostih kritikah, ki me na nek, meni nerazumljiv, po njihovo pa hecen način, nekako odklanjajo.
Razmišljam o tem, da bi se odselili, drugače se bomo razšli.
Ima še kakšna nevesta take probleme ?
To so neotesani, nevzgojeni ljudje. Zrasli v pomanjkanju, uspeli nekaj z garanjem ustvariti in potem cenijo samo sebe in svoj način življenja. Sprijazni se, da pač nimajo širine, da pa so te vzeli nekako za svojo, saj te prav tako “krtačijo”, kot svoje otroke.
Poskusi jih ne slišati in ne si jemati k srcu. Pa poskusi prihajati čim manj v stik z njimi, da res ne bi kdaj počilo.
Če se pa odselite, bo pa še bolje. Vas bodo veseli, ko pridete mimo za pol ure vsak mesec 1x.
Anonimno 3088, 15.08.2025 ob 15:12
Nevesta si bila pred petimi leti, sedaj si žena in mati in temu primerno se tudi izražaj. Kar se tiče odnosov ti si se priselila k njim. Mož je tisti, ki bo naredil red v kolikor ne pa postavi meje sama ampak si pet let prepozna.
Res sem prepozna, ker nerada slišim opazke mojega tasta, ko svojemu sosedu govori o tem, da se ne primem nobenega dela.
Da sem razvajena. Da jim nosim sladice, ki jih oni ne marajo.
Da hodimo na morje, ko je največ dela.
In podobno.
So se že vse kritike vsedle vame in jih gledam z drugimi očmi.
preden se odselis, se vsed z njimi in jim povej da se ne pocutis ok. da razmisljas da i se odselili. in tu koncaj in njim prepusti besedo
pol ko bojo sami se bojo pogovarjal strah jih bo da bi res sli. to probi. ce ne bo boljs pa zacni pritiskat na moza
ce ne bo dobro slisal. nared drasticno potezo da se zbudi
Tole ti mogoče prav pride. Sicer je hrvaško, verjetno razumeš, če pa ne si pa daj prevesti s kakšnim od prevajalnikov.
Ne odgovarajte šutnjom! Ovih 10 rečenica će spustiti svakog bezobraznika na zemlju
postarana, 15.08.2025 ob 15:23
Res sem prepozna, ker nerada slišim opazke mojega tasta, ko svojemu sosedu govori o tem, da se ne primem nobenega dela.
Da sem razvajena. Da jim nosim sladice, ki jih oni ne marajo.
Da hodimo na morje, ko je največ dela.
In podobno.
So se že vse kritike vsedle vame in jih gledam z drugimi očmi.
Drugače pa, ti imaš pripombe na Sašo, tvoj tast pa nate.
In vse se spet vrti: ??
Ah ma ne. Umiri se. Zadihaj malo. Ne skrbi.
Naredi ti takole. Operi ti mozag možu. Nato mu zlikaj mozgane in nato vcepi kaj pomeni biti delovna ženska. Vmes ga nujno pohvali kaki care je.
Šele nato bo tvoj tip v družbi njegovih sam povedal, da mu je všeč kako si ti včasih delala.
Šele nato, ko bodobvideli, da njihov sinko ceni tvoj način,
Boš carica, ampak mogoče prej s nekom drjugim
Povej možu kaj se ti dogaja. Če hoče da bo v hiši mir, se naj pogovori s staršema. Ne toleriraj poniževanja in zasmehovanja. Tega si nihče ne zasluži. Delo ki so si ga izbrali, je njihovo ne tvoje. Nimajo ti česa očitati. Zdaj te ponižujejo njegovi starši, kasneje te bo še mož in otroci. Ne dovoli, da se to širi. Temu naredi konec, tako ali drugače.
Forum je zaprt za komentiranje.