Ne vem, če bom bratu lahko odpustila
No, jaz imam tudi brata, sedaj je cepljen. Je pa bil hudo bolan konec septembra in je ravno tako imel stik s staršem. No jaz sem ravno tako reagiral burno in sem mu rekel naj se ne zajebava in naj se vsaj testira. Testi so bili negativni.
Je pa res da on je prehlajen takoj, ali od klime, dežja ni da ni.
Ampak potem smo prišli do sklepa, da pa starši dejansko nočejo biti zapostavljeni in da to ni moja stvar s kom se oni družijo, četudi obstaja nevarnost okužbe. Jaz se stikom še vedno izogibam takrat ko se že mogoče počutim utrujen.
Tako, da če očeta ni motilo potem delaš krivico bratu. Ker enaka usoda bi se lahko pripetila tebi. Če pa ni upošteval tudi želja očeta je pa na tebi ali mu lahko odpustiš.
Dobro bodi odkrita in lepo po pravici povej, da je glavni problem ker je brat oceta predcasno okuzil in posledicno ce se stari stegne se deli 50/50, in ker je blo prezgodi in to lih tolk malo prezgodi predn je tebi uspelo oceta prepricat da zapusti tebi vse!!!
PS: Zgodba je izmišljena, saj brat, ko je prisel iz sluzbene poti je za vstop v slo rabu imet negativn test, posledicno je on bil 100% zdrav, za razliko in te poglepnice, ki se ima zaradi tega ker je cepljena za nekaj vec in kao posledicno nemore ona bit tista, ki je oceta okuzla, oce pa sina????
Kaksen mir je bil, ko je korona take pobrala, zdej so pa obsesivno cepljeni in imajo lazje poteke bolezni!!
Sori ampak si drama queen. A boš oprostila bratu ali ne nas dejansko prav nič ne briga. Obstajajo družine v katerih so na smrt skregani več desetletij. Če tebi to paše ok, če ne predelaj čustva in oprosti zaradi sebe. Toliko negativnih čustev za osebo ni dobro. Zdaj pa k dejstvom: v kolikor je brat prišel iz tujine se je moral testirati. Če je bil negativen potem se je lahko prosto gibal naokrog ( oproti ampak se ti mogoče testiraš tedensko ali na krilih cepiva letaš naokoli neobremenjena? Tudi cepljeni se okužijo, zbolijo in tudi pristanejo v bolnišnici). Kot negativen je šel na obisk k očetu, torej ga prvo ni zavedno okužil (če ga je sploh) in za to ga žal ne moreš preganjati. Enako bi ga lahko okužila tudi ti. Drugo bi bilo da gre pozitiven na obisk, to pa je neodgovorno! Moraš pa tudi vedeti, da bodo naši starši enkrat umrli in v kolikor je oče tako slab, da se ne sme cepiti (hmm imunokompromentirane so cepili med prvimi na primer, torej kako bolan je da se ne sme cepiti??? ) in pač sprejmi da je mogoče prišel njegov čas. Veliko notranje moči in manj dramatiziranja ti želim.
Mio56, 28.10.2021 ob 18:20
Dobro bodi odkrita in lepo po pravici povej, da je glavni problem ker je brat oceta predcasno okuzil in posledicno ce se stari stegne se deli 50/50, in ker je blo prezgodi in to lih tolk malo prezgodi predn je tebi uspelo oceta prepricat da zapusti tebi vse!!!
PS: Zgodba je izmišljena, saj brat, ko je prisel iz sluzbene poti je za vstop v slo rabu imet negativn test, posledicno je on bil 100% zdrav, za razliko in te poglepnice, ki se ima zaradi tega ker je cepljena za nekaj vec in kao posledicno nemore ona bit tista, ki je oceta okuzla, oce pa sina????
Kaksen mir je bil, ko je korona take pobrala, zdej so pa obsesivno cepljeni in imajo lazje poteke bolezni!!
negativen test pomeni, da samo tisti trenutek nisi pozitiven (ali pa niti to ne, saj testi niso 100% zanesljivi), lahko pa si že čez dve uri. Moj sin je v ponedeljek imel negativen test, v torek dobil simptome, v sredo pozitiven pcr, pa je vmes bil doma v kranteni.
Če avtorica piše, da je bil oče rizičen in so mu odsvetovali cepljenje, so mu ga najbrž res z razlogom, saj trenutno redko komu cepljenje sploh odsvetujejo. Če je bila ona z njim zaščitena z masko in razkužili, potem se najbrž oče ne druži s poštarjem in ne vem kom še, kar namigujete nekateri v svojih zapisih.
Avtorici bi rekla, da te razumem, da si jezna na brata, ampak poskusi predelati svojo jezo in mu odpustiti. Tudi njemu ni lahko in najbrž očeta ni okužil nalašč. Če ne bi bil kovid, bi lahko imel z očetom prometno nesrečo ali kaj drugega. Nikoli ne vemo, kam nas pelje pot. Oče je bil že bolan, če ga ne bi okužil sin, bi ga lahko kdo drug na pregledu v bolnici čez pol leta, ali pa bi se mu kaj drugega zgodilo. Ti imaš življenje še pred sabo, družina je največ, kar imaš in ni vredno zamer in kreganja….
Z bolečino v srcu, 27.10.2021 ob 20:15
Z bratom ne govorim od kar je očeta okužil s korono. Že tretji teden je v umetni komi. Ne kaže mu dobro. Oče je eden tistih, ki so mu zdravniki cepljenje odsvetovali, brat pa med sodi med zaprisežene anticepilce. Čeprav smo bili dogovorjeni, da se bo druženju z očetom odpovedal, da ga ne bo obiskoval, je prva stvar, ki jo je naredil, ko je prišel iz službene poti, šel obiskati očeta. Brat je šel s korono skozi, kot da ne bi bilo nič, oče se bori za življenje. Sama sem bila cepljena med prvimi in ko sem šla h očetu, sva imela oba maske, držala sva razdaljo in bila več kot vestna pri razkuževanju rok.
Jezna sem brata, ne morem niti govoriti z njim. Nikomur nič ne pomaga, ko joka da mu je žal. Zavedal se je kakšen riziko je za očeta okužba, že kakšna manj huda kot je kovid. Brat na vsak način želi z mano navezati stik. Ne vem, če mu bom lahko kdaj odpustila njegovo nespametno ravnanje. Z njim ne želim imeti več nobenega opravka. To kar je naredil, je zame, kot bi pritisnil na petelina nabite pištole.
Ne vem kaj bom naredila, če oče izgubi borbo. Kaj bi vi naredili v situaciji enaki moji? Zanima me, če je moje čutenje normalno ali se mi je odpeljalo, kot mi pravi, moja družina, ki se z mojim ravnanjem ne strinja. Mislijo, da krepko pretiravam. Svojih čustev ne morem spremeniti. Brata sovražim!
Draga moja (sluzasta) avtorica posta!
Lepa izmišljena zgodbica, ni kaj. Vpliv mehiških nadaljevank se kar lepo čuti. Pardon, turških. Mi je kar prišlo, ko sem te prebrala. Ampak, veš kaj? Naslov ti še manjka. Dajva naslov tej tvoji zgodbici “Višek moje patetike”. Bo šlo?
Svašta ej..
Dejansko je ta zgodba izmišljena. Je pa ena izmed hipotez kaj se lahko zgodi in ima namen zastraševanja. Zanimiva ja s stališča kaj spodbudi v nas in zame kako v bistvu gledamo na naše starše, kot na otroke, ki se ne odločajo več zase ampak mi odločamo kaj je “prav” za njih… Govori o tem kako vedno znova iščemo nekoga, ki je kriv izven nas in govori o strupu s katerim pa res zastrupljamo predvsem sebe in posledično okolico. O strahu, delitvi na nas, ki imamo prav proti drugim in predvsem o (ne) odpuščanju. Kdo smo mi, ki tako zelo vemo kaj je res in kaj je prav?? Želim si, da bi to presegli, pocelili svoje rane in začeli gledati na vse s popolnoma drugačnega kota, ki bi posledično omogočil, da se kolektivno pozdravimo.
Grozno, kar berem. Si ne predstavljam, da bi imela tako ozkosrčno in žleht sestro.
Si ti prepričana, da nisi očeta okužila ti?! Če nisi preveč omejena, si gotovo slišala, da cepljeni ravno tako lahko okužijo vse okoli sebe in celo lahko zbolijo.
Tvojemu bratu je žal. Ni nujno, da se je okužil od njega, pa mu je vseeno žal. AMpak ne, ti mu ne boš oprosila. Ti imaš kamen namesto srca.
In ja, dosegli so svoj namen. Skregali so družine. Bravo.
Kaj pa, ce si ga sama okuzila? Ce je on prisel iz sluzbene poti, je mogel naret test. Se pravi, da je bil negativen. Drugace ne bi mogel prit domov. Vi, ki ste pa cepljeni, pa se ne rabite testirat in ne veste, da ravno vi sirite okuzbe, ker mislite, da ste zasciteni. Ne veste pa, ce ste pozitivni ali negativni. Mogoce vi ste kao zasciteni, ostali pred vami pa niso! Tak da malo postudiraj kdo ga je okuzil. V bistvu pa… tako obdobje je, da rizicni ljudje zbolevajo. Eni mislite, da boste vecno ziveli..
Sama sebi skodujes. Nikomur drugemu. Brat bo sam nosil posledice obzalovanja lastne neodgovornosti in celo zivljenje bo nosil breme,da je ocetu prin3s3l virus. Ni to dovolj huda kazen? Brez veze je pameyovati, ker si se ze sama odlocila,da je za vse kar se j3 pripetilo kriv tvoj brat in nihce drug. Spadas pac med osebe ki potrebujejo krivca in lahko s prstom kazes. Virus je. In vsakogar lahko doleti kadarkoli. Lahko zaradi virusa ustavis zivljenje ali pa zivis. Vsekakor se mi zdi tvoje ravnanje neprimerno, sprejmi situacijo taksno kot je in se spopsadi sama s s3boj. Lahko pa seveda izberes ooicijo in sovrazis brata in morebiti s tem povzrocis se dodatno tragedijo. Si sebicna in ne zanimajo te custva in obcutki brata. Ne zanima te kako se on spopada s tem. Kaksno stisko ima.
Pozdravljena,
Tvoja čustva so povsem normalna. Vendar pa vzami v obzir, da je bratu iskreno zal.
Verjemi, da trpi kot žival zavoljo neumnosti ki jo je storil in vama lahko vzame očeta. V danem trenutku očetu žal ne moreš pomagati. Bratu lahko, pazi da ne izgubiš obeh. Vprašaj se kaj bi želel oče.
Da si bratu v oporo v trenutkih ko se boji, da je potencialni morilec očeta. Ali bi si vajin oče želel, da si nek maščevalni angel lastnemu bratu.
Mislim, da bi bolj zameril tebi tvoje ravnanje kot njemu.
Stoj ob strani bratu, in se mu opraviči, da si bila tako trda do njega. Skupaj bosta močnejša, sedaj in naprej. In ko oče pride k sebi bo vesel ko bo videl da njegovi otroci v krizi stopijo skupaj.
Pomeni, da je uspel pri vzgoji…
Morebiti pa si bila ti, cepljena, brez znakov in prenasalka.. in si ravno ti spravila oceta v taksno stanje. Seveda se nisi testirala in tako ne veš.. mislim, da bi morala tudi o temu razmisljat glede na to, da ste imeli precej stikov.. Večino tistih, ki jih poznam, so okužili cepljeni, ki so nespametnj in se ne testirajo kot ostali…
Razumljivo, da si jezna, a tvoja reakcija je prehuda. Noben ne zivi vecno in edini normalni proces je, da otroci pokopljejo starse…. Ce se brat kesa, bo itak vedel celo zivljenje, kaj je bilo, vi pa niste ne sodnik ne rabelj…. Prespite, vzamite si pavzo za bekaj casa, da prekuhate, a vsekakor delajte na tem ,da mu odpustite, brat je le eden v zivljenju. Srecno!
Jaz vas popolnoma razumem. Pri meni je šlo za moje otroke. Rodila sem dvojčici, 5 tednov prezgodaj in že na začetku so mi zdravniki gleda na to, da sta bili zelo majhni, in sta imeli zelo oslabljen imunski sistem, odsvetovali obiske do najmanj 6 mesecev starosti, sploh mlajše otroke, ki obiskujejo vrtec in domov prinesejo marsikatero bolezen. Tašča nas je sicer redko obiskovala, pa vendar je enkrat s sabo pripeljala moževe nečake in tokom pogovora povedala, da so otroci cel teden bruhali in driskali ampak, da so menda zdej pa ok. Meni se je kar zavrtelo v glavi. Nisem vedela ali naj jih vse skupaj vržem iz hiše ali naj otroke odnesem moji mami… In drugi dan so moje punčke zbolele. Bruhanje, driska, ni, da ni pa že tako smo bili zelo pod normalno težo. Meni se je mešalno in jo tudi jaz nisem hotela ne slišati in ne videti kar lep čas. No, hčerke so se hvala bogu pozdravile in so sedaj že velike babnice, ampak pozabila pa tega ne bom nikoli in ne oprostila. Tudi ona je imela kot ste v prenesenem pomenu napisala “pištolo v roki”.
Menim, da je vse več ljudi, ki prenaša kovid cepljenih. Na oddelkih ležijo v večji meri cepljeni…..tisti, ki to niso vsaj enkrat tedensko izkažejo, da so negativni. Cepljeni pa lazijo povsod…in če si cepljen lahko greš delat, četudi imaš pozitiven test. Vse skupaj je bolno! Tako, da mogoče pa je kovid prišel od kje drugje in ne od brata. Nevem zakaj ljudje tako tudi obsojate. In zakaj mislite tisti, ki se cepite, da zaradi vas nihče ni umrl (ker ste cepljeni ne pomeni, da ne morete prenašati virusa na druge!). V življenju je dobro gledati na stvari z več zornih kotov in ne, kot bedak se zaleteti v svojo teorijo in na svoj pogled.
Forum je zaprt za komentiranje.