Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ne vem kaj naj

ne vem kaj naj

Danes sem mislila delati musako,pa nisem opazila,da nam je zmanjkalo krompirja 🙁
kaj naj pa zdaj naredim,imam mleto meso,hotela sem nekaj narediti v pečici.lazanjo tudi ne morem,ker nimam širokih testenin.
Ima kakšna izkušena kuharica nasvet?

Kaj pa testenine s haše omako?

stefany pečenko mogoče

lahko pa narediš mesni zavitek,če imaš listnatno ali vlečeno testo.

Skuhaš katere koli testenine, ki jih imaš, primešaš omako in gratiniraš v pečici, če pečica že mora biti vključena v pripravo obroka.
Če imaš slučajno bučke ali jajčevce, pa jih lahko uporabiš namesto krompirja.

kako se naredi stefani pečenko?

polpeti z rižem
špageti bologneze
chilli con carne 🙂 če imaš rdeč fižol

od pečice pa bi lahko bila pečenka stephanie (v štruco mletega mesa – začinjenega in obdelanega – vstaviš trdo kuhana jajca in spečeš)

Čevapčiče v lepinji in veliik različne solate zraven.

Predvsem lahko drugič, ko ne veš kaj kuhati, napišeš drugačen naslov svojega posta! Sem mislila, da si v kakšni težki življenski dilemi, kriza čista……nakaj zvem da si le brez krompirja.

Evo nasvet – pojdi po krompir.

Punce a lahko stefani pečenka brez jajc?namreč doma imamo alergika in ne smemo jajc

Vzemi katerekoli testenine, malo jih pokuhaj in sestavi musako, prelij s stepenim jačkom in malo kisle smetane ali mleka in daj v pečico.

http://www.kulinarika.net/recept/mesne_jedi/Stefani_(Stephanie)_pecenka_po_moje-1371.html

evo recept

ah no,če bi lahko šla po krompir bi šla
ja mi se gre za življensko krizo,saj je treba otroka nahranit,ko se zbudi

Življenska kriza bi bila, da imaš prazen hladilnik IN prazno denarnico, torej nehaj sedaj nakladat.
Naredi makaronflajš, pa zdravo.

nakladaš samo ti in če ti kaj ne paše se lahko nekam zaletiš 🙂

Ja zakaj pa tako grobo, no. Uspešno reševanje tvojih velikih težav ti želim, lp!
(po krompir pa lahko popoldne skočiš, da ne bo še jutri krize – samo ideja)

Jaz naredim polpete – malo prepražene čebule,namočenega beleha kruha, drobtin, popra soli in oblikujem majhne zrezke, ki jih na hitro popečem na maščobi – zraven le solato, lahko pa tudi paradižnikovo omako s smetano…

Jaz lazanjo delam kar s palačinkami.

Živi in pusti živeti

uuaaaauuuu, gretka, to je pa super ideja. na to pa nisem pomislila. bom ob priliki poskusila.

LP

Namesto jajc zavij v testo napol kuhano korenje – ko boš rezala kose, bo v sredini lep oranžen krogec – če pa korenje še prej zaviješ v palačinko, bo imel pa tudi krogec svetel obroček. Glede jajca v samem testu – če imate alergika, verjetno že uporabljaš nadomestek za jajca, ki se ga dobi v trgovinah z zdravo prehrano.

Seveda je lahko brez jajc. Potem pač ni stefani pečenka, pri nas temu rečemo štruca iz mletega mesa.

lahko pa otroku narediš polpete pa zraven samo solato, ali narezan paradižnik, saj otroka ne bo pobralo če ne bo imel zraven priloge (krompirja, testenin…)

afna moj otrok ima še druge zdr. težave,tako da žal marsikatera stvar ne pride v poštev 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close