Ne zapiraj svojih vrat ……
Dobro jutro, Tjavendanovci.
Vse dobre stvari pridejo, ko je čas za to.
Potrpljenje je blagoslov. Morda je prav
zato Pascal dejal:
“Nauči se čakati, da dozoriš. Nauči se obvladati, da boš svoboden. Nauči se zbirati, da boš bogat.”
Učim se zbirati in mislim, da postajam bogata. Zbiram lepoto, zbiram nekaj malega znanja, ta zbirka sicer ni obsežna, a še vedno zbiram in zbiram …. in zbiram prijatelje in zbirka niti ni tako mala, verjemite. In zbiram stvari, ki me osrečujejo in me silijo k razmišljanju. Med temi so mnoge lepe stvari, kot nauk v pesmi Berte Golob:
NE ZAPIRAJ VRAT
Ne zapiraj svojih vrat!
Tam pred vrati star berač stoji
in nemirno se prestopa, neobrit, s krvavimi očmi.
Bogdaj, stari! Kaj bi rad?
Kruh, da lahkoto ti poteši?
Ali rajši šilce žganja,
da po žilah ti požene kri?
Tam pred vrati star berač
v tla pogled upira in molči.
Seže v žep in list papirja,
ves zmečkan, umazan, pomoli.
Ne zapiraj svojih vrat!
Tudi revež dati kdaj želi.
Nima drugega kot pesem,
vzdih samotnih, žalostnih noči!
Ko bi le znala tudi jaz sestaviti pesem in vam jo podariti?! Morda mi nekoč celo uspe, do takrat pa vam ponujam pesmi, ki so nam jih podarili drugi !!!
Vaša Mariči
P.S.: Jani, a kaj mede, ga je že pol metra????
Marija, dobro jutro! Je tako, da stvari ki so odlične ni za spreminjati… in tile tvoji jutranji pozdrvai so taki. Zato samo toliko, da vas pozdravim 😉 in še vedno velja:
Pol metra snega! Vsem
Jani
p.s. aja, ne, pol metra ga pa še ni…. ampak, Marija, je pa ravno tako zeloooooooooooooo lepo :)))))) Nej mede;) tko… al pa drgač 😉
Ja, Jani, naj mede. Bomo že kako. Pečko bomo
zakurili, se nanjo spravili, dobro knjigico v roke
vzeli, s tople peči zunaj gledali, kruhka pekli,
kakšno o “vremenu” rekli ….. in šli naprej! S
snegom ali brez!!
Mariči
Snežno kepico tudi tebi, ljubi zajček.
Pa ne pozabi, najprej v prvo, potem v drugo,
nekje sredi poldnev v tretjo, po kosilu v
četrto in nato počasi, prav počasi in previdno
spet ……… v prvo!!! In dan bo, kot bi mignil mimo,
in naj nam jutri ne bo težko spomniti se na današnji dan.
Mariči
DDDDOOOOBBBBRRRROOO JUTRRROOOO !!!!!
To velja ,za vse KLJUKE, Mušketirje , PESNIKE ,gozdne ŽIVALCE , STRUPENJAČE, PERUTNIČARJE , DAME (ona-on )
Želel bi vas opozoriti ,da bom sedaj do novega leta se zelo malo udeleževal foruma ,namreč zaradi dela v lokalu . Prosim, da mi ne bi zamerili ali si mislili da sem vam jaz kaj zameril ,ker me ne bo .
Sigurno bom utegnil ,in se zjutraj vam javil , ter vam zaželel lep dan .
CCCmmmmmmmoooooooooookaaaaaaaaa + ŠAPA = je Rusko Prijateljstvo
glede zapiranje vrat , (PA TUDI ČE JE V HIŠI PREPIH ), Ne zapiraj !!!
Ma stumpi, tuki je bila važna tvoja dobra volja, da si vprašal.
Res se ljudje kaj hitro spremenijo, ko jim zalaufa stvar. Takrat odvrnejo vse od sebe, ki so jim nekdaj nekaj pomenili. Namesto, da bi se spominjali skupaj težkih začetkov, nato pa se skupaj veselili uspehov. Tako bi moralo bit.
Pozdravček, Zajček
Ojla, Štumpi, da se le sem in tja javiš tu gori, pa
ti bo vse oproščeno, tudi tvoja “službena
zadržanost”! Kar ti bomo zamerili, ti bomo tudi
odstrigli. Javljaj se, kolikor se boš utegnil! Tudi ostali
bodo najbrž bolj zadržani, taki so pač ti prednovoletni dnevi, vse bi radi postorili, pa ima dan le toliko ur, in še nategniti se ga ne da, kot morda kako drugo stvarco! Morda tudi mene ne bo več toliko, ugotavljam, da sem za v penzijo! Morda bom šla kaj prej, morda mi bodo kupili kako leto, ma kdo bi vedel. Mord se bom tudi jaz manj oglašala …… Ampak bo šlo. …. malo bom tukja, malo bom tam, bom pa zagotovo povsod, kjer se bo pelo, pilo, jedlo in veselilo in norčije uganjalo!!!
Ojla, Štumpi, torej do snidenja ne lep pozdrav in dodajam, ker vidim, da ti to ustreza, torej dodajam tisto Janijevo …….. kup snežink in pol metra snega !!!!! Ej, Jani, si jo pa upihnil s tem snegom, veš!!
Mariči
dooooooooooooooobroooooooooooooooooooooooooooooooo jutroooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
zaspanci so vstali.heheheheheheh
pejmo na sneggggggggggggggggggggg!!!WOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW
Cmokijeeeeeeeeeee na noske..vsem!!!
***********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************+
Forum je zaprt za komentiranje.