ne zamuditi v Bangkoku?
Midva sva si ogledala svetišče Wat Pho, kjer je tisti 46-metrski ležeči Buda. Bilo nama je izredno všeč, si prav čutil mir v okolici.
Potem sva šla tudi naokoli po tržnicah, ki so vedno fascinantne s svojo barvitostjo in vonji.
Šla sva tudi v največji akvarij v JV Aziji, ki se nahaja v trgovskem središču Siam Paragon.
Slednji stoji v družbi še par velikih nakupovalnih središč, ki so zelo zanimiva s stališča velikosti, množice različnih ljudi, ponudbe, ki se razlikuje od naše…
Seveda si je treba privoščiti čim več lokalne hrane, pa masaž.:) Uživajte!!
Da si pogledaš vse najbolj znane znamenitosti Bangkoka imaš dovolj 3 dni. Mi smo bili v Bankoku 4 dni in smo prve dni samo hodili po mestu in si ogledovali znamenitosti, en dan smo izkoristili za izlet v Katchanaburi (Tigrov tempelj, plavajoča tržnica), zadnji dan pa izkoristili za obisk tržnice in nakupovanje 🙂
Obvezno ne smeš izpustit ogleda znamenitosti in tempeljev kot so Grand Palace, What Pho, največji stoječi buda – Wat Intharawihan, najlepši tempelj – Marble Temple, The Golden Mount, Baiyoke Tower,…
Od shopping centrov sta bila najboljša Siam Paragon (sami luksuz) in pa MBK (stil tržnice in poceni roba).
Poizkusi tudi vožnjo s Skytrain-om…poceni način, da prideš iz enega konca mesta na drugega 🙂 Pa obvezno tuk-tuki 🙂
Ker je v Bangkoku res skoraj v vsaki ulici en tempelj, si je nemogoče ogledati vse 🙂 Sicer pa ko enkrat vidiš enega, so si vsi ostali enaki. Te najbolj turistične znamenitosti pa si zlahka ogledaš v 2-3 dneh 🙂
Pa ne pozabi poskusiti njihove ulične hrane 🙂 Obvezno Pad Thai in pa palačinke!:)
Lp,
Sandra
Ne zamudi:
– vožnje s tuk-tukom,
– palačink z banano, ki jih pečejo na ulici,
– neskončnih nakupov (zeeelo poceni), zato s sabo vzemi samo dokumente in denar,
– red light districta (moža daj na štrik),
– poceni masaž (vzemi oljno in ne tajske, saj le-ta zelo boli),
– kraljevih palač (zelo lepo), ….
Bangkok je res super, vendar sem jaz rabila en dan, da sem prebolela prvi šok (umazanija, smrad).
Za ogled je dovolj par dni.
LP
BKK je dobro izhodišče za dnevne izlete, mi smo šli v Ayutthayo, nekdanjo prestolnico. Pojdi z vlakom v lastni režiji! Totalno fancianten je Ocean World v predelu Siam pri MBK- akvarjih v dveh štukih, z ogromnimi morskimi psmi, skati,…
Poceni in soliden hotel je Penpark Place kakšen kilometor od Kao San Roada, v mirnem in varnem predelu. Tam naokoli je še enkaj poceni, fajn hotelčkov, če je ta poln. Dobro izhodišče za pohajkovanje (blizu reke in rečne transporta, prometna ulica je 300 m stran in tako naprej)
Za dobro robo boš tudi dobro plačal. Načeloma imaš vse svetovne znamke (originale) po nižji ceni kot pri nas, ampak pri nas v kakšni akciji lahko dobiš znatno ceneje. Potem pa cel diapazon fejkov od odličnih za relativno visoko ceno do cenenega sranja. Če se res ne spoznaš, te bodo zelo verjetno prinesli naokoli…
Jaz stvari kot so ruzaki in pohodni čevlji in take stvari, ki morajo bit ornk, kupujem doma. Za vsak slučaj. Da ne ostaneš s strgano naramnico 20 kilskega ruzaka sredi ničesar….
lp
kvaliteta ima ceno-forget na zgodbice da se doli dobi poceni roba, še škart robo dražijo.
konkretno lani začetek dec -so bi le cene konec dec za božič že 40-50% dražje.
priporočam lampu tri village manjši luštkan hostel
n ujno bi šel še enkrat na koh Tao potapljaški otok, manjši in nujno koh phanghan .
uzivajte,cimprej dol
lp
Zgodba z temi tigrčki je bolj žalostna. Tiger temple se nahaja v bližini mesta Kanchanabouri, ki je približno dve uri vožnje iz Bangkoka. Reklama na NatonalGeografic je bila lepa a resnica ja drugačna. To zavetišče ne vodjo samo menihi temveč Australci. Tigri, ki se jih je možno dotaknit, se
nahajajo v eni skalni luknji. So privezani na debelih verigah in popolnoma omamljeni. Sploh ne vedo kaj se dogaja z njimi. Australci te postavijo v vrsto in čakaš na spremljavo do tigra z katerim ta oni slikajo. To seveda drago palčaš še posebaj če želiš sliko z tigrom v naročju. če se prav spomnim
1.000 bahtov ( cca 24 eurov ). Če pa boš imela srečo boš v templju srečala kakega meniha na sprehodu z malim tigrčkom in tega se pa lahko nabožaš.
Lep popotniški pozdrav
Tigrči-pozabite! To so omamljene živali, ki ne vedo zase. Verjemite in ne hodite podpirat te lumparije.
Cene na Tajskem se dražijo….. Včasih ne veš, kje je dražje.
Ne mislim na vse…ampak treba je vedeti, koliko kaj stane pri nas. Ke rtudi tu dobite poceni stvari. (Hofer….)
Masaže pa so zakon. Ena ura masaže je cca 4 eur. Fantastično!! IN njihova hrana na ulici. MLJASK!!!
Ker sam se tudi same pred časom vrnila iz Bankoka in sam še pozna najrazličnejših spoznanj, sem se odločila, da nekaj izkušenj delim z vami in morda komu pomagam, da tudi sam preživi nepozabno potovanje. Ker sem po naravi nekoliko bolj avanturistični tip in ker ne maram turističnih agencij, sem potovanje v celoti organizirala sama, kar pomeni, da sem sama poiskala prav vse, od karte do hotela in moram reči, da mi nikakor ni žal. V Bankoku sva se odločila, da bi preizkusila hotel nekoliko višjega cenovnega razreda, saj so naju vsi opozarjali na nekoliko slabše higienske razmere in tako sem se odločila za hotel Lebua at State Tower, ki sem ga rezervirala prav preko omenjene spletne strani in bila izredno zadovoljna. Hotel je bil čist, prijazno in ustrežljivo osebje, super hrana, skratka lahko rečem, da je bilo prav vse fantastično.
Glede znamenitosti pa lahko rečem, da sva prehodila skoraj polovico Bankoka, če ne že kar celega in skoraj ni kotička, ki si ga ne bi ogledala. 😉 Šalo na stran. Ogledala sva si res veliko znamenitosti. Pri čemer me je navdušil Siam Ocean World, v katerem si lahko ogledate najrazličnejše ribe, v izredno zanimivih in nevsakdanjih akvarijih, mogočen samostan Wat Arun, muzej Phra Thi Nang Vimanmek, kjer si lahko ogledate njihova stara prevozna sredstva, med njimi tudi kočije, samostan Wat Benchamabophit, svetujem vam, da se odpravite tudi na kakšen izlet z ladjo, pri tem pa nikar ne kupujte izletov preko agencij, vendar raje povprašajte o ponudbi pri lokalnih agencijah, ker verjamite, da je veliko ceneje. V Bankoku je veliko samostanov, ki si jih je vredno ogledati, tudi samo mesto je zanimivo. Res je bilo v času mojega obiska kar nekaj svinjarije, vendar glede na količino prebivalcev, me slednje ni niti presenetilo.
Kot je že napisal nekdo pred menoj, so ugodne tudi masaže in lahko rečem, da so fantastične, spretne maserke svoje delo opravijo več kot odlično. Prav tako pa ne bi priporočala obiska Tigrov, sama sem šla, saj so nam slednje predstavili kot nekaj posebnega, vendar sem bila ogorčena nad dejstvom, kaj vse ljudje naredijo za denar. Uboge živalce so se mi tako smilile, da me še danes boli srce. Še vedno se jasno spominjam tistih ogromnih verig in moje mnenje je, da je slednje mučenje živali. Res so lepi majhni tigerčki, srčkani so tudi veliki, vendar tako izkoriščanje turistov, je pa nekaj neverjetnega. Kot je že rekel nekdo pred menoj, v kolikor želiš imeti fotografijo, jo mastno plačaš, poleg tega pa še vstopnino pobirajo pod predtvezo, da gre vse v varovanje naravnega okolja v katerem bivajo tigri. Sama tega občutka nisem imela.
Vsekakor je Bankok zanimiv za pogledati, sama pa ga ne bi nikoli izbrala za kakšno poročno potovanje ali kaj podobnega. 🙂
Vse o letališču BKK – tudi za telebane 😉
http://www.e-fotopotep.si/bkk-%28za-telebane%29,222.html
Lep pozdrav vsem; BKK (in Tajska na splošno) je že dolgo na listi mojih želja. Tudi meni pa se poraja nekaj vprašanje glede samega Bankoka, torej:
1.) Kako je kaj z brezplačnim Wlanom po barih/hotelih/vlakih in kako je s cyberkafeji?
2.) Kako je z dvigovanjem denarja iz bankomatov v BKK – lahko z normalno maestro kartico ali nujno mastecard? Zdi se mi namreč, da je bolj varno potovati s kartico kot z večjo količino denarja na enem mestu.
3.) Kako je kaj s hrano na ulici – ni morda preveč rizično in nehigienično?
4.) Ali je še kak zanimiv enodnevni izlet (brez notranjih letov) iz BKK razen prej omenjenih plavajoče tržnice in atrakcij božanja tigrov in jahanja slonov v Katchanaburiju, ki me res ne zanimajo?
hvala…
Forum je zaprt za komentiranje.