Ne vem kako ravnati
Kuku805, 26.01.2022 ob 17:10
Torej gre za dolgo zgodbo, tisti ki mislite obsojati raje ne komentirajte!
Spoznala sem moškega kar precej starejšega od sebe. Najprej se je zaljubil on, vsaj tako je govoril. Jaz sem rabila kar nekaj casa, da sem ga spustila blizu sebe. Ko sva se zapletla sem izvedela, da ima ženo in dva otroka! Hotela sem ga pustiti pa me je na kolenih prosil naj ne grem stran od njega in custva tudi niso tega dovolila. Oba sva si zelo zelela otroka. Ko sem izvedela za zeno sem mu postavila pogoje in sla na zogo zaupanja. Rekel je, da rabi eno leto, da ženo pusti in da naj ga čakam. Tako je tudi bilo in med tem casom prislo do nosecnosti. Ko je zena izvedela za naju (povedal je on v stanju alkoholizma) se je on iz vseh pritiskov iz njene strani ustaril in vrnil k njej. Ko se je to zgodilo je zacel lagati, da on ni zelel otroka, naj naredil splav da nebo nikoli podpisa in da ga nikoli nebo imel rad. Sele sedaj sem spoznala da niti on niti zena nimata vse poslihtano v glavo (zalostno a resnicno) Od tistega dneva nimava stikov. Sem v 26 tednu nosecnosti in torej so se zacela pojavljati vprasanja!! Torej kot oceta otroka bom dala da je oce neznan (zato da otroka zascitim in da nebo mogel priti do njega) zanima me, ce dam kot da je oce neznan ali on lahko zahteva dnk preko socialne in ali bo kaj dosegel glede na to da imam vse dokaze v katerih je zahteval splav, v katerih ga je zavracal in v katerih je govoril, da nebo podpisal??? Vem da ima otrok pravico vedeti kdo je oce in tudi mu bom to povedala, ko bo otrok dovolj velik za te stvari. Torej rada bi zascitila otroka pred nekom, ki ne vem kaj je otroku sposoben narediti iz mascevanja do mene ker sem otroka obdrzala kjub njegovi volji. Prosim za odgovore??? Ali lahko kaj doseze ce ga jaz nikjer ne vpisem kot oceta (torej kot oce neznan)
a je to mario
Pišem ti kot otrok samohranilke, ki ni nikoli dobil nobene preživnine, je pa bilo ime očeta napisano na rojstnem listu. Nisva imela nobenih kontaktov, ker ga kljub mojemu iskanju nisem našla (živel je v tujini). V mladosti mi pravzaprav ni manjkalo nič, ker je mami poskrbela za vse, je pa šla za to čez pekel – tako psihološko (takrat so samohranilke še zelo obsojali, da so k…) kot finančno – šele ko sem odrasla, sem se zavedela, kako težko je vse zmogla. Po mojem 40. letu je oče vzpostavil kontakt z mano , nekajkrat sva govorila, a globljega odnosa nisva mogla razviti, ker pač ni bila vzpostavljena tista vez v otroštvu. Lani je umrl, vendar ne morem reči, da globoko žalujem, jaz tudi ne bom zahtevala dediščine, z drugimi njegovimi otroki (še) nisem vzpostavila stika – nekako ne morem… to so zame tujci.
Moj nasvet bi bil takle: otroku na rojstni list lepo daj napisati pravo ime očeta, da bo vedel, čigav je. Z leti te bo začel spraševati in kaj mu boš rekla? Težko bo tudi tebi, še bolj pa otroku, verjemi. Skrivnosti nikoli niso dobre, to ustvarja nezaupanje in otrok ti ne bo mogel popolnoma zaupati. Raje bodi odkrita do njega in mu (ob pravem času na pravi način) vse povej. Poleg tega bi s tem, če bi napisala, da je oče neznan, prevzela vso odgovornost nase – kar pa ni OK, naj koneckoncev tudi moški prevzame odgovornost za svoja dejanja, naj bo tudi zdaj moški, če se je že lahko okrog f… Tudi pred ženo ga ne brani – če ga je kljub temu, da je drugi naredil otroka, obdržala, točno ve, kako in kaj, naj kar med sabo poračunata.
Ko se otrok rodi, pa zahtevaj / iztoži še preživnino, kot oče, jo je dolžan plačevati!!! Zakaj se boš ti sama finančno matrala, a sploh veš, kako težko je to? Kaj pa če se tebi kaj zgodi? Ostaneš brez službe, postaneš invalid, umreš… Kdo bo skrbel za otroka? Če si preskrbljena, pa daj ta denar na stran. To je otrokov denar, za katerega nimaš pravice, da se mu odpoveš! Morda bo otroku prav prišel, ko bo odrasel…
Če bi rada preprečila stike očeta z otrokom – no, tu pa si ti “na slabšem”. Ti si dolžna omogočiti otroku stike z očetom oz. jih ne smeš preprečevati. Vendar tudi tu mislim, da ni vse črno. Zdaj si mogoče jezna na otrokovega očeta, ampak mogoče (no, tu malo sanjam, zavedam se) bosta razvila prav dober odnos, za katerega se bo izkazalo, da je za otroka koristen. Otroci rabijo očeta! Če pa bo stike izvajal na neprimeren način, so tu seveda mehanizmi ukrepanja (CSD,…), vendar če že zdaj ne kaže interesa za otroka, ga morda tudi potem, ko se otrok rodi, ne bo. Silila pa ga jaz v stike ne bi, ga bo že otrok poiskal, ko bo zrasel.
Skratka, jaz bi dala (predvsem) otroku priložnost, da ima očeta in vse, kar paše zraven. Ni lahko biti brez očeta, kaj šele, če ne veš, kdo je in kje je!!!
Ne bom moralizirala. Noseča si in otrok se bo rodil. Ko se bo rodil, povej očetovo ime, ki naj ga ima napisanega na rojstnem listu! Zakaj ne bi otrok dobival preživnine, ki mu pripada po zakonu. Prav tako ima otrok pravico do očeta in do dediščine, pa naj bo to otrokovemu očetu všeč ali ne.
Ne bo ti lahko. Želim ti vso srečo in da rodiš zdravega otroka.
Bi pa vsem dekletom in ženskam položila na srce: ne spuščajte se v razmerja z moškimi, ki jih sploh ne poznate. Pozanimajte se prej, če so poročeni, če imajo otroke! Z alkoholiki, narkomani in raznimi fičfiriči ne imejte opravka. Take odnose zatrite že v štartu.
Forum je zaprt za komentiranje.