Najdi forum

ne vem…

če delaš mešano zelenjavo, jo skuhaš ali malo na olju, kakšen preliv se lahko da gor?

kako dam čokolado na pecivo na smetano, npr. na kremšnit? bojim se, da se mi čokolada zmeša s smetano.

kako se dela krema, če piše, da je zanjo potrebno jajce, sladkor in margarina? kaj mešam najprej in koliko časa, da se čuker raztopi oz. se ne čuti, da ti poka. ali se takšna krema mogoče kuha, kako’

Elia, hej!

Najraje imam usoparjeno mesano zelenjavo ali eno samo – zabeljeno z malo olivnega olja, balzamicnim kisom in se kaksno zacimbo ( poper, cesen).
Lahko tudi samo olje. Jajcnih polivk ala majoneza nimam rada.
Mogoce bi se sla lahka tartar omaka.
Moz ima pa rad na stopljenem maslu poprazene drobtinice ( ali samo maslo) in parmezan – gratinirano pod grilom. Dobro tudi s topljivim sirom, da se razleze po zelenjavi.

Meni je vsec tudi domaca polivka iz kisle smetane, malo razredcene z limoninim sokom in zlico mleka ali sladke smetane, lepo razmesane in lahko za malenkost stepene. Notri narezem drobnjak, petersilj, kapre, olivo, sol poper in s tem polijes. Ali nekoliko bolj stepeno zavijes v rezino kuhane sunke, kot kaksen zvitek.

Mislis stopljeno cokolado na kremo? Kremnih rezin ne delam. Mislim pa, da bi slo, ce kremo najprej pustis na rezinah, da se ohladi, nato nekoliko ohlajeno cokolado polijes cez. Ne bi se smelo razmesati, ce je krema dovolj utrjena in ohlajena. Bodo mlada dekleta to bolje vedela.

Tu je pa vec nacinov.

Jaz najprej stepam jajce s sladkorjem v prahu( se prej naredi in ne skripa) nad paro, da dobro naraste in se zgosti, ohladim in primesam dobro umesano maslo sobne temperature. Se bolje, ce je maslu primesana se stopljena cokolada. ce pobrskas v iskanju pod kreme ali vanilijeva krema, dobis natancno.

Da se tudi drugace: najprej dobro umesas maslo s sladkorjem v prahu, nato dodas jajce ali rumenjak . Tnimam rada, ker je jajce surovo:(
Zato delam vedno po prvem receptu.

Mogoce sem bila kaj v pomoc; bos se kaj dobila:) Lep pozdrav

Pri kremšnitah pride na smetano še plast testa, ki ga poliješ s čokolado.

Lp, Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close