Ne vem kako ravnati
Torej gre za dolgo zgodbo, tisti ki mislite obsojati raje ne komentirajte!
Spoznala sem moškega kar precej starejšega od sebe. Najprej se je zaljubil on, vsaj tako je govoril. Jaz sem rabila kar nekaj casa, da sem ga spustila blizu sebe. Ko sva se zapletla sem izvedela, da ima ženo in dva otroka! Hotela sem ga pustiti pa me je na kolenih prosil naj ne grem stran od njega in custva tudi niso tega dovolila. Oba sva si zelo zelela otroka. Ko sem izvedela za zeno sem mu postavila pogoje in sla na zogo zaupanja. Rekel je, da rabi eno leto, da ženo pusti in da naj ga čakam. Tako je tudi bilo in med tem casom prislo do nosecnosti. Ko je zena izvedela za naju (povedal je on v stanju alkoholizma) se je on iz vseh pritiskov iz njene strani ustaril in vrnil k njej. Ko se je to zgodilo je zacel lagati, da on ni zelel otroka, naj naredil splav da nebo nikoli podpisa in da ga nikoli nebo imel rad. Sele sedaj sem spoznala da niti on niti zena nimata vse poslihtano v glavo (zalostno a resnicno) Od tistega dneva nimava stikov. Sem v 26 tednu nosecnosti in torej so se zacela pojavljati vprasanja!! Torej kot oceta otroka bom dala da je oce neznan (zato da otroka zascitim in da nebo mogel priti do njega) zanima me, ce dam kot da je oce neznan ali on lahko zahteva dnk preko socialne in ali bo kaj dosegel glede na to da imam vse dokaze v katerih je zahteval splav, v katerih ga je zavracal in v katerih je govoril, da nebo podpisal??? Vem da ima otrok pravico vedeti kdo je oce in tudi mu bom to povedala, ko bo otrok dovolj velik za te stvari. Torej rada bi zascitila otroka pred nekom, ki ne vem kaj je otroku sposoben narediti iz mascevanja do mene ker sem otroka obdrzala kjub njegovi volji. Prosim za odgovore??? Ali lahko kaj doseze ce ga jaz nikjer ne vpisem kot oceta (torej kot oce neznan)
Kuku805, 26.01.2022 ob 17:10
Spoznala sem moškega kar precej starejšega od sebe. Najprej se je zaljubil on, vsaj tako je govoril. Jaz sem rabila kar nekaj casa, da sem ga spustila blizu sebe. Ko sva se zapletla sem izvedela, da ima ženo in dva otroka! Hotela sem ga pustiti pa me je na kolenih prosil naj ne grem stran od njega in custva tudi niso tega dovolila. Oba sva si zelo zelela otroka. Ko sem izvedela za zeno sem mu postavila pogoje in sla na zogo zaupanja. Rekel je, da rabi eno leto, da ženo pusti in da naj ga čakam. Tako je tudi bilo in med tem casom prislo do nosecnosti. Ko je zena izvedela za naju (povedal je on v stanju alkoholizma) se je on iz vseh pritiskov iz njene strani ustaril in vrnil k njej. Ko se je to zgodilo je zacel lagati, da on ni zelel otroka, naj naredil splav da nebo nikoli podpisa in da ga nikoli nebo imel rad. Sele sedaj sem spoznala da niti on niti zena nimata vse poslihtano v glavo (zalostno a resnicno) Od tistega dneva nimava stikov. Sem v 26 tednu nosecnosti in torej so se zacela pojavljati vprasanja!! Torej kot oceta otroka bom dala da je oce neznan (zato da otroka zascitim in da nebo mogel priti do njega) zanima me, ce dam kot da je oce neznan ali on lahko zahteva dnk preko socialne in ali bo kaj dosegel glede na to da imam vse dokaze v katerih je zahteval splav, v katerih ga je zavracal in v katerih je govoril, da nebo podpisal??? Vem da ima otrok pravico vedeti kdo je oce in tudi mu bom to povedala, ko bo otrok dovolj velik za te stvari. Torej rada bi zascitila otroka pred nekom, ki ne vem kaj je otroku sposoben narediti iz mascevanja do mene ker sem otroka obdrzala kjub njegovi volji. Prosim za odgovore??? Ali lahko kaj doseze ce ga jaz nikjer ne vpisem kot oceta (torej kot oce neznan)
Obrni se na sposobnega odvetnika ali odvetnico.
Kuku805, 26.01.2022 ob 18:12
A si nepismena in neznas brati da sem izvedela sele ko sem zanosila? Ce nimas nasveta ne komentiraj
Avtorica, ma res si ena KUKU 🙂 – za drugič boš že vedela, ko boš svojo “hulo” nastavljala “tolikjo starejšemu 0od sebe”, da ni izključeo, da je še vedno poročenec z ženo in otroki; – saj moraš ja računat na to no, da so taki še vedno (lahko) poročeni in da so prekaljeni, da rabijo “popestritev”, fasado za javnost in žlahto pa ne bodo uničili in menjali – on rabi samo vrečo za praznjenje, taki so spretni mainupatorji. A tega rizika pri svoji polnoletnosti nisi zmogla predvidet? Saj nisi ne prva ne zadnja, lahok bi na ta scenarij pomislila že takrat, ko ti je bilo “še fajn” z njim. Mi je žal zate, da si bila tako naivna, a sedaj boš vedela za v bodoče. Zakaj si pa foukala z njim nezaščitena -a z namenom, da ga ujameš z eventuelno nosečnostjo, kljub vsemu – prznaj, da si kar potihem računala iun če ne bi bil poročen, bi z veseljem padla noseča na kolena in rekla “YES”? 😛
Zoltan, 26.01.2022 ob 17:17
Obrni se na sposobnega odvetnika ali odvetnico.
Nič ne bo – oba sta prostovoljno in zavedno bila v tej intimni zvezi – ni bila prisiljena biti z njim v zvezi. Žal naša zakonodaja ni kot italijanska, kjer pa bi uspela s temi dokazi, da je s poročencem zanosila.
naše sodbe in zakonodaja niso temu naklonjene, 26.01.2022 ob 18:28
Nič ne bo – oba sta prostovoljno in zavedno bila v tej intimni zvezi – ni bila prisiljena biti z njim v zvezi. Žal naša zakonodaja ni kot italijanska, kjer pa bi uspela s temi dokazi, da je s poročencem zanosila.
Saj se ne gre za to da sem zanosila z porocenim. Zanima me samo to ce mi on kaj lahko ce dam kot da je oce neznan glede na to da imam dokaze da je otroka zavracal ???
Seveda , napiši da je oče neznan in boš imela mir pred njim.Dobila boš večji otroški dodatek, ker ne bo preživnine, z njim se ti ne bo treba nič dogovarjat glede otroka, glede preživnine, glede stikov, glede dedovanja.Če ti bo kaj težil, mu reci, da otrok ni njegov in pika.Sem poznala še enega podobnega lažnivca, tako da nisi prva opeharjena…Želim ti srečno pot in vse dobro!
se mi zdi, da si ti kuku, kajti napisala si tole:
“Ko sem izvedela za zeno sem mu postavila pogoje in sla na zogo zaupanja. Rekel je, da rabi eno leto, da ženo pusti in da naj ga čakam. Tako je tudi bilo in med tem casom prislo do nosecnosti.”
Torej si zelo dobro vedela za ženo in otroke preden si zanosila.
kdo je zdaj kuku, 26.01.2022 ob 19:48
se mi zdi, da si ti kuku, kajti napisala si tole:
“Ko sem izvedela za zeno sem mu postavila pogoje in sla na zogo zaupanja. Rekel je, da rabi eno leto, da ženo pusti in da naj ga čakam. Tako je tudi bilo in med tem casom prislo do nosecnosti.”
Torej si zelo dobro vedela za ženo in otroke preden si zanosila.
Napisala med vsem tem casom ko se je vse dogajalo!!! In ce nimas nasveta ne komentiraj !
A to se ti na zalogo sekiraš? Ker kot je razumeti, nima nobenega interesa do tega otroka, stikov nimata in jih niti ne išče, tebe je pa strah, da si bo čez noč premislil in zahteval test očetovstva? A žena mu bo pa pomagala pri postopkih? Ker potem bo seveda hotel še stike z otrokom, pa predstavljam si, da bo naravnost navdušena, ko bo začel plačevati preživnino in postal bodoči zakoniti dedič.
Cenjena avtorica.
Sem dala skozi podobno situacijo kot ti. Zelo dobro tudi poznam zakone- pravno področje. Moj odgovor je ta, potrdil ti ga bo vsak odvetnik oz. CSD: domnevni oče otroka lahko kadarkoli po rojstvu otroka poda na CSD zahtevek za ureditev očetovstva. Vsa tvoja dokazila, kako otroka ni želel, so popolnoma brezpredmetna v pravnem smislu- nič ti ne bodo koristila. Ko boš rodila, te bodo v porodnišnici vprašali po imenu očeta. Seveda ti ga ni treba povedati, potem je oče neznan, kot navajaš sama. Po tem boš prejela poziv s CSD- ja, da uredi očetovstvo otroku. Tudi to lahko zavrneš. No, naj nadaljujem, kjer sem prej ostala: v kolikor boš na očetovo zahtevo odklonila ureditev očetovstva pri CSD, če bi ga on zahteval, njemu preostane še tožba na sodišču. Preberi si Zakon o družinskih razmerjih, pa boš sama videla, tam vse piše, dosegljiv je na spletu in ni obsežen. Torej, sodišče te bo pozvalo, da pristopiš k DNK postopku. V kolikor se boš odzvala, se bo preko DNK analize dokazalo očetovstvo, a, ker gre za tožbo- pravdni postopek, boš morala povrniti stroške postopka. V letu, ko sem rodila jaz, so bili nekje okrog 1. 000 eur, to je približno desetletje in pol nazaj. V kolikor k DNK analizi ne boš pristopila, ga bodo avtomatsko vpisali kot očeta.
Svetujem ti, da se umiriš, se posvetiš otroku oz. sebi; nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha in boš videla, kaj ti bo življenje prineslo. Morda si boš celo nekoč premislila, preživnina ti bo prav prišla, dediščina prav tako, verjemi, vse to sem sama v svojem primeru dala skozi. Vso srečo.
Ne razumem. Sej je znan oce. Zakaj bi kdorkoli v otrokovem rojstnem listu pisal neznan, ce temu ni tako.
to razumem kot, da zase izjavis, da di kurba, tvoj otrok pa en pritepenec al ne bodi ga treba.
reci bobu bob. Napusi otroku v rojstni list kdo je oce. Ni se ti treba nic sramovati. To je tvoja zgodba, ki jo je napisalo tvoje zivljenje
Ni čudno da pri nas uspevajo razne ponzi sheme, sem prepričan da je KUKU tudi v njih rada udeležena. Že pri prvem tvojem napisanem stavku je vsak normalen človek vedel kaj se bo zgodilo ampak ne, še vedno z glavo skozi zid. Ti toplo svetujem, da delaš do konca nosečnosti na sebi in svojem razmišljanju, potem pa le pogumno naprej!
Spoznala sem moškega kar precej starejšega od sebe. Najprej se je zaljubil on, vsaj tako je govoril. Jaz sem rabila kar nekaj casa, da sem ga spustila blizu sebe (nisem taka lahko radodajka, da bi kar takoj dala staremu šefu). Ko sva se zapletla sem izvedela, da ima ženo in dva otroka(po toliko globokih pogovorih mi še namisel ni prišlo, da bi taka terna od človeka pri teh letih bil lahko poročen)! Hotela sem ga pustiti pa me je na kolenih prosil naj ne grem stran od njega in custva tudi niso tega dovolila(res nisem lajdra, samo močno čustvena oseba, ki se žrtvuje za druge, včasih celo lastno poštenost). Oba sva si zelo zelela otroka(urica tiktaka in je ugotovil, da bom padla na oploditev). Ko sem izvedela za zeno sem mu postavila pogoje in sla na zogo zaupanja. Rekel je, da rabi eno leto, da ženo pusti in da naj ga čakam(vmes sva se veselo kurila, kar je gotovo pomagalo pri tem ločevanju). Tako je tudi bilo in med tem casom prislo do nosecnosti. Ko je zena izvedela za naju (povedal je on v stanju alkoholizma) se je on iz vseh pritiskov iz njene strani ustaril in vrnil k njej(ja te žene so res grozilde, vsako leto pobijejo kar nekaj moških, ki jih hočejo zapustiti – čak al je obratno, da običajno moški ubijejo ženo, ki jih zapusti, kaj že pravi statistika?). Ko se je to zgodilo je zacel lagati, da on ni zelel otroka, naj naredil splav da nebo nikoli podpisa in da ga nikoli nebo imel rad(gotovo si je prej srčno želel otroka na stara leta, ne pa samo skrivnega seksa for šur). Sele sedaj sem spoznala da niti on niti zena nimata vse poslihtano v glavo (zalostno a resnicno)(za ženo sem res sigurna, ker to kar je on povedal o njej – groza) Od tistega dneva nimava stikov. Sem v 26 tednu nosecnosti in torej so se zacela pojavljati vprasanja!! Torej kot oceta otroka bom dala da je oce neznan (zato da otroka zascitim in da nebo mogel priti do njega) zanima me, ce dam kot da je oce neznan ali on lahko zahteva dnk preko socialne in ali bo kaj dosegel glede na to da imam vse dokaze v katerih je zahteval splav, v katerih ga je zavracal in v katerih je govoril, da nebo podpisal???(sigurno se bo v njem po rojstvu prebudila neizmerna ljubezen do otroka, tudi njegova žena bo hotela pestovati to štručko, pa tudi vsaj pol hiše bosta prepisala na njega) Vem da ima otrok pravico vedeti kdo je oce in tudi mu bom to povedala, ko bo otrok dovolj velik za te stvari. Torej rada bi zascitila otroka pred nekom, ki ne vem kaj je otroku sposoben narediti iz mascevanja do mene ker sem otroka obdrzala kjub njegovi volji. Prosim za odgovore??? Ali lahko kaj doseze ce ga jaz nikjer ne vpisem kot oceta (torej kot oce neznan)ja gotovo se bo grebel za priznanje očetovstva, polovico porodniške nege in plačevanje preživnine.
Se hecaš? Ti resno misilš, da bi se on potegoval za otroka? On bo presrečen, če boš napisala, da je foter neznan. To pomeni, da ne bo rabil plačevati preživnine.
Če pa navedeš fotra, kar je seveda tudi pošteno do otroka, se bo pa bunil, ker bo moral preživnino plačevati. Otroka pa itak, da ne bo obiskoval ali pa skrbel zanj.
Forum je zaprt za komentiranje.