Ne zaupam ljudem – še kdo tak?
Okrog sebe imam ljudi, s katerimi se družim bolj ali manj pogosto.
Klepetamo o vsakdanjostih itd. Ampak edini človek, ki se mu še najbolj odprem, je moj partner. Pri vseh drugih sem zelo previdna, stojim na neki zavori, se ne spuščam v neke zaupne debate…. Ugotavljam tudi, zakaj je tako. Pri teh druženjih večkrat opazim kako opravljanje, govorjenje čez kako osebo, za katerega vem, da naj bi bil v boljših, bolj pristnih odnosih s to osebo.
Skratka kot da imaš ves čas nek strah, da če boš kaj bolj zaupnega povedal, bodo to nesli naprej. Potem pač poveš samo take stvari, za katere je vseeno, če jih izvejo tudi drugi.
Je še kdo tako “zadržan”?
V bistvu v življenju ne počnem, ne mislim in ne čutim nič takega, kar ne bi smel nihče izvedet ali bi lahko izvedel samo nek minimalen krog ljudi.
Sem odprta in mi ni problem izrazit svoje mnenje, svoja čustva ali povedat, kaj sem naredila/imam v planu narediti.
Sicer ne razlagam vsega vsakemu, pa ne zato, ker bi kaj skrivala ali ne bi zaupala, ampak ker enostavno nimam časa razglabljat ali pa sogovornik nima časa in interesa poslušat.
Po moje ste nezaupljivi ljudje kar precej zakompleksani in živite večno v nekem strahu in skrivanju. Mi to ni všeč.
Jaz ne gledam na zaupanje samo kot na to, da te nekdo izda – nese naprej tvoje skrivnosti, ampak tudi to, da se ti izneveri – od besed k dejanjem. Se pravi, ko ti nekdo nekaj govori, nekaj obljublja pa tega ne izpolni. Ko se hoče prikazati kot oh in sploh dobra oseba pa vidiš na koncu, da to sploh ni. In ja, ne zaupam ljudem, ker do zdaj so se mi še vsi izneverili, željno vsrkavali kar sem jim povedala na koncu, ko so bili pa oni na vrsti za izpolnit svoje lastne besede so se pa skrili ali pa iskali izgovore zakaj pa oni zdaj tega ne bi.
se držite nazaj, 20.08.2012 ob 21:34
Okrog sebe imam ljudi, s katerimi se družim bolj ali manj pogosto.
Klepetamo o vsakdanjostih itd. Ampak edini človek, ki se mu še najbolj odprem, je moj partner. Pri vseh drugih sem zelo previdna, stojim na neki zavori, se ne spuščam v neke zaupne debate…. Ugotavljam tudi, zakaj je tako. Pri teh druženjih večkrat opazim kako opravljanje, govorjenje čez kako osebo, za katerega vem, da naj bi bil v boljših, bolj pristnih odnosih s to osebo.
Skratka kot da imaš ves čas nek strah, da če boš kaj bolj zaupnega povedal, bodo to nesli naprej. Potem pač poveš samo take stvari, za katere je vseeno, če jih izvejo tudi drugi.
Je še kdo tako “zadržan”?
JAZ PA VSE LJUDI (VKLJUČNO Z MOJO TASTARO) DOJEMAM ZA SOVRAŽNIKE, KER ME LAHKO KDORKOLI ZARADI ČESARKOLI SPRAVI V ZAPOR (GLEDE NA TO, DA SEM MED DRUGIM OBSEDENA TUDI S KRIMINALOM) !! – POGLEJ SI OPIS MOJEGA MENTALNEGA STANJA :
Vsa leta (od 18. naprej) sem se obsedeno ukvarjala z življenji drugega folka in jih zalezovala. Pri 22. letih pa sem se znašla drugič v umobolnici, ker sem nekajkrat doma razbijala svoje stvari. Prvo noč sem prespala na zaprtem oddelku, naslednji dan pa sem odšla na odprti oddelek. Na psihiatriji, kjer so mi “diagnosticirali” še shizoidno osebnostno motnjo, sem ostala 6 tednov, ker pa moja tastara ni želela, da pridem domov, pa sem mogla iti prisilno v stanovanjsko skupnost, kjer sem ostala 4 mesece in sem komaj zdržala, ker bi me lahko “strokovne” delavke kar prisilno strpale s CSD-jem v socialno-varstveni zavod (Hrastovec, Dutovlje), če ne bi bila pridna, če ne bi upoštevala njihovih pravil, če ne bi jemala tablet, kaj šele če bi imela kakšne izpade. Mogoče bi me nekajkrat strpali na psihiatrijo, če bi se pa to ponavljalo, pa bi slej ko prej že kar dali vlogo za premestitev v socialnovarstveni zavod. Kot sem dojela, pa iz takih zavodov ne moreš prostovoljno izstopiti oz. tam ostanejo tudi doživljenjsko.
Zaradi antipsihotika (olanzapina) sem se v treh mesecih zredila za 10 do 12 kil ter spala po 16 ur dnevno, zato sem že v stanovanjski zadnje dva meseca na skrivaj stran metala tablete. Domov sem prišla pred tremi leti, ko sem takoj naslednji dan nehala jemati še druge tablete (antidepresive), od takrat naprej pa že tri leta živim v svojem svetu, sem totalno brez socialnega življenja, ne predstavljam si sebe niti komunicirati kaj šele delati z drugim folkom skupaj, pri svojih 26. letih nisem opravljala niti študentskega dela, zaključeno imam samo višjo šolo in nimam niti v sanjah niti izpita za avto kaj šele svojega prevoza ter me že 11 let ni bilo na dopustu in od tega v lajfu nisem bila niti še na Hrvaškem!!!
VSE LJUDI DOJEMAM ZA SOVRAŽNIKE, KER ME LAHKO KDORKOLI SPRAVI V ZAPOR. V svoji glavi se ukvarjam s tem, da bi mogla osebno nadlegovati drug folk in vdirati v bajte (kar vse po vrsti, bi hodila od ene bajte do druge) in se dobesedno vsilila v življenja drugega folka, ampak to kot pasivna opazovalka, da bi jih spremljala znotraj hiš ali zunaj hiš skozi okna in jim sledila!! Potem bi morala krasti po trgovinah (kar sem kradla že od 18. do 19. leta 6-8 krat) in drugmu folku (jih napadati sredi ceste za dnar, telefone, kolesa)!! Motiti bi morala tujo posest in vsaj praskati s ključi če ne kar razbijati avtomobile in uničevati zelenjavo po vrtovih … Potem bi mogla iti v podjetja ovirati delovne procese, posegati v osebni prostor drugega folka, tako da bi se jih dobesedno dotikala ter vdirati v njihovo zasebnost z nastavljanjem kamer in prisluškovalnih naprav v bajte in stanovanja, neupravičeno slikovno snemati (slikati/snemati folk in jih objavljati brez dovoljenja), krasti identitete (ustvarjati profile/mejle pod imeni drugega folka oz. pod imeni podjetij in jim dobro ime uničevati) in avtorske pravice ter zlorabljati osebne podatke (javno objavljati brez dovoljenja) itd. itd.
Me too! ✌?
Imam svoj krog, ki se čedalje bol širi (iste osebe se pač začutmo med sabo), ostali obvoz … Kar je nujno, al pa še to ne. Oziroma iz vljudnosti pač nekaj poveš, in sicer stvari, za katere ti je vseeno ?
V večini me imajo pa za zelo odprto osebo ??? Se pa najdejo tudi takšni, ki mislijo, da ne znam govorit – ampak ne govorim z razlogom, ker začutim energijo in do zdaj se je moja intuicija še vsakič izkazala za pravilno ?
Ima nas jos takvih, 05.06.2021 ob 20:45
Najvecja moja napaka v zivljenju je bila ta, da sem zaupal ljudem. Ljudje smo najbolj pokvarljiva roba na tem planetu. Jaz vcasih se sebi ne zaupam kaj sele drugim.
To je pa še kako res. Samo otroci so pošteni in iskreni, dokler jih odrasli ne pokvarijo.
Forum je zaprt za komentiranje.