Ne želim, da ženi uspe v karieri
Star sem 34 in imam dve leti mlajšo ženo, s katero sva poročena tri leta. Žena je že kar nekaj let zaposlena v računovodstvu za nedoločen čas, sam pa sem lani dobil pogodbo za nedoločen čas, kupila sva stanovanje, s financami sta ok, oba delava samo dopoldan, vikende in praznike sva fraj. Že ob poroki sva se dogovorila, da začneva delati na družini takoj ko rešiva stanovanjski problem in bova oba za stalno zaposlena.
Sedaj pa je nastal problem. Žena se je prijavila na policijsko akademijo in razmišlja, da bi delo v računovodstvu pustila. Pravi, da je dolgočasno, da ni človek, ki bi sedel v pisarni, da hodi v službo z odporom in da ji je žal, da je sploh začela delati v tem poslu. Pripravljena je delati cele dneve in noči, za praznike in vikende, skratka se posvetiti delu. Za otroka pravi da bo prišel čas in da se vse da, če se hoče. Ampak kolikor vem izobraževanje traja dve leti in tudi potem ne bo mogla kar na porodniško, leta pa tečejo. In zdaj se sprašujem ali sploh poznam svojo ženo? Ne gre se samo za družino, sprašujem se kakšen človek se odloči za delo pri policiji (sploh ženska)? Žena je zelo ženstvena, urejena, zdaj pa pravi, da jo že od nekdaj privlači orožje, uniforma. Vem, da sem grozen mož, ampak ne želim, da jo sprejmejo na akademijo. Preprosto nočem tega.
Policija ni nobena kariera.
Služba za nedoločen čas in predvsem že življenje v Sloveniji omogočata izredno ugodne pogoje pri porodniški in ko je otrok majhen. Pri tem smo med top 3 v Evropi.
To ni problem.
Problem je, da si tvoja žena še ne želi otroka in odgovornosti (relativne), ki jo to prinašaja.
Če imaš stalno službo lahko “laufa” materinstvo in “kariero” brez problema in to vzporedno.
Vse ženske v Sloveniji (v podobni situaciji) to zmorejo. Odlično je urejeno!
Tvoja žena se zaveda, da je zanjo sedaj, trenutno vse izi in da lahko otrok počaka: do dopolnjenega 44 leta imaš 6 ciklusov biomedicinske pomoči plačanih če so težave.
Pusti ji te dve leti. Če zanosi v tem času bo zagotovo vse drugače: otroci so naše bogastvo in bo čisto druga.
Ne vidim problema. Če sta zdrava in se razumeta.
Okoli 35 leta bo videla le roza majičke in modre pajac.
Morda pa je čas, da se posvetiš psihologiji in naštudiraš zakaj se je žena iz enega slabo plačanega dela pripravljena preseliti na drugo slabo plačano delo.
Glede na to, da delo ne vzame večji del časa v naših življenjih sklepam, da ima precej drugačna pričakovanja od življenja kot jih imaš sam. Poleg vsega pa po policijskih koluarjih kroži vse preveč zgodb o poskočnih policistkah… Premisli kaj bo čez 5 ali 10 let in česa si želiš od življenja.
določena moška oseba pa je meni toliko zlobe škode naredila v življenju, namenoma in to se vedno počne, kar da mu privoščim vse tisto kar je on meni povzročil zdravo na vseh področjih. v ne bom našla osebne sreče v življenju, ki ampak bom pa vsaj vedela da trpi za vse kar je naredil, da da občuti vsako bolečino, ki ki jo je meni naredil namenoma in v njej uživa in jih ponavlja zato… in nja se mu vse vrne v do vsake najmanjše pike. vse popolnoma vse. in privoščim mu propad podjetja, ki privoščim mu izgubo strank, ki privoščim mu da životari brez denarja, ki da zboli in da nima za zdravljenje, da se zdravniki norca iz njega delajo in mu še tisto ne nudijo kar bi morali iz plačanega osnovnega zavarovanja, želim, da da ga zdravijo narobe namenoma, da da mu naredijo še večjo škodo… in želim vse to kar je on naredil… in in želim mu eno hinavsko partnerko, da da ga laže hinavsko in igra kako ga ima rada in kkao ga bo osrečila in kako mu bo pomagala in vse, kar v resnici pa mu za to hinavsko igro naredi najhujše muke in trpljenje v zivljenju. v privoščim. mu vse to kar je on naredil meni, da želim da občuti vse to na lastni koži non stop.
To pa res ni želja po ženinem uspehu v karieri, ampak upravičeno razočaranje. Dogovorjena sta bila za družino, ko dobita stabilno finančno stanje, in se je premislila. Policijsko delo je častno in precej nehvaležno, ni pa razlog, da ne bi imela družine. Zelo grdo je od nje, da je “skrivala” svoje želje oziroma te zavajala, da ko bo XYZ, začneta z otroci. Drugače se mi ne zdi nič groznega, da bi bila policistka, zdi se mi grozno, da si moral čakati, zdaj pa strela iz jasnega, da čakaj še vsaj 3leta. Pogovori se z njo okoli otroka ali otrok, kar se pa poklica tiče pa si lahko mirne vesti ponosen – in aktivnih očkov je vedno premalo :). Samo pogovori in dogovori se okoli otrok.
To pa res ni želja po ženinem uspehu v karieri, ampak upravičeno razočaranje. Dogovorjena sta bila za družino, ko dobita stabilno finančno stanje, in se je premislila. Policijsko delo je častno in precej nehvaležno, ni pa razlog, da ne bi imela družine. Zelo grdo je od nje, da je “skrivala” svoje želje oziroma te zavajala, da ko bo XYZ, začneta z otroci. Drugače se mi ne zdi nič groznega, da bi bila policistka, zdi se mi grozno, da si moral čakati, zdaj pa strela iz jasnega, da čakaj še vsaj 3leta. Pogovori se z njo okoli otroka ali otrok, kar se pa poklica tiče pa si lahko mirne vesti ponosen – in aktivnih očkov je vedno premalo :). Samo pogovori in dogovori se okoli otrok.
[/quote]
tako je kdor nekoga izda tako glede družine, otroka, ki je to nekaj najgrsega in neodpustljivega.
Ti je kdaj prej omenila okoli svojih poklicnih želja pa si to preslišal, ali si to šele zdaj izvedel?
Jap, to je pa tko, ko se ljudje skrivajo, namesto povedo kaj in kako je pri njih, da druga stran brez kakega predvidevanja ve na čem je ali pa nočejo slišat, ko sem jim govori kaj in kako je pri njih.
Ce je to res….naj se postavi v vlogo delovnika od 6h do 6h, nocne, vikendi in prazniki. Marsikateri prazniki, vsaj od zacrtka bodo bili btez nje i z minimalno prisotnostjo…. kje bo ona zraven se mati kot jo otrok vsaj do 6l potrebuje? Misli da bo delala samo dopoldan popoldan? Tega ni. Vsaj v prometni kjer bo verjetn pristala, ne.
Pogovorita se in to temeljito. Kariera v racunovodstvu je nekaj, v policiji pa cisto drugo…..
Forum je zaprt za komentiranje.